Follow us

Δένδιας: Αλλάζουμε όλη τη φιλοσοφία της Αμυνας - Αντί της άνευ πολιτικού κόστους αδράνεια επιλέγουμε τομές

"Οι μικρότητες και η βουλιμία της εξουσίας δεν με αφορούν", απάντησε ερωτώμενος για το εάν έχει πρόθεση στο μέλλον να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΘΗΒΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ

"Απέναντι στην άνευ πολιτικού κόστους βολική αδράνεια επιλέγουμε τις τομές του μακρόπνοου σχεδιασμού που η εθνική ευθύνη επιβάλλει, ιδίως στους καιρούς που ζούμε. Μεταρρύθμιση χωρίς αντίδραση δε νοείται. Ιδίως όταν αντιμετωπίζει στρεβλώσεις δεκαετιών".

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", αναφορικά με το νομοσχέδιο για την μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή, που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι "προήλθαν αποκλειστικά από μερίδα Υπαξιωματικών που θεώρησε ότι θίγονται κεκτημένα και ήταν αναμενόμενες".

"Πυροδοτήθηκαν", συνέχισε, "ωστόσο όχι μόνο από εύλογες ανησυχίες, αλλά και από συστηματικές διαστρεβλώσεις του περιεχομένου των ρυθμίσεων".

Ο υπουργός ανέλυσε ότι ο "Χάρτης Μετάβασης" είναι τμήμα της "Ατζέντας 2030", με την οποία, όπως είπε, "αλλάζουν τα πάντα".

"Πρόκειται για μια ολιστική στρατηγική αναδιαμόρφωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν περιορίζεται σε τεχνικές βελτιώσεις. Επαναπροσδιορίζει τη φιλοσοφία της άμυνας και της αποτροπής, ανάλογα με το ραγδαία μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον: Νέα σύνθεση δυνάμεων, σύγχρονα οπλικά συστήματα, ολοκληρωμένος θόλος προστασίας - η "Ασπίδα του Αχιλλέα" - με σύγχρονο ενοποιημένο Command and Control, υπόγειες οχυρωματικές θέσεις, συστήματα drones και αντι-dronesμέχρι επιπέδου Μονάδας, νέα συστήματα επικοινωνιών,δορυφορικές δυνατότητες, πλήρη ενσωμάτωση της καινοτομίας σε όλα τα επίπεδα, δυνατότητες Cybersecurity, άλλη εκπαίδευση, άλλη εφεδρεία. Μια νέα αντίληψη που αφορά τη διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων επιβίωσης του έθνους" επισήμανε.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε το ανθρώπινο δυναμικό "κύριο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων".

Διαβάστε Επίσης

"Τρέφω απόλυτο σεβασμό προς τους Υπαξιωματικούς. Προκειμένου, ωστόσο, να επιτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντα που ο ρόλος τους επιβάλλει, αυτού της ραχοκοκαλιάς των Μονάδων και της εκπαίδευσης, έπρεπε να αφήσουμε πίσω στρεβλές πρακτικές και αντιλήψεις δεκαετιών" υπογράμμισε.

"Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η άνευ κριτηρίων και διαδικασιών ανέλιξη του συνόλου τους στον ανώτερο προβλεπόμενο βαθμό. Αποτέλεσμα διαχρονικών πολιτικών αποφάσεων με άρωμα λαϊκισμού που οδήγησε σε μια ιεραρχική πυραμίδα με αναλογία υπαξιωματικών και αξιωματικών 1:1" πρόσθεσε.

"Αναλογία χωρίς αντίστοιχο παράδειγμα σε όλους τους προηγμένους στρατούς, όπου είναι 1:3 και 1:4. Το δε 60% των Αξιωματικών προέρχεται από τους Υπαξιωματικούς (ΑΣΣΥ και ΕΜΘ). Και η αλήθεια παραμένει ότι οι Υπαξιωματικοί γενόμενοι Αξιωματικοί σε μεγάλο βαθμό χάνονται για το στράτευμα. Στα πλοία του ΠΝ υπηρετεί μόνο το 8,8% των Αξιωματικών εξ Υπαξιωματικών. Το υπόλοιπο 92,2% είναι στη στεριά. Αντίστοιχα, στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υπηρετεί μόνο το 13% εξ αυτών" ανέφερε.

Ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι το νομοσχέδιο "ουδόλως υποβαθμίζει τους Υπαξιωματικούς" αλλά, αντίθετα, συμπλήρωσε "τους δίνει πραγματική υπόσταση και διακριτό ρόλο, όπως στους προηγμένους στρατούς του NATO, με ανωτατοποίηση των Σχολών τους, με ένα νέο σύστημα υπηρεσιακής σταδιοδρομίας, με δυνατότητες μετάταξής τους στο Σώμα των Αξιωματικών είτε μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων στις Σχολές Αξιωματικών, είτε μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας βάσει αξιολόγησης".

"Επιπλέον, προβλέπει σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις για όλους, ανεξαρτήτως βαθμού και εξέλιξης. Πρόκειται για αυξήσεις που στηρίζονται και σε εξοικονομήσεις του ίδιου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δημιουργώντας ένα πρότυπο υπεύθυνης δημοσιονομικής διαχείρισης" συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε Επίσης

Για τις παρεμβάσεις στη θητεία και την εφεδρεία, ο κ. Δένδιας τόνισε:

"Η Ελλάδα ιστορικά βασίζεται στον Στρατό των Πολιτών. Αυτό προϋποθέτει όμως την παροχή εκ μέρους της μιας σοβαρής και σύγχρονης στρατιωτικής εκπαίδευσης. Η σημερινή εικόνα στρατιώτη που εκπαιδεύεται μόνο σε κάποια όπλα του Πεζικού, αντικαθίσταται από τη σύγχρονη προσέγγιση. Οι οπλίτες του σήμερα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τα προηγμένα μέσα, όπως drones, αντι-drones, συστήματα επικοινωνιών και αναλύσεις δεδομένων, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν και να λειτουργούν αποτελεσματικά σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης".

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι "αυξάνεται ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης και η οικονομική αποζημίωση, ενώ ενσωματώνονται τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία".

Και πρόσθεσε: "Οι στρατευμένοι θα αποκτούν δεξιότητες χρήσιμες για την κοινωνία και την επαγγελματική τους πορεία. Η εφεδρεία αναδιαρθρώνεται, με σταθερή επιχειρησιακή εκπαίδευση και επικαιροποίηση δεξιοτήτων, με στόχο μια δύναμη 150.000 ενεργών εφέδρων, ικανή να στηρίζει ουσιαστικά το εθνικό δόγμα αποτροπής".

Για τη σχέση της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη χαρακτήρισε "στρατηγική, σταθερή και διαχρονική" εξηγώντας ότι "δεν ορίζεται συγκυριακά".

"Η ανανεωμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η οποία φέρει την υπογραφή μου, αποτελεί πολιτική επιλογή στρατηγικού βάθους. Αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας, ενισχύει την αποτρεπτική της ισχύ και αναδεικνύει την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας και ενεργειακής ασφάλειας, όπως με την αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης" πρόσθεσε.

Για την προσωπική του στοχοποίηση από Τούρκους αξιωματούχους, ο υπουργός ανέλυσε ότι "στην πραγματικότητα δεν αφορά εμένα ως φυσικό πρόσωπο".

"Την αναφορά στις σταθερές και διαχρονικές θέσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας επιχειρούν να σιγήσουν" ξεκαθάρισε.

"Τις θέσεις αυτές διατυπώνω με τη θεσμική μου ιδιότητα, όχι προσωπικές απόψεις. Η Ελλάδα δεν απειλεί οιονδήποτε. Δεν επιδιώκει αναθεώρηση συνθηκών. Δεν έχει διατυπώσει απειλή πολέμου. Αλλά δεν μπορεί - και δεν πρόκειται - να απομακρυνθεί από την προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τον συνταγματικά επιβαλλόμενο σεβασμό της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Και ουδείς δύναται να μας επιβάλει σιγή επ' αυτού. Ούτε είναι δυνατόν, φυσικά, η Ελλάδα να θέσει υπό την κρίση άλλης χώρας, τα μέσα με τα οποία θα θωρακίσει ρητά απειλούμενα αμυντικά τμήματα της επικράτειάς της" ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Για το Πολεμικό Ναυτικό του 21ου αιώνα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι "ενισχύεται στο πλαίσιο του νέου δόγματος αποτροπής" ενώ "οι σύγχρονες μεγάλες μονάδες του απελευθερώνονται από έναν αποκλειστικά χωρικό ρόλο".

"Το Ναυτικό αποκτά τη δυνατότητα να λειτουργεί ως δύναμη αποτροπής και ειρήνης στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Τα νέα πλοία, όπως οι φρεγάτες Belharra και οι Bergamini, διαθέτουν αυξημένη επιχειρησιακή ευελιξία και στρατηγική ισχύ. Eνισχύουν τη συνολική αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας. Συμμετέχοντας στην "Ασπίδα του Αχιλλέα", το Πολεμικό Ναυτικό εντάσσεται σε μια ενιαία, διακλαδική αρχιτεκτονική άμυνας, γεγονός που ενισχύει την ασφάλεια και στο Αιγαίο. Θα το ξαναπώ, γιατί αποτελεί εθνική κατάκτηση. Με τη συνεισφορά πρωτίστως των Ελλήνων και των Ελληνίδων, το 2030 θα έχουμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που διέθετε ποτέ ο Ελληνισμός" εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας για το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι μέσω του Κέντρου "η καινοτομία ενσωματώνεται συστημικά πλέον στις Ένοπλες Δυνάμεις".

"Ήδη, καταρτίστηκαν συμβάσεις για την παραγωγή προϊόντων υψηλής επιχειρησιακής και οικονομικής αξίας, όπως είναι το σύστημα Κένταυρος, ενώ ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά 18 εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας" εξήγησε.

"Το 2026 το ΕΛΚΑΚ θα προχωρήσει σε συμπράξεις με πανεπιστήμια, start-ups και ιδιωτικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας" είπε και συμπλήρωσε: "Η στόχευση είναι σαφής: drones, αντί-drone συστήματα, κυβερνοάμυνα, δορυφορικές εφαρμογές και άλλα σύγχρονα μέσα, προσαρμοσμένα στις πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι απλώς θεωρητικά σχήματα. Και φυσικά, με ισχυρό αποτύπωμα στην εθνική οικονομία και στην αξιοποίηση του σπουδαίου επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκεται εντός και εκτός της Ελλάδας".

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το εάν ο λόγος που εκφέρει ο κ. Δένδιας για τα εθνικά, υποκρύπτει και την πρόθεσή του στο μέλλον να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε: "Η συζήτηση είναι χρήσιμη όταν εστιάζεται στην ουσία των πολιτικών επιλογών και όχι σε σενάρια, και μάλιστα στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε".

Και συνέχισε τονίζοντας: "Οι μικρότητες και η βουλιμία της εξουσίας δεν με αφορούν. Έχοντας πλήρη αίσθηση της απόστασης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Κέρκυρας μέχρι τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αισθάνομαι υπερπλήρης. Ο δημόσιος λόγος και η στάση μου διαμορφώνονται από το συνταγματικό μου καθήκον και τη συναίσθηση εθνικής ευθύνης".

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η παρούσα συγκυρία "είναι ιδιαίτερα απαιτητική (για την κυβέρνηση), με διεθνή αστάθεια, έντονες κοινωνικές πιέσεις και άλλα πολλά".

"Ως κυβέρνηση οφείλουμε να κινηθούμε με σοβαρότητα, συνδυάζοντας την αποτελεσματικότητα με την επιδίωξη ευρύτερων συναινέσεων. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στους θεσμούς και η κοινωνική συνοχή, περνάνε πλέον μέσα από κρίσιμες μεταρρυθμίσεις" ανέφερε.

"Η υπέρβαση των διαχρονικών παθογενειών που αναδεικνύονται, η ισονομία, η κοινωνική δικαιοσύνη και η αναβάπτιση στις εθνικές αξίες, είναι στοιχήματα που έχουμε βάλει και οφείλουμε να κερδίσουμε. Και επιλογές που έγιναν στο παρελθόν, ίσως πρέπει σήμερα υπό το κράτος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, να αναθεωρηθούν. Μπορούμε, και είμαι βέβαιος γι' αυτό, να επανασυσπειρώσουμε την κοινωνική μας βάση και να θέσουμε στο περιθώριο δυνάμεις λαϊκισμού και διχασμού" πρόσθεσε.

"Το υπόδειγμα των μεταρρυθμίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, μπορεί να λειτουργήσει ως ενάρετο υπόδειγμα για το σύνολο του Δημόσιου Τομέα. Με εξοικονομήσεις πόρων, οι οποίες επιστρέφουν ως μέρισμα στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ως αυξήσεις μισθών. Με την αντιμετώπιση του Στεγαστικού Προβλήματος, με το μεγάλο Οικιστικό Πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (κατασκευής 10.500 κατοικιών και εκσυγχρονισμό άλλων 7.000 κατοικιών). Αλλά και με τη μάχη κατά της ακρίβειας, (με την ομογενοποίηση των Στρατιωτικών Πρατηρίων και την Ενιαία Διακλαδική Διοίκηση για τον εφοδιασμό τους, με στόχο το "καλάθι της στρατιωτικής οικογένειας" να καταστεί μεσοσταθμικά 20- 23% φθηνότερο), την ενίσχυση της μητρότητας (με τη δημιουργία Μαιευτικών Κλινικών σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία), τη φροντίδα για τα παιδιά (με την κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών και τα Κέντρα Ειδικής Φροντίδας Παιδιών), όπως και με τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αλλά και με αρκετές άλλες ριζικές αλλαγές και στοχευμένες προσαρμογές στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, σε όλα τα επίπεδα, με το πρόταγμά μας να είναι το εθνικά ωφέλιμο" ανέλυσε ο υπουργός.

Για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών που προέρχονται από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας (Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά) αλλά και προσώπων, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Δένδιας σχολίασε: "Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν μέρος του δημόσιου διαλόγου και αντιμετωπίζονται με τον δέοντα θεσμικό σεβασμό. Η ιστορική εμπειρία έχει τη σημασία της και πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, καθώς ενδυναμώνει την εθνική θέση. Πάντα βεβαίως η ευθύνη των αποφάσεων αφορά την εκλεγμένη κυβέρνηση. Η παράταξή μας υπήρξε πάντοτε πολυσυλλεκτική, αλλά σαφώς διαρθρωμένη κυρίως από ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό και αξιακό πλαίσιο που καθορίζει και την κυβερνητική μας πρακτική".

Για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι "ορίζεται από το καταστατικό της ως κόμμα αρχών, όχι ως συνασπισμός άσκησης κυβερνητικής εξουσίας".

"Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις", είπε, "δεν είναι δόγμα". "Έχουν αποδειχθεί όμως εργαλείο σταθερότητας, καθώς διαθέτουν "καθαρή" λαϊκή εντολή. Το κρίσιμο στοιχείο δεν είναι ο αριθμός των κομμάτων που συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση, αλλά η ικανότητα να λαμβάνει αποφάσεις και να υλοποιεί πολιτικές με συνέπεια. Σε περιόδους έντονων προκλήσεων, όπως αυτή που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται καθαρές αποφάσεις και αποτελεσματικές πολιτικές, όχι θολές ισορροπίες" ξεκαθάρισε.

Για τη θέση που έχει λάβει η Ελλάδα στο ζήτημα της αμερικανικής παρέμβασης στη Βενεζουέλα, ο κ. Δένδιας ανέφερε: "Η Ελλάδα έχει εκφραστεί θεσμικά μέσω της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχει συνυπογράψει, και κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Για τη χώρα μας σταθερή προτεραιότητα αποτελεί ο απόλυτος σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, η αποτροπή περαιτέρω αποσταθεροποίησης και η προώθηση μιας ειρηνικής και δημοκρατικής μετάβασης, με πλήρη σεβασμό στη βούληση του λαού της Βενεζουέλας και την προστασία των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν εκεί".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 10:36

Το βίντεο AI του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κρίσιμες στιγμές των 10 ετών που ηγείται της ΝΔ

"Και συνεχίζουμε" καταλήγει το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΠΕΡΑΣΕ 09 Ιαν 2026 | 19:45

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Επί της αρχής το νομοσχέδιο εξασφάλισε 160 ψήφους "υπέρ" - Καταψήφισαν 134 βουλευτές

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥΣ 09 Ιαν 2026 | 18:38

Το πηγαδάκι Βορίδη-Δένδια-Πλεύρη στη Βουλή: Ο "κανονικός Δεξιός" και ο "αριστερός μπροστά στη Μελόνι"

Σε χαλαρό κλίμα οι Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης, αστειεύτηκαν ποζάροντας για μια φωτογραφία

ΒΟΥΛΗ 09 Ιαν 2026 | 17:38

Δένδιας για νομοσχέδιο Ενόπλων Δυνάμεων: "Φροντίζουμε ώστε η πατρίδα να είναι πάντα έτοιμη"

"Αυτά που κάνουμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως απαραίτητα να γίνουν, όχι γιατί προετοιμάζουμε πολέμους, αλλά γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τη δική μας κυριαρχία"

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 09 Ιαν 2026 | 11:16

Νέες αιχμές Καιρίδη σε Δένδια: "Είναι άστοχο και ατυχές να δίνεται άλλοθι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου"

Για το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και την κόντρα με τον Νίκο Δένδια, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΚΟΝΤΡΑ 08 Ιαν 2026 | 22:19

Νέο "θερμό" επεισόδιο Δένδια - Καιρίδη στη Βουλή: " Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος" - "Δεν έχεις καταλάβει τι έγινε"

Μια λεκτική αντιπαράθεση του Δημήτρη Καιρίδη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε τη διπλή παρέμβαση του Νίκου Δένδια

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΗΓΑΝ 08 Ιαν 2026 | 19:45

Σύνταγμα: Συγκέντρωση στρατιωτικών κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ [εικόνες - βίντεο]

Πλήθος στρατιωτικών κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις διατάξεις του νομοσχεδίου

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΒΟΥΛΗ 08 Ιαν 2026 | 16:45

Δένδιας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Εθνική ευθύνη η εκλογίκευση στις Ένοπλες Δυνάμεις

"Ο νέος ανθυπολοχαγός, μόλις αποφοιτήσει, έπαιρνε 940 ευρώ και το κάνουμε 1.340 ευρώ", είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας

"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

«ΒΑΘΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ» 08 Ιαν 2026 | 12:59

Μιχαηλίδου για Βαρουφάκη: Επικίνδυνες οι δηλώσεις του για τα ναρκωτικά - Έχω χάσει φίλο μου από ecstasy

"Δεν γίνεται όταν μιλάμε για οικογένεια, για ενδοοικογενειακή βία να έχουμε ανθρώπους που στον δημόσιο λόγο τους να λένε ότι είναι "κουλ" να κάνεις ναρκωτικα" τόνισε η κα Μιχαηλίδου

ΑΙΧΜΕΣ 07 Ιαν 2026 | 22:02

Το Μαξίμου και η Μαρία Καρυστιανού: Σεβασμός στη μητέρα, αλλά αφού κάνει κόμμα γίνεται πολιτική αντίπαλος

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι η Μαρία Καρυστιανού θα αντιμετωπιστεί ως πολιτικός αντίπαλος εάν αποφασίσει να κατέβει στον στίβο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 07 Ιαν 2026 | 18:43

"Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις": Κόντρα Δένδια - στρατιωτικών

Η ΠΟΜΕΝΣ χαρακτήρισε διατάξεις του νομοσχεδίου ως αντισυνταγματικές - Αλλαγές επί τα βελτίω προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ 06 Ιαν 2026 | 15:50

Φαρ Ουέστ στη Φλώρινα: Πιάστηκαν στα χέρια μπροστά στον Δένδια για τον Τίμιο Σταυρό [βίντεο]

Στιγμές έντασης που θύμιζαν... Φαρ Ουέστ, εκτυλίχθηκαν στη Φλώρινα κατά τον καθαγιασμό των υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 21:43

Βγήκαν τα πρώτα "μαχαίρια" για το 2026 ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάφτισε το ψάρι κρέας" - Για δήλωση που συνδυάζει άγνοια και δημαγωγία κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Δεκ 2025 | 20:00

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η "ενδεκάδα των ψηφιακών MVPs" για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος

Τα ψηφιακά έργα - πρωτοπόρους που καθόρισαν τη χρονιά ανέδειξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 30 Δεκ 2025 | 14:48

Χαμός στο Mega με Καραγκούνη και Τσουκαλά: "Τις πράσινες ακρίδες τις θυμάστε;" - "Είστε η παράταξη βαμπίρ"

Σφοδρή κόντρα στον αέρα του Mega ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Κώστα Καραγκούνη, και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τσουκαλά

30 Δεκ 2025 | 06:46

Εκλεισε τα σενάρια του ανασχηματισμού ο Μητσοτάκης - Τι ζητάει από τους αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη για τη χρονιά που φεύγει, διέψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 29 Δεκ 2025 | 11:12

Γεωργιάδης κατά πάντων: "Αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα το δικαστήριο της Χάγης" - Στήριξη από Πλεύρη

"Δεν είναι θέση της κυβέρνησης" η άποψή μου για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» 28 Δεκ 2025 | 13:26

Μαρινάκης: "Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν διάλογο - Να μπει τέλος στην παρωχημένη λογική της αντιπαράθεσης"

"Ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - "Οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ 26 Δεκ 2025 | 13:39

Απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

"Η Ελλάδα δεν έχει εκφράσει αναθεωρητικό λόγο. Δεν έχει διατυπώσει οποιαδήποτε απειλή για κανέναν από τους γείτονες" τόνισε ο Νίκος Δένδιας

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 24 Δεκ 2025 | 18:09

Δένδιας: Δημιουργούμε τη δεύτερη μονάδα παραγωγής drones στην Ελλάδα, με δυνατότητα 1.000 ανά μήνα

"Είναι ένα σημαντικό βήμα για να πάμε μπροστά", τόνισε από το 316 Συνεργείο Περιοχής Τεχνικού, στην Ξάνθη, ο Νίκος Δένδιας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 23 Δεκ 2025 | 18:37

Η Συρεγγέλα προχωρά σε νομικές ενέργειες κατά της Κωνσταντοπούλου - Για τι την κατηγορεί

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με συκοφαντεί και με εξυβρίζει ανερυθρίαστα καθημερινά", αναφέρει η κ. Συρεγγέλα

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 22 Δεκ 2025 | 22:02

Reuters: Πώς η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο - Τα νέα μεγάλα στρατιωτικά σχέδια

Κάθε χώρα της Ευρώπης ξεχωριστά, προσπαθεί να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, ακολουθώντας συγκεκριμένες στρατηγικές και πλάνο

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 22 Δεκ 2025 | 17:52

Εκλογές 2027: Εξι υποψήφιους ανακοίνωσε η ΝΔ - Οι 4 γενικοί γραμματείς που αντικαταστάθηκαν

Με απόφαση Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2027 θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ως υποψήφιοι

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ 21 Δεκ 2025 | 10:51

Aναβολή στράτευσης: Ουδείς που σπουδάζει ή διαμένει ήδη στο εξωτερικό θίγεται από το νέο σχέδιο νόμου, λέει το ΥΕΘΑ

Το σχέδιο νόμου αποβλέπει, μεταξύ άλλων, στη θέσπιση ενός νέου μοντέλου θητείας με εξορθολογισμό του πλαισίου χορήγησης των αναβολών και των απαλλαγών στράτευσης.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ 19 Δεκ 2025 | 14:22

"Γαλάζιος" καβγάς Καιρίδη - Δαβάκη στη Βουλή: "Πού είναι ο Δένδιας; Απαράδεκτο που δεν ήρθε" - "Πώς κάνεις έτσι;"

"Προσβάλει την επιτροπή και τη Βουλή με την απουσία του", είπε ο Καιρίδης στον Δαβάκη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ 18 Δεκ 2025 | 15:02

Ζωή εκτός ελέγχου- Βιντεοσκοπούσε την Εξεταστική και φώναζε στον Λαζαρίδη: "Πες θρασύδειλε τι είπες για τον πατέρα μου"

"Η σεξίστρια Κωνσταντοπούλου αναίτια άρχισε να μας βιντεοσκοπεί" δήλωσε ο Μ. Λαζαρίδης

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΛΟΡΙΑΝ 18 Δεκ 2025 | 14:25

Δένδιας για την παράδοση της φρεγάτας Κίμων: Οι τέσσερις Belharra δημιουργούν το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ποτέ ο Ελληνισμός

" Η Ελλάδα ισχυροποιείται όχι για να απειλεί αλλά για να προστατεύει, προτάσσοντας το δίκαιο απέναντι στην ισχύ", είπε ο Νίκος Δένδιας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΦΡΕΓΑΤΕΣ BELHARRA 18 Δεκ 2025 | 11:51

Μητσοτάκης: "H καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο ναυπηγείο του Λοριάν" - Έτοιμη η Belharra Κίμων

"Η φρεγάτα Κίμων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, με ανθρωπιά, περνάνε σε μια νέα εποχή", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 11:47

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τροπολογία χωρίς διάλογο - Εγκλωβίζει τους δανειολήπτες

"Ανέγγιχτες οι απαιτήσεις των funds" σχολιάζει η Μιλένα Αποστολάκη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να σηκώσουν τα βάρη

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 17 Δεκ 2025 | 16:35

Δένδιας: Στη Γαλλία για την ονοματοδοσία της φρεγάτας "Κίμων"

Ο Ν.Δένδιας θα έχει συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Βοτρίν

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 15:09

Πηγές ΝΔ: Η Κωνσταντοπούλου να απαντήσει για χρηματοδότηση ΜΚΟ και πόθεν έσχες

"Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία και οι χρηματοδότες; Τηρεί τους κανόνες χρηματοδότησης κομμάτων;", ρωτούν πηγές της ΝΔ τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 17 Δεκ 2025 | 11:34

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Μαρκόπουλος μου είπε "σιγά μην σκίσεις κανένα καλσόν"

"Περιμένω από εκείνους που υποστήριξαν ότι η δική μου φράση ήταν σεξιστική να καταδικάσουν και τον Μαρκόπουλο", δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 15 Δεκ 2025 | 13:03

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας: Αναλυτικά οι διατάξεις για τα μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ν/σ αφορά σε μισθολογικές ρυθμίσεις για το στρατιωτικό προσωπικό, αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, εθελοντική στράτευση γυναικών και άλλες διατάξεις.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ 15 Δεκ 2025 | 12:53

H Μαρία Συρεγγέλα καταθέτει αγωγή σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Λόγω της "κυρίας Ferrari"

Σύμφωνα με τη Μ. Συρεγγέλα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου την έχει συκοφαντήσει ότι είχε συνεργάτη την κα Σεμερτζίδου

"ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΑ" 15 Δεκ 2025 | 11:51

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ αλλά με πτώση 1,5% σε έναν μήνα - Πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης, Πιερρακάκης, Τσίπρας

Η ΝΔ λαμβάνει το 23,7% στην πρόθεση ψήφου - Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του 2025 λέει το 40,6%.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Δεκ 2025 | 22:56

Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου: "Έχετε το μονοπώλιο της τοξικότητας" - "Δεν πρέπει να χαίρεστε αλλά να ντρέπεστε"

"Εμείς είχαμε 1,76 δισεκατομμύρια. Αν είχαμε 1,77, μαντέψτε: θα το δίναμε. Εκτός αν πας να φορολογήσεις κάποιους", είπε προς τον κ. Φάμελλο

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 11 Δεκ 2025 | 17:08

Boυλή: Άρθηκε η ασυλία του Αθανάσιου Καββαδά της ΝΔ - Κατηγορείται για απάτη σε βάρος περιουσίας ΟΤΑ

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν 256 βουλευτές, 4 καταψήφισαν και ένας βουλευτής δήλωσε "παρών"

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 06:35

Το αγροτικό μέτωπο ταράζει τη ΝΔ: "Μας κοροϊδεύετε;" - Ηλεκτρισμένο το κλίμα στους βουλευτές

Η ασφυκτική πίεση που νιώθουν οι βουλευτές της περιφέρειας από αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτονώθηκε χθες στην "γαλάζια" σύσκεψη στην οδό Πειραιώς.

ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ 10 Δεκ 2025 | 19:51

Στα κάγκελα οι βουλευτές ΝΔ για τα μπλόκα: "Είναι μέσα όλοι οι δικοί μας" - Τσιάρας: "Χωρίς ελέγχους θα χάναμε τις επιδοτήσεις"

"Οι έλεγχοι ήταν προαπαιτούμενο. Αν δεν γίνονταν έλεγχοι θα διακινδύνευαν οι ίδιοι οι ευρωπαϊκοί πόροι" σημείωσε ο κ. Τσίαρας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ 10 Δεκ 2025 | 17:58

Χαϊδάρι: Παραδόθηκαν τα πρώτα σπίτια σε στρατιωτικούς - Το Οικιστικό Πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέδωσε τα κλειδιά των διαμερισμάτων σε τρεις οικογένειες στρατιωτικών και περιηγήθηκε στους χώρους των νέων οικημάτων

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΞΑΝΑ 09 Δεκ 2025 | 18:33

Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

"Πρέπει να αλλάξουν όλα εάν θέλουμε να έχουμε δυνατότητα επιβίωσης σε αυτό το νέο περιβάλλον", ξεκαθάρισε ο Νίκος Δένδιας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 07 Δεκ 2025 | 14:40

Χαρακόπουλος: Κανένας "Φραπές" δεν θα μπορεί πλέον να παίρνει επιδοτήσεις - Πληρωμές μέχρι τις γιορτές

Ο γγ της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε ότι "μετά την Πρωτοχρονιά θα ανοίξει ένας νέος ενάρετος κύκλος στο σύστημα καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων"

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 06 Δεκ 2025 | 17:24

Δένδιας: Το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό στην ελληνική Ιστορία - Θα προστατεύει τα συμφέροντα της Ευρώπης

"Θα προστατεύει τα συμφέροντα της Ελλάδας, θα προστατεύει τα συμφέροντα της Ευρώπης", ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 04 Δεκ 2025 | 20:01

Πηγές ΝΔ: Η κατάθεση Ν. Μπουνάκη, στενού φίλου του Ν. Ανδρουλάκη, τίναξε στον αέρα το αφήγημα ΠΑΣΟΚ

"Ο μάρτυρας -και αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ- εμφανίστηκε να διαφωνεί με την πρόταση του κόμματός του"

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 04 Δεκ 2025 | 17:52

Πιερρακάκης για σχολάζουσες κληρονομιές: Θέτουμε τη χώρα σε κίνηση - Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία

"Αφήνουμε πίσω μας παθογένειες δεκαετιών. Χτίζουμε μηχανισμούς που παράγουν αποτέλεσμα", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 04 Δεκ 2025 | 17:44

Πηγές υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί διατυπωμένη απειλή (Casus Belli) κατά της Ελλάδας

Η Ελλάδα πράττει το αυτονόητο για την προστασία της σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον, τονίζει το Πεντάγωνο

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 04 Δεκ 2025 | 08:58

Δένδιας: Χρόνια πολλά στο Πυροβολικό μας, εισέρχεται στη νέα εποχή με την "Ατζέντα 2030"

Ο Νίκος Δένδιας ευχήθηκε χρόνια πολλά στο Πυροβολικό για την γιορτή της Προστάτιδάς τους Αγίας Βαρβάρας.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΤΟΥΡΚΙΑ 03 Δεκ 2025 | 09:46

Σφοδρή επίθεση Ομέρ Τσελίκ σε Δένδια: "Τρολ σε θέση υπουργού" - Λόγω των πυραύλων σε νησιά του Αιγαίου [βίντεο]

"Σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, δεν θα καθορίζουμε την πολιτική μας με έναν υπουργό που έχει το ύφος των "τρολ"", δήλωσε σε εκπομπή ο Ομέρ Τσελίκ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ 03 Δεκ 2025 | 09:36

Αυστηροποιήθηκε ο νόμος περί όπλων - "Ναι" από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε "παρών"

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 02 Δεκ 2025 | 20:45

Απίστευτο: Έκλεψαν φορτίο με 20.000 φυσίγγια στη Γερμανία επειδή κοιμόταν ο οδηγός του φορτηγού

Η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τυχαίο περιστατικό και θεωρεί ότι το φορτηγό παρακολουθείτο από τους δράστες

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 02 Δεκ 2025 | 16:21

Σδούκου σε Καρχιμάκη: "Δεν είστε για πολιτική, είστε για stand-up comedy" - Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ [βίντεο]

"Στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι σενάριο για stand up comedy, όπως το απαξιώνει η Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 02 Δεκ 2025 | 16:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - "Υπάρχει δικό τους στέλεχος που έχει κερδίσει το λαχείο;"

"Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι φοβούνται; Γιατί δεν θέλουν να παραπεμφθούν ο "χασάπης" και η "αγρότισσα με τη Ferrari" στη Δικαιοσύνη;" αναφέρουν πηγές ΝΔ

ΞΥΔΑΚΙ 02 Δεκ 2025 | 14:53

Τα πυραυλικά συστήματα στο Αιγαίο που ανακοίνωσε ο Δένδιας, προκαλούν οργή στην Τουρκία

Τα τουρκικά ΜΜΕ, κατηγορούν τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, ότι με την εγκατάσταση των πυραυλικών συστημάτων στο Αιγαίο, απειλεί την ίδια την Τουρκία

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 08:27

Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης: Τη στιγμή που θα χρειαστεί, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι νικηφόρο [βίντεο]

Ο Στρατηγός ανέδειξε τα βασικά συμπεράσματα από τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 02 Δεκ 2025 | 07:51

Διαθήκες: Τι αλλάζει με την προστασία των κληρονόμων για χρέη, για συντρόφους και συζύγους

Μετά από 8 δεκαετίες ήρθε η ώρα ριζικής αλλαγής για το Κληρονομικό Δίκαιο, με ένα νομοσχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση του υπ. Δικαιοσύνης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 30 Νοε 2025 | 20:40

Δένδιας: Το νέο δόγμα αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων προστατεύει το Αιγαίο από θάλασσα, αέρα και ξηρά

Για την "Ασπίδα του Αχιλλέα" εξήγησε ότι συμβολίζει το νέο στοιχείο υπεράσπισης του Ελληνισμού

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Νοε 2025 | 16:58

Νίκος Δένδιας: Αλλάξαμε το δόγμα πλήρως - Το Αιγαίο πλέον δεν θα προστατεύεται μόνον από τον Στόλο

"Το Αιγαίο θα το κλείσουμε από την στεριά. Ο Στόλος θα είναι ελεύθερος να επιχειρεί, αλλά όχι δεσμευμένος μέσα στη στενή θάλασσα", είπε ο Νίκος Δένδιας

"Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΣΤΟΛΗ" 28 Νοε 2025 | 23:48

Μέγα σκάνδαλο στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ - Γυναικολόγος παρενοχλούσε και βιντεοσκοπούσε ασθενείς με... κάλυψη ανωτέρων

Ταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ καταγγέλλεται για ανάρμοστα αγγίγματα και βιντεοσκόπηση γυναικών χωρίς τα ρούχα τους

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΒΟΥΛΗ 27 Νοε 2025 | 07:52

Η αγρότισσα με τη Ferrari στην Εξεταστκή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατά σατανική σύμπτωση έχει κερδίσει το λαχείο, όπως και η κόρη του "Χασάπη"

Η παρουσία της Πόπης Σαμαρτζίδου στην εξεταστική επιτροπή δεν θύμιζε σε τίποτα τις αναρτήσεις της με τα πολυτελή αυτοκίνητα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ 26 Νοε 2025 | 13:41

Συλλυπητήρια Δένδια για τον θάνατο του στρατιώτη στη Ρόδο: Η σκέψη μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του

"Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του, στους οποίους απευθύνω τα πλέον ειλικρινή μου συλλυπητήρια", έγραψε ο Νίκος Δένδιας.

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:40

Forbes Greece: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους - Μηδενική φορολογία και νέο υπουργείο Ερευνας

Στα ραντάρ του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό οι νέοι, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική ή να στρέφεται σε αντισυστημικά κόμματα.

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:12

Μετάβαση ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Οι τρεις μεγάλες αλλαγές - Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο

Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει τον ρόλο του Οργανισμού Πληρωμών για όλες τις ενισχύσεις που εμπίπτουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 24 Νοε 2025 | 17:52

Συνάντηση Δένδια με τον γενικό διευθυντή Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος της ΕΕ - Στο επίκεντρο το SAFE

Με ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η προθεσμία εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου 2025

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Νοε 2025 | 15:55

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Ψήφισαν πάνω από 122.000 ενεργά μέλη του κόμματος - Ο κατάλογος των εκλεγέντων

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΝΔ εξελέγησαν 14 γυναίκες πρόεδροι ΔΕΕΠ (στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 είχαν εκλεγεί 4 γυναίκες)

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 24 Νοε 2025 | 07:35

Το "τέρας" της ακρίβειας κυνηγάει την κυβέρνηση - Συναγερμός και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέδειξαν την ακρίβεια ως πρώτο πρόβλημα των νοικοκυριών - Κυβερνητικά στελέχη "προμοτάρουν" συνεχώς τα μέτρα της ΔΕΘ.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 23 Νοε 2025 | 21:16

Δένδιας: Παρουσίασε την "Ατζέντα 2030" για τον στρατό - Νέο μισθολόγιο, στέγη, "καλάθι της στρατιωτικής οικογένειας"

Δέσμη μέτρων για τη "στρατιωτική οικογένεια" ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας – Τι περιλαμβάνει η "Ατζέντα 2030"

23/11 22 Νοε 2025 | 11:34

Αύριο οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ – Αύξηση της συμμετοχής των πολιτών μελών σε 122.546

Στον αριθμό αυτό, ο οποίος είναι μάλιστα αυξημένος σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2021, περιλαμβάνονται πολλά νέα μέλη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 21 Νοε 2025 | 19:13

Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ - Για τι ψηφίζουν τα μέλη

Για το σύνολο των κομματικών θέσεων θα εκλεγούν 3.500 μέλη, μεταξύ των άνω των 7.200 υποψηφιοτήτων που έχουν κατατεθεί.

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 21 Νοε 2025 | 10:10

Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Τιμούμε το θάρρος όλων εκείνων που αγρυπνούν για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας

"Σε μια διεθνή συγκυρία απειλών, η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ 21 Νοε 2025 | 09:42

Έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης για τη Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων [βίντεο]

Το πρωί, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έγινε η έπαρση της ελληνικής σημαίας

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/11 21 Νοε 2025 | 07:11

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Ποιοι δρόμοι κλείνουν - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Η Τροχαία θα εφαρμόσει μέτρα που περιλαμβάνουν διακοπές κυκλοφορίας