Follow us

Δένδιας: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί, ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί

«Σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα είναι δεύτερο το σημερινό κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ηττηθεί και ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί», είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δένδιας: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί, ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί

Την εκτίμηση ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι μεγάλη κάνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ακόμη ότι «σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα είναι δεύτερο το σημερινό κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ηττηθεί και ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί».

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες παροχές που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ερωτηθείς εάν η ΝΔ διαφωνεί με αυτές καθ΄ αυτές ή με το timing που δίνονται, ο κ. Δένδιας απαντά: «Η ΝΔ δεν διαφωνεί με οποιοδήποτε μέτρο αποσκοπεί στο να μετριάσει τις συνέπειες εις βάρος των μεγάλων ομάδων του πληθυσμού από τα αχρείαστα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο συμπληρώνει ότι «τα όποια μέτρα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι να νομοθετούνται αιφνιδίως ή να έρχονται στη Βουλή με μορφή τροπολογιών, λίγες μέρες πριν στηθούν οι κάλπες».

Τέλος, σχετικά με τη συζήτηση που προκλήθηκε σχετικά με την 7ήμερη εργασία, ο Νίκος Δένδιας στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει: «Δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του πενθημέρου για τους εργαζόμενους από μια μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως, σκόπιμα, προσπάθησε να καλλιεργήσει τη συγκεκριμένη εντύπωση το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόγνωση και δεν διστάζει να μετατρέψει την ημέρα σε νύχτα, για τις ανάγκες των προπαγανδιστικών του στόχων».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

Ερ. Κύριε Δένδια, καθώς απέχουμε πλέον μία εβδομάδα από τις εκλογές (ευρωεκλογές-αυτοδιοικητικές) θα ήθελα την πρόβλεψή σας. Πιστεύετε ότι κυρίως στις ευρωεκλογές η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη;

Απ. Εκτιμώ ότι πράγματι η διαφορά θα είναι μεγάλη, όπως επιβεβαιώνεται και από την αλλαγή τακτικής του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Να σας υπενθυμίσω ότι κ.Τσίπρας αποκαλούσε «ψήφο εμπιστοσύνης» τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να τις υποβαθμίσει πριν λίγες ημέρες σε «δημοσκόπηση». Με τον τρόπο αυτό κατέστησε πασιφανή τον βάσιμο φόβο στο κυβερνητικό στρατόπεδο για ένα αποτέλεσμα- αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται από τη μεγάλη διαφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των μετρήσεων της κοινής γνώμης. Αλλά και τα μέτρα που χωρίς σχεδιασμό και δημοσιονομική πρόβλεψη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο και έφερε άρον-άρον στη Βουλή, δείχνουν επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελεί υπό πανικό, ενόψει του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, όπως και ενόψει των αποτελεσμάτων των εκλογών στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.

Ερ. Ποιο θεωρείτε το πιο πιθανό σενάριο για τυχόν πρόωρες εθνικές εκλογές; Η μικρή διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ή αντίθετα η μεγάλη μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές εκλογές μέσα στον Ιούνιο;

Απ. Η εκτίμησή μου είναι ότι η διαφορά δεν θα είναι μικρή. Αλλά από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης, όπως προανέφερα, σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα είναι δεύτερο το σημερινό κυβερνών κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ηττηθεί και ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί. Άλλωστε η χώρα και η εύθραυστη οικονομία της δεν αντέχουν μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο πέντε μηνών.

Ερ. Πάντως η ρήση του προέδρου της ΝΔ είναι «χάνεις-φεύγεις». Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω, τι κινήσεις θα κάνει η ΝΔ με διαφορά άνω του 5%;

Απ. Δεν θα ήθελα να μπω σε μια συζήτηση επί συγκεκριμένων υποθετικών ποσοστών, καθώς λόγω του ειδικού χαρακτήρα των ευρωεκλογών δεν είναι εύκολο να τεθεί συγκεκριμένος στόχος, όπως είναι π.χ. η αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές. Επαναλαμβάνω όμως ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας έκανε πιο απλά τα πράγματα, χαρακτηρίζοντας τις επερχόμενες εκλογές ως «ψήφο εμπιστοσύνης». Το ότι προφανώς το μετάνιωσε και ότι επρόκειτο για ακόμη μία «αυταπάτη» του δεν αλλάζει τις συνέπειες. Η δήλωση του είναι καταγεγραμμένη και υπογεγραμμένη. Δεν μπορεί να απαιτεί συνεχώς ο πρωθυπουργός από τα άλλα κόμματα και τους πολίτες να παθαίνουν αμνησία.

Ερ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι αποκλείει το σενάριο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στην προ ημερών συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι με τον κ.Τσακαλώτο μπορεί να συνεργαστεί. Ποια είναι η δική σας ερμηνεία;

Απ. Για την ακρίβεια ο κ.Μητσοτάκης δεν είπε ότι μπορεί να συνεργαστεί με τον κ.Τσακαλώτο, αλλά ότι μπορεί να συζητήσει πολιτικά μαζί του και να γίνει μια ουσιαστική ιδεολογική αντιπαράθεση. Οφείλω βεβαίως να παραδεχθώ ότι ο σημερινός υπουργός Οικονομικών λόγω του ακαδημαϊκού του background δίνει τη δυνατότητα για μια πολιτική σύγκρουση που δεν ξεφεύγει από συγκεκριμένα όρια, έστω και εάν πολλές από τις διαβεβαιώσεις και τις προβλέψεις του έχουν διαψευσθεί και η προσπάθεια επίδειξης αγγλοσαξονικού χιούμορ εκ μέρους του δεν είναι πάντα επιτυχής. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι το να φτάσουμε σε σενάρια συγκυβέρνησης η διαφορά είναι τεράστια.

Ερ. Παράλληλα θα ήθελα να σας ρωτήσω, τώρα έχοντας παγώσει η εικόνα, εκτιμάτε ότι κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την σκληρή αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή;

Απ. Αν και γενικώς μια τέτοια αποτίμηση δεν πρέπει να γίνεται με όρους νικητή και ηττημένου, η μερική έστω αλλαγή συμπεριφοράς του πρωθυπουργού κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης εμπιστοσύνης στη Βουλή, αποτελεί μια δικαίωση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το βέβαιο είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης προκλήθηκε, επανειλημμένως μάλιστα, από τις αναφορές του κ.Τσίπρα στην οικογένειά του και ιδίως στη σύζυγό του, αλλά και από το ανοίκειο για το Κοινοβούλιο ύφος του πρωθυπουργού, ο οποίος έφτασε στο σημείο να απευθύνεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ενικό.

Ερ. Αναφορικά με τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τα οποία και προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, διαφωνείτε σχετικά με τις εν λόγω παροχές ή σχετικά με το timing που δίνονται;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία δεν διαφωνεί με οποιοδήποτε μέτρο αποσκοπεί στο να μετριάσει τις συνέπειες εις βάρος μεγάλων ομάδων του πληθυσμού από τα αχρείαστα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ (το τρίτο που ήταν αποτέλεσμα των ολέθριων χειρισμών του πρώτου εξαμήνου του 2015 και το άτυπο αλλά υπαρκτό τέταρτο Μνημόνιο). Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να εκδικηθούμε τους οικονομικά αδύνατους πολίτες εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης. Τα όποια μέτρα όμως πρέπει να είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι να νομοθετούνται αιφνιδίως ή να έρχονται στη Βουλή με τη μορφή τροπολογιών, λίγες ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες. Οι παλαιοκομματικές αυτές μέθοδοι το μόνο που αποδεικνύουν, όπως ήδη επισήμανα, είναι ότι η κυβέρνηση τελεί υπό πλήρη πανικό.

Ερ. Και επειδή προκλήθηκε μεγάλη δημόσια συζήτηση σχετικά με την 7ήμερη εργασία θα ήθελα τη δική σας άποψη. Επταήμερη εργασία με τη συμφωνία εργαζομένων-εργοδοτών θα ήταν αποδεκτή από την κυβέρνηση της ΝΔ;

Απ. Η επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων εφαρμόζεται ήδη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά συλλογικών συμβάσεων υπό τις ευλογίες του υπουργείου Εργασίας. Επί επταήμερο λειτουργούν σε ειδικές περιπτώσεις ακόμη και υπηρεσίες του Δημοσίου, με τροπολογία της κυβέρνησης Τσίπρας, όπως αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης στη Βουλή. Πριν λίγες ημέρες το πληροφορήθηκε άραγε η κυβέρνηση; Δεν τίθεται φυσικά ζήτημα κατάργησης του πενθήμερου για τους εργαζόμενους από μία μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως σκόπιμα προσπάθησε να καλλιεργήσει τη συγκεκριμένη εντύπωση το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόγνωση και δεν διστάζει να μετατρέψει την ημέρα σε νύχτα, για τις ανάγκες των προπαγανδιστικών του στόχων.

Ερ. Έχοντας χρηματίσει υπουργός Δημόσιας Τάξης θα ήθελα να μου σχολιάσετε αν η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για απόκτηση 1.000 νέων περιπολικών για την ΕΛΑΣ και αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων λύνει το πρόβλημα της αστυνόμευσης της πόλης;

Απ. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου την οποία επικαλείστε, όπως και με πολλές άλλες αφορμές, στη συνολική αλλαγή φιλοσοφίας της Ελληνικής Αστυνομίας με μία μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά το ζήτημα της προάσπισης του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών στη δημόσια ασφάλεια. Τη μεγάλη αλλαγή θα την επιφέρει η αλλαγή δόγματος και οργανωτικής δομής -όπως με την επιστροφή στις διατάξεις του νόμου 4249/14 για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας- και η αποφασιστικότητα για σύγκρουση με το καθεστώς της ανομίας, το οποίο υπό την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ εγκαθιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια. Είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή σύγκριση ανάμεσα στην εικόνα που είχε η Αθήνα (και όχι μόνο) το 2012-14 με τη σημερινή κατάσταση. Προβλήματα μπορεί να υπήρχαν προηγουμένως, αλλά ουδέποτε ήταν τόσο οικτρή η κατάσταση και ουδέποτε τέθηκε σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας, από τις επιδρομές κουκουλοφόρων, όπως συμβαίνει αυτές τις ημέρες. Στην κατεύθυνση αυτή, ορθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα μέτρα, όπως η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής. Το οφείλουμε άλλωστε στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που με ηρωισμό συχνά, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με μια πολιτική κατεύθυνση που δεν ευνοεί την τήρηση του νόμου, πράττουν το καθήκον τους και διακινδυνεύουν τις ζωές τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ερ. Τέλος θα ήθελα να μου πείτε: Ανησυχείτε από τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ; Φοβάστε για τυχόν θερμό επεισόδιο;

Απ. Η στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, αλλά και ο σχεδιασμός που ήδη έχει ανακοινώσει για τους επόμενους μήνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, προκαλεί εύλογες ανησυχίες. Είναι γεγονός ότι την κατάσταση καθιστά ακόμη πιο περίπλοκη η επιδείνωση των σχέσεων της γειτονικής χώρας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα οφείλει να συμπεριφερθεί με ψυχραιμία, αλλά και με αποφασιστικότητα. Πρέπει επίσης, πέρα από τη σημερινή συγκυρία, να λάβουμε αποφάσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων μακροπρόθεσμα στην αμυντική μας πολιτική, όπως και για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να είναι ισχυρός παράγων αποτροπής απέναντι στις πάσης φύσεως επιβουλές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές βιοτεχνίες ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό με νέα έκθεση

Η εικαστικός Νικομάχη Καρακωστάνογλου παρουσιάζει έργα τέχνης σε μία από τις παλαιότερες υφαντουργίες χαλιών.

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 02 Οκτ 2025 | 12:11

Εύσημα Γεωργιάδη σε Δένδια για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις: "Δεν θα πω ψέματα, είναι οραματικό το νομοσχέδιο"

Τα θετικά σχόλια του υπουργού Υγείας για τον Νίκο Δένδια διαφέρουν σε σχέση με όσα έχει αναφέρει κατά καιρούς για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 07:27

Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο - "Κόντρα στην προπαγάνδα και τα ψέματα"

Ο πρωθυπουργός θύμισε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας από τους υπουργούς να υπερασπίζονται όσα έχει καταφέρει η χώρα.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 21:01

Τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις: 12μηνη θητεία, εθελοντική στράτευση γυναικών και αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, στόχος είναι η δημιουργία ενός σώματος 150.000 ενεργών εφέδρων - Φρένο στις αναβολές, σύσταση διοίκησης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, νέο μοντέλο εκπαίδευσης

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04

Δημοσκόπηση στη Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη αλλά αποδυναμωμένη η ΝΔ, με μόλις 1% διαφορά από πιθανό "κόμμα Καρυστιανού"

Η εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 30 Σεπ 2025 | 15:32

Πηγές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

"Μάταιος κόπος. Η αμηχανία μπροστά στην ευθύνη για διακοπή των επιδοτήσεων των αγροτών είναι παραπάνω από φανερή", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Σεπ 2025 | 13:27

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα Μ. Λαζαρίδη - Μ. Αποστολάκη - "Γελάει ο κόσμος" - "Να μη δουλευόμαστε"

Η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΝΕΡΑ 30 Σεπ 2025 | 10:48

Η αναφορά Δένδια στη διαφθορά και τα αποκαλυπτικά στοιχεία στη δημοσκόπηση της Alco

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το σχόλιο του Νίκου Δένδια για την διαφθορά σε ομιλία του για την την επέτειο της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς το 1821.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 30 Σεπ 2025 | 08:00

Αλλαγές στο στράτευμα: Τέλος οι φαντάροι σε Αεροπορία και Ναυτικό - Προαιρετική θητεία για τις γυναίκες

Όλοι θα κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς, λόγω αυξημένων αναγκών - Εχει παρατηρηθεί "φάμπρικα" αιτημάτων με την επίκληση ψυχολογικών-ψυχιατρικών λόγων που δεν έχουν βασιμότητα.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Σεπ 2025 | 19:24

Επίσκεψη Δένδια στην Ιταλία: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για 2+2 φρεγάτες [εικόνες]

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Γκουΐντο Κροσέτο στη Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας F 598 ITS

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2025 | 11:14

Μπλακ χιούμορ Καράογλου της ΝΔ για τους πεθαμένους μάρτυρες της εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μπορεί να πέθαναν από το άγχος τους"

Απίστευτο σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες που εκλήθησαν στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2025 | 23:58

Δένδιας για νέα Belhara: "Αποκτάμε το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό"

Ο κ. Δένδιας, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι "την Δευτέρα θα πάω στην Ιταλία και η πρόθεσή μας είναι και ελπίζω να τα καταφέρουμε να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο συνεννόηση με την Ιταλική πλευρά για τις Bergamini"

BELHARRA STANDARD 2++ 24 Σεπ 2025 | 15:13

Δένδιας: Η 4η Belharra που θα αποκτήσουμε είναι η πιο προηγμένη φρεγάτα στον πλανήτη

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την απόκτηση 4ης φρεγάτας Belharra και την αναβάθμιση των 3 προηγούμενων.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ 23 Σεπ 2025 | 09:51

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκαναν και γάμο με... κλαρίνο και την κατασχεμένη Ferrari στα Τρίκαλα [βίντεο - εικόνες]

Σε γάμο εμφανίστηκαν τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα της Πόπης Σεμερτζίδου, που δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

20 Σεπ 2025 | 08:26

Γιατί σώπασαν ξαφνικά οι αντάρτες της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Τι λέγεται στα... πηγαδάκια

Αν και σε πολλούς γαλάζιους, δεν ήχησε θετικά η προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ, προτίμησαν να… κατεβάσουν τα όπλα και να τηρήσουν σιγή ασυρμάτου.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18 Σεπ 2025 | 16:56

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα κόμματα συμφωνούν στο 70% με την πρότασή μας για τους μάρτυρες

"Οφείλουμε να προστατέψουμε τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής από όσους επιθυμούν να τις δώσουν χαρακτηριστικά "προανακριτικής"", αναφέρουν οι πηγές ΝΔ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 17 Σεπ 2025 | 13:46

Η Ελλάδα παίρνει και τέταρτη φρεγάτα Belharra με καλύτερο εξοπλισμό - Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά και μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για εξοπλιστικά θέματα των ενόπλων δυνάμεων και για την εξάσκηση δικαιώματος προαίρεσης για 4η φρεγάτα τύπου FDI.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 17 Σεπ 2025 | 13:43

Δένδιας μετά το ΚΥΣΕΑ: Το Πίρι Ρέις δεν μας απασχόλησε, δείτε μια φωτογραφία του και θα καταλάβετε

Ο κ. Δένδιας δήλωσε για το Πίρι Ρέις ότι δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ και πως δεν έχει καμία σχέση η διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 17 Σεπ 2025 | 10:01

Λοβέρδος: Δεν θα ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ - Αρχές Ιουνίου έκλεισε το deal με τον Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αν και σημείωσε πως δεν θέλει βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 17 Σεπ 2025 | 07:12

Τα μηνύματα από την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ - "Διεύρυνση με στόχο την αυτοδυναμία"

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η διεύρυνση είναι η απάντηση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ 16 Σεπ 2025 | 12:14

Στη ΝΔ και επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα"

"Καλωσορίζουμε στη Νέα Δημοκρατία τον καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 14 Σεπ 2025 | 09:52

Δένδιας: Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Ο Μικρασιατικός Ελληνισμός κατάφερε να ορθοποδήσει μετά τον ξεριζωμό και να συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας" τονίζει ο κ. Δένδιας.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ 12 Σεπ 2025 | 13:15

Δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία: Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας

Η εφημερίδα Παραπολιτικά θα δημοσιεύσει δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 12 Σεπ 2025 | 12:26

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ιδιαίτερα τιμητική και πρόκληση για μένα η πρόταση του πρωθυπουργού για γραμματέας της ΚΟ ΝΔ

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι η τελική κρίση της υποψηφιότητάς του είναι στα χέρια των βουλευτών της ΝΔ .

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 11 Σεπ 2025 | 17:44

Συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού" σύναψε το υπουργείο Άμυνας - Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα στην κοινωνία

Σκοπός του μνημονίου είναι η ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού", με στόχο την προαγωγή του βιοτικού επιπέδου, της ασφάλειας και της υγείας των ανηλίκων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 09 Σεπ 2025 | 17:58

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικά χρήσιμη η δωρεά της Motor Oil για την ανακαίνιση του θεραπευτηρίου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

"Και οι τρεις Στρατιωτικές Σχολές χρειαζόντουσαν σημαντικές επενδύσεις για να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους", τόνισε ο Νίκος Δένδιας

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Οκτ 2025 | 23:23

"Άχου και δεν μας νοιάζει": Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απαντά ειρωνικά στον Ιάσονα Αποστολόπουλο [βίντεο]

"Συγκινήθηκα, ας σας κρατήσουν εκεί μέχρι να βάλετε μυαλό" απαντά η Αφροδίτη Λατινοπούλου στο βίντεο του Ιάσονα Αποστολόπουλου, που ανέβασε μετά τη σύλληψή του από τον στρατό του Ισραήλ

ΤΙ ΕΙΠΕ 02 Οκτ 2025 | 20:19

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν αισθάνθηκα ποτέ παρέμβαση από τον Μάκη Βορίδη" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Θεοφάνης Παπάς

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (11/2020-3/2021), Θεοφάνης Παπάς, εξέφρασε την αγωνία του "ότι δυστυχώς και σήμερα, αυτός που πλήττεται είναι ο πραγματικός αγρότης και ο πραγματικός κτηνοτρόφος"

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 02 Οκτ 2025 | 18:08

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Δανία: Όσο υπάρχει το casus belli, δεν θα ενταχθεί στο SAFE

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσο υπάρχει το casus belli, η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE - Tο διεμήνυσε αυτό και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ 02 Οκτ 2025 | 17:56

Γεραπετρίτης: Μεριμνήσαμε για να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια των Ελλήνων του στολίσκου Flotila

Η Ελλάδα είχε μεριμνήσει να διασφαλιστεί απολύτως η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 02 Οκτ 2025 | 17:29

Νίκος Ανδρουλάκης: "Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής άμυνας"

H παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η σύμβαση προμήθειας της 4ης φρεγάτα Μπελαρά.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Οκτ 2025 | 15:29

Μαρινάκης για Κοβέσι: Όποιος την άκουσε καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια της Χαλιμάς

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, κάτι που χαιρέτησε και η Ευρωπαία Εισαγγελέας.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 02 Οκτ 2025 | 15:29

Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων - Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

"Εχουμε έναν κοινό στόχο με τον Νίκο Ανδρουλάκη - Θέλουμε πολιτική αλλαγή", τόνισε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Χάρης Δούκας

ΕΚΤΑΦΗ 02 Οκτ 2025 | 15:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Fake news του ΑΠΕ ότι ζήτησα αναβολή της εκταφής του γιου του Πάνου Ρούτσι

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε στη Βουλή ότι δεν υπήρξε προγραμματισμός για την εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 15:11

Ηχηρή παρέμβαση Δένδια υπέρ του απεργού πείνας Ρούτσι: Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να ερευνήσει τον θάνατο του παιδιού του

Ο Νίκος Δένδιας παρενέβη από το βήμα της Βουλής υπέρ των αιτημάτων του Πάνου Ρούτσι.

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 02 Οκτ 2025 | 15:09

Κοβέσι: Ακρωνύμιο διαφθοράς, νεποτισμού και πελατειακού κράτους ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Να καθαρίσουμε τον στάβλο του Αυγεία

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την έρευνα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κ. Κοβέσι είπε ότι "επί σειρά ετών κάποιοι έκλεβαν χρήματα".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Οκτ 2025 | 14:37

Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Έχω ευθύνη ως υπουργός, ανησυχώ – Τον παρακαλώ να μας αφήσει να τον εξετάσουμε

"Όταν ξεκινήσει το δικαστήριο, αν θέλει ο κ. Ρούτσι μπορεί να κάνει αίτημα για τοξικολογικές", τόνισε ο ¨Αδωνις Γεωργιάδης.

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Οκτ 2025 | 13:29

Τσουκαλάς για ΝΔ: Πιάνονται με την γίδα στην πλάτη και μετά λένε ότι είναι οι γενναίοι που θα καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι χθες έπαιζε κρυφτό για τον κ. Μυλωνάκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 02 Οκτ 2025 | 13:28

Global Sumud Flotilla: Από αύριο η επιστροφή των Ελλήνων ακτιβιστών - Μεταξύ τους και η βουλευτής Πέτη Πέρκα

"Ο πρέσβης στο Τελ Αβίβ έχει πάρει εντολή μόλις φτάσει το καράβι να πάει και να επιληφθεί τα της μεταφοράς των 27 Ελλήνων στην Ελλάδα", είπε ο Ν. Κακλαμάνης.

"ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ" 02 Οκτ 2025 | 13:09

Βουλή - Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης - Θα προστεθούν κι άλλοι μάρτυρες"

"Κλείνοντας τον κύκλο 2019 - 2025, θα δούμε ξανά τον κατάλογο των μαρτύρων, και είναι δεδομένο ότι, δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης" είπε ο Μ. Λαζαρίδης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 02 Οκτ 2025 | 13:02

Κασσελάκης: Μετάνιωσα που είπα πως θέλω να αποκτήσω δύο αγόρια με τον Τάιλερ - Είναι προσωπικό μας θέμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως δεν ήταν δική του επιλογή να τον ακολουθούν οι κάμερες παντού στην αρχή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 02 Οκτ 2025 | 12:57

Δανία: Συναντήσεις Μητσοτάκη στην Κοπεγχάγη με Ρούτε και Μερτς

Συναντήσεις Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 02 Οκτ 2025 | 12:11

Εύσημα Γεωργιάδη σε Δένδια για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις: "Δεν θα πω ψέματα, είναι οραματικό το νομοσχέδιο"

Τα θετικά σχόλια του υπουργού Υγείας για τον Νίκο Δένδια διαφέρουν σε σχέση με όσα έχει αναφέρει κατά καιρούς για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Οκτ 2025 | 11:39

ΥΠΕΞ για την έφοδο στον στολίσκο για τη Γάζα: Κάναμε διάβημα στο Ισραήλ - Δεν προκύπτει άσκηση βίας

Ότι δυνάμεις του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο ελληνικό πλοίο "Οξυγόνο", που συμμετείχε στη διεθνή αποστολή Global Sumud Flotilla με προορισμό τη Γάζα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 02 Οκτ 2025 | 11:37

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να γίνει κυβέρνηση και η ΝΔ να πάει στην αντιπολίτευση

"Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν στόχο: Η Νέα Δημοκρατία να πάει στην αντιπολίτευση και να γίνει το ίδιο κυβέρνηση", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 02 Οκτ 2025 | 10:53

Πιέσεις στην Αθήνα για παραχώρηση Mirage 2000-5 στο Κίεβο μέσω Εσθονίας

Η Αθήνα είναι αρνητική, καθώς θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο υψηλής τεχνολογίας συστήματα που διαθέτει να στραφούν κατά της Ρωσίας.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 02 Οκτ 2025 | 10:12

Κυρανάκης: Δεν θα σηκώσω το δάχτυλο στον Βασίλη Μπισμπίκη – Δεν ισχύει ότι "τη γλίτωσε" με 1.200 ευρώ

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Βασίλη Μπισμπίκη.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 02 Οκτ 2025 | 09:55

Συνάντηση Γκιλφόιλ με την Ελληνίδα πρέσβη στην Ουάσινγκτον: "Ας πάμε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο επόμενο επίπεδο"

Ξεκίνησε τις επαφές η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ που αναμένεται στην Αθήνα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

ΝΔ 02 Οκτ 2025 | 09:54

Μ. Λαζαρίδης: "Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, θα καθόμουν σπίτι μου - Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κόμμα"

"Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το 1993 είχε ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ, θα καθόμουν στο σπίτι μου", δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

ΝΕΑ ΡΩΓΜΗ 02 Οκτ 2025 | 09:46

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κατσανιώτης της ΝΔ υπέρ της κλήσης του "Φραπέ" και του "Χασάπη" στην Εξεταστική

Ερωτώμενος για το εάν θα πρέπει να εξεταστούν και ο "Φραπές" και ο "Χασάπης", ο γαλάζιος βουλευτής είπε "και ο μπακάλης εάν χρειάζεται".

ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 02 Οκτ 2025 | 09:11

Το Βραβείο Δημοκρατίας στον ισραηλινό δημοσιογράφο Γκίντεον Λεβί από τον Χάρη Δούκα: "Γράφει για τα παιδιά στη Γάζα"

Το Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών θεσπίστηκε το 2016 ως μία θεσμική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 02 Οκτ 2025 | 08:41

Η αγκαλιά Τσίπρα και Πιπιλή στο Στρασβούργο: "Επιτέλους, βρήκαμε κάτι να μας ενώνει"

Η κ. Πιπιλή αναφέρθηκε μάλιστα και στην κοινή τους αγάπη για τον Παναθηναϊκό, γράφοντας: "Επιτέλους! Βρήκαμε κάτι να μας ενώνει".

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 02 Οκτ 2025 | 07:38

Ευρωπαϊκή αντί-drone ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή - Να προστατευτούν και τα νότια σύνορα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Το τείχος των drones που θα αποτελέσει ασπίδα στις ρωσικές απειλές σε βάρος των χωρών της Βαλτικής ήταν ένα βασικό θέμα στην ατζέντα.

ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ 'ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 01 Οκτ 2025 | 22:06

Ν. Ανδρουλάκης: Όραμά μας είναι μια Ελλάδα για όλους, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για μια χώρα συμπεριληπτική

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 01 Οκτ 2025 | 19:03

Συνεχίζεται η κόντρα Αυγενάκη - Κασσελάκη: Ανάρτησε τα έγγραφα μεταβίβασης ακινήτου - "Η συνέχεια στα δικαστήρια"

Με την ανάρτηση του, ο πρώην υπουργός καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε την δήλωση Πόθεν Έσχες του κ. Αυγενάκη για να ισχυριστεί ότι η αγοραπωλησία δεν έγινε

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 01 Οκτ 2025 | 19:01

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της - Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέθεσε ότι "πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας"

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 01 Οκτ 2025 | 16:58

Λάουρα Κοβέσι: Συνάντηση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως με Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 15:06

Μητσοτάκης από τη Δανία: Η Ευρώπη να κινητοποιήσει πόρους για τα έργα κοινής άμυνας - Να βλέπει την ασφάλεια συνολικά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "οποιοδήποτε κοινό ευρωπαϊκό έργο άμυνας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα ανατολικά σύνορα της ηπείρου".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Οκτ 2025 | 13:55

Στην Αθήνα η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι - Τι ζήτησε από τον Γιώργο Φλωρίδη και την κυβέρνηση

Η κ. Κοβέσι ζήτησε την ενίσχυση του ελληνικού παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη χώρα μας.

ΠΑΣΟΚ 01 Οκτ 2025 | 13:28

Τσουκαλάς: Μετά την πίεσή μας και τις συνεχείς αποκαλύψεις, ο Μυλωνάκης επιτέλους εξαναγκάστηκε να έρθει στην Εξεταστική

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή Μυλωνάκη να κληθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΓΟΣ 01 Οκτ 2025 | 13:00

"Λουκέτο" και στα social media της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα λόγω shutdown

Εξαίρεση θα αποτελούν μόνο οι δημοσιεύσεις που θα αφορούν σε ζητήματα ασφάλειας και προστασίας.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 01 Οκτ 2025 | 12:54

Ανδρουλάκης: Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους - Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή

"Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΚΑΦΕΝΕΙΟ 01 Οκτ 2025 | 12:50

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σε κόντρα με την Ομάδα Αλήθειας για τα "χαμένα βαγόνια στα Τέμπη"- Το βίντεο που τον εκθέτει

Σε πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ) διέψευδε ότι μίλησε ποτέ για χαμένα βαγόνια, αλλά το βίντεο τον διαψεύδει.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 01 Οκτ 2025 | 12:30

Γ. Παπανδρέου: Υπερψηφίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης η έκθεση για την τήρηση των υποχρεώσεων της Ουγγαρίας

Η Έκθεση αποτέλεσε μία από τις πιο κρίσιμες συζητήσεις της Συνέλευσης, καθώς συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημοκρατικής τάξης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 01 Οκτ 2025 | 12:00

Στροφή της ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Μυλωνάκης δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή

Ο κ. Μυλωνάκης ζητά την κλήση του ως μάρτυρας προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 01 Οκτ 2025 | 11:43

Λατινοπούλου για πόθεν έσχες:" Α ρε μαμά - μπαμπά, βλέπετε τι περνάω - Πήγαινα και με το ΚΤΕΛ όταν χρειαζόταν"

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έκανε λόγο για "ανίερες δυνάμεις" που ενώθηκαν εναντίον της.

ΕΞΩΔΙΚΟ 01 Οκτ 2025 | 10:40

Η επανόρθωση των "Παραπολιτικών" για το Πόθεν Έσχες της Τζένης Μπαλατσινού: "Δεν έχει 20 ακίνητα, ούτε σπίτι στο Ψυχικό"

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" ανακάλεσε όσα έγραψε σχετικά με τη δήλωση Πόθεν Έσχες της Τζένης Μπαλατσινού και του Βασίλη Κικίλια.