Δένδιας για Τουρκία: Δεν θα μας παρασύρει σε ρόλο βαλκάνιου καβγατζή

Ο Νίκος Δένδιας θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με το πότε η Ελλάδα θα καταφύγει στην επιλογή αυτή.

dendias-den-tha-suzitisoume-dimosia-gia-kurwseis-stin-tourkia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στο τραπέζι παραμένει για την Ελλάδα η επιλογή της επιβολής κυρώσεων απέναντι της Τουρκίας στην περίπτωση που η γειτονική μας χώρα συνεχίσει την ακραία επιθετικότητα σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Ο Νίκος Δένδιας θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με το πότε η Ελλάδα θα καταφύγει στην επιλογή αυτή.

Ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο της συζήτησης του προυπολογισμού  για ποιο λόγο δεν ζητάμε αμέσως την επιβολή πλαισίου κυρώσεων, απάντησε ότι «αυτό είναι προφανώς θέμα τακτικής».

«Εμείς, εξήγησε, δεν έχουμε τοποθετηθεί εναντίον  της επιβολής κυρώσεων. Μάλιστα έχουμε συνεργαστεί με την ΕΕ στο πλαίσιο αυτό».

Δεν θέλησε πάντως να επεκταθεί περαιτέρω τονίζοντας ότι «η τακτική δηλαδή η χρονική διάταξη των αντιδράσεων είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί σε μια δημόσια συνεδρίαση.  Μην μας πιέζετε παραπάνω» είπε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο ίδιος μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά δεν έκρυψε ότι τόσο η χώρα μας όσο και η Κύπρος είναι οι μόνες χώρες στην ΕΕ που αντιμετωπίζουν ζητήματα εξωτερικών απειλών.

Επέμεινε πάντως ότι δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία να μετατραπούμε σε βαλκάνιο  καβγατζή. Σημείωσε όμως ότι αν απαιτηθεί αν και μπορούμε μόνοι μας δεν θα είμαστε μόνοι μας.

Σε ότι αφορά το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι θα συνεχίσει τις διπλωματικές επαφές και τα ταξίδια μέχρι να αντιληφθεί η Τουρκία ότι εξαιτίας της παραβατικότητας της, βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση.

Κατά τα λοιπά ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει έμπρακτα τη ενταξιακή προοπτική των χωρών των Βαλκανίων.

Για την Β. Μακεδόνια είπε ότι εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας κάνοντας όμως σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε παρεκκλίσεις ως προς τα συμφωνηθέντα.

Για την Αλβανία επανέλαβε ότι προέχει ο σεβασμός στην Αλβανική μειονότητα.

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook