Follow us

Δένδιας για διερευνητικές επαφές με Τουρκία: Mε διάλογο λύνονται τα προβλήματα, όχι με απειλές πολέμου

"Για την επανάληψη αλλά και για τη συνέχιση των διερευνητικών, απαιτείται η βεβαιωμένη σταθερή αποκλιμάκωση", υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον καθορισμό του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, αποτελεί ένα βήμα για την ενίσχυση του εθνικού μας οπλοστασίου, σε κλίμα αδιασάλευτης ομοψυχίας", είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας λίγο προτού ολοκληρωθεί η πρώτη ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής, για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πέλαγος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα όπλα που έχει πλέον η Ελλάδα. "Είναι οι πρόσφατες συμφωνίες μας με τις ΗΠΑ-και θα ήθελα εδώ να κάνω μια αναφορά στον απερχόμενο σήμερα, υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάικ Πομπέο, με τον οποίο είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία και έτεινε ευήκοον ους, στις δίκαιες τοποθετήσεις της χώρας μας- η συμφωνία με την Ιταλία, η συμφωνία με την Αίγυπτο, η κατανόηση για το πώς θα προχωρήσουμε με την Αλβανία, οι συμφωνίες με τα ΗΑΕ, η επέκταση των χωρικών μας υδάτων, η επέκταση του εθνικού εναέριου χώρου, που πλέον στην περιοχή του Ιονίου πελάγους ταυτίζεται με τα εθνικά μας ύδατα, η πολιτική ευρείων οριζόντων που υπηρετεί τα συμφέροντα της νέας Ελλάδος των 200 ετών", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δένδιας για διερευνητικές επαφές με Τουρκία: Mε διάλογο λύνονται τα προβλήματα, όχι με απειλές πολέμου

Διερευνητικές επαφές

"Για την επανάληψη αλλά και για τη συνέχιση των διερευνητικών, απαιτείται η βεβαιωμένη σταθερή αποκλιμάκωση", υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών που υπενθύμισε ότι πάγια, "και όταν η κρίση στις σχέσεις μας με την Τουρκία ήταν ιδιαίτερα έντονη, η κυβέρνηση επαναλάμβαμε την ετοιμότητά της για διάλογο. Έθετε όμως πάντοτε διαχρονικά τις ίδιες σαφείς προϋποθέσεις. Απαιτούσε να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην υφαλοκρηπίδα μας, να αποχωρήσει το Όρουτς Ρέις".

Όπως είπε, την ίδια αυτή ελληνική θέση, την υιοθέτησε στα συμπεράσματά του ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο. "Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν δύο μήνες, από την αποχώρηση του Όρουτς Ρέις. Επομένως, ο όρος που έχει τεθεί από τη χώρα μας, έχει ουσιαστικά εκπληρωθεί. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι δημιουργείται μια ευκαιρία διαλόγου, πάντα στο πλαίσιο και στο επίπεδο των διερευνητικών επαφών", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και τόνισε ότι "στο διάλογο αυτό, η Ελλάδα προσέρχεται με καλή πίστη. Προσέρχεται με ειλικρινή διάθεση, γιατί η εθνική άποψη είναι ότι με διάλογο λύνονται τα προβλήματα. Όχι με χρήση βίας και βεβαίως, όχι με απειλές πολέμου".

Ο Νίκος Δένδιας, για μια ακόμη φορά, τόνισε ότι οι διερευνητικές επαφές αφορούν αποκλειστικά στη διαφορά για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και υπενθύμισε ότι οι διερευνητικές είναι προκαταρκτικό στάδιο επαφών, προκειμένου να εξεταστούν τυχόν αντιλήψεις κοινές και να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει έδαφος, ώστε να ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση. "Εξυπακούεται δε ότι για να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος, θα πρέπει να μην τεθεί στον παραμικρό κίνδυνο, η αποκλιμάκωση που έχει επέλθει", είπε ο Νίκος Δένδιας και επικαλέστηκε και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου που τόνισε ότι για την επανάληψη αλλά και για τη συνέχιση των διερευνητικών, απαιτείται η βεβαιωμένη σταθερή αποκλιμάκωση.

Oruc Reis

Απαντώντας στις αναφορές της αντιπολίτευσης, για το ρόλο τρίτων, και της Γερμανίας και του Αλβανού πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι πράγματι, σε όλη τη διάρκεια της προεδρίας της, η Γερμανία είχε σε διάφορα επίπεδα επικοινωνήσει με τις δύο πλευρές, προωθώντας την επανάληψη του ελληνοτουρκικού διαλόγου. "Τελικά η συμφωνία, για την ημερομηνία επανάληψης των διερευνητικών επαφών, επιτεύχθηκε και ανακοινώθηκε, μετά τη λήξη της γερμανικής προεδρίας και πολλές φιλικές χώρες έχουν, κατά καιρούς, προσφερθεί να φιλοξενήσουν τυχόν συνάντησή μου με τον Τούρκο ομόλογό μου, και σε αυτές τις χώρες συμπεριλαμβάνεται και η Αλβανία, διά της προσφοράς του Αλβανού προωθυπουργού", είπε ο Νίκος Δένδιας και προσέθεσε: "σε όλους αυτούς όμως είχαμε εγκαίρως διαμηνύσει ότι απαιτείται, πρώτον, η έναρξη των διερευνητικών επαφών και δεύτερον, η εδραίωση ενός νέου κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για να συναντηθώ με τον ομόλογό μου. Αυτή ήταν, αυτή είναι, αυτή παραμένει η θέση μας".

Αιγιαλίτιδα στο Ιόνιο

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον καθορισμό του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, ο υπουργός Εξωτερικών, αφού ευχαρίστησε τα κόμματα για το κλίμα εθνικής ομοψυχίας που επικράτησε, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά από το 1947, το εθνικό κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει αύξηση του χώρου εθνικής κυριαρχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αποτελεί εξαιρετικά μεγάλη τιμή για εμένα, να εισηγούμαι στην εθνική αντιπροσωπεία, εξ ονόματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την άσκηση του δικαιώματος της χώρας μας, για την αύξηση των χωρικών μας υδάτων στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο, από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Με τον τρόπο αυτό επεκτείνεται ο χώρος εθνικής κυριαρχίας κατά 13.000 και πάνω τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι η πρώτη φορά, από το 1947, που καλείται το εθνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει αύξηση του χώρου εθνικής κυριαρχίας. Πρόκειται για άσκηση πλήρους εθνικής κυριαρχίας, όχι για περιοχή κυριαρχικών δικαιωμάτων", είπε ειδικότερα ο Νίκος Δένδιας και προσέθεσε: "Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή τη μείζονος εθνικής σημασίας κίνηση, ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, με βάση το άρθρο 3 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας. Το οποίο συγρόνως αποτελεί και στοιχείο-κανόνα του εθιμικού διεθνούς δικαίου. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, σε συνέχεια της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος 107/2020 περί κλεισίματος κόλπων και χάραξης ευθείων γραμμών βάσης, στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιόνιων νησιών, μέχρι και το Ακρωτήριο Ταίναρο. Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 1 του σχεδίου νόμου, η Ελληνική Δημοκρατία επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειας του δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της όποτε αυτή το κρίνει σκόπιμο".

"Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας αποτελεί διαχρονική αρχή. Καθοδηγεί σταθερά, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων την ελληνική εξωτερική πολιτική", είπε ο υπουργός Εξωτερικών και επανέλαβε ότι δεσμεύει και το σύνολο των χωρών της ΕΕ και την ίδια την ΕΕ.

"Κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού, αναφορικά με τις θαλάσσιες ζώνες της χώρας. Η επέκταση έρχεται αμέσως μετά τη σύναψη συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο, και επίσης τη συμφωνία μας για τον τρόπο χειρισμού του θέματος με την Αλβανία", είπε ο Νίκος Δένδιας και υπογράμμισε ότι με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, η χώρα μας προστίθεται σε εκείνες τις χώρες που έχουν κάνει χρήση της σχετικής ρήτρας της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, για το Δίκαιο της Θάλασσας και "εδραιώνει έτσι τη σημασία των διατάξεων της έναντι όλων και ιδίως αυτών που επιλέγουν να μην την εφαρμόζουν ή να την αγνοούν. Εκείνων δηλαδή, των ελάχιστων που διανοούνται να λειτουργούν εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου". Στο σημείο αυτό μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική αναφορά στην "απαράδεκτη τακτική της γείτονος Τουρκίας, να απειλεί με casus belli, εφόσον αυτή ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της".

1

Αναφορικά με την τεχνική προετοιμασία καθορισμού του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης και το κλείσιμο των κόλπων που προηγήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα, ο υπουργός τόνισε ότι είναι απολύτως συμβατά με το Δίκαιο της Θάλασσας. "Η χώρα μας δεν δρα καταχρηστικά. Δεν εποφθαλμιά δικαιώματα άλλων. Ασκεί βεβαίως, πλήρως τα δικά της δικαιώματα, με πλήρη σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα. Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στο Ιόνιο, ενισχύει την ασφάλεια μας, μεγεθύνει το αποτύπωμά μας. Ταυτόχρονα ενισχύει τη διεθνή θέση της Ελλάδας, τόσο σε σχέση με τις χώρες με τις οποίες οικοδομούμε ένα πλέγμα συνεργασιών στην περιοχή μας, για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας όσο και έναντι εκείνων οι οποίοι δεν συμμερίζονται τις ίδιες αρχές με εμάς", είπε και προσέθεσε: "αυτή η Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη πια ζώνη κυριαρχίας, με τις μεγαλύτερες πια ζώνες άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, εδώ και λίγους μήνες, δημιουργεί ένα υπόδειγμα συνέπειας, μεθοδικότητας, τήρησης της νομιμότητας, προσήλωσης σε στόχους αλλά και ένα υπόδειγμα αυτοπεποίθησης".

Η Ελλάδα προετοιμάζεται

"Η Ελλάδα προετοιμάζεται και διατηρεί το δικαίωμα για να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα οπουδήποτε στην Επικράτεια της, οποτεδήποτε αυτή το κρίνει", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, λίγη ώρα προτού ολοκληρωθεί η σημερινή πρώτη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής και προσέθεσε ότι είναι κατανοητό πως τα μάτια στρέφονται στην Κρήτη, διότι εκεί έχει υπογραφεί το μνημόνιο με την Αίγυπτο, "όμως περιορίζουμε το εθνικό δικαίωμα εάν μιλάμε μόνο για την Κρήτη".

Είχε προηγηθεί στο βήμα ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος που είχε επανέλθει στο ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη. "Έως εκεί που τελειώνουν τα όρια της συμφωνίας μας με την Αίγυπτο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει και αυτό. Αλλά πάμε τώρα στα ανατολικά των Κυθήρων και ανατολικά και Βόρεια της Κρήτης, και γενικότερα στο Αιγαίο. Απεμπολούμε την κυριαρχία μας εκεί; Σε καμία περίπτωση. Έτσι κατάλαβα την απάντησή σας στον κ. Κατρούγκαλο το πρωί. Γιατί ερωτώμαι τι είπατε και λέω ότι σας κατάλαβα έτσι. Ίσως χρειαστεί να δώσετε μια διευκρίνιση. Όπως απαντήσατε στο συνάδελφό μου προκαλέσατε ερωτήματα. Ερωτώμαι κι εγώ, που ήμουν εδώ και σας κατάλαβα και είπα ότι αυτό εννοούσατε. Ότι η χώρα έχει ανά πάσα στιγμή να πράξει αυτό", είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

1

"Η Ελληνική Δημοκρατία επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της Επικράτειας του δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης της όποτε αυτή το κρίνει σκόπιμο", είπε ο Νίκος Δένδιας και προσέθεσε: "Θέλω να σταθώ σε αυτό, διότι έγινε μια πολύ μεγάλη συζήτηση, για το πού, ποιος, πότε, τι. Η Ελλάδα προετοιμάζεται και διατηρεί το δικαίωμα για να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα οπουδήποτε στην Επικράτεια της, οποτεδήποτε αυτή το κρίνει. Βεβαίως, καταλαβαίνω ότι τα μάτια στρέφονται στην Κρήτη, διότι εκεί έχει υπογραφεί το μνημόνιο με την Αίγυπτο, όμως περιορίζουμε το εθνικό δικαίωμα εάν μιλάμε μόνον για την Κρήτη. Η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να επεκτείνει οπουδήποτε θέλει, οποτεδήποτε θέλει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής σε αυτό, από το βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας. Και επίσης θέλω να χαιρετίσω την εξαιρετικά σημαντική, επαναλαμβανόμενη δήλωση του υπουργού της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρώφ, ο οποίος χαρακτηρίζει, αυτονόητα, απολύτως νόμιμη την ανακοίνωση της Ελλάδας ότι διευρύνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

17 Οκτ 2025 | 07:21

Γάζα: Η Τουρκία στέλνει ομάδες να ψάξουν λείψανα ομήρων στα συντρίμμια, ενώ ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι "θα πάμε να σκοτώσουμε" τα μέλη του παλαιστινιακού κινήματος αν αυτό το τελευταίο "δεν σταματήσει να σκοτώνει κόσμο" στη Γάζα.

ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ 16 Οκτ 2025 | 20:19

Η τουρκική Afad θα συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό νεκρών στα συντρίμμια της Γάζας

Οι έρευνες θα γίνουν από τους διασώστες της Afad, της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Deutsche Welle: Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι θα πάρει Eurofighter από τη Γερμανία

Ο τουρκικός Τύπος θεωρεί ότι η Γερμανία έδωσε το "πράσινο φως" για πωλήσεις Eurofighter στην Τουρκία

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 16 Οκτ 2025 | 17:25

Ο τουρκικός στρατός δηλώνει "έτοιμος για κάθε δράση" στη Λωρίδα της Γάζας

Οι εργασίες σχετικά με την αποστολή διεξάγονται σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς του κράτους μας" είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπςο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Ακτούρκ

VIRAL 15 Οκτ 2025 | 14:50

Viral βίντεο: Φύλακας διασώζει κοπέλα λίγο πριν την χτυπήσει το τραμ στην Τουρκία

Αγιο είχε η κοπέλα που άκουγε μουσική από τα ακουστικά και δεν άκουσε την κόρνα

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΗΓΕΣ 13 Οκτ 2025 | 18:31

Αίγυπτος: Ο Ερντογάν απειλούσε να μην πάει στη Σύνοδο αν πήγαινε ο Νετανιάχου - Το αεροσκάφος έκανε κύκλους στον αέρα

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν, μόλις άκουσε την πληροφορία πως ο Νετανιάχου ίσως συμμετάσχει στη σύνοδο για τη Γάζα, έδωσε εντολή μη προσγείωσης του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Αίγυπτο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 11 Οκτ 2025 | 23:07

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για παρουσία Δένδια σε "εκδήλωση-φάντασμα"

Ο κ. Δένδιας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μετέβη στην Αυστρία και επέστρεψε αυθημερόν από το Seefeld, όπου διεξήχθη σε ξενοδοχείο της περιοχής η πρώτη Συνάντηση της πρωτοβουλίας "Moving MountAIn"

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ 11 Οκτ 2025 | 21:19

Ερντογάν: "Πρώτα θα πάω εγώ στη Γάζα και μετά εσείς"

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ, όπου αναφερόμενος στην εκεχειρία στη Γάζα ζήτησε από το Ισραήλ "να σεβαστεί την υπογραφή του" και "να τερματίσει την επιθετική του πολιτική"

ΠΑΤΑΕΙ ΠΟΔΙ 11 Οκτ 2025 | 16:36

Deutsche Welle: Ο Ερντογάν θέλει να έχει λόγο στην επόμενη μέρα στη Γάζα

Η άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ένας ρόλος που η Άγκυρα επιδιώκει εδώ και καιρό, μπορεί να ενισχύσει τη διεθνή της θέση και να προωθήσει τους δεσμούς της με την Ουάσιγκτον και τον πρόεδρο Τραμπ

ΠΙΘΑΝΟΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ AKINCI 09 Οκτ 2025 | 21:11

Η "εναέρια προπαγάνδα" της Τουρκίας: Drone σχημάτισε την ημισέληνο με το αστέρι στον ουρανό της Ανατολικής Μεσογείου

"Πράξη ψυχολογικού πολέμου" από πλευράς Τουρκίας σε μια μια χρονική συγκυρία που το διεθνές ενδιαφέρον στρέφεται στη Μέση Ανατολή

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 09 Οκτ 2025 | 17:45

Σάλος στην Τουρκία με την προσαγωγή 19 καλλιτεχνών για χρήση ναρκωτικών - "Στοχοποιούνται γιατί επικρίνουν τον Ερντογάν"

Γνωστές ηθοποιοί και τραγουδίστριες υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε εξετάσεις αίματος, με την κατηγορία της χρήσης ναρκωτικών

ΕΦΙΑΛΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 13:12

Χαμός στην Τουρκία με τον Αμερικανό πρέσβη που φωτογραφήθηκε με Κούρδους αντάρτες- Σε χάρτη που δείχνει την Αλεξανδρέττα εκτός Τουρκίας

Η φωτογραφία του Αμερικανού πρέσβη στην Αγκυρα μαζί με Κούρδους αντάρτες στη Συρία, αναβίωσε τον εφιάλτη της Τουρκίας για κουρδικό κράτος στα σύνορά της

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:43

Ο Ερντογάν χαιρετίζει την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα- Ευχαριστεί και τον Τραμπ

Τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα χαιρετίζει με ικανοποίηση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Οκτ 2025 | 12:17

Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: Η στιγμή που ενημερώνεται ο Τραμπ - "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", λένε οι αναλυτές

Η συμφωνία για την πρώτη φάση εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ σηματοδοτεί μια νέα πορεία προς την επίλυση του Μεσανατολικού - "Ο διάβολος όμως, κρύβεται στις λεπτομέρειες".

ΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ 09 Οκτ 2025 | 09:47

Δένδιας και Γεωργιάδης πλάι πλάι στην εκδήλωση για το βιβλίο του Στυλιανίδη - Κουβέντα και γέλια μετά τις αιχμές

Ο φακός απαθανάτισε τους υπουργούς να μιλούν για αρκετή ώρα, ενώ δεν έλειψαν και τα γέλια ανάμεσά τους.

09 Οκτ 2025 | 08:55

Επιχείρηση-σκούπα για ναρκωτικά στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 30 τραγουδιστές και ηθοποιοί, μεταξύ τους η Χαντισέ

Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει ότι όλοι τους είχαν αντιδράσει στη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΤΣΙΤΣ 08 Οκτ 2025 | 21:48

Ένταση στα Βαλκάνια: Τουρκικά drones καμικάζι έφτασαν στο Κόσοβο - Οργή από την Σερβία [εικόνες]

Ο εξοπλισμός του Κοσόβου από την Τουρκία εξόργισε το Βελιγράδι - Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους κατά της Άγκυρας.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 08 Οκτ 2025 | 12:48

Ερντογάν: Λάβαμε θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ στο θέμα των F-35

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία είναι "εταίρος σε αυτό το πρόγραμμα, έχει πληρώσει τα χρήματα και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 07 Οκτ 2025 | 18:28

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν: Γάζα και Ουκρανία στο επίκεντρο

Ο Ερντογάν δήλωσε στον Πούτιν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 07 Οκτ 2025 | 11:15

"Σφήνα" του 18χρονου εγγονού του Ερντογάν στα σενάρια για τη διαδοχή του - Είδηση σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ

Ο Ομέρ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο διπλωματικό φόρουμ του Βοσπόρου που διοργανώθηκε με την αιγίδα της τουρκικής προεδρίας.

ΑΡΘΡΟ 06 Οκτ 2025 | 20:33

Ιμάμογλου στη Le Monde: Πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία

Οι πραγματικές μου "ενοχές", στα μάτια της εξουσίας, είναι οι τρεις εκλογικές μου νίκες στον Δήμο Κωνσταντινούπολης - τη στιγμή που ο πρόεδρος Ερντογάν γνωρίζει καλά ότι "όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία"

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 05 Οκτ 2025 | 09:46

Φιντάν: Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία

"Υπάρχουν συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της Τουρκίας, αν δεν αντιμετωπιστούν με διπλωματία παραπέμπονται στον στρατό", τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 04 Οκτ 2025 | 18:21
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 04 Οκτ 2025 | 15:58

Τουρκία: Αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη θα μεταφερθούν 137 ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Σ' αυτούς περιλαμβάνονται 36 τούρκοι υπήκοοι, καθώς και πολίτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 04 Οκτ 2025 | 12:49

Στα βόρεια της Λέσβου το τουρκικό ερευνητικό "Πίρι Ρέις" - Η Αθήνα παρακολουθεί την πορεία του

Η Αθήνα είχε αντιδράσει με έκδοση αντι-navtex από τον σταθμό της Λήμνου - Πηγές από την Αθήνα υπενθυμίζουν ότι το Πίρι Ρέις δεν διαθέτει δυνατότητες έρευνας στον βυθό.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 22:40

Τουρκία: Στο Αιγαίο το "Πίρι Ρέις", απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Αθήνα

Το ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος θα κινηθεί σε περιοχές του Αιγαίου που βρίσκονται εντός της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και την περιοχή ελληνικής ευθύνης έκδοσης NAVTEX.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Οκτ 2025 | 12:10

Μαρινάκης: "Ό,τι είπε ο Δένδιας για τον Ρούτσι, το έχουμε πει και άλλοι - Αρέσει πολύ ο τίτλος περί διαφοροποίησης"

"Όσο και αν ο Νίκος Δένδιας είπε ότι ανθρώπινα στεκόμαστε δίπλα, [...] δεν πρόκειται ποτέ η ΝΔ να παρέμβει στη δικαιοσύνη", είπε ο κ. Μαρινάκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 03 Οκτ 2025 | 11:42

Συμφωνεί με τον Δένδια και ο Μαρκόπουλος: Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι πρέπει να ικανοποιηθεί - Δεν είναι αντίπαλός μας η Κοβέσι

"Πρέπει να χτιστεί γέφυρα με αυτούς τους γονείς, κακώς τους έχουμε αφήσει βορά στα χέρια του κάθε ριζοσπάστη, του κάθε λαϊκιστή", τόνισε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Οκτ 2025 | 11:21

Ο Δένδιας ήπιε το νερό του... Φάμελλου στη Βουλή και ο Κουτσούμπας πέταξε σπόντα [βίντεο]

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει τον διάλογο που είχαν οι Νίκος Δένδιας και Σωκράτης Φάμελλος.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 09:41

Nέα Navtex της Τουρκίας για έρευνες του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο - Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα

Μένει να φανεί πλέον αν το ερευνητικό θα εξέλθει του κόλπου της Σμύρνης ή αν πρόκειται για μια ακόμη ανταλλαγή Navtex – αντι-Navtex.

ΕΞΕΛΙΞΗ 02 Οκτ 2025 | 22:25

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Navtex για έρευνες του "Πίρι Ρέις" στο Αιγαίο

Το ωκεανογραφικό τουρκικό σκάφος Πίρι Ρέις θα κινηθεί σε περιοχές του Αιγαίου που βρίσκονται εντός της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η οποία δεν έχει ακόμη καθοριστεί

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ 02 Οκτ 2025 | 21:49

Τουρκία: Υπό κρατική εποπτεία η Κασίμπασα - Η ομάδα όπου έπαιξε ποδόσφαιρο ο Ερντογάν

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης κατηγορείται για απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 02 Οκτ 2025 | 18:08

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Δανία: Όσο υπάρχει το casus belli, δεν θα ενταχθεί στο SAFE

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσο υπάρχει το casus belli, η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE - Tο διεμήνυσε αυτό και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 02 Οκτ 2025 | 17:29

Νίκος Ανδρουλάκης: "Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής άμυνας"

H παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η σύμβαση προμήθειας της 4ης φρεγάτα Μπελαρά.

Η ΔΟΝΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 02 Οκτ 2025 | 16:42

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Αισθητός σε αρκετές περιοχές της Τουρκίας

Ο σεισμός στη Θάλασσα του Μαρμαρά έγινε αισθητός σε Τσανάκαλε, Εντιρνέ, Κιρκλαρέλι και Μπαλικεσίρ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 15:11

Ηχηρή παρέμβαση Δένδια υπέρ του απεργού πείνας Ρούτσι: Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να ερευνήσει τον θάνατο του παιδιού του

Ο Νίκος Δένδιας παρενέβη από το βήμα της Βουλής υπέρ των αιτημάτων του Πάνου Ρούτσι.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 02 Οκτ 2025 | 12:11

Εύσημα Γεωργιάδη σε Δένδια για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις: "Δεν θα πω ψέματα, είναι οραματικό το νομοσχέδιο"

Τα θετικά σχόλια του υπουργού Υγείας για τον Νίκο Δένδια διαφέρουν σε σχέση με όσα έχει αναφέρει κατά καιρούς για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 02 Οκτ 2025 | 11:46

Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των Ισραηλινών στον στολίσκο προς τη Γάζα: Ειρωνείες από το Ισραήλ, για τρομοκρατία μιλά η Χαμάς

Διεθνές αντιδράσεις για την αναχαίτιση των πλοίων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο στολίσκο Sumud που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 01 Οκτ 2025 | 20:15

Ερντογάν: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας πνοής τα δικαιώματα της Παλαιστίνης" - Τι είπε για τη Συρία

"Εάν οι διπλωματικές πρωτοβουλίες μείνουν αναπάντητες, η πολιτική και η θέση της Τουρκίας είναι σαφής. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί όσα συνέβησαν στο παρελθόν στη Συρία", τόνισε

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ 01 Οκτ 2025 | 18:46

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν πήρε τον π@@@ από τον Τραμπ- Τον έγραφε εν αγνοία του η κάμερα

Στο βίντεο ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι αυτό που πήρε η Τουρκία από τον Τραμπ είναι ο π@@@

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ 01 Οκτ 2025 | 10:53

Σάλος με Τούρκο δημοσιογράφο και τα σενάρια διαδοχής Ερντογάν: "Πήραμε τα α@@@ μας από τον Τραμπ" [βίντεο]

Οι ανοιχτές κάμερες "έκαψαν" δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού στην Τουρκία που καταγράφηκε να λέει ότι ο Ερντογάν δεν πήρε τίποτα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 07:27

Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο - "Κόντρα στην προπαγάνδα και τα ψέματα"

Ο πρωθυπουργός θύμισε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας από τους υπουργούς να υπερασπίζονται όσα έχει καταφέρει η χώρα.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 01 Οκτ 2025 | 06:49

Τα ήρεμα νερά και τα "νεύρα" Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν υπέγραψε φιλία με την Τουρκία, αυτό φαίνεται άλλωστε επί του πεδίου, αλλά αποδέχθηκε όντως ένα μορατόριουμ στην αντιπαράθεση.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 21:01

Τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις: 12μηνη θητεία, εθελοντική στράτευση γυναικών και αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, στόχος είναι η δημιουργία ενός σώματος 150.000 ενεργών εφέδρων - Φρένο στις αναβολές, σύσταση διοίκησης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, νέο μοντέλο εκπαίδευσης

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 30 Σεπ 2025 | 16:57

Σάλος στην Τουρκία από τις δηλώσεις του Φιντάν- Το τουρκικό μαχητικό ΚΑΑΝ δεν πετάει χωρίς αμερικανικούς κινητήρες

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 30 Σεπ 2025 | 15:05

Γάζα: Τουρκική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για το σχέδιο Τραμπ στην Ντόχα

"Η αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών (της Χαμάς) υποσχέθηκε να μελετήσει (το σχέδιο) με υπευθυνότητα".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ 30 Σεπ 2025 | 12:56

Τουρκικά πλοία "παρακολουθούν στενά" τον στόλο ακτιβιστών "Global Sumud Flotilla" που πλέει προς τη Γάζα

Το περασμένο Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε τον διεθνή στόλο ακτιβιστών Sumud.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΝΕΡΑ 30 Σεπ 2025 | 10:48

Η αναφορά Δένδια στη διαφθορά και τα αποκαλυπτικά στοιχεία στη δημοσκόπηση της Alco

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το σχόλιο του Νίκου Δένδια για την διαφθορά σε ομιλία του για την την επέτειο της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς το 1821.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 30 Σεπ 2025 | 08:00

Αλλαγές στο στράτευμα: Τέλος οι φαντάροι σε Αεροπορία και Ναυτικό - Προαιρετική θητεία για τις γυναίκες

Όλοι θα κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς, λόγω αυξημένων αναγκών - Εχει παρατηρηθεί "φάμπρικα" αιτημάτων με την επίκληση ψυχολογικών-ψυχιατρικών λόγων που δεν έχουν βασιμότητα.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Σεπ 2025 | 23:21

Ερντογάν: "Σύντομα ορατά τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Τραμπ"

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου είχε "μία εκτενή, παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση με τον κ. Τραμπ και την αντιπροσωπεία του στο Λευκό Οίκο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Σεπ 2025 | 19:24

Επίσκεψη Δένδια στην Ιταλία: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για 2+2 φρεγάτες [εικόνες]

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Γκουΐντο Κροσέτο στη Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας F 598 ITS

ΣΤΙΣ 12:59 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 28 Σεπ 2025 | 14:06

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Τουρκία: Στην Κιουτάχεια το επίκεντρο - Αισθητός σε Σμύρνη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη

Η δήμαρχος του Σιμάβ, Κιουμπρά Τεκέλ 'Ακτουλουν, δήλωσε στο δίκτυο ΝΤV ότι επικράτησε πανικός μεταξύ των κατοίκων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Φιντάν για κυρώσεις ΗΠΑ: "Δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της συμμαχίας - Αν δεν αρθούν θα αναζητήσουμε άλλες λύσεις"

"Η ύπαρξη συστημικών περιορισμών στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα μας ωθήσει αναπόφευκτα να αναζητήσουμε διαφορετικές λύσεις στο διεθνές σύστημα" ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Σεπ 2025 | 11:05

Διπλωματική πηγή: Επικοινωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν πριν την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν

"Ήταν δύσκολο να υπάρξει επαναπρογραμματισμός διότι ήταν πολύ πιεσμένα τα προγράμματα" αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή - Χαμηλές προσδοκίες για την επικείμενη τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα κατεχόμενα

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 26 Σεπ 2025 | 20:36

ΟΗΕ: Η Αίγυπτος απέρριψε το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο με ρηματική διακοίνωση

Η Αίγυπτος απορρίπτει κατηγορηματικά τα όρια της λιβυκής υφαλοκρηπίδας, όπως αυτά παρουσιάζονται στους σχετικούς χάρτες, επισημαίνοντας ότι επικαλύπτουν τη δυτική θαλάσσια οριογραμμή της χώρας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ 26 Σεπ 2025 | 19:24

Η Τουρκία έχασε τον "πόλεμο του ντονέρ" - Απέτυχε να επιβάλει στην ΕΕ τους όρους παρασκευής του φαγητού

Εάν είχε περάσει η πρόταση για ετικέτα "Εγγυημένη Παραδοσιακή Σπεσιαλιτέ", θα είχαν επιβληθεί περιορισμοί στους τύπους των συστατικών για τα ντονέρ

ΤΟΥΡΚΙΑ 26 Σεπ 2025 | 13:12

Ερντογάν για Τραμπ: Δεν λύνονται όλα σε μια συνάντηση - Λύση "καζάν καζάν" για την Ανατολική Μεσόγειο

Γυρνώντας από τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεργαστεί με τους γείτονές της με βάση την αρχή καζάν-καζάν ("win-win").

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΣΤΟ ΚΑΧΡΑΜΑΝΜΑΡΑΣ 26 Σεπ 2025 | 08:50
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 26 Σεπ 2025 | 06:40

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Τραμπ-Ερντογάν: Οι βαριές συμφωνίες, το παζάρι για τα F-35 και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Έξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους, ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ερντογάν στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, με φλέγοντα ζητήματα να τίθενται επί τάπητος.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 25 Σεπ 2025 | 22:35

Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν: Τουρκία και ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην πυρηνική τεχνολογία

Οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη στρατηγική συνεργασία στις πολιτικές χρήσεις της πυρηνικής τεχνολογίας

ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ 25 Σεπ 2025 | 21:49

Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν: Τα παζάρια για πώληση F-35 και Patriot στην Τουρκία και η αναφορά στη Χάλκη

"Θα κάνουμε ότι μας αναλογεί" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα της Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 25 Σεπ 2025 | 19:57

ΗΠΑ: Επιστολή 20 Αμερικανών βουλευτών σε Ρούμπιο - Χέσγκεθ - "Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία"

Στην επιστολή οι βουλευτές τονίζουν ότι μία ενδεχόμενη πώληση "θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και θα έθετε σε δοκιμασία τις σχέσεις με σημαντικούς συμμάχους".

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΤΡΑΜΠ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Ένταση μεταξύ Ερντογάν και Ρούμπιο λόγω... Fox News: "Χαθήκατε στη μετάφραση", λέει η Άγκυρα

Η συνέντευξη Ερντογάν στο Fox News που άναψε φωτιές, η σκληρή απάντηση Ρούμπιο και η... παρεξήγηση με τη μετάφραση

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ 25 Σεπ 2025 | 18:05

Νέα Υόρκη: Αναβλήθηκε το ραντεβού του Ερντογάν και με τη Μελόνι

Η συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν αναβλήθηκε, με τα μέσα ενημέρωσης στη Ρώμη να κάνουν λόγο για περιορισμούς στα προγράμματα των δύο ηγετών

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 10:48

Bloomberg: Ο Ερντογάν πάει στον Τραμπ με λίστα για ψώνια... 50 δισ. δολαρίων - Ζητά μαχητικά, αεροπλάνα και LNG

Ο Ερντογάν βλέπει τη συνάντηση ως μια ευκαιρία να επαναφέρει τις σχέσεις που έχουν κλονιστεί από τις αγορές ρωσικών όπλων, τις διπλωματικές διαμάχες και τους δασμούς.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2025 | 23:58

Δένδιας για νέα Belhara: "Αποκτάμε το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό"

Ο κ. Δένδιας, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι "την Δευτέρα θα πάω στην Ιταλία και η πρόθεσή μας είναι και ελπίζω να τα καταφέρουμε να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο συνεννόηση με την Ιταλική πλευρά για τις Bergamini"

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 23:28

Απάντηση Χριστοδουλίδη στον Ερντογάν: "Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά"

"Από αυτό εδώ το βήμα χθες, ο κ. Ερντογάν διακήρυσσε προς όλο τον κόσμο την ειρήνη και την υπευθυνότητα. Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά", ανέφερε

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 24 Σεπ 2025 | 22:03

Θύμωσε ο Τραμπ με τις δηλώσεις Ερντογάν για Ουκρανία και Γάζα- Εβαλε τον Ρούμπιο να του απαντήσει σε αυστηρό ύφος

Ο Ερντογάν υποστήριξε από τη Νέα Υόρκη ότι ο Τραμπ -τον οποίο συναντά αύριο στον Λευκό Οίκο- είχε δεσμευτεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν το κατάφερε

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

BELHARRA STANDARD 2++ 24 Σεπ 2025 | 15:13

Δένδιας: Η 4η Belharra που θα αποκτήσουμε είναι η πιο προηγμένη φρεγάτα στον πλανήτη

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την απόκτηση 4ης φρεγάτας Belharra και την αναβάθμιση των 3 προηγούμενων.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Τουρκία: Στη φυλακή YouTuber και ράπερ για προσβλητικό αστείο προς το Ισλάμ

Οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι οι δύο άνδρες αστειεύτηκαν για ένα ρητό του προφήτη Μωάμεθ, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μπορεί να συνιστά υποκίνηση θρησκευτικού μίσους.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 24 Σεπ 2025 | 08:34

Επιστολή του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου στον Τραμπ: "Μην δώσετε F-16 και F-35 στον Ερντογάν"

Με επιστολή του προς τον Τραμπ, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαρυγγάκης, ζητά από τον Αμερικανό ηγέτη να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία.

ΣΤΟ TRT 24 Σεπ 2025 | 06:44

Μπαχτσελί: Το Ισραήλ είναι σαν να βρίσκεται σε πόλεμο διά αντιπροσώπων με την Τουρκία

Είπε ότι "η πρόταση της Τουρκίας για κοινή αμυντική δύναμη κατά του Ισραήλ πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά και να υποστηριχθεί από όλους, κυρίως από τις ισλαμικές χώρες".

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 23 Σεπ 2025 | 20:46

Μαρινάκης: Επίκειται οριστικοποίηση νέας συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ο Π. Μαρινάκης τόνισε: "Έστω, υποθετικά, ότι η Τουρκία αποφάσισε να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση; ότι είναι μια διπλωματική ήττα της κυβέρνησης;"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ 23 Σεπ 2025 | 19:59

Πρόκληση Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους - Το αποκάλεσε "Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"

"Στο νησί της Κύπρου υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί. Οι Τουρκοκύπριοι είναι ισότιμοι ιδιοκτήτες του νησιού και δεν θα δεχθούν να γίνουν μειονότητα", είπε ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG 23 Σεπ 2025 | 08:42

Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει εκατοντάδες επιβατικά αεροπλάνα Boeing και μαχητικά της Lockheed Martin

Ο Ερντογάν επιδιώκει να αντισταθμίσει τις πληρωμές για τα αμερικανικά αεροσκάφη με συμφωνίες για τουρκικά προϊόντα αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FOX NEWS 23 Σεπ 2025 | 06:40

Ερντογάν: Θα διαπραγματευτούμε την απόκτηση των F-35 με τον Τραμπ

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα διαπραγματευθεί την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-35 κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ 22 Σεπ 2025 | 08:06

"Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία", λέει στον Τραμπ ο πρώην επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής

Η παρέμβαση έρχεται λίγο πριν την επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 21 Σεπ 2025 | 19:53

Τουρκία: Χαιρετίζει την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία

"Οι χώρες που αντιτίθενται στις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του αθώου παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 21 Σεπ 2025 | 09:20

Πύρινη κόλαση στην Αττάλεια - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία σε τουριστικό θέρετρο [βίντεο]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττάλεια, στη νότια μεσογειακή ακτή της Τουρκίας, προκαλώντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές.

20 Σεπ 2025 | 18:47

Bloomberg: Κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για επιπλέον F-16 και 250 επιβατικά αεροσκάφη βρίσκονται Lockheed Martin και Boeing

Boeing και Lockheed Martin αναμένεται να λάβουν νέα παραγγελία 250 αεροσκαφών από την Τουρκία για την Turkish Airlines

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 20 Σεπ 2025 | 08:38

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Αδωνι Γεωργιάδη: "Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία, η Ελλάδα πήρε θέση υπέρ του Ισραήλ"

Στο στόχαστρο της τουρκικής Milliyet βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του για την στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ.

ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19 Σεπ 2025 | 21:22

"Κλείδωσε" η συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στον Λευκό Οίκο: "Θα συζητήσουμε και για τα F-35"

"Εργαζόμαστε σε πολλές εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες με τον Πρόεδρο", έγραψε ο Τραμπ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Σεπ 2025 | 13:27

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις, είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι εκκρεμεί μόνο μία ενέργεια: Η νομοθέτηση της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ 19 Σεπ 2025 | 12:07

Ο Αλπερέν Σενγκούν έσπασε πιάτα σε ελληνική ταβέρνα στην Τουρκία- Ισως είναι μια έμπρακτη συγνώμη [βίντεο]

Ο γιος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας έσπασε ένα πιάτο στο κεφάλι του Τούρκου NBAer, μέσα σε κλίμα γλεντιού και κεφιού.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 18 Σεπ 2025 | 21:10

Ελληνοτουρκικά: Ο πτέραρχος Ιατρίδης εξηγεί - "Εάν το Πίρι Ρέις μπει στα έξι ναυτικά μίλια, τότε αλλάζει το πράγμα" [βίντεο]

"Δεν έχουμε ήρεμα νερά, έχουμε τρεχούμενα νερά, χωρίς όμως μεγάλους κυματισμούς. Η Τουρκία συνέχεια προκαλεί. Είδατε τι έκανε στην Κάσο, τι έκανε με τα Θαλάσσια Πάρκα" ανέφερε ο πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 18 Οκτ 2025 | 18:28
18 Οκτ 2025 | 15:41

Η Τζάκρη τσακώθηκε με τον Κασσελάκη και το ανέβασε στο Instagram – "Έχεις διχάσει πολύ κόσμο - Δεν με καταδέχεσαι!"

Κασσελάκης και Τζάκρη φέρονται να είχαν έναν έντονο διάλογο, τον οποίο έκανε γνωστό με story η ίδια η αντιπρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης για αποχώρηση Κωνσταντοπούλου από ΣΚΑΪ: Αντιδημοκρατικό σόου σε ζωντανή μετάδοση - Προσβολή στη δημοσιογράφο

" Η κα Κωνσταντοπούλου αρχικά επιτίθεται στους δικαστές, προσπαθώντας να τους υποκαταστήσει. Στη συνέχεια, όταν δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις που δέχεται, αποχωρεί από μια συνέντευξη"

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Οκτ 2025 | 14:34

Ανδρουλάκης: Aδιανόητη η συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας - Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης

"Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης