Follow us

Δένδιας: Οι σεισμοί έδειξαν ότι οι κοινωνίες και οι λαοί είναι πολύ πιο κοντά απ' ό,τι νομίζουν οι ηγεσίες τους

Οι σεισμοί έδειξαν πως οι κοινωνίες και οι λαοί είναι κοντά, σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία και τη Συρία έδειξαν, από τις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής κοινωνίας, ότι οι κοινωνίες και οι λαοί είναι πολύ πιο κοντά απ' ό,τι νομίζουν μερικές φορές οι ηγεσίες τους", σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ομιλία του στη διπλωματική ακαδημία της Παραγουάης με θέμα "Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στη γειτονιά της και πέραν αυτής: Σχέσεις με τη Λατινική Αμερική, το παράδειγμα της Παραγουάης".

"Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον τουρκικό και τον συριακό λαό την ώρα της ανάγκης τους", υπογράμμισε.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας η γειτονιά της Ελλάδας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, καθώς "υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια, που τροφοδοτείται κυρίως από αναθεωρητικές ατζέντες".

"Αποσταθεροποιητικοί και επιθετικοί παράγοντες εξακολουθούν να στοχεύουν στην εφαρμογή αναθεωρητικών προγραμμάτων", ανέφερε. "Υπό την πίεση αυτή, η χώρα μου παραμένει ήρεμη αλλά σταθερή".

Τόνισε δε πως "στο συνολικό διεθνές σκηνικό, η ειρήνη, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ευημερία για όλους".

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα μοιράζεται μια μακρόχρονη, ειλικρινή και στενή φιλία με την Παραγουάη και τις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, μια φιλία που βασίζεται σε κοινές αξίες και κοινές αρχές.

Ο ίδιος άλλωστε τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Βραζιλία και στη συνέχεια επισκέπτεται τον Παναμά και τη Τζαμάικα, σε μια προσπάθειά "να επανασυνδεθούμε με μια ολόκληρη ήπειρο".

Η επίσκεψή του είναι ευκαιρία "να συζητήσουμε και να προωθήσουμε τη μόνη σταθερή βάση των διεθνών υποθέσεων, που είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS". Υπενθύμισε δε πως η Παραγουάη αν και είναι μια χώρα που δεν έχει θάλασσα, έχει υπογράψει και επικυρώσει την UNCLOS.

Διαβάστε Επίσης

Σε πολιτικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του υπεγράφη ένα Μνημόνιο Κατανόησης για τη δημιουργία ενός μηχανισμού πολιτικών διαβουλεύσεων και συμφωνία για τη δημιουργία μιας σύνδεσης σε επίπεδο των Διπλωματικών Ακαδημιών.

"Παρά αυτή την έλλειψη διμερών επισκέψεων μέχρι τώρα, οι χώρες μας βαδίζουν στενά μαζί, στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών. Και οι δύο επιδιώκουμε να κερδίσουμε μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πριν τελειώσει αυτή η δεκαετία", σημείωσε.

Αλλά, όπως ανέφερε συνδεόμαστε και σε άλλους τομείς: εμπόριο, περιβάλλον. Στην Παραγουάη έχετε καταφέρει να παράγετε το 100% της ηλεκτρικής σας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ελλάδα κατατάχθηκε στην όγδοη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ελλάδα, ένα παραδοσιακά ναυτικό έθνος, θα φιλοξενήσει το 2024, μαζί με τις ΗΠΑ, την 9η "Διάσκεψη για τον Ωκεανό μας", υπενθύμισε ο κ. Δένδιας. Πρόκειται για μια Διάσκεψη που θα επικεντρωθεί όχι μόνο στους ωκεανούς, αλλά σε όλες τις πτυχές των σημερινών περιβαλλοντικών προκλήσεων.

"Στη συλλογική μας ευρωπαϊκή νοοτροπία, η Λατινική Αμερική θεωρείται ο φυσικός φίλος και σύμμαχος της Ευρώπης", υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών. "Διότι, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική απόσταση, υπάρχει μια αναμφισβήτητη πολιτιστική εγγύτητα".

"Μοιραζόμαστε πολιτικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς που δεν συγκρίνονται με καμία άλλη ήπειρο του κόσμου. Μια απτή απόδειξη αυτού ήταν η συνάντηση ΕΕ-CELAC στο Μπουένος Άιρες τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Και βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτή η σχέση δεν έχει φτάσει ακόμη καθόλου στο πλήρες δυναμικό της. Έτσι, είμαστε πολύ πρόθυμοι να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση".

Όπως τόνισε, "μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρώπη βιώνει, εντός των συνόρων της ηπείρου, πόλεμο μετά από πολλές δεκαετίες. Αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις στον ενεργειακό τομέα, στον τομέα των τροφίμων, στις αλυσίδες εφοδιασμού. Επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο".

"Η Ελλάδα καταδίκασε ξεκάθαρα την εισβολή στην Ουκρανία. Όπως θα κάνουμε, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, στεκόμαστε με συνέπεια στο πλευρό του Διεθνούς Δικαίου. Και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αποφασισμένοι υπέρμαχοι της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, αξιόπιστος σύμμαχος, πυλώνας σταθερότητας τόσο στη στενή μας γειτονιά, στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική", υπογράμμισε.

Επίσης, πρόσθεσε, "είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η βάση της δημοκρατίας. Είναι ειλικρινής πεποίθησή μας ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, και η πολυμερής συνεργασία αποτελούν βασικά μέσα για την επίτευξη του στόχου της ειρήνης, της σταθερότητας και της δημοκρατίας".

Επεσήμανε δε πως από το 2013, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα ζωντανό δίκτυο τριμερών μηχανισμών συνεργασίας με χώρες της περιοχής. Και αυτοί μέχρι σήμερα έχουν αποδώσει καρπούς σε πολλούς τομείς.

"Έχουμε προωθήσει ενεργά τον διάλογο και έχουμε δημιουργήσει αμοιβαία επωφελείς συνέργειες με τους γείτονές μας και τους έμπιστους εταίρους μας: Ισραήλ, Αίγυπτος, Κύπρος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βαλκάνια".

"Στο πνεύμα αυτό, προχωρήσαμε, τα τελευταία τρία χρόνια, με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο, σύμφωνα με τις διατάξεις της UNCLOS", σημείωσε.

"Ήταν ευκολότερο να το πούμε παρά να το κάνουμε. Διότι διαπραγματευόμαστε με την Ιταλία εδώ και μισό αιώνα, 50 χρόνια, και διαπραγματευόμαστε με την Αίγυπτο εδώ και 35 χρόνια. Έτσι, λοιπόν, ήμουν πολύ περήφανος που έβαλα την υπογραφή μου εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας σε αυτές τις συμφωνίες", κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δωρεάν θερινό σινεμά και στην Κυψέλη: Η Δημοτική Αγορά ξεκινά προβολές με ελεύθερη είσοδο

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά.

ΤΟΥΡΚΙΑ 13 Σεπ 2025 | 10:50

Οι "εμπρηστικές" αναρτήσεις του Σενγκούν με τον Κεμάλ και ο στίχος "Δεν θα ήταν ωραίος καιρός για θάλασσα;"

Μετά το τέλος του αγώνα και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Τούρκων, ο Αλπερέν Σενγκούν προχώρησε σε αναρτήσεις στο Instagram, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 13 Σεπ 2025 | 09:57

Τουρκικά ΜΜΕ για τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα: "Θάψαμε τους Έλληνες στο παρκέ" - Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Αταμάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μέσω ανάρτησης στο X: "Ας είναι ο Αλλάχ ο βοηθός σας, ας είναι το τέλος η κατάκτηση του τουρνουά".

13 Σεπ 2025 | 08:44

Ρωσία: Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην χερσόνησο Καμτσάτκα - Δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) κατέγραψε το μέγεθος του σεισμού στους 7,4 βαθμούς, με εστιακό βάθος 39,5 χιλιομέτρων.

12 Σεπ 2025 | 23:21

"Κάναμε πολλά παιδαριώδη λάθη-Θα είμαστε έτοιμοι με τη Φινλανδία": Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη μετά τον ημιτελικό

Μετά την ήττα από την Τουρκία στον ημιτελικό του EuroBasket 2025, ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως η Εθνική δεν είχε ενέργεια, έκανε πολλά λάθη, αλλά παραμένει έτοιμη να διεκδικήσει το μετάλλιο.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ 12 Σεπ 2025 | 20:52

Eurobasket 2025: Βαριά ήττα με 94-68 για την Εθνική Ελλάδας από την Τουρκία - "Έσβησε" το όνειρο του τελικού

Η Τουρκία έκανε ιδανικό ξεκίνημα και εγκλώβισε την ελληνική ομάδα, ωθώντας την σε πληθώρα λαθών

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ 12 Σεπ 2025 | 13:15

Δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία: Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας

Η εφημερίδα Παραπολιτικά θα δημοσιεύσει δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία

12 Σεπ 2025 | 10:51

Η Ελλάδα φουλ για μετάλλιο: Τι πρέπει να προσέξουμε απέναντι στην Τουρκία

Η Εθνική Ελλάδας στον ημιτελικό του EuroBasket 2025: Οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της Τουρκίας και το σχέδιό μας για μια ιστορική πρόκριση.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 12 Σεπ 2025 | 08:54

Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε ένταξη στο SAFE χώρας, που απειλεί με πόλεμο κράτος- μέλος της ΕΕ

Η Ελλάδα έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συμπεριληφθεί σε αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρα η οποία επισήμως απειλεί με πόλεμο κράτος μέλος της Ένωσης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 11 Σεπ 2025 | 22:31

Τηλεφωνική επικοινωνία Πλεύρη με τον Τούρκο ομόλογό του - Τι είπαν για τις ροές

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και των δικτύων λαθροδιακινητών

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 18:47

Eurobasket 2025: Ελλάδα ή Τουρκία; Αυτό είναι το φαβορί για τις στοιχηματικές να περάσει στον μεγάλο τελικό

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι έτοιμη για τη νέα πρόκληση με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, 20 χρόνια μετά το έπος του 2005

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ 11 Σεπ 2025 | 18:20

Euractiv: Η Τουρκία κατέθεσε επίσημο αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα SAFE της ΕΕ - Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην ένταξη της Τουρκίας και των εταιρειών της στο σχέδιο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 11 Σεπ 2025 | 17:57

Τουρκία: Ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν στην επιφάνεια κρανία ελεφάντων ηλικίας 7,7 εκατομμυρίων ετών

Οι ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν επίσης στο φως ποικιλία απολιθωμάτων συμπεριλαμβανομένων προϊστορικών καμηλοπαρδάλεων, ελεφάντων, μαμούθ, ρινόκερων

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 11 Σεπ 2025 | 17:44

Συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού" σύναψε το υπουργείο Άμυνας - Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίπλα στην κοινωνία

Σκοπός του μνημονίου είναι η ανάπτυξη πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού", με στόχο την προαγωγή του βιοτικού επιπέδου, της ασφάλειας και της υγείας των ανηλίκων

ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 13:33

Η "απάντηση" της Τουρκίας στις έρευνες της Chevron, που ακυρώνουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η φωτό του υπουργού

O Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ γνωστοποίησε ότι είχε συνάντηση με ανώτερα στελέχη της Chevron.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ 11 Σεπ 2025 | 13:11

Το αόρατο χέρι του Ερντογάν: Εισαγγελέας ζητά την κατάσχεση της Can Holding που ελέγχει το δίκυτο HaberTurk

Στον όμιλο Can Holding ανήκουν οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί Haberturk, Show TV και Bloomberg HT

ΝΕΑ ΔΟΝΗΣΗ 10 Σεπ 2025 | 23:52

Σεισμός στην Αττική - 2,1 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στο Γαλάτσι και τη Φιλοθέη

Η δόνηση αν και ασθενής σημειώθηκε εντός του αστικού ιστού της Αττικής με αποτέλεσμα να είναι αισθητή σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

EUROBASKET 2025 10 Σεπ 2025 | 20:00

Αταμάν: "Έξυπνος ο Σπανούλης, είπε για τις βολές του Γιάννη, αλλά οι διαιτητές δεν σφυρίζουν τα επιθετικά φάουλ που κάνει"

"Ο Σπανούλης κάνει εξαιρετική δουλειά - Έχει βρει χημεία με έμπειρους παίκτες - Έχει έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες στο μπάσκετ, τον Γιάννη, τον χρησιμοποιεί πολύ καλά" είπε ο προπονητής της Τουρκίας

10 Σεπ 2025 | 15:52

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την κατάσταση του Τσέντι Όσμαν-Τι αποκάλυψε ο Τούρκος ομοσπονδιακός τεχνικός

Ο Τσέντι Όσμαν τραυματίστηκε στον προημιτελικό με την Πολωνία και δυσκολεύεται να περπατήσει. Ο Εργκίν Αταμάν μιλά για σοβαρό ζήτημα, με τον παίκτη όμως να θέλει να παίξει κόντρα στην Ελλάδα.

ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 10 Σεπ 2025 | 15:38

Eurobasket 2025: Αυτή είναι η ώρα του μεγάλου ημιτελικού με την Τουρκία την Παρασκευή 12/9

Η FIBA αποφάσισε να δώσει το βραδινό slot στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Τουρκία του Εργκίν Αταμάν

ΕΣΤΙΑΚΟ ΒΑΘΟΣ 12,3 ΧΛΜ 10 Σεπ 2025 | 14:08

Σεισμός στην Εύβοια: 3,7 Ρίχτερ νοτιοδυτικά του Προκοπίου - Αισθητός και στην Αττική

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χλμ νοτιοδυτικά του Προκοπίου στην Εύβοια

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 10 Σεπ 2025 | 12:28

Παπαζάχος για τον σεισμό 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια: "Δεν είμαστε βέβαιοι για το αν ήταν ο κύριος"

Για τον σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μίλησε ο Κώστας Παπαζάχος, τονίζοντας πως αν και ήταν ιδιαίτερα αισθητός, δεν ήταν επικίνδυνος.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 10 Σεπ 2025 | 08:44

Η Αίγυπτος αμφισβητεί επί του πεδίου το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Έρευνες σε περιοχές που διεκδικεί η κυβέρνηση της Τρίπολης

Οι έρευνες του πλοίου σεισμικών ερευνών "Ramform Hyperion" διεξάγονται από τις 21 Αυγούστου σε μια θαλάσσια περιοχή την οποία η Τρίπολη διεκδικεί με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ 09 Σεπ 2025 | 19:41

Η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση στην Ντόχα: "Το Ισραήλ έχει υιοθετήσει την τρομοκρατία ως κρατική πολιτική"

"Το Ισραήλ δεν στοχεύει στην επίτευξη ειρήνης, αλλά μάλλον στη συνέχιση του πολέμου", τόνισε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

09 Σεπ 2025 | 18:49

Eurobasket 2025: Η Τουρκία του Αταμάν στους "4" μετά από 24 χρόνια - 91-77 την Πολωνία

Η Τουρκία του Έργκιν Αταμάν επικράτησε της Πολωνίας με 91-77 και περιμένει .. την Ελλάδα - Triple-double o Άλπερεν Σενγκούν

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 09 Σεπ 2025 | 17:58

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικά χρήσιμη η δωρεά της Motor Oil για την ανακαίνιση του θεραπευτηρίου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

"Και οι τρεις Στρατιωτικές Σχολές χρειαζόντουσαν σημαντικές επενδύσεις για να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους", τόνισε ο Νίκος Δένδιας

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΒΓΑΣ 09 Σεπ 2025 | 16:50

Σοκαριστικό βίντεο: Άγριο ξύλο μεταξύ Βρετανών τουριστών και Τούρκων καταστηματαρχών στην Αλάνια

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, φαίνονται τουρίστες και μαγαζάτορες να ανταλλάζουν μπουνιές μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ 09 Σεπ 2025 | 13:33

Παπαζάχος για τον σεισμό στην Εύβοια: Και 5,8R να ήταν, δεν θα είχε επιπτώσεις στο Λεκανοπέδιο - Δεν έχουμε ιδέα για το ρήγμα

"Όσο κι αν σας φανεί παράξενο, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το ρήγμα, δεν ξέρουμε τις διαστάσεις", τόνισε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος για τον σεισμό στην Εύβοια.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 12:10

Ο Ευθύμης Λέκκας εξηγεί: Γιατί δεν υπήρξαν ζημιές μετά την τόσο ισχυρή σεισμική δόνηση στην Εύβοια

Για τον ισχυρό σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στα Στύρα Ευβοίας και έγινε αισθητός στην Αττική, μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 09 Σεπ 2025 | 10:37

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό των 5,2R στην Εύβοια: "Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενεργοποιήθηκαν άλλες ζώνες"

Τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι Βασίλης Καραστάθης, Ευθύμιος Λέκκας και Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια που ταρακούνησε την Αθήνα.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ 09 Σεπ 2025 | 09:03

Παπαδόπουλος για σεισμό στην Εύβοια: "Σημαντικό περιθώριο για μετασεισμό 4,5 Ρίχτερ" - Τι είπε για το ρήγμα της Πάρνηθας

"Επιφανειακός" ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε χθες στην Εύβοια, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Αττική, όπως είπε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

ΠΡΙΝΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή που η Νίκη Λυμπεράκη αντιλαμβάνεται τη δόνηση στο στούντιο του Mega [βίντεο]

Στο στούντιο του Mega για την εκπομπή "Μεγάλη Εικόνα", βρισκόταν η Νίκη Λυμπεράκη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια κι έγινε αισθητός στην Αττική.

ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΜΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Βίντεο: Ετσι ταρακουνήθηκε η Αττική από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ - Η κάμερα κουνιόταν για αρκετά δευτερόλεπτα

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος μόλις 13,6 χιλιομέτρων, χαρακτηρίζεται επιφανειακός και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε ολόκληρη την Αττική.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ 09 Σεπ 2025 | 06:44

Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Εύβοια - Ράφια τρίζουν και μπουκάλια σπάνε σε σούπερ μάρκετ

Χαρακτηριστικά είναι και τα βίντεο από τη στιγμή του σεισμού όταν από σούπερ μάρκετ στην Εύβοια αρχίζουν και πέφτουν τα πάντα από τα ράφια.

ΙΣΧΥΡΗ ΔΟΝΗΣΗ 09 Σεπ 2025 | 06:38

Σεισμός στην Εύβοια: H στιγμή των 5,2 Ρίχτερ μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ – "Δεν σταματάει" [βίντεο]

Στην έναρξη της εκπομπής, έπιασε τους δημοσιογράφους του ERTNews ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 09 Σεπ 2025 | 06:28

Σεισμός στην Εύβοια: Μπαράζ μετασεισμών μετά τα 5,2R που ταρακούνησαν την Αθήνα - "Η περιοχή δεν δίνει μεγάλες δονήσεις"

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Εύβοια, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλο το νησί, καθώς και στην Αττική. Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

09 Σεπ 2025 | 00:31

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ταρακουνήθηκε η Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:27 στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 08 Σεπ 2025 | 18:32

Ανάλυση: Πώς ο Ερντογάν επιβάλλει ύπουλα και μέσα από τα δικαστήρια, ένα μονοκομματικό καθεστώς στην Τουρκία

Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία ακυρώνει το συνέδριο του CHP στην Κωνσταντινούπολη και παύει από τα καθήκοντά του τον εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

06 Σεπ 2025 | 17:50

Νέο ξέσπασμα Αταμάν κατά της FIBA-Τι είπε μετά το τέλος του αγώνα Τουρκία-Σουηδία

Η Τουρκία νίκησε δύσκολα τη Σουηδία με 85-79 στο EuroBasket 2025, με τον Αταμάν να ξεσπά για την ώρα διεξαγωγής και να τα βάζει ξανά με τη FIBA.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 06 Σεπ 2025 | 17:37

Φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν: Γυναίκες πέθαναν στα συντρίμμια γιατί απαγορεύονταν να τις αγγίξουν οι διασώστες

"Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τις γυναίκες ούτε να τις πλησιάσουμε, είναι απαγορευμένο. Ακόμη και η επαφή με το σώμα νεκρής γυναίκας μπορεί να έχει συνέπειες", είπε διασώστης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 06 Σεπ 2025 | 16:22

Τουρκία: Στο εδώλιο και πάλι ο Ιμάμογλου - Θα είναι το τέλος της πολιτικής του καριερας;

Αυτή την εβδομάδα ο πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης καλείται να λογοδοτήσει ξανά σε τουρκικό δικαστήριο.

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

DOLCE VENTO 03 Σεπ 2025 | 18:57

Τουρκία: Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε 15 λεπτά μετά την καθέλκυσή του – Οι επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα [βίντεο]

Το πανάκριβο γιοτ φέρεται να βυθίστηκε λίγα λεπτά μετά την καθέλκυσή του.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 02 Σεπ 2025 | 23:35

Δένδιας: Πάνω από 600 στρατιωτικές κατοικίες στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Μενεμένη

ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ 02 Σεπ 2025 | 22:02

Δικαστήριο στην Τουρκία καθαίρεσε τον επικεφαλής και τη διοίκηση του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Με την απόφαση καθαιρείται από την ηγεσία της οργάνωσης ο Οζγκιούρ Τσελίκ, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος και αρχηγού της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ

ΑΠΟ ΚΙΝΑ 02 Σεπ 2025 | 15:52

Ερντογάν: Βρήκα θετική ανταπόκριση για μία αναβαθμισμένη συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις τουρκικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ 02 Σεπ 2025 | 14:39

Δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών - Πρώτη παραβίαση μετά από 30 μήνες

Πρόκειται για την πρώτη παραβίαση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς μετά από 30 μήνες.

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 02 Σεπ 2025 | 13:22

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 1.400 οι νεκροί - Χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια από τη Δύση εξαιτίας των Ταλιμπάν

Σκληρό χτύπημα του Εγκέλαδου σε μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο με τον μισό πληθυσμό σε επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 02 Σεπ 2025 | 07:34

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Πάνω από 800 οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες - Προειδοποιήσεις για νέο χτύπημα

Χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να περάσουν την πρώτη τους νύχτα έξω, χωρίς στέγες πάνω από τα κεφάλια τους, σε τομείς του Αφγανιστάν, μετά τον σεισμό 6 Ρίχτερ.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ 01 Σεπ 2025 | 22:03

Φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν: Θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια πάνω από 800 άνθρωποι - Τρόμος για τη ζώνη Ινδίας-Ευρασίας

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στην τελευταία ενημέρωση επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 812, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ 01 Σεπ 2025 | 19:58

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ κοντά στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής

Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν στα 14 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά της Κασσανδρείας και είχε εστιακό βάθος 17 χλμ.

ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ 01 Σεπ 2025 | 14:44

Ο Πούτιν... αποθεώνει τον Ερντογάν: Στρατηγική η σχέση μας, περιζήτητος ο ρόλος της Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 01 Σεπ 2025 | 12:30

Εκατόμβη νεκρών στο Αφγανιστάν μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ: Ξεπέρασαν τους 800 - Ολόκληρα χωριά έγιναν συντρίμμια

Για τέλεια καταιγίδα που έχει χτυπήσει τη χώρα κάνει λόγο ο ΟΗΕ - Στους 800 οι νεκροί ενώ συνεχίζεται με όλα τα μέσα η αναζήτηση επιζώντων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ 01 Σεπ 2025 | 09:59

Λέκκας για σεισμό στο Αφγανιστάν: Θα είναι περισσότεροι οι νεκροί, τα κτίρια δεν είναι σε καλή κατάσταση

Την εκτίμησή του για τον φονικό σεισμό στο Αφγανιστάν, έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας, λέγοντας πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 500.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑΝΓΚΑΡΧΑΡ 01 Σεπ 2025 | 07:48

Φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν: Πάνω από 600 νεκροί και 1.500 τραυματίες [βίντεο]

Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε πως οι νεκροί ανέρχονται στους 500 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000.

ΥΠΑΜ 29 Αυγ 2025 | 13:02

Δένδιας: Απαράδεκτες και απρεπείς οι δηλώσεις Φιντάν, παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες

"Οι δηλώσεις του παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες: Την αρχή της μη ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών" είπε ο κ. Δένδιας.

29 Αυγ 2025 | 09:59

Απάντηση Γεραπετρίτη στις προκλητικές δηλώσεις Φιντάν: "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν"

"Η Ελλάδα ούτε φοβικά σύνδρομα έχει, ούτε προσδιορίζεται σε αναφορά με την Τουρκία" είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 29 Αυγ 2025 | 08:47

ΗΠΑ: Τροπολογία στο Κογκρέσο για τον περιορισμό εξαγωγής αμερικανικών όπλων στην Τουρκία

Την τροπολογία κατέθεσε ο Δημοκρατικός Josh Gottheimer στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...ΠΑΒΛΟΦ 29 Αυγ 2025 | 08:14

Προκλητικές αναφορές Φιντάν για την Ελλάδα: "Να μην ανοίγουν την πόρτα σε κρίσεις που ίσως έχουν κόστος για τη χώρα τους"

Ο Φιντάν κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι ασκούν "φθηνή πολιτική", καλλιεργώντας "το αντιτουρκικό αίσθημα" στον ελληνικό λαό.

ΝΕΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ 28 Αυγ 2025 | 18:27

Τουρκία: Νέα εισαγγελική έρευνα εις βάρος του προέδρου του CHP Οζγκιούρ Οζέλ - Οι δηλώσεις που "ενόχλησαν"

Η εισαγγελική έρευνα κατά του Οζγκιούρ Οζέλ αφορά δηλώσεις που έχει κάνει σε συγκεντρώσεις του κόμματος του.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 28 Αυγ 2025 | 13:03

Όλο και πιο κοντά Τουρκία και Αίγυπτος - Συμφωνία για την από κοινού παραγωγή drones

Εμβαθύνεται η αμυντική συνεργασία μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ 27 Αυγ 2025 | 16:58

Τουρκία: Επίθεση σε Νετανιάχου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων - "Δεν συνάδει με τα ιστορικά και νομικά δεδομένα"

Το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι Μπένιαμιν Νετανιάχου προσπαθεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ 27 Αυγ 2025 | 09:58

Τουρκάλα τραγουδίστρια ερμηνεύει στα ελληνικά το "Όλα σε θυμίζουν" και "ρίχνει" το TikTok [βίντεο]

Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεβάλ Σαμ ερμηνεύει το ελληνικό τραγούδι "Όλα σε Θυμίζουν" με συναίσθημα, σε άπταιστα ελληνικά.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ 26 Αυγ 2025 | 15:34

Deutsche Welle: Στη Λιβύη ο Καλίν για επαφές με τον Χαφτάρ - Πιέσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραχίμ Καλίν, συναντήθηκε και με τον γιο και αναπληρωτή διοικητή των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον Σαντάμ Χαλίφα Χαφτάρ.

ΣΤΟ OPEN 25 Αυγ 2025 | 18:19

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σήμερα μπορεί να ομιλεί στο υψηλότερο επίπεδο και με τις δύο πλευρές της Λιβύης

ΤΟΥΡΚΙΑ 25 Αυγ 2025 | 15:04

Χαλίτ Γιουκάι: Υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε τη σορό του Τούρκου επιχειρηματία στον βυθό του Μαρμαρά - Πώς εντοπίστηκε [βίντεο]

Η σορός του Τούρκου επιχειρηματία Χαλίτ Γιουκάι εντοπίστηκε μέσω ειδικής συσκευής ηχητικού εντοπισμού Sonar του τουρκικού Λιμενικού

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 25 Αυγ 2025 | 14:11

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Βουλή της ανατολικής Λιβύης επικυρώνει το τουρκολιβυκό Μνημόνιο μέσα στις επόμενες ημέρες

Θα είναι "μια υπογραφή που θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο" γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

20 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ 25 Αυγ 2025 | 12:14

Βρέθηκε το πτώμα του Τούρκου επιχειρηματία που είχε χαθεί ενώ έπλεε με το γιοτ από Μαρμαρά προς Μύκονο - Σε βάθος 68 μέτρων

Βρέθηκε μέσω συσκευής ηχητικού εντοπισμού SONAR - Ποιος ήταν ο 43χρονος που λάτρευε τη θάλασσα

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 24 Αυγ 2025 | 23:47

Δύο σεισμοί 4,8 και 4,5 Ρίχτερ μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκαν στη δυτική Τουρκία

Το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων εντοπίζεται 55 χιλιόμετρα νότια από το Μπαλικεσίρ και 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 22 Αυγ 2025 | 15:38

Τουρκία: Σάλος με τον Χακάν Φιντάν και δημοσιεύματα περί πλαστών πτυχίων του

Από το "αμφιλεγόμενο προπτυχιακό" στις ΗΠΑ μέχρι τα μεταπτυχιακά στο Bilkent, οι καταγγελίες περί πλαστών τίτλων σπουδών παίρνουν πολιτικές και θεσμικές διαστάσεις για τον Φιντάν

«ULKUCU» 22 Αυγ 2025 | 07:36

Τούρκοι μαφιόζοι: Πώς ξεσκέπασε τη δράση τους η ΕΥΠ - Η βίλα στον Ωρωπό, τα ναρκωτικά και τα ακριβά αμάξια

Οι συλληφθέντες, αποτελούν μέλη οργανώσεων που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών και εξάγουν τα χρήματα μέσα σε…τσουβάλια μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων σε Ισπανία και Πορτογαλία.

ΒΙΝΤΕΟ 21 Αυγ 2025 | 18:34

Τουρκία: Σάλος με τουρίστρια που έκανε pole dancing σε ιστό σημαίας - Ο αισθησιακός χορός σε αρχαιολογικό χώρο της Καππαδοκίας

Αισθησιακός χορός στην κορυφή σημαντικού ιστορικού προορισμού στην περιοχή της Καππαδοκίας - Έρευνα για "προσβολή εθνικού συμβόλου"

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 21 Αυγ 2025 | 16:53

Τουρκία: Δεν θα υπάρξει ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία χωρίς εκεχειρία

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι πρέπει πρώτα να επιτευχθεί εκεχειρία και μετά η χώρα θα εκτιμήσει αν θα μπορέσει να συνεισφέρει.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 21 Αυγ 2025 | 16:10

Reuters: Οι τουρκικές λιμενικές Αρχές ζητούν από τα πλοία να δηλώνουν ότι δεν σχετίζονται με το Ισραήλ

Τα πλοία που φτάνουν απευθείας από το Ισραήλ ή αναχωρούν προς ισραηλινά λιμάνια δεν θα επιτρέπεται πλέον να αγκυροβολούν σε τουρκικά λιμάνια.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ 20 Αυγ 2025 | 21:21

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία διπλασιάζει τον στρατό της στα Κατεχόμενα

Σύμφωνα με την εφημερίδα TRHaber, ο αριθμός των στρατιωτών στην Κύπρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 20 Αυγ 2025 | 20:13

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35

Η νομοθεσία αποτρέπει την Τουρκία να αποκτήσει F-35, λόγω της κατοχής του ρωσικού συστήματος των S-400.

ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ 20 Αυγ 2025 | 18:59

Κρήτη: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά των Χανίων

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πόλη των Χανίων, ωστόσο δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2022 20 Αυγ 2025 | 17:42

Ελ. Βενιζέλος: Συνελήφθη 25χρονος Τούρκος που καταζητούταν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία

Ο 25χρονος συνέδραμε σε ανθρωποκτονία ατόμου που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2022 στην Κωνσταντινούπολη.

"ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ'' 19 Αυγ 2025 | 21:31

Η Κύπρος απαντά στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ - Τι αναφέρει

Στην επιστολή, που παραπέμπει και σε παλαιότερες επιστολές της Κύπρου προς τον ΟΗΕ, σημειώνεται με έμφαση ότι "το εν λόγω Μνημόνιο δεν παράγει οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα για τρίτα μέρη, ούτε επηρεάζει τα δικαιώματα τρίτων κρατών επί θαλάσσιων ζωνών

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2026 19 Αυγ 2025 | 20:20

Μαρκ Ρούτε: Στην Άγκυρα η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ

Η Σύνοδος θα φιλοξενηθεί στο Προεδρικό Συγκρότημα Μπεστεπέ (Κουλιγιέ) στις 7-8 Ιουλίου του 2026.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18 Αυγ 2025 | 23:40

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Ρεντίνα Καρδίτσας

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν 5 χλμ. νοτιοδυτικά της Ρεντίνας Καρδίτσας

18 Αυγ 2025 | 16:33

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά στα Φαλάσαρνα στα Χανιά

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 280 χλμ. Ν των Αθηνών, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 13 χλμ. ΔΝΔ των Φαλασάρνων.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 17 Αυγ 2025 | 23:20

Νέα πυρκαγιά στην Τουρκία: Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά [βίντεο]

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Σάββατο, και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στους λόφους.

ΛΟΝΔΙΝΟ 17 Αυγ 2025 | 14:15

Παραιτήθηκε ο Αφζάλ Καν, ο απεσταλμένος εμπορίου της Βρετανίας στην Τουρκία για την επίσκεψη του στα κατεχόμενα της Κύπρου

Στην επιστολή παραίτησης του σημειώνει πως παραιτείται για να μην αποσπάται η προσοχή από τις εμπορικές προσπάθειες της κυβέρνησης

17 Αυγ 2025 | 13:06

Λονδίνο: Αντιδράσεις των Κυπρίων της Βρετανίας για την αμυντική συμφωνία Λονδίνου – Άγκυρας

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Κύπρο, με το Συμβούλιο να υπενθυμίζει ότι το 37% της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή από το 1974

ΣΗΜΕΡΑ 15 Αυγ 2025 | 21:45

Με τον υπουργό Άμυνας της Εσθονίας συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Σε ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο "της ολιγοήμερης διαμονής του Εσθονού υπουργού και της συζύγου του Helin στην Κρήτη"

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ 15 Αυγ 2025 | 15:34

Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζεται με σειρά σύγχρονων ναυτικών μονάδων

"Ελπίζω", τόνισε ο κ. Δένδιας, "με τη βοήθεια της Παναγιάς, ότι του χρόνου η σιλουέτα της πρώτης φρεγάτας FDI (Belharra), της πιο σύγχρονης φρεγάτας του πλανήτη, του 'Κίμωνα' να στολίζει τον ορίζοντα της Τήνου".

15 Αυγ 2025 | 14:48

Τουρκία: Συνελήφθη ο δήμαρχος του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη

Ο δήμαρχος του Πέρα, Ινάν Γκιουνέι, από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), είναι ο 16ος δήμαρχος που τίθεται υπό κράτηση στο πλαίσιο της καταστολή

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 15 Αυγ 2025 | 13:27

Στην Τήνο ο Δένδιας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την επέτειο τορπιλισμού του καταδρομικού "Έλλη" [βίντεο]

O Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο.

ΠΕΡΙΠΟΥ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 14 Αυγ 2025 | 20:34

Τουρκία: Πάνω από 410.000 Σύροι έχουν επαναπατριστεί μετά την πτώση του Άσαντ

Σχεδόν 140.000 επαναπατρισμοί έχουν καταγραφεί από τα μέσα Ιουνίου.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ 13 Αυγ 2025 | 23:59

Τουρκία και Συρία υπέγραψαν μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας

Ο Σύρος υπουργός Άμυνας επισκέπτεται την Άγκυρα μαζί με το υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, Ασάντ Χασάν Αλ-Σαϊμπάνι, και τον επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πληροφοριών Χουσεΐν Σαλάμεχ.

"ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" 13 Σεπ 2025 | 22:07

Νίκος Ανδρουλάκης στην 89η ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και το μόνο κόμμα που μπορεί να τη φέρει είναι το ΠΑΣΟΚ

"Το πρόγραμμά μας δεν το κατάρτισαν επικοινωνιολόγοι, αλλά η ίδια η κοινωνία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13 Σεπ 2025 | 19:59

89η ΔΕΘ: Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη

Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Σεπ 2025 | 15:26

Ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων

"Η Θεσσαλονίκη για πάρα πολλά χρόνια δεν είχε την υποστήριξη που θα έπρεπε να έχει και σε αυτό έχουμε όλοι ευθύνη"

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 13 Σεπ 2025 | 11:29

O Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Γιάννη, δικαιούχο του προγράμματος κατ’ οίκον παράδοσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους [εικόνες]

Ο πρωθυπουγός επισκέφθηκε το σπίτι του Γιάννη, ενός από τους "χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται από το νέο πρόγραμμα κατ' οίκον παράδοσης φαρμάκων υψηλού κόστους"

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 13 Σεπ 2025 | 09:45

Δημοσκόπηση GPO: Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει αρνητικά τα μέτρα της ΔΕΘ - Περιορισμένα κέρδη για τη ΝΔ

Σχετικά με την πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κερδίζει από τον αντίκτυπο των θετικών μέτρων, αλλά περιορισμένα.