Follow us

Δένδιας στο Capital: H Ελλάδα δεν διεκδικεί από την Τουρκία - Δεν ισχυρίστηκα εγώ ότι η Σμύρνη είναι ελληνική

Σε συνέντευξή του ο Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι "η Ελλάδα δεν διεκδικεί από την Τουρκία. Δεν ισχυρίστηκα ότι η Σμύρνη είναι ελληνική".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νίκος Δένδιας

Το παράθυρο ευκαιρίας που έχει ανοίξει στα ελληνοτουρκικά πρέπει να γίνει… πόρτα τονίζει ο κ. Νίκος Δένδιας, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στον Διευθυντή του Capital.gr Σπύρο Δημητρέλη. Σημειώνει σχετικά ότι "αυτό όμως κυρίως εξαρτάται από την Τουρκία γιατί είναι απλό. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί από την Τουρκία. Δεν ισχυρίστηκα εγώ ότι η Σμύρνη είναι ελληνική ή ότι ο Βόσπορος αποτελεί ελληνικά ύδατα ή κάτι ανάλογο. Εάν η Τουρκία έχει διάθεση να προσέλθει μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς δικαίου της θάλασσας σε μία συζήτηση με την Ελλάδα για την υπαρκτή διαφορά, βεβαίως πρέπει να συζητήσουμε". Δηλώνει, ωστόσο, απαισιόδοξος για αυτήν την προοπτική λέγοντας ότι "πολύ φοβάμαι ότι θα επανέλθουμε στα ίδια".

Για το ζήτημα των υποψήφιων βουλευτών στη Ροδόπη και σημειώνει ότι δεν αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ στάση στα όρια της εθνικής προδοσίας, αλλά συνδέει αυτές τις επιλογές με την αμέλεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά "από αμέλειες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε καν να διαφυλάξει τον εαυτό του από την καταστροφή".

Παράλληλα δίνοντας το ιδεολογικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των νέων εκλογών την χαρακτηρίζει ένα "μεγάλο λαϊκό κόμμα", το οποίο οφείλει "να στρέψει το ενδιαφέρον της στις μεταρρυθμίσεις, στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Να μην αφήσουμε τους αδύναμους πίσω. Να μη δημιουργήσουμε κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων". Τέλος για τον συνωστισμό κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι είναι φυσιολογικό "η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια της να καταλάβει το χώρο του κέντρου, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ άφηνε ορθάνοιχτο, να αφήσει ένα κενό στα δεξιά της, ένα πιθανό κενό στα δεξιά της. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα πάντοτε". Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι τα υφιστάμενα κομματικά μορφώματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας δεν αποτελούν μια αξιόπιστη δεξιά πρόταση. "Αυτό που διατυπώνεται είναι περισσότερο άναρθρο και ομιχλώδες και πολύ λιγότερο συγκροτημένο ως κυβερνητική πρόταση".

- Το capital.gr έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τον κ. Νίκο Δένδια, πρώτο υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Νοτίου Τομέα Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας. Συγχαρητήρια καταρχάς για την εκλογή σας και για την επιτυχία. Και βεβαίως πρώην Υπουργό Εξωτερικών. Κύριε Υπουργέ, απέχουμε λιγότερο από μία εβδομάδα από τις εκλογές και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με κοινοβουλευτική αυτοδυναμία σύμφωνα σχεδόν με όλα τα σενάρια θα έλεγα. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή όσο πιο ισχυρός κοινοβουλευτικά θα είναι ο πρωθυπουργός, τόσο μεγαλύτερη λέει θα είναι και η αλαζονεία της νέας Κυβέρνησης αφού θα είναι ανεξέλεγκτη. Πώς το σχολιάζετε;

Ν. Δένδιας: Καταρχάς, έχει ένα λογικό παράδοξο. Το λογικό παράδοξο είναι ότι η αντιπολίτευση χρεώνει στη κυβέρνηση τη δική της αποτυχία. Δηλαδή το γεγονός της κατάρρευσης, της εκλογικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να χρεώνεται στη Νέα Δημοκρατία. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πείσει ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας πολύ σημαντικό να συνεχίσει -προσέξτε, να συνεχίσει- τη στήριξη στο κόμμα αυτό, δεν μπορεί να ανταποδίδεται στη Νέα Δημοκρατία σαν "αλαζονεία". Δεν έχει κανένα δείγμα κυβερνητικής αλαζονείας ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί να προβλέπει κάτι τέτοιο. Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία στον διάλογο της τώρα με την κοινωνία, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει νομίζω μία πολύ καθαρή πρόταση από την αρχή. Δηλαδή συγκεκριμένος πρωθυπουργός, συγκεκριμένο κόμμα, συγκεκριμένη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η ελληνική κοινωνία θα κρίνει τι μεγέθους θα είναι αυτή η πλειοψηφία. Αυτό που εμείς δε θέλουμε και αυτό θα είναι πρόβλημα και για τη χώρα, όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία, είναι να είναι τόσο περιορισμένη η πλειοψηφία, παρά την αυτοδυναμία, που πραγματικά να δημιουργεί ζητήματα κυβερνησιμότητας. Εγώ υπήρξα υπουργός του Κώστα Καραμανλή το 2009 ως Υπουργός Δικαιοσύνης και θυμάμαι να διαπραγματεύομαι την ύπαρξη ή μη της κυβέρνησης για ένα επαρχιακό Ειρηνοδικείο. Διότι τότε είχαμε κυβερνητική πλειοψηφία μιας ψήφου. Η Ελλάδα με τέτοιες πλειοψηφίες δεν κρατιέται. Αυτή είναι η αλήθεια και το ξέρουμε όλοι.

- Θα ήθελα να σας ρωτήσω όμως αν πιστεύετε με αυτή την συντριπτική ήττα που είπατε ότι υπέστη η αξιωματική αντιπολίτευση, αν την έχει αντιληφθεί και αν από την τρέχουσα προεκλογική περίοδο και στρατηγική της, θεωρείτε ότι έχει καταλάβει τα λάθη της ή συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Διότι έχουμε περιστατικά που μπορούμε να κρίνουμε πώς κινείται ως αντιπολίτευση. Έχουμε την Πύλο…

Ν. Δένδιας: Ναι, έχουμε εικόνα, παρακολουθούμε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Θα μπορούσε βέβαια να πει κάποιος ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω ένα άλλο κόμμα στο οποίο δεν ανήκω και για την επιβίωση του οποίου δεν έχω και κανένα ενδιαφέρον. Αλλά μια και με ρωτάτε, θα έλεγα το εξής: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε τον εαυτό του ως κόμμα εξουσίας και όχι ως μία αριστερή φωνή διαμαρτυρίας μέσα στο πολιτικό σύστημα, τότε αμέσως μετά την ήττα του 2019 - που παρεμπιπτόντως εμένα με εξέπληξε το μεγάλο ποσοστό που είχε πάρει τότε, το σχεδόν 32% - θα έπρεπε να είχε κάνει συγκεκριμένες αλλαγές και στη μορφή του κόμματος και στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος και στον λόγο και στην πρόταση την οποία διατύπωνε. Θα έπρεπε να είχε κινηθεί προς το Κέντρο. Να μην είχε αφήσει το Κέντρο "έρμαιο" του οποιουδήποτε άλλου χώρου. Κατελήφθη ορθώς από τη Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν το έκανε και μάλιστα στο τελευταίο εξάμηνο - πεντάμηνο πριν από τις προηγούμενες εκλογές, έκανε μία τέτοια συντριπτική σειρά λαθών που πραγματικά δημιουργούσε την αίσθηση αυτοκτονικού συνδρόμου. Τώρα, μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα, αυτό που θα περίμενε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι με τη λογική κόμματος εξουσίας, θα ήταν μέσα σε 20 μέρες να επιχειρήσει να κάνει αυτά που δεν έκανε μέσα σε 4 χρόνια. Δηλαδή πλήρη αλλαγή της κοινοβουλευτικής πρότασης, αλλά και στα πρόσωπα και στο νόημα προς την ελληνική κοινωνία, όπως και προσπάθεια να σώσει ό,τι μπορεί, κάνοντας στροφή προς το Κέντρο και δημιουργώντας πραγματικά την αντίληψη μιας πιθανής μελλοντικής εναλλακτικής στη Νέα Δημοκρατία. Δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Περίπου, σαν παραδομένος στην τύχη του ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια. Σε διάφορες μορφές. Το περιστατικό στην Πύλο είναι μία από αυτές. Ανάλογα έχουν λεχθεί και σε άλλες φάσεις για το μεταναστευτικό. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει κάτι. Αυτή είναι η αντίληψή μου.

Διαβάστε Επίσης

- Τη μάχη του Κέντρου την έχασε όπως λέτε κύριε Υπουργέ.

Ν. Δένδιας: Δεν την έδωσε. Αρνήθηκε να τη δώσει. Ακολούθησε μία τακτική χαμηλών ποσοστών, δηλαδή θεώρησε με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε ότι το ταβάνι του είναι κάπου στο 30% παίρνοντας το προηγούμενο εκλογικό του αποτύπωμα και απλώς ήλπιζε ότι και η Νέα Δημοκρατία θα περιοριστεί και αυτή σε χαμηλά ποσοστά. Και έτσι θα της ασκούσε πίεση και πάνω στην πίεση ο Θεός ξέρει τι μπορούσε να συμβεί. Αυτή δεν είναι μία τακτική η οποία μπορεί να σε πάει πολύ μακριά. Βεβαίως, δεν είχαμε προβλέψει την κατάρρευσή του, αλλά ουδείς προέβλεπε τη νίκη του. Άρα λοιπόν διεξήγαγε μία μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν χαμένη από την αρχή. Το ερώτημα ήταν με τι ποσοστό θα τη χάσει. Έτσι δεν πας πολύ μακριά στη ζωή. Πήγε όσο πιο κάτω γίνεται.

- Για το Κέντρο το είπαμε κ. Δένδια. Θα ήθελα όμως το σχόλιο σας για αυτά που γίνονται εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας. Διότι εκεί βλέπουμε μία πανσπερμία, μία πολυσυλλεκτικότητα θα έλεγα, έναν συνωστισμό και πιθανόν να βρεθούν και δύο και τρία κόμματα μέσα στη Βουλή εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας. Ποιος πιστεύετε είναι ένας λόγος που αυτά τα μορφώματα τα κομματικά ζωντανεύουν θα έλεγα, αναπτύσσονται ή απλά υπάρχουν;

Ν. Δένδιας: Εν μέρει είναι αποτέλεσμα της περιόδου του κορονοϊού και μιας σειράς ερωτημάτων που τέθηκαν και απαντήθηκαν με τα εμβόλια και με την κυβερνητική πρακτική. Η οποία είχε όμως ως κύριο πρόταγμα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και όχι την απάντηση σε υπαρξιακά ερωτήματα που ένα κομμάτι του πληθυσμού δικαιούται να έχει και να δίνει τις δικές του απαντήσεις. Εκεί που διαφωνούμε εμείς είναι ότι αυτά δεν είναι πολιτικά θέματα. Αλλά πάντως, ένα κομμάτι έχει αυτήν την αιτία. Ένα άλλο κομμάτι έχει ως αιτία την προσπάθεια έμμεσης επιβίωσης σε πολύ μικρότερο μέγεθος βέβαια, της παλιάς Χρυσής Αυγής. Ένα τρίτο κομμάτι είναι το λαϊκιστικό φαινόμενο Βελόπουλου κτλ κτλ. Είναι φυσιολογικό η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια της να καταλάβει το χώρο του Κέντρου, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ άφηνε ορθάνοιχτο, να αφήσει ένα πιθανό κενό στα δεξιά της. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα πάντοτε ξέρετε. 'Όμως αυτό που κρατάω και θα μου επιτρέψετε να πω είναι ότι από δεξιά δεν διατυπώνεται σοβαρή πρόταση. Θα μπορούσε να υπάρξει μία δεξιά, καθαρά δεξιά, όχι κεντροδεξιά όπως είμαστε εμείς, πολιτική πρόταση. Δεν διατυπώνεται κάτι τέτοιο. Αυτό που διατυπώνεται είναι περισσότερο κάτι το άναρθρο και ομιχλώδες και πολύ λιγότερο κάτι το συγκροτημένο ως κυβερνητική πρόταση.

- Αυτή η δεξιά, η ακροδεξιά όπως θέλετε να την πούμε, αρθρώνει λόγο σε ζητήματα τα οποία είναι υπαρκτά θα έλεγα για αρκετό κόσμο όπως είναι ας πούμε το μεταναστευτικό ή το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Και τα δύο ζητήματα ήρθαν με πολύ άσχημο τρόπο στην επικαιρότητα τώρα κατά τη δεύτερη προεκλογική περίοδο. Θα ήθελα το σχόλιο σας για το πώς επιχείρησε να μιλήσει για αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τη στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία.

Ν. Δένδιας: Το χαρακτηριστικό των λαϊκιστικών κομμάτων, ανεξαρτήτως σε ποιο φάσμα βρίσκονται, δεξιά-αριστερά, δεν είναι ότι δε θέτουν υπαρκτά ερωτήματα. Είναι ότι απέναντι σε υπαρκτά και σημαντικά για την καθημερινότητα μάλιστα του πολίτη ερωτήματα, δίνουν λαϊκίστικες και εύκολες απαντήσεις οι οποίες ή δε δύνανται να υλοποιηθούν ή απέχουν πολύ της πραγματικότητας, συνολικά.

- Υπεραπλουστευμένες απαντήσεις;

Ν. Δένδιας: Κατ' ελάχιστον. Προσπαθώ να είμαι κομψός στις εκφράσεις μου. Μου έχει μείνει ξέρετε. Αν κάτι κέρδισα στο Υπουργείο Εξωτερικών είναι να "στρογγυλεύω" αυτά τα οποία λέω, ελπίζοντας πάλι όμως ότι γίνονται κατανοητές και όχι ακατανόητες ή αδιάφορες οι απαντήσεις. Το ερώτημα λοιπόν εδώ δεν είναι τι ρωτάμε. Βεβαίως υπάρχει θέμα μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Ποιος το αρνείται; Όμως τι απαντήσεις δίνουμε και τι πραγματικά μπορεί να γίνει μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο δικαίου; Και μην ξεχνάμε, θα μου επιτρέψετε να σας πω, εμείς είμαστε Χριστιανοί. Και το λέω για τον εαυτό μου, τι απαντήσεις δίνουμε μέσα στο πλαίσιο των χριστιανικών αξιών. Γιατί η ανθρώπινη ζωή σε αυτό το πλαίσιο στο οποίο όλοι ομνύουν, ιδίως αυτής της μορφής τα κόμματα, είναι το ύπατο αγαθό. Δεν μπορεί να το αγνοούν. Δεν μπορούν δηλαδή να παριστάνουν τους Χριστιανούς την Κυριακή στην εκκλησία και τη Δευτέρα να κλωτσάνε τους μετανάστες στο δρόμο. Αυτά τα δύο πράγματα είναι χριστιανικά ασύμβατα, για να μην πω ανθρώπινα ασύμβατα. Άρα λοιπόν, τώρα, το αν εμείς μέσα στην πολλαπλότητα των κρίσεων που αντιμετωπίστηκαν και ξαναλέω στην τάση της Νέας Δημοκρατίας να γίνει κυρίαρχη θέση στο χώρο του Κέντρου που άφηνε ο ΣΥΡΙΖΑ, αμελήθηκε εν μέρει ένα κομμάτι ρητορικής η οποία αναπτυσσόταν στα δεξιά μας και δεν απαντήθηκε έγκαιρα, αυτό είμαι έτοιμος να το δεχτώ και να αναδεχθώ την ευθύνη την οποία μπορεί να έχουμε ως κόμμα. Προς Θεού, ουδείς είπε ότι ήμασταν τέλειοι.

- Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό δυστύχημα της Πύλου;

Ν. Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από το αίσθημα υπαρξιακής απειλής και προσπαθεί από το οτιδήποτε να αποκομίσει κάποιο όφελος. Νομίζω ότι στη φάση που βρίσκεται είναι κατανοητό. Δεν έχει καν έννοια να το αντιμετωπίσω με λογικά επιχειρήματα. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία σειρά από λογικές αντιφάσεις. "Ναι στο φράχτη, όχι στην υπερβολή". "Ναι στο ένα, όχι στο άλλο". Ο κόσμος καταλαβαίνει τις καθαρές θέσεις. Τις μπερδεμένες θέσεις δεν τις πολυκαταλαβαίνει.

- Αυτό που έγινε με τη μουσουλμανική μειονότητα πιστεύετε ότι ήταν ζήτημα προχειρότητας ή ζήτημα επιλογής από το ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι;

Ν. Δένδιας: Δεν αρνούμαι τον πατριωτισμό οιουδήποτε. Αυτό το οποίο λέω, το υπο- ερώτημα είναι στον καθένα πώς ορίζει αυτός τον πατριωτισμό του και πώς τον ασκεί και από την άλλη η απαίτηση του πολιτικού συστήματος, της κοινωνίας και της χώρας, ο κάθε Έλληνας που προτείνεται και εκλέγεται να έχει ως κύριο πρόταγμα το εθνικό συμφέρον, όπως αυτός το αντιλαμβάνεται, αλλά πάντως το εθνικό συμφέρον. Και σε μερικά πράγματα είναι πολύ καθαρές οι γραμμές. Δηλαδή το εθνικό συμφέρον δεν συμβαδίζει με το συμφέρον μιας άλλης χώρας. Η φιλία με μία άλλη χώρα βεβαίως. Αλλά το συμφέρον μιας άλλης χώρας προτασσόμενο του εθνικού συμφέροντος δεν σε καθιστά εκλόγιμο βουλευτή στην Ελλάδα. Να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν θα απέδιδα όμως στον ΣΥΡΙΖΑ στάση στα όρια της εθνικής προδοσίας. Δεν θα το απέδιδα σε κανένα ελληνικό κόμμα, θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτό. Τώρα, όσον αφορά τις αμέλειες που επέδειξε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε καν να διαφυλάξει τον εαυτό του από την καταστροφή.

- Τώρα να πάμε στο πεδίο κύριε Υπουργέ που έχετε πολύ μεγάλη εμπειρία. Στο πεδίο των εξωτερικών μας θεμάτων. Ολοκληρώθηκαν οι προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα, έχουμε την επανεκλογή του προέδρου Ερντογάν. Είδαμε ότι άλλαξε την "ομάδα κρούσης" των εθνικών θεμάτων, και τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Αμύνης. Έχουμε εκλογές και στην Ελλάδα. Υπάρχει μία φιλολογία -θα την έχετε ακούσει σίγουρα- ότι αφού και οι δύο χώρες τελειώνουν με το ζήτημα των κοινοβουλευτικών τους διαδικασιών, των εκλογών, ανοίγει μετά πάντα ένα παράθυρο ύφεσης και ευκαιρίας για προσέγγιση. Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει αυτό το παράθυρο με βάση και την πορεία και τη συμπεριφορά της Τουρκίας μετά τις εκλογές;

Ν. Δένδιας: Προσυπογράφω. Καταρχάς το αποτέλεσμα στην Τουρκία δεν μας εξέπληξε. Το έχουμε πει, δεν μας εξέπληξε η επικράτηση του προέδρου Ερντογάν, δεν μας εξέπληξε η αλλαγή των στελεχών των συγκεκριμένων. Αυτό το οποίο θέλω να πω και το λέω πάντα είναι ότι η τουρκική συμπεριφορά μετά την επίσκεψή μου στα σεισμόπληκτα, με την απόλυτη ύφεση κλπ, δεν νομίζω ότι έχουμε δει διάστημα τέτοιο από το '74 και μετά. Δε λέω ότι είναι στο 100%, λέω όμως ότι σε σχέση με ό,τι ζούσαμε είναι σχεδόν το απόλυτο. Δημιούργησε ένα παράθυρο ευκαιρίας για να συζητήσουμε. Η αντίληψή μου είναι ότι πρέπει να επιχειρήσουμε αυτό το παράθυρο να το κάνουμε πόρτα. Αυτό όμως κυρίως εξαρτάται από την Τουρκία, γιατί είναι απλό. Η Ελλάδα δεν διεκδικεί από την Τουρκία. Δεν ισχυρίστηκα εγώ ότι η Σμύρνη είναι ελληνική ή ότι ο Βόσπορος αποτελεί ελληνικά ύδατα ή κάτι ανάλογο. Εάν η Τουρκία έχει διάθεση να προσέλθει μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας σε μία συζήτηση με την Ελλάδα για την υπαρκτή διαφορά, βεβαίως πρέπει να συζητήσουμε. Και ελπίζω σε αυτή τη συζήτηση και εύχομαι ειλικρινά για τα αποτελέσματα τα οποία θεωρώ ότι είναι και προς το τουρκικό συμφέρον. Μπορεί να δημιουργηθεί μία έκρηξη αναπτυξιακή στην περιοχή αν η Ελλάδα και η Τουρκία λύσουν τη διαφορά. Εάν η Τουρκία προσέλθει όμως με ατζέντα παράλογων αξιώσεων του τύπου ότι οι Παξοί -για να μην πω κάτι άλλο- είναι "αμφιλεγόμενοι", ότι π.χ. στη Συνθήκη Ένωσης με την Ελλάδα δεν αναφέρονται επί λέξει τα Δασκάλια τα οποία είναι κάτω από τους Αντίπαξους που είναι κάτω από τους Παξούς, που είναι κάτω από την Κέρκυρα κλπ, από εκεί και πέρα πολύ φοβάμαι ότι θα επανέλθουμε στα ίδια. Θα λυπηθώ πάρα πολύ όμως γιατί πιστεύω στην πιθανότητα της ελληνοτουρκικής φιλίας.

- Μετά λοιπόν και τις δικές μας εκλογές υπάρχουν και κύκλοι που λένε ότι θα υπάρξει και ο διεθνής παράγοντας κ. Υπουργέ που θα πιέσει προς τις δύο πλευρές για να καθίσουν στο τραπέζι. Εσείς το θεωρείτε πιθανό αυτό;

Ν. Δένδιας: Εγώ θεωρώ ότι όλοι οι φίλοι και σύμμαχοι και των δύο χωρών θα εύχονται οι χώρες αυτές να βρουν άκρη στη διαφορά τους. Πίεση εγώ δεν αισθάνθηκα τα τέσσερα χρόνια που ήμουνα Υπουργός Εξωτερικών. Από την άλλη, πιστεύω πάντα ότι την πρωτοβουλία πρέπει να την έχουν οι ίδιες οι χώρες. Εγώ δεν θα εκχωρούσα ως Έλληνας την πρωτοβουλία συζήτησης με την Τουρκία σε κάποιον άλλον, όσο κι αν είναι φίλος μου και όσο και αν έχουμε στενές σχέσεις. Θα επέλεγα εγώ και την ατζέντα και τον χρόνο και τον χώρο.

- Να πάμε λίγο στα πολιτικά τα προεκλογικά για να κλείσουμε και αυτήν την κουβέντα κ. Υπουργέ. Ποιες ήταν οι βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία;

Ν. Δένδιας: Νομίζω τις έχει απολύτως αναπτύξει ο πρωθυπουργός σε μία πολύ έντονη προεκλογική εκστρατεία την οποία έχει κάνει και ο ίδιος προσωπικά. Εγώ τι θα σας έλεγα; Εδώ πρόκειται προφανώς για μία συνέχεια. Μία συνέχεια μεταρρυθμίσεων, μια συνέχεια η οποία πρέπει να λάβει υπόψη της καταρχήν τα όποια λάθη κάναμε, διότι δεν υπήρξαμε αλάνθαστοι την προηγούμενη τετραετία. Να χτίσει πάνω στα πολλά θετικά που έγιναν την προηγούμενη τετραετία και κυρίως κάτι που νομίζω ότι έχει γίνει αντιληπτό, είναι να υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις λαϊκές τάξεις, για τα λαϊκά στρώματα. Η χώρα όπως και όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει πληθωρισμό. Η χώρα όπως και όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει έκρηξη ακρίβειας, ιδίως στα τρόφιμα που αφορούν τους οικονομικά ασθενέστερους. Η χώρα αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως και όλος ο κόσμος, κοινωνικής συνοχής. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύω βαθύτατα ότι είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα. Πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της στις μεταρρυθμίσεις, στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή. Να μην αφήσουμε τους αδύναμους πίσω. Να μη δημιουργήσουμε κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων. Βλέπω χώρες στο εξωτερικό πολύ περήφανες για την ανάπτυξή τους και για το μέγεθος της ανάπτυξης. Αλλά αν περπατάς σε δρόμους γεμάτους άστεγους και με προφανή κοινωνικά προβλήματα και βλέπεις μία τεράστια κοινωνική διαφοροποίηση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, οφείλω να πω ότι οι αριθμοί σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ λίγη σημασία έχουν. Το μέλλον αυτών των χωρών εγώ το θεωρώ ήδη υποθηκευμένο.

- Μια και είστε επικεφαλής υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα θα θέλαμε και ένα μήνυμα προς τους ψηφοφόρους σας.

Ν. Δένδιας: Νομίζω ότι ο Νότιος Τομέας τίμησε τη Νέα Δημοκρατία. Την τίμησε με μία εμπιστοσύνη πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη εκλογή. Εγώ δεν τολμώ καν να πω πόσο ευγνώμων είμαι στην κοινωνία αυτού του ενός και εκατομμυρίων ανθρώπων και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στην υποψηφιότητά μου. Όμως, η Νέα Δημοκρατία έχει βοηθήσει την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Το παραλιακό μέτωπο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της χώρας αυτή τη στιγμή. Δεν αναφέρομαι μόνο στο Ελληνικό. Συνολικά η χώρα, αλλά και η Αττική και η συγκεκριμένη περιοχή "εκρήγνυνται". Αυτό που μπορεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να διευκολύνει και να ενισχύσει αυτές τις τάσεις οικονομικής μεγέθυνσης και καλύτερης ποιότητας ζωής. Ένα θετικό στην περιοχή αυτή, πέραν των άλλων, είναι ότι έχουμε πολλούς πάρα πολύ ικανούς δημάρχους. Εξαιρετικά ικανούς, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθεια. Εάν λοιπόν η τοπική αυτοδιοίκηση, οι τοπικές κοινωνίες και η νέα κυβέρνηση σταθούν κοντά σε αυτήν την περιοχή και στις αναπτυξιακές της προοπτικές, θα ήμουν ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι αυτή η περιοχή μπορεί να γίνει μία από τις πιο σημαντικές περιοχές στην Ευρώπη.

- Σας ευχαριστώ κύριε Δένδια.

Ν. Δένδιας: Και εγώ σας ευχαριστώ.

Πηγή: Capital.gr

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΣΤΑ 53 ΤΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:44

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαράκη – Κόρη πρώην βουλευτή της ΝΔ

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο της Κατερίνας Ζαχαράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

ΥΠΑΜ 29 Αυγ 2025 | 13:02

Δένδιας: Απαράδεκτες και απρεπείς οι δηλώσεις Φιντάν, παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες

"Οι δηλώσεις του παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες: Την αρχή της μη ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών" είπε ο κ. Δένδιας.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:34

Στα "σχοινιά" Μακρόν και Μπαϊρού: Επτά στους δέκα Γάλλους είναι κατά της κυβέρνησης

Ο Γάλλος πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να μεταπείσει την κοινή γνώμη, έκανε έκκληση στον γαλλικό λαό δίνοντας διορία 13 ημερών ώστε η Γαλλία να αποφύγει το χάος

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 27 ΛΕΕΙ 27 Αυγ 2025 | 21:16

Αναποφάσιστοι: Αυτοί θα κρίνουν τις εκλογές- Εφθασαν στο 15% του εκλογικού σώματος

Ολοι τους διεκδικούν αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προσέλθουν στις κάλπες και θα ψηφίσουν

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 91 ΕΤΩΝ 27 Αυγ 2025 | 16:47

Κώστας Πυλαρινός: Πέθανε ο παλιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα 91 του χρόνια - Το αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κώστας Πυλαρινός είχε διατελέσει βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 26 Αυγ 2025 | 08:10

Θανάσης Λιούτας: Δημοσίευμα εμπλέκει την οικογένειά του στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Διαψεύδει ο βουλευτής Τρικάλων

Ο κ. Λιούτας έκανε λόγο για κατευθυνόμενο δημοσίευμα, από ανθρώπους που δεν θέλουν να τον βλέπουν στην πολιτική και πως θα καταθέσει εξώδικο μιας και το θεωρεί ψευδές.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ 23 Αυγ 2025 | 13:12

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο - Ποιοι έδωσαν το παρών [εικόνες]

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ 23 Αυγ 2025 | 11:03

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΣΤΙΣ 12 23 Αυγ 2025 | 08:55

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων

Στις 12:00 στην Ημαθία η κηδεία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 22 Αυγ 2025 | 09:14

Απόστολος Βεσυρόπουλος: "Φώναζαν βοήθεια" - Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τις δραματικές στιγμές μετά την ανακοπή

Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά του βουλευτή Ημαθίας και πρώην υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΘΛΙΨΗ 22 Αυγ 2025 | 07:51

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε χωρίς απινιδωτή ο άνθρωπος που συνέβαλε στην αύξησή τους - Το Σάββατο το "τελευταίο αντίο"

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 59 ετών ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

ΣΗΜΕΡΑ 15 Αυγ 2025 | 21:45

Με τον υπουργό Άμυνας της Εσθονίας συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Σε ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο "της ολιγοήμερης διαμονής του Εσθονού υπουργού και της συζύγου του Helin στην Κρήτη"

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ 15 Αυγ 2025 | 15:34

Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζεται με σειρά σύγχρονων ναυτικών μονάδων

"Ελπίζω", τόνισε ο κ. Δένδιας, "με τη βοήθεια της Παναγιάς, ότι του χρόνου η σιλουέτα της πρώτης φρεγάτας FDI (Belharra), της πιο σύγχρονης φρεγάτας του πλανήτη, του 'Κίμωνα' να στολίζει τον ορίζοντα της Τήνου".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 15 Αυγ 2025 | 13:27

Στην Τήνο ο Δένδιας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την επέτειο τορπιλισμού του καταδρομικού "Έλλη" [βίντεο]

O Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο.

11 Αυγ 2025 | 10:36

Δένδιας: 29 χρόνια από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ από τα όργανα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο

"Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών ουδέποτε λογοδότησαν, παρά τις αποφάσεις και τις καταδίκες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Αυγ 2025 | 11:12

Τα συλλυπητήρια της ΝΔ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά

"Μπροστά σε μια τόσο τραγική απώλεια, τα λόγια είναι φτωχά" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΑΛΛΟΥ 03 Σεπ 2025 | 14:29

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει… στην Κίνα- Το αιχμηρό σχόλιο στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το καρφί του Μιχάλη Μητσού στα Νέα για την απουσία από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι με το κλείσιμο του υπνωτηρίου, 50 άστεγοι θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο. Για "ψεύδη" κάνει λόγο ο Χάρης Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 11:54

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα γίνουν εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - "Ο κόσμος δεν θέλει να ζει με επιδόματα"

Στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε ακριτικές περιοχές, την κοινωνική αντιπαροχή, τα ενοίκια, το δημογραφικό και τους τρίτεκνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 03 Σεπ 2025 | 11:19

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερευνα για συνεργούς και για εγκληματική οργάνωση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.

ΑΒΕΒΑΙΟ 03 Σεπ 2025 | 09:47

Εγκαταλείπει το καλώδιο με την Κρήτη η Λευκωσία - "Δεν είναι βιώσιμο", λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι "το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης δεν είναι βιώσιμο με τους συγκεκριμένους όρους".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

"ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ" 03 Σεπ 2025 | 06:40

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Θα επιστραφούν όλα τα κλεμμένα

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δέσμευση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και τα κλεμμένα θα επιστραφούν.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 02 Σεπ 2025 | 23:35

Δένδιας: Πάνω από 600 στρατιωτικές κατοικίες στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Μενεμένη

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 02 Σεπ 2025 | 22:30

"Σκληρό ροκ" Πλεύρης - Ζωής στη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ και μεταναστευτικό

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε κάνει λόγο για αναβίωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για προσπάθεια αντιμετάθεσης των αλγεινών συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Σεπ 2025 | 20:00

Χατζηδάκης για τo my1521: "Άμεση επαφή, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους φορολογούμενους"

"Έχουμε υποχρέωση να μειώνουμε τους φόρους όσο μπορούμε, αλλά και να εξυπηρετούμε τους φορολογουμένους με τον καλύτερο τρόπο", είπε ο Κ. Χατζηδάκης

«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ 02 Σεπ 2025 | 19:05

Εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Γεωργιάδη σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη: "Υπουργός εμπορίου και κερδοσκοπίας" [βίντεο]

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "υποδέχτηκαν" με γιουχαΐσματα τον υπουργό Υγείας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο