X

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει - Θα ισχύει και τις επόμενες χρονιές

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει και θα συνεχίσει να ισχύει ως μέτρο και τις επόμενες χρονιές, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

Γράφει: TheToc team

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει και θα συνεχίσει να ισχύει ως μέτρο και τις επόμενες χρονιές, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην 85η ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την πολιτική απέναντι στη νέα γενιά και τις επικρίσεις για την πρόσβαση των νέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός είπε "ότι απάντησε ήδη για τη φιλοσοφία της πολιτικής της κυβέρνησης.", επαναλαμβάνοντας ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει ή να καταργηθεί.

Διαβάστε Επίσης

Ο Πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι "η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι μέτρο το οποίο ήρθε για να μείνει.".

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι "και επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έμπαιναν όλα τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο".

Διαβάστε Επίσης

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθορίζεται από τα Πανεπιστήμια, εκτιμώντας πως ότι και τα ίδια τα πανεπιστήμια "αναγνώρισαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν εσφαλμένες επιλογές".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ