Διαφωνούν σε όλα, συμφωνούν σε ένα Σαμαράς-Καραμανλής

Οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς συγκλίνουν στην άποψη, ότι είμαστε κοντά σε πολιτικές εξελίξεις.

Διαφωνούν σε όλα, συμφωνούν σε ένα Σαμαράς-Καραμανλής

Ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους και έχουν τελείως αντίθετη στρατηγική. Και οι τρεις συμφωνούν όμως ότι η περίοδος χάριτος των πολιτών έναντι της κυβέρνησης συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώθηκε. Οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που διετέλεσαν και πρόεδροι της Ν.Δ. αλλά και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μερικούς μήνες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συγκλίνουν στην άποψη, ότι είμαστε κοντά σε πολιτικές εξελίξεις.

Μεταξύ των τριών δεν υπάρχει αυτό που λέγεται, περί «ανοικτής γραμμής», αν και μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του Βαγγ. Μεϊμαράκη υπάρχει τακτική επικοινωνία όταν απαιτείται, αλλά τους συνδέει μια…νοητή γραμμή!

Κοινή διαπίστωση και των τριών, σύμφωνα με συνομιλητές τους, είναι ότι η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί, όταν γίνει ο ανασχηματισμός, θα είναι εκλογική και άρα κατ’ αυτούς οι εκλογές είναι στον ορίζοντα, χωρίς να αποκλείουν την εκλογική αναμέτρηση προς τον Μάρτιο, σε ημερομηνία όμως που θα ισχύει η λίστα.

Όμως ο Κ. Καραμανλής και ο Βαγγ. Μεϊμαράκης διευκρινίζουν πως η τελική απόφαση είναι του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, δηλ. εάν θα θελήσει να επισπεύσει την ήττα του. Και αυτό διότι, όπως σημειώνουν, ουδείς που βλέπει ότι χάνει και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει την κατάσταση και να κερδίσει, δεν επισπεύδει μια εκλογική αναμέτρηση. Αυτό το κάνει μόνο εάν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ένα πιο θετικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.

«Δεν γυρίζει το κλίμα» λέει ο Καραμανλής

Ο Κ. Καραμανλής εκτιμά ότι οι συνθήκες δεν είναι αναστρέψιμες για την κυβέρνηση που καταρρέει στις δημοσκοπήσεις. Σπεύδει όμως να σημειώσει σε συνομιλητές του ότι η αντοχή της κυβέρνησης δεν έχει εξαντληθεί πλήρως και όλα θα παιχτούν το προσεχές τρίμηνο σε σχέση με την εξέλιξη που θα υπάρξει στο χρέος. Εκτιμά ότι σύντομα θα αρθεί οριστικά και η έως σήμερα εμπιστοσύνη των ξένων προς τον Αλ. Τσίπρα και θα δοθεί το σήμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η μεγάλη ανησυχία του Κ. Καραμανλή είναι στην παρούσα φάση, όχι τόσο η οικονομία, παρά την εξάντληση των πολιτών από τη φορολογία, αλλά τα εθνικά θέματα, για τα οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος για τα μελλούμενα σε σχέση κυρίως και με τη στρατηγική της Τουρκίας. Ως προς τα εσωκομματικά στηρίζει τον Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ οι «καραμανλικοί», παρά τις κατά καιρούς διάφορες κινήσεις ορισμένων, κεντρικά δεν δημιουργεί θέμα στη σημερινή ηγεσία, καθώς επικρατεί η άποψη του σεβασμού στην ιστορία της παράταξης.

«Δικαιώνομαι» λέει ο Σαμαράς


Ο Μεσσήνιος πολιτικός θεωρεί ότι «έρχεται το τέλος του Τσίπρα» και τονίζει σε πολιτικούς του φίλους, ότι εάν πριν δυο χρόνια τέτοιες ημέρες, ο νυν Πρωθυπουργός είχε συμπεριφερθεί θεσμικά υπεύθυνα, δεν θα υπήρχε η σημερινή κατάσταση. «Βγαίναμε στο ξέφωτο. Ανακόπηκε η πορεία της χώρας με τη μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη των εκλογών» υπογραμμίζει σε συνομιλητές του. Παράλληλα μιλά σε υψηλούς τόνους, ωσάν να τον πνίγει το δίκιο για την πολιτική του δικαίωση, ενώ ορισμένοι ορκισμένοι εχθροί του στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός σκέπτεται την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή αλά Σαρκοζί, ενώ άλλοι θεωρούν ότι στοχεύει την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Πρόεδρε, σιγά - σιγά, ακόμη κι αυτοί που ήταν απέναντί σου αντιλαμβάνονται τη δικαίωση της πολιτικής σου» είναι μια από τις φράσεις που του λένε.

Μηνύματα Μεϊμαράκη

Η κίνηση του Βαγγ. Μεϊμαράκη να διευκρινίσει ότι ουδέποτε είχε φθάσει κοντά σε συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ επί προεδρίας του, είχε πολλαπλά μηνύματα προς πολλές πλευρές. Κυρίως όμως στόχευε στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς με αυτό τον τρόπο εξουδετέρωνε τα όποια σενάρια για συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης κινείται όμως σε άλλη λογική από την ηγεσία στο ζήτημα της στρατηγικής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο με εθνική ενότητα και ομοψυχία μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας» είπε προ ημερών, μια φράση που υιοθετεί και ο Κ. Καραμανλής που δεν είναι της μετωπικής σύγκρουσης που έχει επιλέξει ο Κυρ. Μητσοτάκης και τον οποίο σε αυτό το ζήτημα στηρίζει ολόπλευρά ο Αντ. Σαμαράς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ 13 Οκτ 2021 | 13:48

Εκδήλωση ενότητας για τα 47 χρόνια της ΝΔ: Ομιλίες Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή μετά από καιρό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα αναφερθούν μεταξύ άλλων και στην πορεία της κεντροδεξιάς παράταξης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 12 Οκτ 2021 | 13:55

Καραμανλής: Οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ - Μήνυμα ενότητας η εκδήλωση της Τετάρτης

"Δεν ανήκουν οι ακροδεξιοί στη Νέα Δημοκρατία", δήλωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ 12 Οκτ 2021 | 09:45

Στην Κέρκυρα για ξεκούραση ο Κώστας Καραμανλής: Οι βόλτες στα καντούνια και ο καφές στο Λιστόν

Ευδιάθετος και με casual εμφάνιση ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, απόλαυσε τον καφέ του στην πλατεία Λιστόν στην Κέρκυρα μαζί με κομματικά στελέχη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 05 Οκτ 2021 | 10:01

Ελληνογαλλική συμφωνία - Καραμανλής: Ενδεχόμενο για ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

"Στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ο κάθε βουλευτής θα πάρει θέση απέναντι στην ιστορία" είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 04 Οκτ 2021 | 10:40

Η απολαυστική εκδρομή του Κώστα Καραμανλή από τη Λίμνη Πλαστήρα στα Ζαγοροχώρια [εικόνες]

Πεζοπορίες και επισκέψεις περιλάμβανε η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στη Λίμνη Πλαστήρα. Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τα Ζαγοροχώρια.

ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΙΩΠΗ 28 Σεπ 2021 | 16:26

Η απάντηση της Ντόρας στον Αντώνη Σαμαρά: Οποτε η ΝΔ διευρύνθηκε, έγινε και κυβέρνηση

Απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννης στον Αντώνη Σαμαρά και στα όσα είπε στα Νέα

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ 26 Σεπ 2021 | 08:29

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα βέλη Σαμαρά εναντίον Μητσοτάκη - Ουδέν σχόλιο από Μαξίμου

Τις υποδείξεις του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για τον ανασχηματισμό, τη διεύρυνση και τα εθνικά θέματα εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίδραση του Μαξίμου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ 25 Σεπ 2021 | 16:47

Σαμαράς: Η ΝΔ δεν είναι Ποτάμι - Επρεπε να ασκήσουμε βέτο στην Αμμόχωστο - Τι λέει για την Μέρκελ

Την πεποίθηση του ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία Ευρωστρατού, όπου η Ελλάδα θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, εξέφρασε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο". ο Αντώνης Σαμαράς

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Οκτ 2021 | 19:07

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει με φόρα στην άθλια, διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του 2011

Στο στόχαστρο της ΝΔ όσα είπε ο γραμματέας της ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, στην έναρξη του 2ου συνεδρίου - "Με τον κ. Τσίπρα στην πρώτη σειρά να τον χειροκροτάει..."

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 22 Οκτ 2021 | 17:56

Στρατηγός Φλώρος: Με Rafale πέταξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - "Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις!" [Εικόνες]

Την ευκαιρία να πετάξει με το υπερσύγχρονο μαχητικό Rafale, είχε κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 22 Οκτ 2021 | 17:04

Σύνοδος Κορυφής - Μητσοτάκης: "Η προκλητικότητα της Τουρκίας θα έχει συνέπειες" - "Έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων"

Στο σχέδιο συμπερασμάτων υπάρχει ρητή αναφορά προς την Άγκυρα να τηρήσει την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«NΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ» 22 Οκτ 2021 | 16:56

Πηγές ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις:"Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας;"

Στις 3 Νοεμβρίου η συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις "λίστες Πέτσα" και την Opinion Poll

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Οκτ 2021 | 16:52

Pandora Papers: Απέχουν οι Ευρωβουλευτές ΝΔ από την ψηφοφορία επειδή "στοχοποιείται" ο Νίκος Αναστασιάδης

"Mεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης" - Η θέση της ΝΔ και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα