Διαλογοι- ντοκουμέντα για Χρυσή Αυγή: «Οι ναζί θα βγάλουν την Ελλάδα από τον βούρκο»

Συνομιλίες-σοκ στο εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών: «Οι ναζί θα βγάλουν την Ελλάδα από τον βούρκο» - «Θα γκρεμίσουμε από τα θεμέλια τη Βουλή» - Στοιχεία 200 σελίδων

Διαλογοι- ντοκουμέντα για Χρυσή Αυγή: «Οι ναζί θα βγάλουν την Ελλάδα από τον βούρκο»

Αδιάσειστα -στοιχεία, που στοιχειοθετούν το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, απέστειλαν στη Βουλή οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Το υλικό -φωτιά «κουμπώνει»το αίτημα τους για άρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος

Το υλικό -φωτιά, που είναι ένα μόνον μέρος της σχετικής δικογραφίας, «κουμπώνει»το αίτημα τους για άρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος, προκειμένου να διωχθούν κι αυτοί με τη σειρά τους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Επί της ουσίας, με το ογκώδες αυτό υλικό-υπερβαίνει τις 200 σελίδες- οι ανακριτικές αρχές ζητούν από την Βουλή να κλείσει τον «φάκελο» Χρυσή Αυγή, τουλάχιστον ως προς την κοινοβουλευτική της παρουσία.

Οι εφέτες ειδικές - ανακρίτριες Ιωάννη Κλάπα –Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου Ανδρεάδου απέστειλαν όπως αναμενόταν το σχετικό φάκελο στο Κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στην αρμόδια επιτροπή Δεοντολογίας. Κατά πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής θα συνεδριάσουν εντός της επόμενης εβδομάδας και όπως διαφαίνεται και από τα στοιχεία της δικογραφίας είναι βέβαιο πως η εισήγηση τους προς την Ολομέλεια του Σώματος θα είναι να αρθεί η ασυλία των χρυσαυγιτών ώστε να κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Είναι δε σφόδρα ενδεχόμενο, η ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού την οποία εγκαινίασε πρώτος και καλύτερος ο αρχηγός τους ,Νίκος Μιχαλολιάκος, να φιλοξενήσει σε λίγο καιρό και άλλους ,προφυλακισμένους, χρυσαυγίτες βουλευτές.

Οι δικαστικοί λειτουργοί «δένουν» τις κατηγορίες εις βάρος των βουλευτών με δεκάδες καταθέσεις (115 μάρτυρες), και πληθώρα πιεστηρίων όπως βιβλία, έγγραφα , ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και μηνύματα κ.α.

Σημαντικότατες κατά τις ανακρίτριες κρίνονται οι καταθέσεις των ειδικών επιστημόνων, των οποίων ζήτησαν τη συνδρομή προκειμένου να είναι βέβαιες για το επόμενο βήμα τους, και οι οποίοι στοιχειοθετούν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που διατρέχει το ακροδεξιό μόρφωμα.

Υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών : «Πρόκειται για έναν πολιτικό σχηματισμό που έχει απολύτως τα ίδια χαρακτηριστικά ενός στρατιωτικού τύπου κόμματος. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια οργάνωση, η οποία δομεί θεσμούς κοινωνικής και πολιτικής της παρέμβασης για την επιβολή αυτών των απόψεων διά της βίας».

Ενδεικτική όμως για τις πέραν πάσης αμφιβολίας ποινικά κολάσιμες επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής είναι και η κατάθεση του Κώστα Παπαιωάννου, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Η βία δεν είναι μια παράπλευρη λειτουργία που προκύπτει τυχαία. Η βία είναι σκοπούμενη, αναπόσπαστο κομμάτι της δημόσιας παρουσίας της την οποία μάλιστα τη βιντεοσκοπούν και την αναρτούν στο διαδίκτυο ως ταυτότητα-επίτευγμα της οργάνωσης».

Οι ανακρίτριες παραθέτουν αποσπάσματα- μίσους από ομιλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και πειθήνιων οπαδών της που μιλούν για τα πιστεύω τους

Οι ανακρίτριες παραθέτουν εξάλλου αποσπάσματα- μίσους από ομιλίες βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και πειθήνιων οπαδών της που μιλούν για τα πιστεύω τους, όταν μετείχαν στα τάγματα εφόδου ή όταν περνούσαν δοκιμασίες για να ενταχθούν στην οργάνωση. Στις εκδηλώσεις αυτές πρωτοστατούσε βεβαίως και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος εκφωνώντας πύρινους λόγους κατά πάντων –πλην Ελληναράδων- και βεβαίως κατά του «αληθινού εχθρού της φυλή μας, που δεν είναι άλλος από τον Αιώνιο Εβραίο».

Ανάλογου περιεχομένου ήταν και οι ομιλίες των δόκιμων μελών:

«Μην τυχόν με πουν κακό, φασίστα ή ναζί. Αν θέλουν εκείνοι, ναι, είμαι και ναζί και οι ναζί θα βγάλουν την Ελλάδα από το βούρκο που εκείνοι την έχουν ρίξει» αναφέρει ο Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος, ενώ ο Αλέξανδρος Λύρης αποδεικνύει ακριβώς ποιοι είναι οι αληθινοί στόχοι της οργάνωσης «Ως γνωστόν η ΧΑ είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που συμμετέχει κανονικά στις εκλογές. Λέει όμως αυτό όλη την αλήθεια;» διερωτάται για να απαντήσει ο ίδιος: «Σαφώς και όχι. Εμείς αυτό το κτήριο (σ.σ. τη Βουλή;)θα το γκρεμίσουμε από τα θεμέλια».

Στο αποδεικτικό υλικό καταγράφονται ακόμη οι καταθέσεις βουλευτών όλων των κόμματων του συνταγματικού τόξου που προσήλθαν στο γραφείο των ανακριτριών για να μιλήσουν για τα πεπραγμένα της οργάνωσης εντός του Κοινοβουλίου και να καταδείξουν όπως αναφέρει ο Σπύρος Λυκούδης από την ΔΗΜΑΡ ότι «θεωρούσαν την παρουσία τους στη Βουλή ως μια ευκαιρία για να αναπτύξουν τις εχθρικές προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία απόψεις τους».

Δεκάδες είναι οι σελίδες που περιλαμβάνουν τέλος τις μαρτυρίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα της ακραίας βίας από τα τάγματα εφόδου, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής,

Παραθέτουμε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς διαλόγους:

Μαντέλος; Ο Σκάλκος πρόλαβε να ρίξει ψιλές;

Καζαντζόγλου: όχι ένα χέρι κουπί. Καλά ήταν έδωσα και μερικά χαστούκια ξεκαύ...., χαχα.

Μαντέλος: εγώ δεν πρόλαβα γαμώτο


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ 10 Ιουλ 2020 | 13:25

Καστανίδης: Δεν συμφώνησα ποτέ ότι θα υπερψηφίσω - Θα βγω με Skype στην Κ.Ο. γιατί δεν προλαβαίνω

"Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες. Δεν υπάρχουν συνωμοτικές θεωρίες. Ας τελειώνουμε με αυτά. Κάθε φορά που υπάρχει μια διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται", σημείωσε.

ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 10 Ιουλ 2020 | 11:51

Διπλή γκάφα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Αποκάλεσε κύριο και φίλο της ΝΔ τον Αλέξανδρο Σβώλο - Χαμός στο Twitter

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Σβώλος. Σοσιαλιστής και μέλος της Εθνικής Αντίστασης.

ΘΟΛΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ 10 Ιουλ 2020 | 10:19

Τρικυμία στο ΚΙΝΑΛ λόγω Παπανδρέου Καστανίδη- Στην κατάψυξη οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ

H Φώφη Γεννηματά συγκαλεί σήμερα εκτάκτως συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΜΕ 187 ΨΗΦΟΥΣ 09 Ιουλ 2020 | 23:15

"Πέρασε" από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις - Απουσίαζαν Παπανδρέου και Καστανίδης

Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές, εκ των οποίων 187 τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου.

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 09 Ιουλ 2020 | 17:45

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή: Τα σκάνδαλα, οι συναθροίσεις και η Χούντα

"Άναψαν τα αίματα" στο κοινοβούλιο, με εκατέρωθεν βολές και αντεγκλήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 09 Ιουλ 2020 | 14:41

"Πυρά" Τσίπρα σε κυβέρνηση αλλά κυρίως σε Φώφη: Ντροπή το νομοσχέδιο, μεγαλύτερη ντροπή να το ψηφίζει η Γεννηματά

"Και είναι ντροπή απέναντι στη ιστορία της Δημοκρατικής παράταξης", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΗ 09 Ιουλ 2020 | 14:20

Γεραπετρίτης: Να επιδείξει θεσμική σοβαρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

"Τα χρήματα που έδωσε η ελληνική Πολιτεία έπιασαν τόπο, σώθηκαν ζωές" τόνισε για τη σχετική καμπάνια των ΜΜΕ, ο υπουργός Επικρατείας:

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 09 Ιουλ 2020 | 13:14

Τσίπρας για το νομοσχέδιο των διαδηλώσεων: Τα έχετε κάνει θάλασσα και φοβάστε την κοινωνία

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υπαίθριες συναθροίσεις.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 09 Ιουλ 2020 | 11:55

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Με νέα τροπολογία το ΚΙΝΑΛ ζητά την κατάργηση της ευθύνης του οργανωτή

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ανακοινώσει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 09 Ιουλ 2020 | 07:27

Πολεμικό κλίμα στη Βουλή για τις διαδηλώσεις, τις κασέτες και τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για τον Παππά

Στην συνεδρίαση θα πάρουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ .

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ 08 Ιουλ 2020 | 15:01

Χρυσοχοΐδης σε Ραγκούση: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γέννησε μια κληρονομιά καταστροφικής πόλωσης

"Από μια διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε τα συνθήματα και τους σκοπούς για τους οποίους έγινε, όχι για τα επεισόδια"

ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΜΑΧΕΣ 08 Ιουλ 2020 | 07:46

Χάος στη Σερβία: Αντιδράσεις κατά του lockdown λόγω κορονοϊού - Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Βουλή [εικόνες]

Το σαββατοκύριακο ξεκινά η απαγόρευση των συναθροίσεων πέραν τον 5 ατόμων.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 06 Ιουλ 2020 | 17:06

Τι αλλάζει ο Χρυσοχοίδης στο ν/σ για τις διαδηλώσεις: Κατάργηση της ποινής φυλάκισης για συμμετοχή σε απαγορευμένη πορεία

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην παρέμβαση του κατέθεσε κείμενο με νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές