Πώς έφθασε ο Μητσοτάκης στην επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου - Τα Νέα αποκαλύπτουν το παρασκήνιο

Η απόφαση - έκπληξη του Κ. Μητσοτάκη για την επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου ως υποψήφιας Γ.Γ του ΟΟΣΑ. Όλο το παρασκήνιο. Τι αναφέρει η ίδια σε άρθρο της στην εφημερίδα Τα Νέα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Διαμαντοπούλου - Μητσοτάκης Συνάντηση

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αιφνιδιάσει ακόμη και συνεργάτες του στενού κύκλου του με επιλογές - κλειδιά. Μια τέτοια επιλογή -που αποτέλεσε πραγματική έκλπηξη- είναι η υποψηφιότητα, εκ μέρους της Ελλάδας, της Άννας Διαμαντοπούλου στη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της -που συνοδεύει άρθρο της κ. Διαμαντοπούλου- η εφημερίδα Τα Νέα αναφέρει ότι η επιλογή είχε κλείσει εδώ και έναν μήνα και δεν είχε προηγηθεί καμία συζήτηση του πρωθυπουργού για άλλους πιθανούς υποψηφίους. Άρα, πρόκειται για μια στοχευμένη απόφαση, που ελήφθη μετά από προσωπική επαφή των δύο, των οποίων οι σχέσεις είναι πολύ καλές.

Γιατί η συμφωνία Μητσοτάκη - Διαμαντοπούλου κρατήθηκε κρυφή

Η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε θετικά στην πρόταση του πρωθυπουργού. Πληροφορίες που επικαλούνται ΤΑ ΝΕΑ, αναφέρουν ότι συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι η θέση του Γ.Γ. του ΟΟΣΑ έχει πολύ καιρό να έρθει σε υποψήφιο από χώρα της Ευρώπης, αλλά και λόγω του ίδιου του προσώπου που προτείνεται, το οποίο μεταξύ άλλων είναι γυναίκα. Οι γυναίκες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις μεγαλύτερες θέσεις ευθύνης εντός της Ε.Ε., δείχνοντας μια συγκεκριμένη διάθεση που διευκολύνει τη στήριξη της υποψηφιότητας Διαμαντοπούλου από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στον ΟΟΣΑ - πρόκειται για τις 22 εκ των 37 κρατών - μελών.

Πώς έφθασε ο Μητσοτάκης στην επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου - Τα Νέα αποκαλύπτουν το παρασκήνιο

Η κ. Διαμαντοπούλου κρίθηκε από τον πρωθυπουργό ότι πληροί και τα επιμέρους κριτήρια που απαιτούνται για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΟΣΑ, καθώς μετά την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε μέσω του διαδικτύου να συμμετέχει στη διεθνή πολιτική.

Η επιλογή ενός στελέχους που δεν προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, όπως πολλά κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί που στελεχώνουν κορυφαίες θέσεις, ήταν μια ακόμη έκπληξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το παρασκήνιο της επιλογής της Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε κομματικό στίγμα για τη θέση. Παράλληλα, το μετριοπαθές προφίλ της κ. Διαμαντοπούλου δείχνει σηματοδοτεί επιπλέον το άνοιγμα στον πολιτικό χώρο του Κέντρου που επιδιώκει ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση αυτό το άνοιγμα αξιοποιώντας στελέχη του ευρύτερου ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΟΟΣΑ, αλλά και τα θετικά λόγια από το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα με μια αιχμηρή ανακοίνωση μιλώντας για "συγκυβέρνηση de facto του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ".

Διαμαντοπούλου: Γιατί δέχθηκα την πρόταση Μητσοτάκη

Η Άννα Διαμαντοπούλου με άρθρο στα Νέα εξηγεί γιατί αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού να διεκδικήσει την ηγεσία του ΟΟΣΑ και να εκλεγεί στη θέση του Ανχελ Γκουρία.

"Ο ρόλος των διεθνών οργανισμών σε αυτή τη μεταβατική και ταραχώδη φάση της ιστορίας, με τις γεωπολιτικές αλλαγές, την ψηφιακή επανάσταση και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, είναι καθοριστικός και επιδραστικός για έναν συντονισμένο και καλύτερο κόσμο. Κι εμείς, πιστεύω έχουμε όλα τα εφόδια να πλοηγήσουμε με επιτυχία έναν μεγάλο διεθνή οργανισμό, όπως ο ΟΟΣΑ, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Διαμαντοπούλου - Μητσοτάκης

Η Ελλάδα σήμερα, μετά από τη σκληρή δοκιμασία της τελευταίας μεγάλης οικονομικής κρίσης, ανέκαμψε και απέδειξε την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών θεσμών της και τη συνοχή της κοινωνίας της. Η στάση της αυτή αναγνωρίζεται και ανοίγει ευκαιρίες. Τώρα καλείται να αναπτύξει τις δυνατότητές της για μια θαρραλέα και εποικοδομητική εξωστρέφεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό της υποψηφιότητάς μου για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΟΣΑ, είναι προσωπική τιμή και ευθύνη, αλλά κυρίως είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας στην εξωστρεφή δυνατότητα της χώρας. Και μόνη η πορεία της διεκδίκησης της ηγεσίας ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού, αξίζει την οργανωμένη κοινή μας προσπάθεια. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την προβολή των θετικών μας πεπραγμένων.

Πέρα από τον σπουδαίο προορισμό, υπάρχει ένα θαυμάσιο ταξίδι. Για την Ελλάδα. Η Ελλάδα που ακράδαντα πιστεύω ότι μπορεί να γίνει συνδιαμορφωτής διεθνών εξελίξεων, παρά το μικρό της μέγεθος, συμβάλλοντας με το δημιουργικό πνεύμα της, αλλά και τις πλούσιες εμπειρίες της. Με συμπόρευση των εθνικών δυνάμεων, με αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του ανθρώπινου δυναμικού της και με εξασφάλιση εκείνων των διεθνών συμμαχιών, που οραματίζονται έναν κόσμο ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας", αναφέρει η Αννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου, σε ανάρτησή της στο twitter αναφέρει:

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να με προτείνει για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΟΣΑ, είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη. Η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία του ΟΟΣΑ. Η χώρα μας, μπορεί να γίνει συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στους διεθνείς οργανισμούς. Αυτό ακριβώς θα διεκδικήσουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ 21 Ιουν 2021 | 14:23

Μητσοτάκης: Σύντομα ολική οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο - Σίσι: Να ενισχυθεί ο άξονας με Ελλάδα και Κύπρο

"Προσδοκώ σύντομα να υπάρξει ολική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας", τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ 21 Ιουν 2021 | 08:48

Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης με το βλέμμα στην Τουρκία: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη - Αμηχανία στην Αγκυρα

Την Αίγυπτο επισκέπτεται ο πρωθυπουργός. Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη.

ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ 20 Ιουν 2021 | 19:11

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αίγυπτο - Αναλυτικά το πρόγραμμα των επαφών του πρωθυπουργού

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο - Το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Ιουν 2021 | 14:28

Στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Viral η selfie με κοριτσάκια στην παραλία

Η τρυφερή selfie του Κυριάκου Μητσοτάκη με δύο κοριτσάκια στην Τήνο

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 19 Ιουν 2021 | 08:55

Τι κρύβει η επίθεση φιλίας του Ερντογάν στην Αθήνα: Παζάρια της Άγκυρας με την Ε.Ε. ενόψει Συνόδου Κορυφής

Διεθνολόγοι είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για την αλλαγή στάσης της Τουρκίας καθώς δεν αποκλείουν να πρόκειται για ένα ακόμη τέχνασμα του Ερντογάν.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Ιουν 2021 | 17:10

Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα: Πάνω από 70.000 ραντεβού για εμβολιασμό στις ηλικίες 18 έως 24

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα

«ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΜΕΡΗ» 18 Ιουν 2021 | 14:28

Περιοδεία Μητσοτάκη στα Γιάννενα: Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της TeamViewer επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της διεθνούς τεχνολογικής εταιρείας TeamViewer.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 18 Ιουν 2021 | 12:53

Μητσοτάκης από το Εμβολιαστικό Κέντρο Ιωαννίνων: 7,2 εκατ. εμβολιασμοί στην Ελλάδα - Να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν

Από το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο ξεκίνησε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα.

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Ιουν 2021 | 08:13

Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα - Το πρόγραμμα

Στα Ιωάννινα περιοδεύει σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΛΛΑΔΑ 2.0" 17 Ιουν 2021 | 18:25
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΙΤΩΝ 17 Ιουν 2021 | 16:56

Ο Ερντογάν θέλει "κόκκινο τηλέφωνο" Αθήνας - Άγκυρας: Τι είπε στον Μητσοτάκη

Απευθείας επικοινωνίας για τα διμερή θέματα Ελλάδας - Τουρκίας θέλει ο Ερντογάν

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 17 Ιουν 2021 | 11:54

Μητσοτάκης και Φον ντερ Λάιεν στην Αρχαία Αγορά για τα 31 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης

Από την Αρχαία Αγορά η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν την επίσημη έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 16 Ιουν 2021 | 20:41

Αδιόρθωτος ο Πολάκης: Μητσοτάκη, τελικά πρέπει να με βλέπεις στον ύπνο σου και να ξυπνάς ιδρωμένος

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε σε ανακοίνωση της ΝΔ για όσα είπε στη Βουλή για τα εμβόλια με το γνωστό... απαράμιλλο στιλ που διαθέτει