Διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε έξω από την τουρκική πρεσβεία

Παν. Λαφαζάνης: «Λευτεριά στο Αφρίν και λευτεριά στους δύο κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη»

diamarturia-tis-lae-eksw-apo-tin-tourkiki-presbeia
SHARE THIS
0
SHARES

Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη αιφνιδίασαν την Αστυνομία και κατόρθωσαν μπροστά στην πόρτα της τουρκικής πρεσβείας να αναρτήσουν δύο μεγάλα πανό που ανέγραφαν «Λευτεριά στο Αφρίν» και «Λευτεριά στους δύο Έλληνες φυλακισμένους στρατιωτικούς».

Οι διαδηλωτές της ΛΑ.Ε πολιορκούμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς, οι οποίοι κατέφθασαν, μετά τον αιφνιδιασμό, φώναζαν συνθήματα ενάντια στην κατοχή της Αφρίν από τον τουρκικό στρατό και υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ κεντρικό τους σύνθημα ήταν: «Ελλάδα – Κύπρος – Τουρκία και Συρία, αγώνας για ειρήνη και ελευθερία».

Οι διαδηλωτές, αφού παρέμειναν πάνω από 20 λεπτά έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας, αποχώρησαν, ενώ ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Κάναμε σήμερα μια συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στην τουρκική πρεσβεία. Τα αιτήματά μας, οι αγωνίες μας είναι δύο:

Πρώτον: Να φύγει τώρα, αμέσως, ο τουρκικός στρατός από την Αφρίν. Όπως είδατε φωνάξαμε δυνατά «Λευτεριά στο Αφρίν», «Λευτεριά στους Κούρδους και στον κουρδικό λαό». Ο κουρδικός λαός είναι ένας μαρτυρικός λαός που για δεκαετίες τώρα αγωνίζεται για την λευτεριά του και για δικαιοσύνη.

Το δεύτερο μεγάλο αίτημά μας είναι να απελευθερωθούν τώρα αμέσως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που άδικα και αυθαίρετα έχουν φυλακιστεί από τις τουρκικές αρχές μέχρι την δίκη τους, δηλαδή επ’ αόριστον, στις φυλακές της Αδριανούπολης, φυλακές υψίστης ασφαλείας, στις οποίες η Τουρκία φυλακίζει αυτούς που θεωρεί ως πιο επικίνδυνους αντιπάλους του καθεστώτος.

Τα δύο αυτά αιτήματά μας είναι αλληλένδετα και είναι συνυφασμένα με μια μεγάλη προσπάθεια, έναν μεγάλο αγώνα για την ειρήνη, την ανεξαρτησία και την ελευθερία των λαών της περιοχής μας.

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό αυτήν την περίοδο από την ειρήνη, την σταθερότητα, τον σεβασμό των συνόρων, την ασφάλεια των λαών και τον σεβασμό στα αναφαίρετα δικαιώματά τους, στην ελευθερία τους, στην δημοκρατία και στην διεθνή νομιμότητα.

Γι’ αυτά αγωνιζόμαστε, γι’ αυτά είναι στην πρώτη γραμμή η Λαϊκή Ενότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook