Διαπραγματεύσεις μέχρι τέλους για τη μορφή του debate

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις για τη μορφή που θα λάβει τελικώς το ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

diapragmateuseis-mexri-telous-gia-ti-morfi-tou-debate
|
SHARE THIS
0
SHARES

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις για τη μορφή που θα λάβει τελικώς το ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει βάλει στο τραπέζι κάποια επιπλέον ζητήματα. Πρώτον, τη δυνατότητα υποβολής απευθείας ερωτήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και δεύτερον το δικαίωμα παρέμβασης με «κίτρινες» κάρτες. 

Από τη μεριά της, η ΝΔ φαίνεται πως επιφυλάχθηκε να απαντήσει χωρίς να βλέπει αρνητικά τις συγκεκριμένες προτάσεις, ωστόσο ενστάσεις φέρεται να υπήρξαν από τα μικρότερα κόμματα, υπό τον φόβο ότι υπάρχει κίνδυνος το debate των 5 να μετατραπεί σε debate των 2. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει ζητήσει μεγαλύτερη εκπροσώπηση από ΜΜΕ, με συμμετοχή δημοσιογράφων από Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και εφημερίδες, με τη ΝΔ να υποστηρίζει από τη μεριά της ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια. Τονίζει δε ότι τα ΜΜΕ είναι εκείνα που επιλέγουν τα πρόσωπα και όχι τα κόμματα. Ζητά τέλος να μην ξεπεράσει τις 2 ώρες η συνολική διάρκεια της τηλεμαχίας.

Αναφορικά με τις θεματικές ενότητες, η ΝΔ πρότεινε αυτές να είναι οι εξής: Οικονομία – Ανάπτυξη, Εξωτερικών και Άμυνας, Παιδεία – Υγεία και Πρόνοια , Ασφάλεια και μία ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να συμπεριληφθεί μια ενότητα για τη Δικαιοσύνη και Λειτουργία Θεσμών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει συμφωνήσει με τις ανωτέρω θεματικές.

 

Φωτο: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook