Διαπραγματεύσεις μέχρι τέλους για τη μορφή του debate

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις για τη μορφή που θα λάβει τελικώς το ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις για τη μορφή που θα λάβει τελικώς το ντιμπέιτ ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει βάλει στο τραπέζι κάποια επιπλέον ζητήματα. Πρώτον, τη δυνατότητα υποβολής απευθείας ερωτήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και δεύτερον το δικαίωμα παρέμβασης με «κίτρινες» κάρτες. 

Από τη μεριά της, η ΝΔ φαίνεται πως επιφυλάχθηκε να απαντήσει χωρίς να βλέπει αρνητικά τις συγκεκριμένες προτάσεις, ωστόσο ενστάσεις φέρεται να υπήρξαν από τα μικρότερα κόμματα, υπό τον φόβο ότι υπάρχει κίνδυνος το debate των 5 να μετατραπεί σε debate των 2. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει ζητήσει μεγαλύτερη εκπροσώπηση από ΜΜΕ, με συμμετοχή δημοσιογράφων από Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και εφημερίδες, με τη ΝΔ να υποστηρίζει από τη μεριά της ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια. Τονίζει δε ότι τα ΜΜΕ είναι εκείνα που επιλέγουν τα πρόσωπα και όχι τα κόμματα. Ζητά τέλος να μην ξεπεράσει τις 2 ώρες η συνολική διάρκεια της τηλεμαχίας.

Αναφορικά με τις θεματικές ενότητες, η ΝΔ πρότεινε αυτές να είναι οι εξής: Οικονομία – Ανάπτυξη, Εξωτερικών και Άμυνας, Παιδεία – Υγεία και Πρόνοια , Ασφάλεια και μία ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να συμπεριληφθεί μια ενότητα για τη Δικαιοσύνη και Λειτουργία Θεσμών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχει συμφωνήσει με τις ανωτέρω θεματικές.

 

Φωτο: Eurokinissi

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 26 Φεβ 2020 | 06:52

Έκτακτες προσλήψεις στην Υγεία - Σήμερα το πρώτο briefing για τον κοροναϊό

Έκτακτες προσλήψεις στα νοσοκομεία – Πρώτη ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σ. Τσιόδρα για τον κοροναϊό.

ΜΑΤ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ 25 Φεβ 2020 | 06:42

Προσφυγικό: Ξεκινούν τα έργα για κλειστές δομές - Αποφασισμένη η κυβέρνηση

Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν και έχουν αποκλείσει τις εισόδους των εκτάσεων που έχουν επιταχθεί για τη δημιουργία κλειστών δομών.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ 24 Φεβ 2020 | 06:48

Λήγει το τελεσίγραφο για τους νησιώτες - Ξεκινά η διαδικασία για τις κλειστές δομές

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία καθυστέρηση την υλοποίηση των μέτρων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 23 Φεβ 2020 | 08:38

Ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Απολογισμός Μητσοτάκη για τους πρώτους 7 μήνες και το μεταναστευτικό.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 22 Φεβ 2020 | 08:19

Σκληρό παζάρι για τα κονδύλια της Ε.Ε. – Οι συμμαχίες Μητσοτάκη

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. προκάλεσε μείωση των κονδυλίων και ντόμινο αλλαγών στους συσχετισμούς που υπάρχουν στη Σύνοδο Κορυφής.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 20 Φεβ 2020 | 07:22

Γιατί ο Μητσοτάκης βάζει πάγο στα σενάρια περί ανασχηματισμού

Μέσω συγκεκριμένης διαρροής ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κόψει άμεσα οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από τον ανασχηματισμό.

ΠΟΙΟΙ «ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ» 19 Φεβ 2020 | 07:21

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Όλα τα σενάρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα του καθώς έχει διαπιστώσει ορισμένες δυσλειτουργίες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΣΟΙΠ 18 Φεβ 2020 | 13:14

Μητσοτάκης: Να μην ξεχάσουμε τους λόγους που φτάσαμε στην κρίση

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει προωθήσει ένα πολύ συγκροτημένο εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με 134 μεγάλες κεντρικές παρεμβάσεις.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 18 Φεβ 2020 | 07:20

Παρασκήνιο για τις επιτάξεις: Γιατί έκανε πίσω ο Μηταράκης

Σε συνεννόηση με το Μαξίμου, ο κ. Μηταράκης θέλησε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους νησιώτες να επιλέξουν εκείνοι τους χώρους που θα φτιαχτούν οι κλειστές δομές.

ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ 17 Φεβ 2020 | 07:25

Στα κάγκελα η Φώφη για τους "αρμούς της εξουσίας" του Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια του να ισορροπήσει ανάμεσα στις συνιστώσες που επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, χάνει τη διεύρυνση.