Follow us

Διεθνή ΜΜΕ: Οικονομία και Τουρκία τα "αγκάθια" της νέας κυβέρνησης

Πως βλέπουν την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ. Οικονομία αλλά και Τουρκία τα μεγάλα ζητήματα που θα αντιμετωπίσεη η νέα κυβέρνηση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Διεθνή ΜΜΕ: Οικονομία και Τουρκία τα "αγκάθια" της νέας κυβέρνησης

Πως βλέπουν την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ. Οικονομία αλλά και Τουρκία τα μεγάλα ζητήματα που θα αντιμετωπίσεη η νέα κυβέρνηση.

«Οι επενδυτές περιμένουν από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, 51 ετών, να δείξει ότι είναι αντάξιος της φήμης του πολιτικού που είναι φίλα προσκείμενος προς το επιχειρείν. Ο πτυχιούχος του Χάρβαρντ (...) καλείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως τα δημοσιονομικά, τα κόκκινα δάνεια και η γραφειοκρατία, ενώ θα εργάζεται εντός των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών που έχουν ορίσει οι πιστωτές», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ρεπορτάζ του για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

«Αν και κληρονόμησε μια οικονομία που συνέρχεται κι ένα χρηματιστήριο που ανεβαίνει, η ανάκαμψη αυτή άρχισε από πολύ χαμηλές βάσεις. Ο κ. Μητσοτάκης καλείται να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προσελκύσει τις επενδύσεις που χρειάζεται απελπιστικά και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας καθώς η χώρα βγαίνει από μια κρίση που έπληξε το βιοτικό επίπεδο» του πληθυσμού, προστίθεται στο κείμενο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει «ο πρώτος πρωθυπουργός μετά την κρίση, σε μια χώρα που δυσκολεύεται να ανακάμψει έπειτα από τρία συναπτά προγράμματα λιτότητας», σημειώνει εξάλλου η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, κατά την οποία «μολονότι το περιβάλλον του νέου πρωθυπουργού εκτιμά ότι θα χρειαστούν εκατό ημέρες για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα των εξαγγελιών του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει ότι πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα».

Αφού αναλάβει την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης «θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του, που είναι “ήδη έτοιμη” κατά στενούς του συνεργάτες (...). Το κοινοβούλιο, που έκλεισε για τις εκλογές, θα ξανανοίξει τη 17η Ιουλίου για την ορκωμοσία των νέων βουλευτών και την ψήφο εμπιστοσύνης την 22η», ενώ «θα κατατεθούν τρία νομοσχέδια», ένα που θα αφορά «το οργανόγραμμα» της κυβέρνησης, ένα για «τη συγχώνευση υπουργείων» και ένα για «τη μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα» που μεταξύ άλλων «θα απαγορεύει τη χορήγηση αδειών σε ισοβίτες» όπως τα μέλη της 17Ν, κατά το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας.

Στα τέλη Αυγούστου, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει ένα σχέδιο νόμου για «τη μείωση των φόρων» από 1ης Ιανουαρίου 2020 και άλλο ένα για τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος που θα επιτρέψει τη λειτουργία «ιδιωτικών πανεπιστημίων», προσθέτει η Φιγκαρό.

Ακόμη, η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι ανάμεσα στα «καυτά» ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι «η λανθάνουσα κρίση με την Τουρκία», καθώς η Άγκυρα «πολλαπλασιάζει τις προκλήσεις της» στα ελληνικά και τα κυπριακά χωρικά ύδατα αμφισβητώντας κυρίως τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και την εκμετάλλευσή τους στην ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Στην ευρωπαϊκή σκηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως μέλος του ΕΛΚ, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Μάνφρεντ Βέμπερ, του γερμανού Spitzenkandidat που άρχισε στην Ελλάδα την εκστρατεία του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και υπέρ αυτής της Ούρσουλας φαν ντερ Λάιεν, νέας υποψήφιας για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο νέος πρωθυπουργός σκοπεύει να διαπραγματευθεί ξανά τους στόχους για τα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα με τους πιστωτές της Ελλάδας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), επιδιώκοντας τη μείωσή τους «από το 3,5% στο 2,5% του ΑΕΠ», τονίζει η γαλλική εφημερίδα, ενώ, με τις αγορές να μοιάζουν να διάκεινται ευνοϊκά έναντι της κυβέρνησής του και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, «ενδέχεται να αποφασίσει γρήγορα την έκδοση ομολόγου» πριν αποδυθεί «στην αναζήτηση ξένων επενδύσεων».

Στο ζήτημα των δημοσιονομικών δεσμεύσεων για τα επόμενα χρόνια στέκεται αναπόφευκτα στο ρεπορτάζ της και η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να «επιτυγχάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. Αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς υψηλούς δείκτες ανάπτυξης, οι οποίοι όμως προσκρούουν στην υψηλή φορολογία. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Εάν οι δανειστές δεν αφήσουν στην Αθήνα περιθώριο ελιγμών και η νέα κυβέρνηση θα απογοητεύσει τις προσδοκίες για μια αισθητή ανάκαμψη».

Ο γερμανόφωνος Τύπος για τις ελληνικές εκλογές

Ο ανταποκριτής του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) στην Αθήνα επισημαίνει ότι η ΝΔ είναι «ένα μετριοπαθές σχήμα, κάτι αντίστοιχο με τους Γερμανούς χριστιανοδημοκράτες. Δεν πρόκειται για ακραίους συντηρητικούς, όπως εκείνοι που βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση».

Το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και τότε θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευθεί με την ΕΕ τους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο περιθώριο χειρισμών».

H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει: «Αν και ο Μητσοτάκης ανήκει σε μία από τις παλαιότερες πολιτικές δυναστείες της χώρας και συνεπώς θα μπορούσε να θεωρηθεί εκπρόσωπος των παλαιών ελίτ που κατέστρεψαν την Ελλάδα με τον νεποτισμό τους, πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ανανεωτή, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει νέα πνοή σε μία ταλαιπωρημένη χώρα». Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης «ο Μητσοτάκης θέλει να φέρει στη Βουλή το πρώτο του μεταρρυθμιστικό πακέτο. Το εκτενές νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στο συρτάρι. Προβλέπει μεταξύ άλλων μία μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση. Με μία διοίκηση πιο κοντά στον πολίτη και με απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης ο Μητσοτάκης θέλει να θέσει τις βάσεις για μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

«Στην Ελλάδα μία παλαιά δυναστεία επιστρέφει στην εξουσία» επιγράφεται ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus.

Η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας «επιχείρησε να δελεάσει τους ψηφοφόρους με αδέξια προεκλογικά δώρα της τελευταίας στιγμής, μοίρασε επιδόματα και υποσχέθηκε αυξήσεις στις συντάξεις. Αλλά ακόμα και στην Ελλάδα παρήλθαν οι εποχές που είχαν αποτέλεσμα κάτι τέτοιες ελεημοσύνες. Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα είναι πάνω από όλα μία σαφής απόρριψη του λαϊκισμού. Αυτή είναι η ουσιαστική σημασία τους, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».

«Αλέξης Τσίπρας: ο επαναστάτης που έγινε πραγματιστής» επιγράφεται ο απολογισμός της ελβετικής εφημερίδας Neue Zuercher Zeitung (NZZ). Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, μετά την εκλογική ήττα είναι «μάλλον απίθανο να βυθιστεί στην αφάνεια ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα κόμματα διαμαρτυρίας. Επιστρέφοντας στις ριζοσπαστικές ρίζες του το κόμμα δεν έχει παρά ελάχιστα να κερδίσει. Μάλλον θα συνεχίσει να σταθεροποιεί τη θέση του ως ηγετική δύναμη αριστερά του Κέντρου, ώστε να κληρονομήσει οριστικά το άλλοτε κραταιό, σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ».

Μεγάλη έκταση επιφυλάσσει στην επικράτηση της ΝΔ στα πρωτοσέλιδά του ο σημερινός ισπανικός Τύπος

Σε υψηλή θέση στις πρώτες τους σελίδες προβάλλουν οι ισπανικές εφημερίδες και ενημερωτικοί ιστότοποι την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Η νίκη αυτή αποτέλεσε την επιστροφή της ελληνικής πολιτικής ζωής στα παραδοσιακά σχήματα, βάζοντας τέλος σε μία παρένθεση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της εναλλακτικής αριστεράς, σημειώνουν. Επίσης, οι ισπανικές εφημερίδες στέκονται όλες στην «έξωση» από την ελληνική Βουλή του ακροδεξιού κόμματος τα Χρυσής Αυγής και στην είσοδο των δύο νέων κομμάτων, της Ελληνικής Λύσης και της ΜεΡΑΣ25.

«Ηχηρή νίκη του συντηρητικού Μητσοτάκη στις ελληνικές εκλογές», τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας El Pais, η οποία φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα, με πολλά άρθρα κι απόψεις, για τις χθεσινές εκλογές. Όπως τονίζει στο ίδιο δημοσίευμα «τέλος ενός κύκλου στην Ελλάδα. Ωσάν η παρένθεση των τεσσάρων ετών του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπήρξε, ή σάμπως να ήταν ένα μακρινό όνειρο, η παραδοσιακή πολιτική ξαναεπιβλήθηκε στην Αθήνα, με μία πλειοψηφία όμοια άλλων εποχών, με τη μορφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, επίγονου μίας σημαντικής δυναστείας συντηρητικών πολιτικών».

«Η Νέα Δημοκρατία, το ίδιο κόμμα που οι εκλογείς τιμώρησαν το 2015 για την εφαρμογή των μνημονίων, επιστρέφει από την κύρια πόρτα (39,9% των ψήφων) σε μία εκλογική αναμέτρηση που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας, καίτοι γνώριζε πως θα τη χάσει (31,5%)», προσθέτει η El Pais στο ίδιο δημοσίευμα. Πρόθεση των Ελλήνων ψηφοφόρων, που κατέθεσαν την ψήφο τους την Κυριακή, είναι να αλλάξουν σελίδα όσο το δυνατόν νωρίτερα από την σκληρή περίοδο των μνημονίων. Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης θα είναι το πρόσωπο που θα το επωμισθεί, με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και απελευθέρωσης της οικονομίας», απέναντι σε έναν Τσίπρα, τον οποίο η ίδια εφημερίδα περιγράφει ως «έναν τραγικό ήρωα, που έβλεπε να μαζεύονται από πάνω του οι μαύρες προοπτικές», ο οποίος μάλιστα στην τελευταία του προεκλογική ομιλία «παρουσιάσθηκε χωρίς το συνηθισμένο του οίστρο (καθώς όπως είναι παραδεκτό από όλους είναι πιο χαρισματικός ρήτορας από τον Μητσοτάκη)», «κληθείς να υποστηρίξει έναν ρόλο, στον οποίο ήδη δεν πίστευε, να υπερασπίσει όσα ήσαν αδύνατο να υπερασπίσει, μεταξύ αυτών και τη συμφωνία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας».

Σε ξεχωριστό άρθρο της η ίδια εφημερίδα αναφέρεται στο στοίχημα που δεν βγήκε στον Αλέξη Τσίπρα με την ψήφο των νέων: «μία καραμπόλα που κατέληξε άσχημα για τον Τσίπρα, όχι μόνον γιατί αυτή τη φορά εκείνο που διακυβευόταν ήταν το μπόνους των 50 εδρών, αλλά γιατί δεν του βγήκε και η μείωση της ηλικίας των ψηφοφόρων: η ΝΔ επικράτησε στους ψηφοφόρους των ηλικιών 17-24 ετών με 27,2%, έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς «η ‘λιποταξία’ των πιο νεαρών ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται, σύμφωνα με τους ειδικούς, από την προοδευτική αποξένωσή του από τις πιο κοινωνικές βάσεις των ψηφοφόρων του έπειτα από το δημοψήφισμα του 2015».

«Η δεξιά ανατρέπει τον Τσίπρα και επιτυγχάνει την απόλυτη πλειοψηφία στην Ελλάδα», τονίζεται στο σχετικό άρθρο του ενημερωτικού ιστότοπου El Publico, που βρίσκεται πολύ υψηλά στην σημερινή του σελίδα. «Ο συντηρητικός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η χώρα στήριξε μαζικά την κυβερνητική πρόταση του κόμματος που προκάλεσε τη μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία κατέληξε στα δρακόντεια μνημόνια από την ΕΕ», τονίζει η ιστοσελίδα στο άρθρο της.

Η επίσης μεγάλη εφημερίδα El Mundo τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο «η ελληνική δεξιά σαρώνει τον Αλέξη Τσίπρα με μία εκκωφαντική εκλογική νίκη», υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξαν εκπλήξεις, ούτε ιστορικές άνοδοι, ούτε απρόσμενες ανατροπές. Αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν με μαθηματική ακρίβεια» για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εφημερίδα των Καθολικών κύκλων ABC τονίζει πως «ο συντηρητικός Μητσοτάκης ισοπέδωσε τον Τσίπρα στις ελληνικές εκλογές και κατακτά την απόλυτη αυτοδυναμία», τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κατέκτησε μία νίκη που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει, χωρίς να χρειασθεί να αναζητήσει στηρίγματα» θέτοντας «τέλος σε μία τετραετία, που διήρκησε το πέρασμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και του ηγέτη της Αλέξη Τσίπρα».

Η εφημερίδα La Vanguardia τονίζει στον τίτλο της πως «η δεξιά του Μητσοτάκη εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία στις ελληνικές εκλογές». Όπως προσθέτει, «ο Αλέξης Τσίπρας αποδύθηκε σε μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία πάλευε ενάντια στο ρεύμα. ’Εβλεπε πως έπρεπε να αγωνισθεί απέναντι σε ένα εχθρικό σύστημα των μέσων ενημέρωσης, ενάντια στις επιταγές των δανειστών και την κόπωση των Ελλήνων, που είχαν αποκάμει από την ύφεση τόσων ετών. Στηριζόταν σε ένα θαύμα «ποιος θα πίστευε πως η Λίβερπουλ θα κέρδιζε 4-0 τη Μπαρσελόνα;» έλεγε. Όμως ο ίδιος έχασε τον πόλεμο».

Σε άλλο άρθρο της στο μεγάλο αφιέρωμα που κάνει για τις ελληνικές εκλογές, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Καταλονία τονίζει πως «η ήττα του Τσίπρα κλείνει μία χρυσή περίοδο της εναλλακτικής αριστεράς», κάνοντας έναν παραλληλισμό με την καθοδική πορεία των Podemos στην Ισπανία—η κοινή φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάβλο Ιγκλέσιας στη Μαδρίτη του 2014, σε εποχές που οι παρατάξεις τους πρόβαλλαν ως το μέλλον, είναι ενδεικτική. «Κανείς δεν τολμά μία επίθεση στον ουρανό σήμερα στην Ευρώπη. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα καταδεικνύει την καθοδική τάση της επικαλούμενης εναλλακτικής αριστεράς στο σύνολό –ή σχεδόν—της ηπείρου μας», τονίζει.

Από την πλευρά της, η έτερη μεγάλη εφημερίδα της Καταλονίας, η El Periodico τονίζει στον τίτλο της πως «Ο Τσίπρας χάνει καθαρά τις εκλογές από τον Μητσοτάκη», συνοδεύοντάς τον με αναλυτική έκθεση των αποτελεσμάτων των κομμάτων και από μία λεπτομερή παρουσίαση των προγραμμάτων και χαρακτηριστικών των παρατάξεων, περιλαμβανομένων και των δύο νέων κομμάτων, που θα αποτελέσουν τη νέα Βουλή στην Ελλάδα.

Φωτό: Intimenews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΗ ΝΔ 05 Νοε 2025 | 07:55

ΕΛΤΑ: Ο CEO "ξηλώθηκε", αλλά τα ταχυδρομεία θα κλείσουν - "Βράζει" η ΚΟ της ΝΔ

Η παραίτηση Σκλήκα ήταν μονόδρομος, καθώς και ο ίδιος γνώριζε ότι μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στην οποία παρέστη μέσω διαδικτύου, δεν θα μπορούσε να "σταθεί" στη θέση του.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Νοε 2025 | 12:33

Τσουκαλάς: Οι δηλώσεις Σαλάτα καταδεικνύουν τον κεντρικό ρόλο Μυλωνάκη στη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ

"Πλέον η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει καθυστερήσεις" ανέφερε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 07:24

Οργισμένο ξέσπασμα των "γαλάζιων" βουλευτών για τα ξαφνικά λουκέτα στα ΕΛΤΑ - Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση και ο CEO

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου οι βουλευτές τα…ακούνε από τους αγρότες, σειρά έχουν τα ΕΛΤΑ που συσσωρεύουν την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 21:03

"Σφαγή" στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τα ΕΛΤΑ: Βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης

Η άτυπη τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τα ΕΛΤΑ συνοδεύτηκε από αρκετή ένταση - Ποιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 01 Νοε 2025 | 16:45

Ανατροπή για τα ΕΛΤΑ: Αναστολή λειτουργίας μόνο σε καταστήματα στα αστικά κέντρα - Τρίμηνη παράταση για επαρχία

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, η εξυγίανση των ΕΛΤΑ είναι αναγκαία για την επιβίωσή τους και η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το οξύ οικονομικό πρόβλημα της εταιρίας

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 01 Νοε 2025 | 08:08

Γαλάζια… σύννεφα πάνω από τα ΕΛΤΑ - Το λουκέτο σε 200 καταστήματα φέρνει γκρίνια στη ΝΔ

Η αιφνιδιαστική απόφαση Υπερταμείου και διοίκησης των ΕΛΤΑ να βάλουν λουκέτο σε 204 φυσικά καταστήματα, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 23:06

Γαλλία: Η Βουλή απέρριψε τον "φόρο Ζικμάν" για τη φορολόγηση των υπερπλούσιων

Η ψηφοφορία στη Βουλή κατέδειξε τον βαθύ διχασμό του Σώματος σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των πλουσιότερων πολιτών της Γαλλίας

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 31 Οκτ 2025 | 19:15

ΕΛΤΑ: Αντιδράσεις και εντός ΝΔ για το κλείσιμο 204 καταστημάτων - Θέμα επιβίωσης των θέσεων εργασίας έθεσε ο Μαρκόπουλος

Βουλευτές της κυβέρνησης κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές, ζητώντας εξηγήσεις για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΥΠΕΝ 30 Οκτ 2025 | 12:54

Παπασταύρου: Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Πώς ο "Εύρυτος" θωρακίζει την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπασταύρου το μεγάλο έργο είναι ο Εύρυτος: η μερική Εκτροπή Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο και θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 12:18

Πορτοσάλτε για το "Μητσοτάκης ή χάος": Οι σοβαροί άνθρωποι επιλέγουν Μητσοτάκη, υπάρχει και η βλαμενίαση

Ο Άρης Πορτοσάλτε λέει ότι το 30% που επιλέγει τον πρωθυπουργό δείχνει πως θα κερδίσει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 30 Οκτ 2025 | 11:37

Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η Αττική δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης

"Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει" είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 30 Οκτ 2025 | 11:24

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γεώργιος Παπαδόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ένας εκ των στελεχών που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 30 Οκτ 2025 | 11:00

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το γερμανικό Stern γράφει ότι ο Μητσοτάκης δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω Κρήτης

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πάλι στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 10:58

Κύρτσος: "Θετική η πρωτοβουλία Τσίπρα - Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε πρέσα δημοσκόπων - Μαξίμου - Media"

Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει έναν ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί ΜΜΕ και δημόσιο χρήμα για να ελέγχει την πολιτική του εικόνα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 29 Οκτ 2025 | 22:45

"Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων": Η νέα όψη του Πενταγώνου και τα μηνύματα Μητσοτάκη [εικόνες, βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας "εκσυγχρονίζεται και μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 18:07

Τα αποκαλυπτήρια της νέας βιοκλιματικής όψης του Πενταγώνου - Μητσοτάκης: Νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις [εικόνες - βίντεο]

Η νέα πρόσοψη, έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη και καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Κώστα Βαρώτσου, αναδιαμορφώνει ριζικά την εικόνα του κτιρίου στη Λεωφόρο Μεσογείων.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Οκτ 2025 | 13:09

Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα - Βάζουμε τέλος στην ανομία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΕΧΕΙ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 29 Οκτ 2025 | 10:13

Με κορονοϊό ο Μητσοτάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό - Θα πάει στο υπουργείο Αμυνας το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαγνώστηκε το βράδυ της Τρίτης θετικός στον κορονοϊό.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 28 Οκτ 2025 | 19:58

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 29/10: Όλη η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 Οκτ 2025 | 14:31

Μητσοτάκης: Να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της ενότητας του '40 - Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ για να υπερασπιστούν την ελευθερία

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 12:33

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Δένδια λίγο πριν την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Παρόντες στο τρισάγιο και στη κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Θεσσαλονίκη.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 27 Οκτ 2025 | 07:33

Συναγερμός στην κυβέρνηση ενόψει παρελάσεων μετά την επίθεση στον Βορίδη - Στο κόκκινο η πόλωση

Η επίθεση στον πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη, "τέντωσε" τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ 26 Οκτ 2025 | 13:57

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι "ο συντάκτης της κυριακάτικης ανάρτησης του πρωθυπουργού έχει εν τέλει πολύ χιούμορ".

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Οκτ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

"Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 25 Οκτ 2025 | 14:58

Διονύσης Σαββόπουλος: Με τη "Συννεφούλα" η πομπή για την ταφή - Μητσοτάκης: Υπήρξες χρονογράφος του νεοελληνικού ταξιδιού

Ο Κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με ένα "μεγάλο ευχαριστώ στο όνομα τόσων γενεών"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 13:49

Μητσοτάκης για την ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού: Δεν είναι ιατρική πράξη αλλά πράξη ευθύνης

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, "σχεδόν 900.000 γυναίκες μεταξύ 45 και 74 ετών έλαβαν το σχετικό sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία"

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Οκτ 2025 | 19:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, συζητήθηκε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων

ΞΕΚΙΝΗΣΕ 24 Οκτ 2025 | 07:50

Δύσκολη η εφαρμογή του νόμου για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Σε ιδιώτες η καθαριότητα μετά τη διαφωνία Δένδια - Δούκα

Τα ΜΑΤ πάντως έκαναν χθες την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα, με αφορμή φοιτητική πορεία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση στον χώρο όπου έχουν γραφτεί τα 57 ονόματα των θυμάτων.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 24 Οκτ 2025 | 07:00

Μητσοτάκης: "Οσο η Τουρκία έχει εκκρεμές casus belli απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στο SAFE"

Από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τη θεσμοθέτηση της ρήτρας διαφυγής και το πρόγραμμα SAFE.

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ 23 Οκτ 2025 | 22:14

Αγνωστος Στρατιώτης: Πόλεμος ανακοινώσεων Δένδια με Δούκα για το ποιος έχει την ευθύνη της καθαριότητας του Μνημείου

"Αναθέτουμε σε τρίτο την καθαριότητα του Άγνωστου Στρατιώτη", ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας - "Ακόμη αναζητείται ο απαιτούμενος σεβασμός στο Μνημείο", η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 23 Οκτ 2025 | 21:37

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: "Εκείνος έγινε ουρά των άκρων, της τοξικότητας και του διχασμού"

"Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 14:49

Μητσοτάκης στο Politico: "Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο" - Xρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την άμυνα

"Το επιχείρημά μου είναι πολύ απλό - αν η άμυνα είναι το απόλυτο ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό, χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές δομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση" είπε στο Politico ο Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 11:32

Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, κάτι που αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέση

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πίεση στη Ρωσία για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Οκτ 2025 | 07:17

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Μητσοτάκης – Στην ατζέντα Ουκρανία, άμυνα και ασφάλεια και πράσινη μετάβαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην παρέμβασή του, στη δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 21:55

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με γεμάτη ατζέντα στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 10:21

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης "διορθώνει" την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Σαββόπουλο: "Τα ‘χεις κάνει θάλασσα"

Το... λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

"RIP ΝΙΟΝΙΟ» 21 Οκτ 2025 | 23:36

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης

"Η βραχνή φωνή του Διονύση Σαββόπουλου θα μας συνοδεύει για πάντα", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:58

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα [βίντεο]

Το σχόλιο του προέδρου της Βουλής στις συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 21 Οκτ 2025 | 16:29

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον Μόσχο Κορασίδη με αλληλοκατηγορίες

"Πυρά" από πηγές ΝΔ και πηγές ΠΑΣΟΚ για τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Μόσχο Κορασίδη

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Οκτ 2025 | 14:28

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του νέου Ωνάσειου: Η καμπάνια για τις μεταμοσχεύσεις ανέβασε κατά 50 χιλ. τους δωρητές σε 20 ημέρες

"Κάνουμε μια τεράστια μεταρρύθμιση που απαιτεί χρόνο και υπομονή" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:26

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Αγνωστο Στρατιώτη: Παίζει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται "ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ιστορίας".

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

"ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ" 20 Οκτ 2025 | 23:52

Άρθρο Μητσοτάκη στους Financial Times: Οι πέντε χρυσοί κανόνες για την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης

"Η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ βρίσκεται σε σταυροδρόμι", προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προτείνει πέντε κανόνες που δύναται να είναι αποδοτικοί

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 20 Οκτ 2025 | 20:25

Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερος καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πίσω από Μητσοτάκη - Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά τους

Ακρίβεια, Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ τα τρία βασικά προβλήματα για την κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ANT1

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ 20 Οκτ 2025 | 18:29

Μητσοτάκης στη Σύνοδο MED9: "Οι μελλοντικές απειλές μπορεί να μην προέρχονται από την Ανατολή αλλά από το Νότο"

"Νομίζω ότι είμαστε ενωμένοι για να διασφαλίσουμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης προστατεύονται εξίσου", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Κραυγαλέο fake news της αντιπολίτευσης, η δήθεν γενικευμένη επιβολή 13ωρης εργασίας

"Το πολύ έως τρεις ημέρες τον μήνα, απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση του εργαζόμενου και η άρνησή του δεν μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 13ωρο

ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18 Οκτ 2025 | 13:27

Μητσοτάκης: "Προσπαθούμε κάθε μέρα για μέτρα στήριξης των νοικοκυριών στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας"

Εξαγγέλλουμε μέτρα μέσα από μειώσεις φόρων και αυξήσεις επενδύσεων όταν οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες κόβουν επιδόματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ 17 Οκτ 2025 | 21:13

Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 δεν θέλουν και τρίτη θητεία κυβέρνησης της ΝΔ - "Κόμμα Καρυστιανού" πάνω από Τσίπρα, Σαμαρά

Το 70,4% βλέπει πορεία κρίσης και αβεβαιότητας στη χώρα, όπως αποτυπώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 17 Οκτ 2025 | 14:56

Κυβερνητικές πηγές: Η πρόταση για συνάντηση των παράκτιων χωρών περιλαμβάνει Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Τουρκία και Λιβύη

"Η πρόταση ενός 'Πολυμερούς Σχήματος 5Χ5' περιλαμβάνει 5 χώρες και 5 θεματικές" τονίζουν κυβερνητικές πηγές

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:31

Δευτερολογία Κουτσούμπα: Τα 5 ερωτήματα του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για Παλαιστινιακό, Ουκρανία και εξοπλιστικά

Είπε ότι "οι σύμμαχοί σας στην ΕΕ ήξεραν καλά για την απειλή πολέμου και για την κατοχή στην Κύπρο, αλλά σας αγνόησαν για χάρη των στρατηγικών τους επιδιώξεων"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο