Follow us

Διεθυντής GPO: "Ο Κασσελάκης εκφράζει κάτι καινούργιο - Έθεσε έναν στόχο καθαρό, να κερδίσει τον Μητσοτάκη"

"Ο κύριος Κασσελάκης νομίζω ότι δεν μας έχει ακόμα παρουσιάσει ένα πολιτικό, συνεκτικό, εναλλακτικό σχέδιο" είπε ο διευθυντής ερευνών GPO, Αντώνης Παπαργύρης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
κασσελακησ

Για τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, την επιτυχία του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μίλησε στην ΕΡΤ ο διευθυντής ερευνών GPO, Αντώνης Παπαργύρης.

Αρχικά έκανε μια πρώτη αναφορά στα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. "Προφανώς ο πρωθυπουργός είναι κυρίαρχος, ηγεμονεύει αυτή τη στιγμή στην πολιτική σκηνή, έχει την ευχέρεια των πολιτικών κινήσεων που μπορεί να κάνει από δω και πέρα, και αυτό προσπάθησε να κάνει ήδη με την παρουσία του στη ΔΕΘ".

Πρόσθεσε ότι: "Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δείξει ξανά ότι έχει αυτοπεποίθηση, κρατάει γερά το τιμόνι της χώρας στα χέρια, προσπάθησε να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, είναι ένας ικανός διαχειριστής κρίσεων, ο οποίος μαθαίνει από τα λάθη, αναγνωρίζει τις παραλείψεις και τις αστοχίες και προσπαθεί να τις διορθώσει. Περισσότερο έγινε μια απόπειρα ανύψωση του ηθικού και των πολιτών αλλά και των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος".

"Ο κ. Κασσελάκης εκφράζει κάτι καινούργιο"

Διεθυντής GPO: "Ο Κασσελάκης εκφράζει κάτι καινούργιο - Έθεσε έναν στόχο καθαρό, να κερδίσει τον Μητσοτάκη"

Στη συνέχεια ο κ. Παπαργύρης αναφέρθηκε στην εμφάνιση του κ. Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή και τονίζοντας πως "όλη διαδικασία, η εσωκομματική του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε πνοή με την είσοδο του κ. Κασσελάκη".

Διαβάστε Επίσης

Όπως είπε "αυτό συνέβη για τρεις ξεχωριστούς λόγους. Πρώτον, ο συγκεκριμένος υποψήφιος έκανε μια στοχευμένη, σχεδιασμένη και με δυναμισμό καμπάνια, τη στιγμή που οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν μάλλον άνευρη και υποτονική. Οι τέσσερις υποψήφιοι, οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι, είναι κομμάτι αυτού που ονομάζουμε "το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ηττήθηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές”. Ο κ. Κασσελάκης δεν αποτελεί κομμάτι αυτού του πράγματος. Εκφράζει κάτι καινούργιο. Θα δούμε τι είναι αυτό ακριβώς".

Όσο για το ποια είναι η ουσιαστική "πρόταση" από την πλευρά του κ. Κασσελάκη, ο κ. Παπαργύρης σχολίασε: "Ο κύριος Κασσελάκης νομίζω ότι δεν μας έχει ακόμα παρουσιάσει ένα πολιτικό, συνεκτικό, εναλλακτικό σχέδιο. Αυτό όμως που πολύ ευφυώς έκανε εξαρχής, είναι να θέσει τον πρωταρχικό του στόχο, ο οποίος είναι να κερδίσει τον σημερινό πρωθυπουργό. Αυτό είπε στους πολίτες, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι αναλώνονταν και ασχολούνταν με ζητήματα οργανωτικά, ιδεολογικά, δομικής ανασυγκρότησης. Ο κ. Κασσελάκης έθεσε έναν στόχο καθαρό, ο οποίος φαίνεται ότι συγκίνησε τους πολίτες. Μια πλειοψηφία αυτών, καθώς δε φαίνεται να ασχολούνται με τα άλλα ζητήματα που έθεταν στην ατζέντα οι άλλοι υποψήφιοι".

Επίσης, μιλώντας για το ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο ο κ. Κασσελάκης και αν αυτό μπορεί να αλλάξει στον δεύτερο, ο κ. Παπαργύρης είπε: "Οι συσχετισμοί, αν δούμε και τα ποσοστά των υπόλοιπων υποψηφίων, νομίζω ότι δεν μας οδηγούν σε καθαρό αποτέλεσμα και σε καθαρό συμπέρασμα σχετικά να μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη για τον δεύτερο γύρο. Έχει μεν ένα προβάδισμα ο Κασσελάκης. Ο κύριος Τσακαλώτος νομίζω ότι ήδη ανοιχτά φαίνεται ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της κυρίας Αχτσιόγλου. Ρυθμιστικός παράγοντας, νομίζω, στην έκβαση του δεύτερου γύρου εξελίσσεται ο κ. Παππάς που ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Έχει όμως ενδιαφέρον".

Διαβάστε Επίσης

"Ο δεύτερος γύρος συνήθως έχει μικρότερη συμμετοχή. Σημασία όμως έχει ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα πάνε να ψηφίσουν. Και φαίνεται ότι οι άνθρωποι οι οποίοι ψήφισαν τον κύριο Κασσελάκη την πρώτη φορά, μάλλον θα είναι και αυτοί οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό θα προσέλθουν και στη δεύτερη κάλπη. Την ίδια στιγμή ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθεί όμως και ένα ρεύμα αντίθετο προς την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Να προσέλθει δηλαδή και κόσμος που δεν θα ήθελε να τον δει".

Τέλος, είπε σχετικά με τη ρητορική που υπάρχει πως όσοι ψηφίζουν Κασσελάκη είναι σαν να ψηφίζουν Πολάκη πως: "Ο κ. Κασσελάκης προσπαθεί να συνδεθεί με διάφορους τρόπους με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αρέσκεται σε αυτού του τύπου τη ρητορική, την οποία εξέφραζε κύριος Πολάκης. Αυτούς νομίζω ότι προσπαθεί να πάρει μαζί του και ο κ. Κασελάκης, εντάσσονται περισσότερο στα πλαίσια της πολιτικής τακτικής. Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα αν έχει και πολιτικό βάθος αυτή η σχέση".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΡΙΖΑ 02 Οκτ 2023 | 21:14

Βόλος: Η στιγμή που ο Κασσελάκης λέει ότι θα μπει σε σπίτι χωρίς κάμερες αλλά... τον ακολουθεί ο δικός του κάμεραμαν

Το βίντεο μάλιστα έχει αναρτήσει στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πλάνα μέσα από το συγκεκριμένο σπίτι.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΜΕΛΛΟ 02 Οκτ 2023 | 20:10

Στέφανος Κασσελάκης: Στον Παλαμά Καρδίτσας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - "Κασσελάκη, ήρθες πάλι;"

Άκουσε τον δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς οι οποίοι περιέγραψαν στον Κασσελάκη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις θεομηνίες Daniel και Elias.

ΠΡ. ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 02 Οκτ 2023 | 19:34

Κοντονής για ΟΑΚΑ: "Το 2015 δεν βρήκαμε ούτε τον φάκελο του έργου – Τα 8,5 εκατ. για τη συντήρηση δεν ήρθαν ποτέ"

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για το πολύκροτο θέμα του ΟΑΚΑ.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 02 Οκτ 2023 | 18:35
ΠΡΙΝ ΤΟ COMING OUT 02 Οκτ 2023 | 17:40

Στέφανος Κασσελάκης: Αυτή είναι η πρώην σύντροφός του - Η ξανθιά καλλονή και οι φωτογραφίες τους στην Ελλάδα [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης γνώρισε την πρώην σύντροφό του στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια καθώς ήταν συμφοιτητές στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ 02 Οκτ 2023 | 16:10

Κασσελάκης από Βόλο: Η αγκαλιά με ηλικιωμένη που ξεσπά σε κλάματα -"Πουθενά το κράτος, οι πρώτοι που μπαίνετε σπίτι μας"

Επίσκεψη στους πλημμυροπαθείς του Βόλου από τον Στέφανο Κασσελάκη - Η φράση που λέει ότι ακούει παντού

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ 02 Οκτ 2023 | 14:08

Επίθεση Πορτοσάλτε σε Κασσελάκη: Κάνει καραγκιοζιλίκια, μαζέψτε τον - Γίνεται κωμωδία το πράγμα [βίντεο]

Στο στόχαστρο του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Οκτ 2023 | 13:10

Μαρινάκης: Δεν έχουμε δώσει στήριξη στον Αχιλλέα Μπέο - Ο Κασσελάκης ψεύδεται τρεις φορές

Στις ανακοινώσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον Αχιλλέα Μπέο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης. Τι είπε για προϋπολογισμό, πλημμυροπαθείς και ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ 02 Οκτ 2023 | 12:18

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς διαψεύδει τα σενάρια ότι τάχθηκε κατά της διεξαγωγής του συνεδρίου

Πηγές από το περιβάλλον του Νίκου Παππά διαψεύδουν ότι εξέφρασε άποψη κατά της διεξαγωγής συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΣΥΡΙΖΑ 02 Οκτ 2023 | 12:16

Βόλος: Με πλακάτ "υποδέχτηκαν" τον Σωκράτη Φάμελλο - "Είσαι ανεπιθύμητος" [εικόνες - βίντεο]

Κάποιοι από τους πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο δεν είδαν με καλό μάτι την παρουσία του κ. Φάμελλου, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "Είσαι ανεπιθύμητος στον Βόλο".

02 Οκτ 2023 | 11:32

Σόου Κασσελάκη στον Βόλο: Φτυάρισε λάσπη και έβγαλε τα παπούτσια του για να μπει σε σπίτι [εικόνες - βίντεο]

Στον Βόλο, που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πλημμύρες, βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 02 Οκτ 2023 | 11:20

Νέες αιχμές Σκουρλέτη: Κοροϊδία το σύνθημα Κασσελάκη "πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας" [βίντεο]

Την αναγκαιότητα συζήτησης των βασικών κατευθύνσεων του κόμματος και για την τρέχουσα συγκυρία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προέταξε ο Πάνος Σκουρλέτης. "Δεν γνωρίζω πότε θα γίνει το συνέδριο".

"ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ" 02 Οκτ 2023 | 10:54

Βορίδης: Έχουμε πάθει overdose Κασσελάκη - Το διαχρονικό ύφος του Μπέου αξιολογείται από τους δημότες

Αναφορικώς με το Ολυμπιακό Στάδιο και το στέγαστρο Καλατράβα, ο Μ. Βορίδης παρατήρησε πως "δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια από το 2003 μέχρι και το 2020".