
"Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωσε το δεξί του χέρι, όχι γιατί έκανε κάτι άλλο", είπαν οι συνήγοροι του Νίκου Μιχαλολιάκου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ζητώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
"Μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος. Αν ήθελε να φύγει, δεν θα το είχε κάνει για να αποφύγει και αυτή τη λοιδορία έστω, έξω από τη ΓΑΔΑ; Αλλά έμεινε εκεί, στο σπίτι του. Αν μπορούσαν να τον φέρνουν κάθε μέρα εδώ για να τον δικάζουν με τις χειροπέδες, θα το έκαναν. Ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου. Είναι αδίστακτοι", υποστήριξε η υπεράσπισή του.
Παράλληλα, οι συνήγοροι του Νίκου Μιχαλολιάκου που επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο επικαλέστηκαν ανεπανόρθωτη βλάβη, που όπως τονίστηκε έχει ήδη επέλθει στον ίδιο και στην οικογένειά του δίνοντας ως παράδειγμα το κλείσιμο της εφημερίδας του κόμματος επισημαίνοντας ότι "έχει ερημώσει το κόμμα. Η οργάνωση. Δεν υπάρχει η φωνή αυτού του κόμματος και συγχαρητήρια στον think tank, που το σκέφτηκε. Τα κατάφεραν. Τον καταδίκασαν κάποιες εφημερίδες, που είχαν το πάνω χέρι".
Το αίτημα που διατυπώθηκε από τον θεωρούμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο ήταν και το τελευταίο πριν τη διακοπή της συνεδρίασης . Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα αγορεύσει η εισαγγελέας έδρας για τα αιτήματα των καταδικασθέντων, προκειμένου να τους χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.
Δεν ζήτησε αναστολή ο εριστικός Λαγός - "Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία"
Δεν ζήτησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση ο Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προκατάληψη του δικαστηρίου στο πρόσωπό του, προαναγγέλλοντας προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Χρυσή Αυγή) ευρωβουλευτής, εξέλαβε απαξιωτικό τόνο σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου προς μάρτυρα σχετικά με την εργασία της συζύγου του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου για τον ευρωβουλευτή- κι έτσι δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής της ποινής.
Η δήλωση του Γιάννη Λαγού, όπως τη διάβασε ο συνήγορός του στη δίκη έχει ως εξής: "Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάσει εντολών. Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα επί 5,5 χρόνια. Όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές, ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών".

Να κρατήσετε "πισινή"" είπε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Παππά
Παράλληλα, να κρατήσει "πισινή" το δικαστήριο, ώστε αν έκανε λάθος "να μην αποβεί σε βάρος του κατηγορούμενου", ζήτησε ο συνήγορος του καταδικασθέντα σε 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά.
"Ο χρόνος της κράτησης δεν επιστρέφεται πίσω", είπε ο συνήγορος του πρώην βουλευτή και ζήτησε από το δικαστήριο να μην διατάξει την έκτιση της ποινής του εντολέα του, ώστε αν έχει κάνει λάθος είτε στην απόφαση επί της ενοχής είτε επί της ποινής, αυτό να μην αποβεί σε βάρος του εντολέα του, ο οποίος αν οδηγηθεί στην φυλακή ουσιαστικά θα έχει εκτίσει την ποινή του ώσπου να γίνει το εφετείο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr