Δήλωση βόμβα Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Ηθελε να καταλύσει την Δημοκρατία

Απίστευτη δήλωση Ραικου για Παπαγγελόπουλο- Ρασπούτιν: Ηθελε να καταλύσει το κράτος Δικαίου

dilwsi-bomba-raikou-gia-papaggelopoulo-ithele-na-katalusei-tin-dimokratia
SHARE THIS
0
SHARES

Δήλωση βόμβα της Ελένης Ράικου για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο Novartis.

Η πρώην εισαγγελέας όχι μόνο άφησε υπόνοιες για την ύπαρξη παρακράτους από τον πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης , αλλά κάνοντας ένα βήμα παραπάνω  φέρεται να δήλωσε ότι ο «Ρασπούτιν» είχε στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της επιτροπής Γιάννη Μπούγα για το ποιοι ήταν οι λόγοι που την οδήγησαν να προχωρήσει στις καταγγελίες αυτές κατά του πρώην κυβερνητικού στελέχους, η κυρία Ράικου φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να απάντησε ότι αποφάσισε να μιλήσει διότι αισθάνονταν ότι με τις ενέργειες του επιδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου, την κατάλυση της Δημοκρατίας.  Και επικαλούμενη την θητεία της επί 40 χρόνια στην Δικαιοσύνη είπε ότι δεν μπορούσε να δεχθεί αυτή την κατάσταση.   

Η μάρτυρας επέμεινε και σήμερα κατά την τρίτη κατάθεση της ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής, στην εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και σε άλλες υποθέσεις πλην της Novartis

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών φέρεται να δήλωσε ότι γνωρίζει προσωπικά από συναδέλφους τους ότι ο «Ρασπούτιν» παρενέβη σε υποθέσεις τους όμως εξήγησε ότι δεν ήθελαν να μιλήσουν επειδή φοβούνται ότι έτσι θα στοχοποιηθούν όπως εκείνη.  Στο σημείο αυτό φέρεται να δήλωσε ότι όταν μπαίνεις στο στόχαστρο φοβάσαι ακόμα και για τη ζωή σου την ηθική αλλά και φυσική σου εξόντωση.  Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι με την στοχοποίηση αυτή καθιστούσαν την ίδια στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς είχε αναφέρει ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ της είχε ζητήσει να περαιώσει υπόθεση κατά την οποία η Τράπεζα Αττικής είχε δανειοδοτήσει εκατοντάδες επιχειρηματίες (μεταξύ αυτών ήταν και ο Χρήστος Καλογρίτσας) χωρίς να τηρούνται οι όροι δανειοδότησης.

Ράικου: Πουθενά ποτέ δεν έχει υπάρξει εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων σε σκάνδαλο

H κυρία Ράικου φέρεται να δήλωσε και σήμερα ότι στόχος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ήταν να διακοπεί η έρευνα για τη διερεύνηση του σκανδάλου με τη φαρμακευτική εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων ήταν κατασκευασμένες κάτι που όπως είπε προκύπτει τόσο από το περιεχόμενο τους όσο και επειδή κάθε φορά κατονομάζονταν και διαφορετικό πρόσωπο. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ανέφερε εξάλλου ότι όταν άκουσε για πρώτη φορά ότι ο Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας νόμιζε ότι ήταν λάθος των δημοσιογράφων, επειδή όπως είπε δεν μπορούσε με τίποτα ο συγκεκριμένος να μπει σε καθεστώς προστασίας.  Σε ότι αφορά την επιχείρηση εμπλοκής  των 10 πολιτικών είπε ότι ουδέποτε παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολιτικά πρόσωπα,  με εξαίρεση μια υπόθεση στην Ιταλία.

Η μάρτυρας φέρεται να είπε ότι εντυπωσιάστηκε όταν έμαθε για τους 10 πολιτικούς και πιο πολύ για τον Παναγιώτη Πικραμένο. Διερωτήθηκε τότε αν είναι δυνατόν να κατηγορείται αυτός ο άνθρωπος.

Ερωτηθείσα για τον ισχυρισμό της περί παρακρατικών μεθόδων, υπονόησε ότι προκύπτει από τον τρόπο που στήθηκε όλη η σκευωρία. Φέρεται να εξήγησε ότι μπορεί να διατηρηθεί η μυστικότητα των καταθέσεων στο γραφείο του εισαγγελέα Διαφθοράς και όχι όπως είπε να γίνονται ραντεβού σε γκαρσονιέρες και καφέ με μάρτυρες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook