Follow us

Δημήτρης Μάντζος: Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για Ανδρουλάκη συνιστούν "εκβιασμό" - Αν έχει στοιχεία να τα πει [βιντεο]

"Η λέξη "εκβίαση", "εκβιασμός" έχει ποινική απαξία και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εύκολα" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ

"Όταν κάποιος λέει ότι ένα Χ πρόσωπο εκβιάζεται – δεν γίνεται απόπειρα εκβιασμού, εκβιάζεται- και μάλιστα είναι εκβιάσιμο αυτό το πρόσωπο, άρα υπάρχουν στοιχεία εναντίον του, που άραγε ποια είναι, αν τα ξέρει ο κ. Τσίπρας να βγει να τα πει και το κρίσιμο στοιχείο είναι ο χαρακτήρας και οι αντοχές του προσώπου, τότε αυτό από μόνο του συνιστά εκβιασμό" ανέφερε για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, στρέφοντας τα "βέλη" του εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε Επίσης

Δημήτρης Μάντζος: Η λέξη "εκβίαση", "εκβιασμός" έχει ποινική απαξία και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εύκολα

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για απόπειρα εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εάν έχει οποιαδήποτε στοιχεία να τα προσκομίσει.

"Είναι σαν να λέω, ξέρω τι συμβαίνει, ξέρω τι θα γίνει, θα κριθεί η αντοχή του Χ προσώπου τελικά αν θα προχωρήσει ο εκβιασμός, από μόνο του αυτό το σχήμα συνιστά μια άλλη μορφή εκβιασμού" συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

"Άρα αυτό πρέπει να το δούμε προσεκτικά και πολύ σοβαρά. Δεν αξίζει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία, ούτε σε καμία πολιτική δύναμη στο δρόμο προς τις εκλογές να παγιδευτούμε σε αυτή την επιχειρηματολογία" επισήμανε ο κ. Μάντζος, τονίζοντας ότι "και τα τρία, όλα τα κόμματα πρέπει να συμμετέχουν στον προεκλογικό διάλογο με προτάσεις".

"Φοβάμαι ότι όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές σε ένα τόσο τοξικό κλίμα πόλωσης και αντιπαράθεσης χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, θα καταφεύγει συχνά το πολιτικό προσωπικό σε σκληρές εκφράσεις για να καλύψει την ένδεια των επιχειρημάτων. Είναι κάτι το οποίο δεν μας εκφράζει ως πολιτική κουλτούρα. Δεν θέλουμε να ακολουθούμε αυτή την οδό και δεν την ακολουθούμε. Λυπάμαι πολύ που άκουσα και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο παρελθόν να χρησιμοποιούν τόσο σκληρούς όρους. Η λέξη "εκβίαση", "εκβιασμός" έχει ποινική απαξία και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εύκολα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος.

"Όταν απευθύνεται σε ένα ολόκληρο πολιτικό κόμμα, τοξικοποιεί έτι περαιτέρω την πολιτική ζωή και τη ναρκοθετεί. Και θέλω να είμαι δίκαιος και με την εκπρόσωπο Τύπου, αλλά και με όσους το χρησιμοποιούν. Δεν είναι αυτό το οποίο είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αυτό που πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αναπαράγει" ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Κληθείς να διευκρινίσει, εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε οποιαδήποτε στιγμή από το περασμένο καλοκαίρι, χρήση της λέξης "εκβιασμός" στις δηλώσεις του, ο κ. Μάντζος εξήγησε ότι "ο Νίκος Ανδρουλάκης και τότε και έως σήμερα έχει πει και επαναλαμβάνει ότι κάποιοι μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου που φιλοξένησαν, οργάνωσαν, υιοθέτησαν, ανέχτηκαν, αυτό θα το αποδείξει η δικαιοσύνη, τις υποκλοπές και αυτό το γκρίζο σύστημα που δημιουργήθηκε μέσα στην ΕΥΠ με τα ρυπαρά δίκτυα που ομολογεί η κυβέρνηση σήμερα, προσπάθησαν να κρατήσουν όμηρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και την παράταξή του σε έναν κρίσιμο πολιτικό χρόνο, που είναι η προεκλογική περίοδος του Κινήματος Αλλαγής το φθινόπωρο του 2021".

"Η ομηρία είναι ο όρος που εμείς χρησιμοποιήσαμε" διευκρίνισε ο κ. Μάντζος, ενώ ως προς τον "εκβιασμό" σημείωσε ότι "ως στόχευση, ήταν αυτό". "Είναι για μας αναμφίβολο ότι κάποιοι, άραγε ποιοι, προσπάθησαν μέσα από την νομότυπη, όχι νόμιμη, επισύνδεση της ΕΥΠ και με την επίθεση με το Predator στο κινητό τηλέφωνο του Ν. Ανδρουλάκη, προσπάθησαν να τον κρατήσουν όμηρο εκείνον και την παράταξή του, ώστε κάποια στιγμή ενδεχομένως να κάνουν απόπειρα εκβίασης ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου, αλλά αυτό δεν συνέβη. Δεν καρποφόρησε" ανέφερε ακόμα ο κ. Μάντζος.

"Προφανέστατα όλοι αυτοί υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Πρώτον, δεν πατήθηκε ποτέ το λινκ στο Predator και δεύτερον ακόμα και αν είχε παγιδευτεί ένα κινητό τηλέφωνο, δεν θα υπήρχε τίποτα προφανώς από το οποίο μπορεί κανείς να κρατήσει μια ολόκληρη παράταξη" συνέχισε ο ίδιος.

Στο ερώτημα αν είναι ο κύριος Ανδρουλάκης εκβιαζόμενο πρόσωπο και το ΠΑΣΟΚ εκβιαζόμενο κόμμα, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε "η απάντηση είναι ευθεία και είναι όχι και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι το πρόσωπο το οποίο με δική του θεσμική συνέπεια πήρε την πρωτοβουλία 26 Ιουλίου να αναδείξει το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, είναι ο άνθρωπος, είναι η παράταξη, το κόμμα μας που έφερε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη".

Διαβάστε Επίσης

"Δεν πήγαμε εμείς σε Κυριακάτικες εφημερίδες να δημιουργούμε τίτλους και να επενδύουμε στην τοξικότητα της πολιτικής ζωής. Εμείς πήγαμε στη Δικαιοσύνη απολύτως όπως περιγράφει το Σύνταγμα και οι νόμοι, είμαστε εκείνοι που φέρανε το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Εκείνοι που προκαλέσαμε μαζί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, την Εξεταστική Επιτροπή" προσέθεσε ο κ. Μάντζος.

Ως προς την συγκεκριμένη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάντζος, έκανε λόγο "για στρατηγική στόχευση", σημειώνοντας πως "η εκπρόσωπος Τύπου δεν εκφράζει μια γραμμή που μόνη της σκέφτεται, υπάρχει μια γραμμή και η Τσαπανίδου την εκφράζει επαρκέστατα". Το ποια είναι η πολιτική στόχευση "πρέπει να απαντηθεί από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ" απάντησε τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ σε σχετική ερώτηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΣΟΚ 22 Μαρ 2023 | 22:43

Η απάντηση του Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη για το ότι αρνήθηκε να τον συναντήσει: "Δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτήθηκε για την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αρνήθηκε δύο φορές να τον συναντήσει, και έδωσε τη δική του εκδοχή.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Μαρ 2023 | 19:40

Η απάντηση Τσιόδρα σε Μάντζο για την πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη: Τον παραπέμπω στα ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ

"Ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής", απάντησε νωρίτερα ο Δημήτρης Μάντζος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 22 Μαρ 2023 | 16:14

Η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στα "χολερικά σχόλια" για τη συνέντευξη με τον Μητσοτάκη- Ολες τις ερωτήσεις τις έκανα

"Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν απουσιάζουν ερωτήματα", είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους "Πρωταγωνιστές"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 22 Μαρ 2023 | 14:34

Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε να δει τον Μητσοτάκη- Το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη στη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Χθες, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές να συναντηθεί μαζί του.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 22 Μαρ 2023 | 14:00

Σκανδαλίδης για κυβέρνηση συνεργασίας: Είναι άλλο να πάρει το πρώτο κόμμα 36-37% και άλλο 30-32%

"Πριν από λίγο καιρό η ΝΔ φαινόταν άνετα πρώτη[...]Τώρα το πολιτικό σκηνικό έχει ρευστοποιηθεί" ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Μαρ 2023 | 12:41

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο

"Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και δεν είναι σωστό να ιδιωτικοποιηθεί", απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ 22 Μαρ 2023 | 12:11

Τσίπρας: Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει κάθε πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του νερού

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα ακυρώσει κάθε σκέψη "για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού που λέγεται νερό".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 22 Μαρ 2023 | 11:57

Μάντζος: Ο Μητσοτάκης πήρε προαγωγή από πρίγκιπας σε αυτοκράτορας

"Τα κακά νέα για την κυβέρνηση είναι ότι τον προβολέα τον κρατάμε εμείς. Και τον ρίχνουμε παντού" είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 22 Μαρ 2023 | 07:15

Τσαπανίδου για Μητσοτάκη: Κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας -Εμφανίστηκε αμέτοχος και μοίρασε ευθύνες

"Για κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας" κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Μαρ 2023 | 17:08

Τσαπανίδου: "Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να σταματήσει η κυβέρνηση να προσβάλει τη μνήμη 57 ανθρώπων; "

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι "χρειαζόταν η αυτοψία του κ. Τσίπρα για να παραδεχθούν πως λένε ψέματα εδώ και 20 μέρες"

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΥΜΑΤΟΣ 21 Μαρ 2023 | 15:45

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Να καθίσουν στο σκαμνί οι κυβερνώντες - Συνένοχοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν επιτρέπεται ο κ. Μητσοτάκης να καθοδηγεί τη Δικαιοσύνη[...]Συνένοχος ο Τσίπρας" ανέφερε για τα Τέμπη η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 21 Μαρ 2023 | 13:05

Βίτσας για Πολάκη: Είναι χρήσιμος γιατί είναι παθιασμένος με το κοινωνικό συμφέρον

Ο Παύλος Πολάκης είναι παθιασμένος με το κοινωνικό συμφέρον και γι' αυτό είναι χρήσιμος, υποστήριξε ο Δημήτρης Βίτσας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 21 Μαρ 2023 | 12:14

Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση χωρίς ντροπή συνεχίζει τα ψέματα για την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα

"Τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπάρχει - Ο πίνακας χάραξης της πορείας δεν είναι τηλεδιοίκηση", ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος