Follow us

Δημήτρης Μάντζος για Άκη Σκέρτσο: Και ξεχασιάρης και μαρτυριάρης [βίντεο]

"Και επειδή ψάχνετε μία εβδομάδα ολόκληρη "μαρτυριάρηδες" στο ΠΑΣΟΚ, εγώ έχω βρει και τον "ξεχασιάρη"" είπε ο Δημήτρης Μάντζος για τον Άκη Σκέρτσο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΑΝΤΖΟΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ

Να τοποθετηθεί δημόσια για την ολιγωρία της κυβέρνησης ως προς τη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας ζήτησε από τον Άκη Σκέρτσο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, καλεσμένος σε εκπομπή του Action24.

Διαβάστε Επίσης

Δημήτρης Μάντζος σε Άκη Σκέρτσο: Και ξεχασιάρης και μαρτυριάρης

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε: "Έχετε εκδώσει την υπουργική απόφαση για τη φορολόγηση των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας; Η απάντηση είναι όχι. Έχουμε μία εβδομάδα που, αντί να μιλάμε για τα προβλήματα των πολλών, μιλάμε για το συμφέρον 2.000 οικογενειών. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Επί μία εβδομάδα, υπάρχει μία ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ορίζει την ατζέντα σε sites, εφημερίδες και όλη την ενημέρωση.Εμείς, λοιπόν, δεν μιλάμε για φόρους στην επιχειρηματικότητα, την κερδοφορία, την παραγωγική ανάπτυξη. Μιλάμε για τα υπερκέρδη, για τις γονικές παροχές που αφορούν στην ιδιωτική περιουσία ορισμένων πλούσιων οικογενειών και για τα μερίσματα που μπαίνουν στην τσέπη των μεγαλομερισματούχων".

Απευθυνόμενος ξανά στον κ. Σκέρτσο, τόνισε: "Εσείς π.χ. μας ασκείτε κριτική για το επίδομα στα παιδιά. Ξέρετε πόσα παιδιά θα γεννηθούν; Κάνετε αβέβαιη δημογραφική πρόβλεψη πάνω στο δικό μας πρόγραμμα".

Και συνέχισε: "Και επειδή ψάχνετε μία εβδομάδα ολόκληρη "μαρτυριάρηδες” στο ΠΑΣΟΚ, εγώ έχω βρει και τον "ξεχασιάρη”. Γιατί εσείς ο ίδιος προσωπικά, όταν ήσασταν συνεργάτης σε βασικό επεξεργαστή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ το 2009, όταν τότε εμείς λέγαμε ακριβώς τα ίδια που λέει και η "Καθημερινή” σήμερα, για να ελέγξουμε τη φοροαποφυγή και για να πάμε σε φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη κατανομή των βαρών, εσείς τότε το υποστηρίζατε. Και τελικά είστε εσείς ο "μαρτυριάρης” που μας δείχνετε για ποιον δουλεύει, ποιον εκφράζει και για ποιον νοιάζεται η ΝΔ. Εσείς είστε ο "μαρτυριάρης” κ. Σκέρτσο!".

Επί των μερισμάτων, συγκεκριμένα, εξήγησε: "Κλιμακωτή προοδευτική φορολόγηση μερισμάτων σημαίνει έως τις 50.000 ευρώ το 5% που ισχύει σήμερα και είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, ό,τι υπερβαίνει τις 50.000 -και μόνο αυτό- με 10%. Και ότι υπερβαίνει και τις 100.000 ευρώ με 15%. Και αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς περιμένουμε να πάρουμε μέρισμα πάνω από 100.000 ευρώ στο τέλος του έτους; Ξέρετε ποια είναι η διαφορά στη φορολογία του μερίσματος κάτω από 100.000 ευρώ; 1.000 ευρώ! Γι’ αυτό το χιλιάρικο θα πέσει έξω η οικονομία σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο. Η πρότασή μας είναι και αποδοτική και κοινωνικά δίκαιη".

"Μας ρωτά για όλα αυτά ένα κόμμα το οποίο επί τόσες μέρες περιφέρει ένα γαλάζιο βιβλιαράκι στην τηλεόραση και ο καθένας δίνει όποια κοστολόγηση του έρθει στο κεφάλι. Μας ρωτά για όλα αυτά ένα κόμμα το οποίο έχει κάνει δήθεν φιλανθρωπική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, εγκαταλείποντας το κοινωνικό κράτος, απλώς με pass τα οποία χρηματοδοτούνται από το υστέρημα του ελληνικού λαού μέσω των έμμεσων φόρων. Γιατί δεν μείωσαν την έμμεση φορολογία στην πηγή και πήγαν μόνο σε προεκλογικά pass;" συνέχισε ο κ. Μάντζος.

"Μιλάει η Νέα Δημοκρατία για φορομπηχτική πολιτική, ενώ η χθεσινή "Καθημερινή” μας αποκαλύπτει τα αντίθετα: όσα προτείνουμε είναι όσα εφαρμόζει όλη η Ευρώπη και όσα συστήνει στη χώρα μας ο ΟΟΣΑ. Μιλούν για φορομπηχτική πολιτική στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το πρόγραμμά μας αναφέρει μείωση των φόρων στη μισθωτή εργασία, αύξηση του αφορολόγητου στην οικογένεια με παιδιά, μείωση της έμμεσης φορολογίας", υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος.

"Είστε η παράταξη που θέλει να κυβερνήσει αύριο το πρωί; Πώς; Λέτε δέκα διαφορετικά νούμερα για το πρόγραμμά σας. Λέτε ότι θα αυξήσετε 25% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα στην τετραετία. Πώς θα το κάνετε αυτό με τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ως κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το νέο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, με τις αναιμικές προβλέψεις που γίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη της χώρας μας και χωρίς τη ρύθμιση της εργασιακής αγοράς με συλλογικές συμβάσεις;" συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε:

"Η κοστολόγηση των μέτρων είναι μία άσκηση την οποία εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να την κάνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία τόσες μέρες παίζει με τη νοημοσύνη του λαού δίνοντας σκόρπια νούμερα εκεί που δεν μπορεί να υπάρχει ένας αριθμός. Και το αποδεικνύουν οι ίδιοι. Ένα πρόγραμμα δεν έχει μόνο έναν αριθμό αλλά πολλούς αριθμούς κοστολόγησης μέτρων και αξιολόγησης κοινωνικού αποτυπώματος. Όποιος αναλάβει την κοστολόγηση πρέπει να υπολογίσει πόσο κοστίζει κάθε μέτρο που έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα και ποιο κοινωνικό όφελος παράγεται: αν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, αν προάγεται ο μετασχηματισμός της οικονομίας προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση και αν μειώνονται οι ανισότητες. Αυτή είναι ποιοτική αξιολόγηση που είναι μια πολύ απαιτητική άσκηση".

Παρέπεμψε, δε, σε συγκριτικό πίνακα με τη φορολογία των μερισμάτων στην Ευρώπη και τόνισε: "Επειδή είπατε ότι αυτό πλήττει την ανταγωνιστικότητα και θα διώξει τις επενδύσεις, εγώ βλέπω έναν χάρτη όλη η επενδυτικά ανεπτυγμένη Δυτική Ευρώπη έχει πολύ μεγάλους συντελεστές μερισμάτων. Εμείς μιλάμε για 10-15% κλιμακωτό. Και εσείς το λέτε αυτό φορομπηχτική πολιτική; Θέλετε να μας κάνετε Ρουμανία; Πείτε το. Χαμηλή μισθωτή εργασία, φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους. Αυτό είναι το σχέδιό σας;".

Διαβάστε Επίσης

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ωρών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι "το μήνυμα της κάλπης είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική, ισχυρή αντιπολίτευση και μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου. Είναι καλό ότι έχει ανοίξει ο προγραμματικός διάλογος. Εμείς το καλωσορίζουμε αυτό, το θέλαμε και πριν τις 21 Μαΐου, δεν είχε συμβεί. Αρκεί η συζήτηση να γίνεται χωρίς fake news, χωρίς μεθόδους τραμπισμού. επί ίσοις όροις, με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αξιοπιστία από όλες και όλες. Μόνο να κερδίσουν έχουν οι πολίτες ακούγοντας τις προγραμματικές θέσεις, να αξιολογήσουν, να συγκρίνουν και να ψηφίσουν με πλήρη συνείδηση και ευθύνη για το μέλλον τους. Αν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο, να το δείξουμε με την ψήφο μας στις 25 Ιουνίου ενισχύοντας μια γνήσια προοδευτική εναλλακτική για τον τόπο μας"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 28 Σεπ 2023 | 10:53

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σκουλάς

Η κηδεία θα του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα.

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 28 Σεπ 2023 | 09:08

Εξηγήσεις για τον Κασιδιάρη που "αλωνίζει" στις φυλακές Δομοκού ζητά η Μιλένα Αποστολάκη

Η Μιλένα Αποστολάκη ζήτησε την ακρόαση από την επιτροπή του αρμόδιου υφυπουργού και της γραμματέως αντιεγκληματικής πολιτικής για την υπόθεση Κασιδιάρη.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 28 Σεπ 2023 | 08:32

Ξέσπασε νέα κόντρα για τις υποκλοπές: Καταγγέλλουν μεθόδευση με τα μέλη της ΑΔΑΕ - Για να μην μπει πρόστιμο 100.000€ στην ΕΥΠ

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι "ξηλώνει" μη αρεστά μέλη της ΑΔΑΕ μία ημέρα πριν επιβληθεί πρόστιμο στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές.

ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 28 Σεπ 2023 | 07:41

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στα εγκεφαλικά - Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για 17 ειδικές μονάδες φροντίδας

Οι μονάδες προβλέπεται να αναπτυχούν σε 4 νοσοκομεία στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη, σε 6 πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπως στα Ιωάννινα και στην Πάτρα.

27 Σεπ 2023 | 20:21
ΕΨΑΧΝΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ 27 Σεπ 2023 | 15:49

Ο Σκουρλέτης επιτίθεται στον Τσίπρα: Αυτός ευθύνεται που δεν συζητήσαμε ποτέ τα αίτια της ήττας- Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι

Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μας οδηγεί στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΑΝΕΜΕΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 27 Σεπ 2023 | 14:56

Τασούλας: Δεν με εξέπληξε η επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη - Περίμενα την εκλογή του από τον 1ο γύρο

Δεν ήταν έκπληξη για τον Κώστα Τασούλα η επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 27 Σεπ 2023 | 12:20

Τεμπονέρας για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα συνεργασίας στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο

Ο Διονύσης Τεμπονέρας σχολιάζει το αποτέλεσμα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

"ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ" 26 Σεπ 2023 | 14:46
ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2023 | 13:05

Σπίρτζης: Εκφυλιστικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ- Ανταλλάξαμε ύβρεις σαν να είμαστε εχθροί

"Η δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες ήταν πιο σκληρές απ’ ότι ήταν στις εθνικές εκλογές" ειπε ο Χρήστος Σπίρτζης

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 26 Σεπ 2023 | 10:12

Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Ρωμανός

Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο Νίκος Ρωμανός.

ΕΠΙΣΗΜΟ 25 Σεπ 2023 | 21:40

ΣΥΡΙΖΑ: Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών - Ψήφισαν 134.420 – 55,98% ο Κασσελάκης, 44,2% η Αχτσιόγλου

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ πλην δύο τμημάτων.

25 Σεπ 2023 | 19:37

Υποψήφια για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η Ρόδη Κράτσα - Με τη στήριξη της ΝΔ

Ο Μ. Βορίδης τόνισε, ότι το πολιτικό διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι το αποτέλεσμα τους να ενισχύει το νικηφόρο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.