X

Δημήτρης Παπαδημούλης: Από τα καρότσια του σούπερ-μάρκετ στα ακίνητα του πόθεν έσχες

Ενώ η πολιτεία προσπαθούσε να αποτρέψει φαινόμενα συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ, εκείνος γέμισε έως πάνω τα καρότσια.

Γράφει: TheToc team

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Παπαδημούλης δίνει την αφορμή για να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά στόχος κριτικής, αλλά και χλεύης.

Ο ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει συγκεντρώσει πάνω του για διαφορετικούς λόγους τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά σχεδόν πάντα με αρνητικό πρόσημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμα και μέσα στην "καρδιά" της καραντίνας και ενώ η πολιτεία προσπαθούσε να αποτρέψει φαινόμενα πανικού και συνωστισμού στα σούπερ – μάρκετ, εκείνος γέμισε έως πάνω δύο καρότσια άμα την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες χωρίς μάλιστα να έχει παραμείνει σε καραντίνα.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο εμφανίζει τον ίδιο να δίνει συγχαρητήρια στους Podemos για την νίκη του στις ισπανικές εκλογές, αλλά μετά να αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για exit –poll και να απολογείται ή να αφήνει υπόνοιες για δολοφονία σε ότι αφορά τον θάνατο του Μαυρίκου, αν και η ΕΛ. ΑΣ μιλούσε για τροχαίο δυστύχημα.

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το πρώην στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς που έφερε πολλές περγαμηνές, αλλά και ελπίδες ότι επρόκειτο για ένα πολιτικό που είχε όλα τα εχέγγυα για μια μεγάλη πορεία, βυθίζεται όλο και περισσότερο από το βάρος των επιλογών του.

Η δημοσιοποίηση των δηλώσεων της περιουσιακής κατάστασης των 300 της Βουλής και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, ξανάβγαλε τον Δημήτρη Παπαδημούλη στην πρώτη γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αιτία αυτή τη φορά δεν ήταν τα υπέρογκα εισοδήματα του, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πιο πλούσιων πολιτικών της χώρας με καταθέσεις και μετοχές, ανάλογες με εκείνες των golden boys που τόσο αγαπά να μισεί το κόμμα του και ο πρόεδρος του.

Αυτή τη φορά ήταν η αγορά οκτώ διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας, σε υποβαθμισμένες περιοχές (προφανώς σε τιμή ευκαιρίας) που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και προκάλεσε σωρεία αρνητικών σχολιασμών στα social media.

Και αυτό διότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής είναι μέλος ενός κόμματος που συχνά –πυκνά κατακεραυνώνει τον καπιταλισμό, την απληστία του κεφαλαίου και την εκμετάλλευση των ευκαιριών.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με ηχηρή ενόχληση. Πληροφορίες φέρνουν πάντως την Κουμουνδούρου να δυσφορεί διότι εξαιτίας του Δημήτρη Παπαδημούλη μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα των αντιδράσεων ολόκληρο το κόμμα.

Ο ίδιος πάντως σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΟPEN” εμφανίστηκε απολογητικός προσπαθώντας κατά το σύνηθες να τα φορτώσει στην ΝΔ και στους "δορυφόρους" της.

Ανέφερε ότι η σύζυγος του προέρχεται από εύπορη οικογένεια ότι και εκείνος λόγω αξιώματος έχει υψηλές αποδοχές και υποστήριξε ότι σε αντίθεση με άλλους τα δηλώνει όλα, φορολογείται και δεν τα κρύβει ούτε σε off shore, ούτε σε θυρίδες, ούτε στο εξωτερικό.

"Δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο και την εφορία".

Πάντως η δικαιολογία που πρόταξε ότι οι ευρωβουλευτές δεν αμείβονται από τον κρατικό, αλλά από τον ευρωπαικό προυπολογισμό, μάλλον ήταν βιαστική καθώς ο προυπολογισμός της Ευρώπης προέρχεται από τις συνδρομές των κρατών – μελών και άρα και από την Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημούλης απέδωσε την εμπλοκή του στη νέα αυτή περιπέτεια στην ΝΔ διότι "θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη να κρυφτούν τα δανεικά κι αγύριστα, τα 125 ακίνητα ενός υπουργού της ΝΔ ή τα πολλά πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό του πρωθυπουργού".

Σε ότι αφορά τα οκτώ ακίνητα είπε ότι πρόκειται για διαμερίσματα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 στις περιοχές Αχαρνών και Βικτωρίας

"Έφερα χρήματα από το εξωτερικό για να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν πριν από 2,5 χρόνια στις τιμές της αγοράς, όχι από πλειστηριασμό, όπως ψευδώς λένε, και μεταβιβάστηκαν και τα οκτώ -τα έξι με υψηλή και τα δύο με πλήρη κυριότητα- την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά μου, για τα οποία είμαι περήφανος".

Θέλοντας τέλος να προβάλει την αριστερή του ιδεολογία, που δεν μένει σε λόγια αλλά γίνεται και πράξεις αποκάλυψε ότι "όλα αυτά τα χρόνια έχω δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη στήριξη κοινωνικών δράσεων, μέσω του ταμείου του ΣΥΡΙΖΑ. Κι επειδή κάποιοι είπαν πάλι ψέματα, ότι δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να πω ότι πάλι μέσω του ΣΥΡΙΖΑ έχω δώσει χιλιάδες ευρώ, που έγιναν δωρεές στο νοσοκομείο της Καστοριάς".

"Είμαι περίπου 10 χρόνια ευρωβουλευτής, διανύω την τελευταία μου θητεία, εκλέχτηκα πριν από έναν περίπου χρόνο πρώτος στη λίστα των ευρωβουλευτών, όπου με ψήφισαν περίπου 300.000 άνθρωποι, και δεν σκοπεύω να μείνω αιωνίως στην πολιτική" δήλωσε θέλοντας να δείξει ότι η πολιτική δεν αποτελεί αυτοσκοπό για εκείνον .

Έκλεισε δε την ομιλία του επιτιθέμενος για μια ακόμα φορά στην ΝΔ με προφανή βέβαια στόχο να κτίσει άλλοθι έναντι κυρίως των ομοιδεατών του, που δεν εγκρίνουν τις επιλογές του. "Το ότι είμαι ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχω παράλληλα και μια διεθνή διακεκριμένη θέση, με καθιστά στόχο της ΝΔ. Ας με χτυπήσουν για τις απόψεις μου, όχι όμως με ψέματα και με λάσπη" .