Follow us

Δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ για τις πυρόπληκτες περιοχές: Αναδασώσεις στα καμένα και μέτρα στήριξης για τους πληγέντες

Οι δασικές υπηρεσίες της χώρας περνάνε στο υπ. Περιβάλλοντος - Αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις - Τι προβλέπει η ΠΝΠ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στο ύψος των 120.000 ευρώ θα ανέλθει το ανώτερο ποσό της 1ης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής που θα λάβουν οι πυρόπληκτοι, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την ενίσχυση των πληγέντων, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης αφορούν σε όλους όσοι υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές από τις 27 Ιουλίου και έως τη δημοσίευση της ΠΝΠ σε ΦΕΚ. Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση δίδεται για ζημιές σε ιδιοκτησίες φυσικών και νομικών προσώπων όπως αυτές προκύπτουν από την τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 80% τής κατά πλήρη κυριότητα αξίας του ακινήτου, όπως αυτή υπολογίζεται για τον ΕΝΦΙΑ με βάση το ποσοστό συνιδιοκτησίας και, σε περίπτωση ψιλής κυριότητας, με βάση το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της ψιλής κυριότητας.

Για τα επαγγελματικά ακίνητα, η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση χορηγείται σε ιδιοκτήτες των κτιριακών επαγγελματικών εγκαταστάσεων εφόσον η κτιριακή εγκατάσταση δεν ήταν εγκαταλελειμμένη και, στην περίπτωση που πρόκειται για ακίνητο ιδιοκτησίας της επιχείρησης, εφόσον η επιχείρηση που επλήγη είναι ενεργή στο μητρώο της ΑΑΔΕ. Την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων τόσο για την κύρια, όσο και για τις δευτερεύουσες κατοικίες που είτε ιδιοχρησιμοποιούνται είτε μισθώνονται σε τρίτους. Οι ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων κτιρίων δεν δικαιούνται την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση.

Διαβάστε Επίσης

Αναλυτικά, με βάση όσα προβλέπονται στην ΠΝΠ:

Εφάπαξ έκτακτη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για κτιριακές εγκαταστάσεις και κατοικίες φυσικών ή νομικών προσώπων, έναντι στεγαστικής συνδρομής

1. Σε πληγέντα φυσικά και νομικά πρόσωπα και πληγείσες νομικές οντότητες που περιέρχονται ή περιήλθαν, προσωρινά ή μόνιμα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών, χορηγείται πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, με τη μορφή έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης.

2. Η πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής παρέχεται ως εξής:

α) Για ζημιές σε επαγγελματικές κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν πληγεί, παρέχεται στον κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα ιδιοκτήτη των κτιριακών εγκαταστάσεων και ανέρχεται:

αα) στο ποσό των 14.000 ευρώ για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί βαριές βλάβες που τις καθιστούν επικίνδυνες για χρήση και δεν επιτρέπουν την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας των στεγαζόμενων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών και των κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων,

αβ) στο ποσό των 8.000 ευρώ για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες που τις καθιστούν προσωρινά ακατάλληλες για χρήση, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών και των κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων, και

αγ) στο ποσό των 3.000 ευρώ για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί ελαφρές βλάβες, οι οποίες δεν καθιστούν αδύνατη την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας των στεγαζόμενων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών και των κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων.

β) Για ζημιές σε κατοικίες και λοιπά κτίρια μη επαγγελματικής χρήσης που έχουν πληγεί από τα φαινόμενα του άρθρου πρώτου, παρέχεται στους κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα ιδιοκτήτες και ανέρχεται:

βα) στο ποσό των 14.000 ευρώ, για κατοικίες ή λοιπά κτίρια μη επαγγελματικής χρήσης που έχουν υποστεί βαριές βλάβες που τα καθιστούν επικίνδυνα για χρήση,

ββ) στο ποσό των 8.000 ευρώ για κατοικίες ή λοιπά κτίρια μη επαγγελματικής χρήσης που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες που τα καθιστούν προσωρινά ακατάλληλα για χρήση,

βγ) στο ποσό των 3.000 ευρώ για κατοικίες ή λοιπά κτίρια μη επαγγελματικής χρήσης που έχουν υποστεί ελαφρές βλάβες, οι οποίες δεν τα καθιστούν ακατάλληλα για χρήση.

Το συνολικό ποσό πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ανά δικαιούχο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.

3. Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση της παρ. 2 παρέχεται για ζημιές σε ιδιοκτησίες φυσικών και νομικών προσώπων, όπως αυτές προκύπτουν από την τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης (έντυπο Ε9) και δεν δύναται να υπερβαίνει το 80% τής κατά πλήρη κυριότητα αξίας του ακινήτου, όπως αυτή υπολογίζεται για τον ΕΝΦΙΑ, με βάση το ποσοστό συνιδιοκτησίας και, σε περίπτωση ψιλής κυριότητας, με βάση το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της ψιλής κυριότητας.

4. Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση της περ. α) της παρ. 2, χορηγείται σε ιδιοκτήτες των κτιριακών επαγγελματικών εγκαταστάσεων που επλήγησαν, εφόσον η κτιριακή εγκατάσταση δεν ήταν εγκαταλελειμμένη και, στην περίπτωση που πρόκειται για ακίνητο ιδιοκτησίας της επιχείρησης, εφόσον η επιχείρηση που επλήγη είναι ενεργή στο μητρώο της ΑΑΔΕ. Την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση της περ. β) της παρ. 2, δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων τόσο για την κύρια όσο και για τις δευτερεύουσες κατοικίες που είτε ιδιοχρησιμοποιούνται, είτε μισθώνονται σε τρίτους. Οι ιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων κτιρίων δεν δικαιούνται την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση.

5. Σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός δικαιούχων (συνιδιοκτητών, κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα) η αίτηση της παρ. 6 υποβάλλεται από τον καθένα χωριστά και χορηγείται το ποσό της ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο ποσοστό ιδιοκτησίας του καθενός.

6. Για τη χορήγηση της ενίσχυσης υποβάλλεται αίτηση, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ στη διαδικτυακή πύλη "arogi.gov.gr".

7. Η πληρωμή των δικαιούχων διεκπεραιώνεται με μόνη την υποβολή της αίτησης και το ποσό καταβάλλεται στον δικαιούχο από τη γενική διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, στον λογαριασμό IBΑΝ, όπως αυτός έχει δηλωθεί από τον δικαιούχο στην ΑΑΔΕ και βαρύνει τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων.

Καμένα

Εφάπαξ έκτακτη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης φυσικών προσώπων για αποζημίωση οικοσκευής

1. Σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα που περιέρχονται ή περιήλθαν, προσωρινά ή μόνιμα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των φαινομένων του άρθρου πρώτου, χορηγείται πρώτη αρωγή για αποζημίωση οικοσκευής.

2. Η ενίσχυση πρώτης αρωγής για αποζημίωση οικοσκευής ανέρχεται: α) στο ποσό των 6.000 ευρώ ανά κατοικία, εφόσον αυτή έχει υποστεί βαριές βλάβες που την καθιστούν επικίνδυνη για χρήση, β) στο ποσό των 4.000 ευρώ ανά κατοικία, εφόσον αυτή έχει υποστεί βαριές βλάβες που την καθιστούν προσωρινά ακατάλληλη για χρήση, γ) στο ποσό των 2.000 ευρώ ανά κατοικία, εφόσον αυτή έχει υποστεί ελαφρές βλάβες οι οποίες δεν την καθιστούν ακατάλληλη για χρήση.

3. Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση της παρ. 2 χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν ακίνητα ως κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, η οποία έχει πληγεί και είναι πλήρεις κύριοι ή επικαρπωτές ή μισθωτές, με εξαίρεση τους μισθωτές των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

4. Σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός ιδιοκτητών με πλήρη κυριότητα ή περισσότερων του ενός επικαρπωτών, η αίτηση υποβάλλεται από καθέναν και χορηγείται ποσό ενίσχυσης, ανάλογα με το ποσοστό πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας του καθενός. Σε περίπτωση περισσοτέρων του ενός μισθωτών, η αίτηση υποβάλλεται από τον μισθωτή που αναφέρεται πρώτος στη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που έχει υποβληθεί για τη σχετική μίσθωση, στον οποίο και χορηγείται το ποσό ενίσχυσης. Ειδικά για τις οικοσκευές μισθωτών ακινήτων, η χορήγηση γίνεται με βάση την αίτηση που υποβάλλει ο εκμισθωτής για το ακίνητο αυτό, υπέχοντας σχετική υποχρέωση.

5. Για τη χορήγηση της ενίσχυσης, υποβάλλεται αίτηση, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75), ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ στη διαδικτυακή πύλη "arogi.gov.gr".

6. Η πληρωμή των δικαιούχων διεκπεραιώνεται με μόνη την υποβολή της αίτησης και το ποσό καταβάλλεται στον δικαιούχο από τη γενική διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, στον λογαριασμό IBΑΝ που έχει δηλωθεί από τον δικαιούχο στην ΑΑΔΕ και βαρύνει τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων.

Διαβάστε Επίσης

Εφάπαξ έκτακτη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέων, έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών

1. Σε πληγείσες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που περιέρχονται ή περιήλθαν, προσωρινά ή μόνιμα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών, χορηγείται πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών του ν. 4797/2021 (Α΄ 66), με τη μορφή έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης.

2. Η ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι της επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών του ν. 4797/2021, παρέχεται σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, που έχουν υποστεί υλικές ζημιές σε στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένων προϊόντων, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, κινητές μονάδες στέγασης ζώων και ανέρχεται:

α) για επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων, με εγκαταστάσεις:

αα) στο ποσό των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση ή φορέα, του οποίου οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές που τις καθιστούν επικίνδυνες για χρήση και δεν επιτρέπουν την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας,

αβ) στο ποσό των 4.000 ευρώ ανά επιχείρηση ή φορέα, του οποίου οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές που καθιστούν προσωρινά μη δυνατή την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας,

αγ) στο ποσό των 2.000 ευρώ ανά επιχείρηση ή φορέα, του οποίου οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές που δεν καθιστούν μη δυνατή την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, και

β) για αγροτικές εκμεταλλεύσεις που δεν έχουν υποστεί υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις τους ή δεν έχουν εγκαταστάσεις, και έχουν υποστεί υλικές ζημιές σε πολυετείς καλλιέργειες:

βα) στο ποσό των 4.000 ευρώ ανά αγροτική εκμετάλλευση, για καλλιέργειες στις οποίες έχουν πληγεί εκτάσεις 50 στρεμμάτων,

ββ) στο ποσό των 2.000 ευρώ ανά αγροτική εκμετάλλευση, για καλλιέργειες στις οποίες έχουν πληγεί εκτάσεις 10 έως 50 στρεμμάτων και

βγ) στο ποσό των 1.000 ευρώ ανά αγροτική εκμετάλλευση για μικρότερες καλλιέργειες.

3. Την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση της παρ. 2, δικαιούνται οι επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων, που επλήγησαν, με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργές στο μητρώο της ΑΑΔΕ.

4. Για τη χορήγηση της ενίσχυσης υποβάλλεται αίτηση, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ στη διαδικτυακή πύλη "arogi.gov.gr".

5. Η πληρωμή των δικαιούχων διεκπεραιώνεται με μόνη την υποβολή της αίτησης και το ποσό καταβάλλεται στον δικαιούχο από τη γενική διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, στον λογαριασμό IBΑΝ που έχει δηλωθεί από τον δικαιούχο στην ΑΑΔΕ και βαρύνει τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων.

Καμένα

Συμψηφισμός και επιστροφή ποσών έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα

1. Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης ή σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο από αρμόδια για την εξόφληση και εκκαθάριση του τελικού δικαιούμενου ποσού όργανα, διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της παρούσας ή ότι ο λαβών την ενίσχυση δεν είναι δικαιούχος, πέραν των προβλεπόμενων από άλλες διατάξεις κυρώσεων, το ποσό ενίσχυσης που χορηγήθηκε επιστρέφεται υποχρεωτικά προς το Δημόσιο και εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων. Ειδικά για τις ενισχύσεις προς επιχειρήσεις, επιβάλλεται η άμεση επιστροφή προς το Δημόσιο του συνόλου της ενίσχυσης εντόκως από τη στιγμή που τέθηκε στη διάθεση του δικαιούχου και έως την πραγματική επιστροφή του, και σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το επιτόκιο ανάκτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

2. Η ενίσχυση συμψηφίζεται με τη στεγαστική συνδρομή, όπως αυτή καθορίζεται μετά την υποβολή φακέλου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής. Σε περίπτωση που δεν κατατεθούν αίτηση και φάκελος για στεγαστική συνδρομή, ή ο αιτών δεν κριθεί δικαιούχος μετά την εξέταση του φακέλου από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ή το ποσό στεγαστικής συνδρομής, όπως αυτό θα καθοριστεί από την τελευταία, είναι μικρότερο από το ποσό που έλαβε ο δικαιούχος, τότε το συνολικό ποσό ενίσχυσης, ή το ποσό που υπερβαίνει το ποσό της στεγαστικής συνδρομής, κατά περίπτωση, επιστρέφεται εντόκως στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, το συνολικό ποσό ενίσχυσης ή το ποσό που υπερβαίνει το ποσό της στεγαστικής συνδρομής, κατά περίπτωση, επιστρέφεται εντόκως από τη στιγμή που τέθηκε στη διάθεση του δικαιούχου και έως την πραγματική επιστροφή του, και σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το επιτόκιο ανάκτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

3. Η ΑΑΔΕ λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για την είσπραξη των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Διαβάστε Επίσης

Αφορολόγητο και ακατάσχετο των ενισχύσεων προς τους πληγέντες

Η οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται στα πληγέντα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή τις πληγείσες νομικές οντότητες, επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που περιέρχονται ή περιήλθαν, προσωρινά ή μόνιμα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών, ορίζεται ως αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Καμένα

Απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ

Ειδικά για τα έτη 2021, 2022 και 2023 απαλλάσσονται:

α) τα ακίνητα, που βρίσκονται σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν αρχής γενομένης την 27η Ιουλίου 2021 και έως τη δημοσίευση της ΠΝΠ και για τις οποίες εκδίδονται πράξεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους είναι κάτοχοι Δελτίου Επανελέγχου ή Έκθεσης Αυτοψίας, σύμφωνα με τα οποία το κτίριο έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο ή ακατάλληλο για χρήση, ή Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που εκδίδονται έως τις 28/2/2022, εφόσον κατά τον κρίσιμο χρόνο η κυριότητα ή τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο ανήκουν στον υπόχρεο σε φόρο για τα έτη αυτά.

β) Τα αγροτεμάχια, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι κάτοχοι βεβαίωσης καταστροφής από τα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΕΕ) των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών της Γενικής 9088 Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίες εκδίδονται έως τις 28/2/2022, εφόσον κατά τον κρίσιμο χρόνο η κυριότητα ή τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο ανήκουν στον υπόχρεο σε φόρο για τα έτη αυτά. Τα ΤΑΕΕ εκδίδουν τις ως άνω βεβαιώσεις, αφού λάβουν τα οικεία στοιχεία των αγροτεμαχίων που έχουν εκτιμηθεί ως κατεστραμμένα από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Η απαλλαγή χορηγείται με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ στη διαδικτυακή πύλη "arogi.gov.gr". Εφόσον, μετά τη χορήγηση της απαλλαγής, διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησής της, ο φόρος βεβαιώνεται και καταβάλλεται εφάπαξ έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου της βεβαίωσης μήνα, εντόκως σύμφωνα με το άρθρο 54 Β΄ του ν. 4174/2013 (Α΄256).

Ειδικότερα τα ακίνητα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας- Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, απαλλάσσονται για το έτος 2021, εφόσον κατά τον κρίσιμο χρόνο η κυριότητα ή τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο ανήκουν στον υπόχρεο σε φόρο για το έτος αυτό.

Αναλυτικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική χασαποταβέρνα της πόλης

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.

ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ 11 Ιαν 2026 | 18:18

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες ενόψει των χαμηλών θερμοκρασιών

Ανοίγει η Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου για διαμονή, σίτιση και βασικές υπηρεσίες φροντίδας.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:18
ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ 07 Ιαν 2026 | 07:52

Διάλογος ή κλιμάκωση: Οι αγρότες αποφασίζουν μετά τη σημερινή εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων

Διάλογο ή κλιμάκωση καλούνται να αποφασίσουν οι αγρότες μετά την εξειδίκευση των ενισχύσεων του πρωτογενούς τομέα που αναμένονται σήμερα από την κυβέρνηση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Ιαν 2026 | 07:25

Τα 6 νέα μέτρα για φθηνότερη στέγη

Έξι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης αναμένεται να θεσπιστούν τις πρώτες εβδομάδες του 2026.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ 30 Δεκ 2025 | 23:44

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία ευάλωτων πολιτών από το επερχόμενο κρύο

Από την Τρίτη 30/12, στις 20:00 και μέχρι νεωτέρας, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 30 Δεκ 2025 | 17:12
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Δεκ 2025 | 07:25

Ωρα εξαγγελιών για το στεγαστικό: Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι - Τι θα γίνει με ενοίκια και βραχυχρόνιες μισθώσεις

Στην ομιλία του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό αναμένεται να συμπεριληφθούν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ 03 Δεκ 2025 | 20:12

Συναγερμός στην Αθήνα για την επερχόμενη κακοκαιρία: Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος

Ο Δήμος Αθηναίων στοχεύει στη μείωση του κινδύνου πλημμυρών, έπειτα από την έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 23 Νοε 2025 | 21:16

Δένδιας: Παρουσίασε την "Ατζέντα 2030" για τον στρατό - Νέο μισθολόγιο, στέγη, "καλάθι της στρατιωτικής οικογένειας"

Δέσμη μέτρων για τη "στρατιωτική οικογένεια" ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας – Τι περιλαμβάνει η "Ατζέντα 2030"

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

"ΑΣΤΑΚΟΣ" ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 16 Νοε 2025 | 22:41

Πολυτεχνείο: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την 52η επέτειο με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς

Ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η ΕΛ.ΑΣ. θα εφαρμόσει δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 05 Νοε 2025 | 19:28

Έρχονται μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των συνταξιούχων - Πακέτο 1,3 δισ. ευρώ για 2,6 εκατ. δικαιούχους

Τα μέτρα έχουν ως βασική προτεραιότητα την ελάφρυνση του κόστους ζωής για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 04 Νοε 2025 | 17:33

Ευλογία των αιγοπροβάτων: Οκτώ συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων - Η περιοχή με τη μεγαλύτερη έξαρση

Από την έξαρση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Ελλάδα, στις 20 Αυγούστου, έχουν θανατωθεί 403.925 ζώα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Οκτ 2025 | 15:23

28η Οκτωβρίου: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων

Μέτρα από την Τροχαία από Παρασκευή 24 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2025 | 08:24

Τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το 2026: Φορολόγηση πολυεθνικών και κρυπτονομισμάτων με τεχνητή νοημοσύνη

Τα μέτρα εστιάζουν στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και τη μείωση της γραφειοκρατίας με στόχο την είσπραξη πρόσθετων δημοσίων εσόδων από περιορισμό της φοροδιαφυγής.

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 08 Οκτ 2025 | 19:33

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Αποφεύχθηκε το lockdown - Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/10 για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

05 Οκτ 2025 | 09:33

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα που υπολογίζουμε το όφελος από τα νέα μέτρα - Αναλυτικά η διαδικασία

Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν οι φορολογούμενοι να υπολογίζουν εύκολα και γρήγορα το όφελος που θα έχουν από τα νέα φορολογικά μέτρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 11:33

Αδωνις Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων από το 1830

"Για τομή που αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας" έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Σεπ 2025 | 11:29

Ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις με "προσωπική διαφορά" - Τα 4 μέτρα για τους συνταξιούχους

Πάνω από 600.000 συνταξιούχοι βλέπουν το καθαρό τους εισόδημα να παραμένει "παγωμένο" τα τελευταία χρόνια.

ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 31 Αυγ 2025 | 10:09

"Κλειδώνει" το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις σε ένστολους και συνταξιούχους και στεγαστικό

Το πακέτο μέτρων θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ και είναι το αποτέλεσμα των επιπλέον εσόδων που φέρνουν στον προϋπολογισμό οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και η πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής.

ΦΩΤΙΕΣ 21 Αυγ 2025 | 15:03

"Είμαι 12 μέρες χωρίς ρεύμα, έχασα 37 κότες" - Δύσκολη η επόμενη μέρα για τους πυρόπληκτους στην Κερατέα [βίντεο]

Η κυρία Αργυρώ Πάλλα από το Δημολάκι Κερατέας παραμένει δώδεκα μέρες χωρίς ρεύμα, με τη φωτιά να κατακαίει τα κοτέτσια της, απ' όπου και έχασε 37 κότες

19 Αυγ 2025 | 07:16

Τα "κλειδιά" της ΔΕΘ - Το μέτρο έκπληξη και το πολιτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει σήμερα ο πρωϊνός καφές στο Μέγαρο Μαξίμου, με το κυβερνητικό επιτελείο να παίρνει... θέση ενόψει της ΔΕΘ και των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 13 Αυγ 2025 | 19:31

Πακέτο στήριξης των πυρόπληκτων αποφάσισε η κυβέρνηση - Εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ και χρηματικές ενισχύσεις

Τα μέτρα αφορούν τις πληγείσες περιοχές στις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κρήτης, Ιονίων Νήσων και Στερεάς Ελλάδας

ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ 22 Ιουλ 2025 | 17:42

Υπουργείο Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενόψει καύσωνα στις 23 Ιουλίου

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων ενόψει του καύσωνα της Τρίτης 23 Ιουλίου

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ 20 Ιουλ 2025 | 23:22

Καύσωνας με 40άρια: Πώς θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα - Τι θα ισχύει για κάθε κλάδο - Οι εξαιρέσεις

Τι προβλέπεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για όλες τις κατηγορίες του ιδιωτικού τομέα

Η ΖΕΣΤΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ 20 Ιουλ 2025 | 21:34

Έρχεται καμίνι: Πού θα φτάσει το θερμόμετρο - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών - Το θερμόμετρο αναμένεται να σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς για αρκετές μέρες

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 15 Ιουλ 2025 | 23:01

Μνημόνιο "α λα γαλλικά": Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του χρέους

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας" καθώς το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας ανήλθε στο 5,8% του ΑΕΠ

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ 28 Μαϊ 2025 | 16:59

Βρυξέλλες για ξηρασία: Να μειώσει η Ευρώπη κατά 10% την κατανάλωση νερού - Η Αθήνα κινδυνεύει να "ξεμείνει" από νερό

Οι Βρυξέλλες θα παροτρύνουν τις χώρες της ΕΕ να μειώσουν την κατανάλωση νερού κατά τουλάχιστον 10% έως το 2030 - Υπαρκτός ο κίνδυνος η Αθήνα να "ξεμείνει" από νερό

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 14 Μαϊ 2025 | 15:56

Τα δέκα μέτρα στον χώρο της υγείας: Από την κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων μέχρι το σύστημα tracker και τα κέντρα τραύματος

Τα μέτρα που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και προσλήψεις προσωπικού εντός του 2025.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Μαϊ 2025 | 08:09

Τα 3 νέα ψηφιακά εργαλεία στη φαρέτρα της ΑΑΔΕ για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

Τι περιλαμβάνουν τα εργαλεία αυτά, που ενεργοποιούνται σταδιακά.

ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ 07 Μαϊ 2025 | 06:24

Νόμος και τάξη στα Πανεπιστήμια μετά τα έκτροπα - Διαγραφή φοιτητών και πληρωμή του "λογαριασμού" για όσους τα σπάνε

Μέτωπο με τη βία στα Πανεπιστήμια ανοίγει η κυβέρνηση - Άμεσα τα Πανεπιστήμια πρέπει να καταθέσουν τα σχέδια ασφαλείας των Ιδρυμάτων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Μαϊ 2025 | 07:31

Κυρώσεις στα "απείθαρχα" πανεπιστήμια και διαγραφή τραμπούκων φοιτητών - Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη βία στα ΑΕΙ

"Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αυτοματοποιημένες πειθαρχικές συνέπειες για εκείνους τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν μπλέξει την ελευθερία της έκφρασης με την οργανωμένη βία", είπε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 03 Μαϊ 2025 | 13:39

Σύσκεψη για ΑΕΙ: Αυστηρές συνέπειες σε ποινικό, πειθαρχικό, αστικό επίπεδο - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια.

ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 29 Απρ 2025 | 16:36

Παράταση των μέτρων για το πλαφόν κέρδους σε τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης - Συνεχίζεται και το "καλάθι του νοικοκυριού"

Τα μέτρα, που έληγαν στις 30 Απριλίου, παρατείνονται για δύο μήνες και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.

ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Απρ 2025 | 10:24

Οι πέντε άξονες των μέτρων που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο φορο-ελαφρύνσεων

Τα "κλειδιά" που θα καθορίσουν το νέο πακέτο φορο-ελαφρύνσεων που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ - Παρεμβάσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 23 Απρ 2025 | 08:05

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν τη μόνιμη ενίσχυση των 250 ευρώ - Παραδείγματα και κριτήρια

Η ενίσχυση θα καταβάλλεται έως 30 Νοεμβρίου εκάστου έτους, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2025.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 23 Απρ 2025 | 07:33

Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τώρα το πακέτο παροχών για ενοικιαστές και συνταξιούχους - Το παρασκήνιο των 10 ημερών

O Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες άρχισε να ξετυλίγει το σχέδιο της κυβέρνησης, σε μία επιχείρηση αλλαγής της μονοθεματικής ατζέντας των Τεμπών.

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ-ΡΕΚΟΡ 22 Απρ 2025 | 14:09

Τα κριτήρια για την επιστροφή ενοικίου και το επίδομα των 250 ευρώ - Αναλυτικά οι δικαιούχοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίδομα 250 ευρώ καθαρά σε 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους και ΑμεΑ κάθε Νοέμβριο, και ένα ενοίκιο τον χρόνο στους ενοικιαστές.

ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ 10 Απρ 2025 | 15:36

Επί ποδός η Τροχαία ενόψει Πάσχα - Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα λαμβάνει αυξημένα μέτρα, το διάστημα από Παρασκευή, 11 έως και Κυριακή, 27 Απριλίου 2025.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ 14 Φεβ 2025 | 15:36

Σαντορίνη: Προληπτικά μέτρα στα λιμάνια λόγω των σεισμών

Σε ετοιμότητα οι Αρχές της Σαντορίνης λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Φεβ 2025 | 16:42
ΚΡΗΤΗ 30 Ιαν 2026 | 12:32

Ηράκλειο: Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Καστέλι Ηρακλείου γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων αεροναυτιλίας.

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ» 30 Ιαν 2026 | 12:27

Παπανδρέου - Μάντζος: Η αδιαφάνεια και η ατιμωρησία απειλούν να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε κρίση

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Δ. Μάντζος, κατέθεσαν στην Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 30 Ιαν 2026 | 11:58

Συγκίνησε ο Βλαχάκος στη Βουλή για τον αδελφό του που σκοτώθηκε στα Ίμια: "Ο Τάκης θα καμαρώνει για τις νέες φρεγάτες"

"Έζησαν ως άνθρωποι που ήξεραν ότι η πατρίδα δεν είναι έννοια αφηρημένη" δήλωσε συγκινημένος ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή του στα Ίμια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 30 Ιαν 2026 | 11:03

Δένδιας για τη "μόνιμη" τουρκική Navtex στο Αιγαίο: Δεν μπορούμε να την πάρουμε σοβαρά - Παντελώς εκτός πλαισίου

"Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά μία τέτοια προσέγγιση", δήλωσε ο Ν. Δένδιας για το ότι η Τουρκία μετέτρεψε τις Navtex στο Αιγαίο σε αόριστης διάρκειας.

«ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ" 30 Ιαν 2026 | 10:29

Ο Νίκος Μπίστης αποχώρησε (και) από τη Νέα Αριστερά: "Η ζωή είναι αλλού, πιο καλή η μοναξιά..."

"Σήμερα όμως υπάρχει μια απόφαση που ούτε μπορώ, ούτε θέλω να υπηρετήσω. Η ζωή είναι αλλού", σημείωσε ο Ν. Μπίστης μετά τη απόφαση του συνεδρίου της Νέας Αριστεράς.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ 30 Ιαν 2026 | 10:15

Πάνος Καμμένος για Καρυστιανού: "Θα της κάνω κακό αν έχω επαφή" - Μπορεί να τη δούμε και πρώτο κόμμα"

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική εάν κάνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος - "Δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Ιαν 2026 | 09:19

Ινστιτούτο Τσίπρα: Τα 13 ονόματα της ομάδας εργασίας για τη "σύγκλιση Σοσιαλδημοκρατίας - Ριζοσπαστικής Αριστεράς"

Το Iνστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού προχωρά στη δημιουργία ομάδας για τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 30 Ιαν 2026 | 09:15

Παπαστεργίου για Βιολάντα: Το 2007 ως μηχανικός ασχολήθηκα με τις ηλεκτρομηχανικές μελέτες της επιχείρησης

"Το 2007 ασχολήθηκα με τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες τμήματος της επιχείρησης, ακριβώς στη φάση της πρώτης εγκατάστασης", αναφέρει ο Δ. Παπαστεργίου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιαν 2026 | 09:03

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ υπέρ της έναρξης διαλόγου με άλλους στην κεντροαριστερά

Το 60,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί να υπάρξει ψήφισμα στο Συνέδριο του κομματος, το οποίο θα αναφέρει ρητά ότι δεν θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 30 Ιαν 2026 | 07:54

"Παντελώς ανυπόστατη" η μόνιμη τουρκική Navtex, λέει το ΥΠΕΞ - "Δεν έχουμε εντάσεις, αλλά ούτε βάσεις για συζήτηση"

Υπογραμμίστηκε ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής αρχιτεκτονική ασφαλείας επαναπροσδιορίζεται.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 30 Ιαν 2026 | 07:30

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία που αφορά τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Ιαν 2026 | 06:24

Το κουβάρι των αρμοδιοτήτων για τους ελέγχους στη "Βιολάντα" - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τα εργατικά δυστυχήματα

Έως το 2025 με βάση το νέο αδειοδοτικό και ελεγκτικό πλαίσιο, η νομοθεσία δεν προέβλεπε υποχρεωτικό τακτικό έλεγχο ενεργητικής πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική.

ΜΥΛΟΣ 29 Ιαν 2026 | 22:20

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Συρεγγέλα στην Εξεταστική: "Δεν μπορείτε να προεδρεύετε"

Η φωτιά "άναψε", όταν η προεδρεύουσα Μαρία Συρεγγέλα, ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην διακόπτει τον μάρτυρα Αλέξανδρο Κοντό

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 29 Ιαν 2026 | 18:50

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία - Εντάσσεται στο "Προλαμβάνω"

Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά 1,5 εκατομμύριο πολίτες

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Catherine Vautrin: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τη σημασία των συνεργειών ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών

ΤΙ ΕΙΠΕ 29 Ιαν 2026 | 17:11

Τζουμάκας στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Διαχρονική άγρια διαφθορά με ευθύνες πολιτικής ηγεσίας και φορέων"

"Οι κυβερνήσεις από το 1981 δεν οργάνωσαν καμία πολιτική για τις αγροτικές επιδοτήσεις" κατέθεσε ο Στέφανος Τζουμάκας, πρώην υπ. Γεωργίας (Ιανουάριος 1996 έως Οκτώβριος 1998)

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Φάμελλος από τα Τρίκαλα: "Η κυβέρνηση θέλει να μπαζώσει την αλήθεια και να κρύψει τις ευθύνες της"

Ο Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα ζητήματα της εργασίας με κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 29 Ιαν 2026 | 15:58

Μαρινάκης για το εργατικό δυστύχημα στη "Βιολάντα": "Το κίνημα των τυμβωρύχων παίζει τα ρέστα του"

"Σε ό,τι αφορά τις σωληνώσεις, από τις οποίες προέκυψε η διαρροή, αρμόδιος ελεγκτικός φορέας, είναι η διεύθυνση ανάπτυξης της περιφέρειας" είπε

ΣΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΙΜΩΝ 29 Ιαν 2026 | 14:29

Δένδιας: Η Belharra αναδεικνύει τη ναυτική ισχύ της Ελλάδας - Η σχέση μας με τη Γαλλία είναι πολύ ισχυρή

Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε επί της φρεγάτας "Κίμων" της πρώτης ελληνικής Belharra.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Ιαν 2026 | 13:59

Τσουκαλάς: Βιάστηκε ο κ. Μαρινάκης να βγάλει αθωωτικό πόρισμα για τη "Βιολάντα"

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τη δήλωση Μαρινάκη ότι δεν προκύπτει παραβίαση εργατικής νομοθεσίας - "Η υγιεινή και η ασφάλεια αποτελούν μέρος της εργατικής νομοθεσίας".

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 29 Ιαν 2026 | 13:40

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας "ακύρωσε" ομιλία του Σάκη Μουμτζή για το Ολοκαύτωμα - Επειδή αντέδρασαν αριστερές οργανώσεις

Η υπόθεση της ομιλίας Μουμτζή έχει πάρει όμως διαστάσεις , καθώς ερμηνεύεται σαν μια σαφής επιχείρηση λογοκρισίας του ανεπιθύμητου ομιλητή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Ιαν 2026 | 13:36

Π. Μαρινάκης: Στο ΠΑΣΟΚ να δουν το ντοκιμαντέρ Παπαχελά για τα Ιμια και να μην κουνούν το δάχτυλο

"Είναι και λάθος - για να μην πω κάτι πιο χοντρό - ειδικά τέλος Ιανουαρίου να βγάζει ανακοινώσεις για τα Ίμια το ΠΑΣΟΚ" σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΝΔΙΑΣ 29 Ιαν 2026 | 13:14

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η πρώτη ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις για την τροπολογία Φλωρίδη - Το μήνυμα

Με αφορμή την πρώτη απευθείας πτήση Αθήνα- Νέο Δελχί, η υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας Ινδίας "σε στρατηγικό επίπεδο".

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 29 Ιαν 2026 | 12:25

Στην Τούμπα ο Κυρανάκης για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ: "Είμαστε συγκλονισμένοι – Όλη η Ελλάδα πενθεί"

"Όλη η Ελλάδα πενθεί για αυτά τα νέα παιδιά, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους σε ένα πραγματικά τραγικό τροχαίο δυστύχημα", δήλωσε ο κ. Κυρανάκης.

ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 29 Ιαν 2026 | 12:09

Η άφιξη Δένδια με τη Γαλλίδα υπουργό Αμυνας στην υπερσύγχρονη φρεγάτα "Κίμων" [βίντεο]

Ο Νίκος Δένδιας συναντάται με τη Γαλλίδα ομόλογό του στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ 29 Ιαν 2026 | 11:50

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τις εργαζόμενες στη "Βιολάντα" και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ

"Εκ μέρους του σώματος εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων", είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Γεωργαντάς.

ΟΙ ΕΞΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 29 Ιαν 2026 | 11:47

Παραιτήθηκε και ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης από το Κίνημα Δημοκρατίας: "Πολιτική ασφυξία σε προσωποκεντρικό κόμμα"

"Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη διολίσθηση από τη δημοκρατική Αριστερά στο αποκαλούμενο εσχάτως "πολιτικό κέντρο", σημειώνει για το Κίνημα Δημοκρατίας ο Αλ. Αυλωνίτης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Ιαν 2026 | 11:36

Η Τουρκία μετατρέπει τις Navtex στο Αιγαίο σε αόριστης διάρκειας- Κλιμάκωση λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, οι σχετικές NAVTEX αποτελούν αντίδραση στις "παράνομες δραστηριότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο".

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 29 Ιαν 2026 | 11:18

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 του προσεχούς Μαΐου στην Αθήνα.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 29 Ιαν 2026 | 10:06

Ο Γεραπετρίτης άδειασε τον Λαζαρίδη για το "γκριζάρισμα" του Αιγαίου - "Λάθος έκφραση", λέει και ο Μαρκόπουλος

"Το ιδεολόγημα της Τουρκίας περί γκρίζων ζωνών είναι απολύτως ανυπόστατο" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη.

29 Ιαν 2026 | 09:54

Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Ξεκινά σήμερα το 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν έως και το Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

«ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 29 Ιαν 2026 | 09:01

Η δραχμίστρια σύμβουλος της Καρυστιανού απειλεί με δικαστήρια τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 06:20

Η κυβέρνηση βλέπει "τυμβωρυχία" για τα εργατικά δυστυχήματα και διαψεύδει τους 201 νεκρούς - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τραγωδία στα Τρίκαλα, επιχείρησε να "προλάβει" όσα ακούγονται, παραθέτοντας τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας.

ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ 28 Ιαν 2026 | 23:01

22ο Συνέδριο ΚΚΕ - Κουτσούμπας: "Θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε ρίζες στον λαό που είναι ποτισμένες με αίμα" [εικόνες]

Αναφερόμενος στις προσυνεδριακές διαδικασίες ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε και εξήγησε ενδελεχώς για ποιόν λόγο "το ΚΚΕ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα"

ΣΤΟ STAR 28 Ιαν 2026 | 22:20

Δημοσκόπηση GPO: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ αφού πέφτει ξανά το ΠΑΣΟΚ- Το 68% διαφωνεί με την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις

Μείωση στα ποσοστά όλων των κομμάτων - Ένας στους 4 εμφανίζεται ως δυνητικός ψηφοφόρος της Μαρίας Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 28 Ιαν 2026 | 19:43

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν είχα καμία σχέση με τη λειτουργία του" κατέθεσε πρώην υπουργός Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Ανωμερίτης κατέθεσε στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι οι παραβατικότητες επί θητείας του ήταν μικρές, ασήμαντες και μεμονωμένες

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 28 Ιαν 2026 | 19:11

Γεραπετρίτης στο ΣΑ του ΟΗΕ: Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή αποτελεί επιτακτική ηθική, πολιτική και ανθρωπιστική αναγκαιότητα

"Η Γάζα και η Δυτική Όχθη αποτελούν μία ενιαία και αδιαίρετη εδαφική ενότητα για ένα μελλοντικό Παλαιστινιακό κράτος", σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Ιαν 2026 | 18:35
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 28 Ιαν 2026 | 18:11

Άδωνις Γεωργιάδης: Ποζάρει διαβάζοντας εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τον έχει "ντύσει" Χάρο [εικόνες]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης "ποζάρει" στο γραφείο του στο υπουργείο, διαβάζοντας την εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη", την εφημερίδα του ΣΕΚ, που αποτελεί συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιαν 2026 | 17:31

Σκληρή κόντρα Λαζαρίδη - Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ιμια: "Οδηγήσατε σε θάνατο τρεις αξιωματικούς"

Η φράση Λαζαρίδη περί "γκριζαρίσματος" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 28 Ιαν 2026 | 17:18

Ανδρουλάκης: Nα αποδοκιμάσουν όσα είπε ο κ. Λαζαρίδης, ντροπή - Δεν υπάρχει γκριζάρισμα στο Αιγαίο

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ 28 Ιαν 2026 | 16:04

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος "ούτε ν΄ακούσει" δεν θέλει για Τσίπρα- Τι έγραψε για το άρθρο Καρτερού στην ΕφΣυν

Ο Θανάσης Καρτερός διαμαρτυρήθηκε γιατί στο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε η ιδέα της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 28 Ιαν 2026 | 15:30

Ντόρα Μπακογιάννη: Eξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα αποτελεί για το 2026 μέλος του προεδρείου της Συνέλευσης.

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28 Ιαν 2026 | 13:21

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το κυκλοφοριακό: Περιορισμός φορτηγών στον Κηφισό, έξυπνα φανάρια, νέοι δρόμοι

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν σε τρία επίπεδα: άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Ιαν 2026 | 13:11

Μαρινάκης για Τρίκαλα: "Δημιουργείται ένα κίνημα τυμβωρύχων ότι η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στα εργατικά ατυχήματα"

"Δημιουργείται από κόμματα και κάποια ΜΜΕ ένα κίνημα τυμβωρύχων. Εννοώ όσους διακινούν την πληροφορία ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα εργατικά δυστυχήματα", δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 28 Ιαν 2026 | 12:53

Βορίδης: Αυτά που συμβαίνουν με την Κωνσταντοπούλου στη Βουλή τα έχουμε ζήσει μόνο με τη Χρυσή Αυγή

"Είναι άλλο να είσαι μια μητέρα που έχει υποστεί μια τραγική απώλεια και άλλο να είσαι πολιτικός", είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 28 Ιαν 2026 | 12:39

Συνάντηση Δένδια με τη Γαλλίδα υπουργό Αμυνας στη φρεγάτα "Κίμων"

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί αύριο με τη Γαλλίδα ομόλογό του Catherine Vautrin στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 28 Ιαν 2026 | 12:25

Η Μαρία Συρεγγέλα αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

"Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν είναι ένας μηχανισμός διακυβέρνησης, αλλά η πολιτική συνείδηση της Ευρώπης", λέει η Μαρία Συρεγγέλα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 28 Ιαν 2026 | 11:57

Θάνος Πλεύρης: Τέλος τα επιδόματα σε μετανάστες – Απώλεια άδειας διαμονής όταν κάποιος παραμένει άνεργος

"Στη χώρα διαμένουν περίπου 800.000 νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων σχεδόν 200.000 δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα έγγραφά τους", τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.