
Στις 15,7 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 6 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,1%, και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,7%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 7,3%, το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜέΡΑ 25 3,1%.


Όσον αφορά την προσωπική "κόντρα" μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του 44% των ερωτηθέντων, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 23%. Μάλιστα, το 29% δεν εμπιστεύεται κανέναν...

Σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η εικόνα συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες έχει αλλάξει άρδην, καθώς το 52% δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, την ώρα που τον Μάιο το 84% δήλωναν ευχαριστημένοι.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση πήρε εγκαίρως μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι καθυστέρησε. Μάλιστα, το 72% θεωρεί ότι η επιβολή lockdown ήταν αναγκαία.



Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή
Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν την Πέμπτη στη Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "διένειμε το κείμενο της ομιλίας του πριν με ακούσει".
Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι "είναι ενδιαφέρον ότι στην πρώτη σελίδα ξεκινάτε για το πόσο αυτάρεσκος ήμουν στην ομιλία μου. Τα γράψατε πριν με ακούσετε. Δεν εκφώνησα την ομιλία που θα πω, και εσείς είχατε μοιράσατε την ομιλία σας στους δημοσιογράφους. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά κ. Τσίπρα;".
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση για τις κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής στο νοσοκομείο "Σωτηρία" και στάθηκε στην ανάρτηση του κ. Πολάκη σε βάρος του κ. Τασούλα για το θέμα, ενώ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον για "Πολακισμό" όπως είπε.
"Δεν μπορω να αφήσω ασχολίαστο το ότι υπήρξε αντιπαράθεση για το πόσες ΜΕΘ λειτουργούν στο "Σωτηρία". Είπατε κ. Τσίπρα ότι λειτουργούν 9 ενώ εμείς ξέρουμε από την ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου, ότι λειτουργούν όλες. Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Μετά ο κ. Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του ΠτΒ ότι είναι ψεύτης. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής ή ο Πολακης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr