Follow us

Δημοσκόπηση για το TheTOC: 164 έδρες παίρνει η ΝΔ τη β' Κυριακή και "πιάνει" την αυτοδυναμία - Δεν βγαίνει η κυβέρνηση ηττημένων

Η μετάφραση της δημοσκόπησης της Opinion Poll που παρουσίασε το TheTOC σε έδρες - 164 έδρες για τη Νέα Δημοκρατία τη β' Κυριακή

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕΤΟΡΑΚΗς

Πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν από τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το TheTOC, καθώς προκύπτει ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία πλησιάζει με αξιώσεις και δείχνει να κατακτά την αυτοδυναμία τη β΄Κυριακή, ενώ αντίθετα η "κυβέρνηση των ηττημένων" όπως ονομάστηκε- κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, συν ένα ακόμα κόμμα- δεν προκύπτει από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της απλής αναλογικής, αφού τα ποσοστά των δυο κομμάτων πολύ απέχουν από το να πλησιάζουν τον μαγικό αριθμό των 151ας εδρών.

Ας δούμε λοιπόν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και ας υπολογίσουμε πόσες έδρες βγάζουν αυτά τα αποτελέσματα που έδωσε η δημοσκόπηση της Opinion Poll, κάνοντας αναγωγή των αναποφάσιστων.

Ας δούμε πρώτα τι συμπέρασμα βγαίνει από τις δεύτερες κάλπες, που είναι οι κρισιμότερες. Μπορεί να κατακτήσεις η Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία; Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό των εδρών εκτιμήθηκε ότι θα μείνει εκτός Βουλής ένα ποσοστό περίπου 8% από τα μικρά κόμματα, όπως περίπου είναι το σύνηθες στις τελευταίες αναμετρήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Η έρευνα έδωσε τα εξής ποσοστά για τη δεύτερη Κυριακή:

Ν.Δ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 28.7%, ΠΑΣΟΚ 9.1%, Κ.Κ.Ε 4.2%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3.4%, ΜΕΡΑ 25 2%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 2.1%, ΑΛΛΟ 3%. Σύμφωνα με την έρευνα δηλαδή μένει εκτός Βουλής το ΜεΡΑ25 και φυσικά το κόμμα Κασιδιάρη που έτσι κι αλλιώς δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στις εκλογές λόγω του νέου νόμου για τα κόμματα- εγκληματικές οργανώσεις.

κάρτα δημοσκόπηση

Τα αποτελέσματα σε Εδρες:

Τα αποτελέσματα σε έδρες βγάζουν ότι η Νέα Δημοκρατία με αυτό το ποσοστό καταφέρνει την αυτοδυναμία, με 164 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται σε 86 έδρες.

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ν.Δ 164

ΣΥΡΙΖΑ 86

ΠΑΣΟΚ 27

Κ.Κ.Ε 13

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 10

ΜΕΡΑ 25 -

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ -

Τι βγάζει η κάλπη την πρώτη Κυριακή

Και αφού πολύς λόγος γίνεται για την κυβέρνηση ηττημένων, την δυνατότητα δηλαδή το δεύτερο και το τρίτο κόμμα να σχηματίσουν κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή που οι εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ας δούμε τα ποσοστά που έδωσε η έρευνα, μεταφρασμένα σε έδρες.

Σημειώνεται ότι η έρευνα έδωσε για την πρώτη κάλπη: Ν.Δ 34.4% , ΣΥΡΙΖΑ 26.5% , ΠΑΣΟΚ 10.3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.1%, ΜΕΡΑ 25 2.4%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 2.7%, ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,2%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3.2%. Η διαφορά επί των εγκύρων βρίσκεται στο 7.9%.

Κάρτα για πρώτη Κυριακή

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν τις εξής έδρες:

ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ν.Δ 125

ΣΥΡΙΖΑ 96

ΠΑΣΟΚ 37

Κ.Κ.Ε 17

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 15

ΜΕΡΑ 25 -

Συμπέρασμα: Η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή είναι εφικτή μόνο αν σχηματιστεί κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, αφού μαζί μπορούν να σχηματίσουν πλειοψηφία άνω των 151ας εδρών. Το σύνολο των εδρών που διαθέτουν σε αυτή την περίπτωση είναι 163.

Διαβάστε Επίσης

Αντίθετα και με δεδομένο ότι το ΜεΡΑ25 δεν φαίνεται πιθανό να μπει στη Βουλή, ο σχηματισμός κυβέρνησης ηττημένων δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας, αφού τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί, διαθέτουν μόλις 133 έδρες και άλλος σύμμαχος δεν φαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα.

H κατανομή των εδρών έγινε μετά από μια προσέγγιση της εκτίμησης ψήφου , με την αναγωγή των αναποφασίστων με βάση τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα επί αυτών που απαντούν , λαμβάνοντας υπόψη και το άθροισμα των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής.

Τα ποσοστά αυτά και την κατανομή βρίσκουν και τα εξειδικευμένα sites Europe elects και Greece elects

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 06 Ιουν 2023 | 21:14

Μητσοτάκης: Θα πάμε σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία - Τσίπρας με γραβάτα ο Ανδρουλάκης

"Θέμα του Τσίπρα αν θα κρατήσει τους βουλευτές Ροδόπης που στηρίχτηκαν από το τουρκικό προξενείο - "Θα θέλαμε μόνιμες μειώσεις ΦΠΑ, είναι το μοναδικό που δεν έχουμε καταφέρει - Δεν θα υπάρξει έξτρα φορλόγηση" είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ 06 Ιουν 2023 | 20:42

Κώστας Αχ. Καραμανλής: 38 μέρες κράτησε το ενδιαφέρον του Τσίπρα για τις Σέρρες

Αιχμές Καραμανλή κατά Τσίπρα μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι υποψήφιος ξανά στις Σέρρες.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 06 Ιουν 2023 | 19:46

"Δεν κερδίσαμε εμείς στον νομό Ροδόπης, αλλά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής" - Τι καταγγέλλει πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ στη Ροδόπη και η καταγγελία για εμπλοκή του τουρκικού προξενείου.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 06 Ιουν 2023 | 19:15

Εκλογές 2023: Ο έντονος διάλογος Χαρίτση - Ευαγγελάτου στον αέρα του Mega για το μεταναστευτικό [Βίντεο]

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε με τον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή "Live News" του Mega

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 06 Ιουν 2023 | 18:59

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κω Αποστολάκης, Λινού, Κασσελάκης για τον θάνατο 63χρονης σε καρότσα - Με εντολή Τσίπρα

Με εντολή του Αλέξη Τσίπρα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής βρέθηκαν στην Κω μετά την απώλεια της 63χρονης γυναίκας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 06 Ιουν 2023 | 18:07

Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ - Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια ανά Περιφέρεια

Οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίστηκαν με βάση τη σειρά εκλογής των υποψηφίων, δηλαδή τη σταυροδοσία τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 06 Ιουν 2023 | 17:54

Σκέρτσος: Ενεργούμενα του τουρικού προξενείου οι βουλευτές Φερχάτ και Ζεϊμπέκ - Να τους αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κρυφή ατζέντα στη φορολογία καταλόγισε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ο Άκης Σκέρτσος - Κάλεσε τα δύο κόμματα να πουν ποιους φόρους θα επιβάλλουν, σε ποιους και για πόσο.

ΣΤΙΣ 21 ΜΑΙΟΥ 06 Ιουν 2023 | 17:36

Μητσοτάκης στο νέο τηλεοπτικό προεκλογικό σποτ της ΝΔ: "Έγινε το πρώτο βήμα. Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί"

"Έγινε το πρώτο βήμα. Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί" τονίζει ο Μητσοτάκης στο νέο τηλεοπτικό προεκλογικό σποτ της ΝΔ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 06 Ιουν 2023 | 16:53

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη Τσίπρα στον τόπο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν συμβολική, καθώς το πρωί άρχισε η αγόρευση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα για την υπόθεση του Άλκη Καμπανού.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Ιουν 2023 | 16:49

Ν. Ιωνία: Αρνήθηκαν να χαιρετήσουν τον Μητσοτάκη στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ - "Είστε της σχολής Βαρουφάκη βλέπω" [Βίντεο]

Με μια χαρακτηριστική κίνηση, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ έδιωξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που πήγε να χαιρετήσει διά χειραψίας

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 06 Ιουν 2023 | 16:47

Βατίδου για Κούγια: "Να μην κάνει δηλώσεις άλλου τύπου, είμαι η μάνα των παιδιών του"

Η Εύη Βατίδου μιλά για την προσπάθεια της να κατέβει στην πολιτική και την υποστήριξη που ζητά από τον Αλέξη Κούγια λέγοντας πως "έχει τους τρόπους του"

PUBLIC ISSUE 06 Ιουν 2023 | 16:40

Γιάννης Μαυρής: Που κατευθύνθηκαν οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ - Η εκλογική κατάρρευση

Όπως αναφέρει σε ανάλυση του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Public Issue Γιάννης Μαυρής, η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το σημαντικότερο εκλογικό ρεύμα των πρόσφατων εκλογών.

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 06 Ιουν 2023 | 16:17

Μπέρδεμα με το debate: Περισσότεροι οι δημοσιογράφοι από τους πολιτικούς αρχηγούς - Θα υπάρχει ελεύθερη ερώτηση

Έξι οι δημοσιογράφοι πέντε οι πολιτικοί αρχηγοί στο επόμενο debate - Το ζήτημα θα κληθεί να λύσει η επιτροπή που θα συνεδριάσει την Πέμπτη.