X

Δημοσκόπηση GPO: Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει αρνητικά τα μέτρα της ΔΕΘ - Περιορισμένα κέρδη για τη ΝΔ

Σχετικά με την πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κερδίζει από τον αντίκτυπο των θετικών μέτρων, αλλά περιορισμένα.

Γράφει: TheToc team

Δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" δείχνει ότι η ΝΔ βελτίωσε τα ποσοστά της μετά την ανακοίνωση των μέτρων της ΔΕΘ και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραμένουν καθηλωμένα σε χαμηλές "πτήσεις". Τα ευρήματα δεν ανατρέπουν πάντως τη συνολική εικόνα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, το 32,9% του συνόλου κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ενώ το 35,4% πιστεύει ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις που παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η μεγάλη πλειοψηφία, βέβαια, συνεχίζει να τοποθετείται αρνητικά απέναντι στο πακέτο των εξαγγελιών, ωστόσο το ποσοστό που κρίνει θετικά τα φορολογικά μέτρα μπορεί να θεωρηθεί μια καλή επίδοση για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σχετικά με την πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κερδίζει από τον αντίκτυπο των θετικών μέτρων, αλλά περιορισμένα. Ειδικότερα η καταγραφή των δυνάμεων των κομμάτων στην πρόθεση και εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με την έρευνα της GPO έχει ως εξής:

Πρόθεση Ψήφου

  • Νέα Δημοκρατία: 24,8%

  • ΣΥΡΙΖΑ: 5,2%

  • ΠΑΣΟΚ: 11,2%

  • Ελληνική Λύση: 8,7%

  • ΚΚΕ: 8,1%

  • Νίκη: 1,8%

  • Πλεύση Ελευθερίας: 7,8%

  • Φωνή Λογικής: 3,1%

  • ΜέΡΑ25: 1,4%

  • Νέα Αριστερά: 1,4%

  • Κίνημα Δημοκρατίας: 2,4%

  • Άλλο: 4,1%

  • Λευκό, άκυρο: 1,7%

  • Αναποφάσιστοι: 18,3%

Εκτίμηση ψήφου

  • Νέα Δημοκρατία: 29,7%

  • ΣΥΡΙΖΑ: 6,6%

  • ΠΑΣΟΚ: 14,3%

  • Ελληνική Λύση: 11,1%

  • ΚΚΕ: 10,4%

  • Νίκη: 2,3%

  • Πλεύση Ελευθερίας: 10%

  • Φωνή Λογικής: 3,9%

  • ΜέΡΑ25: 1,8%

  • Νέα Αριστερά: 1,8%

  • Κίνημα Δημοκρατίας

Διαβάστε Επίσης