Δημοσκόπηση: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, «στριμωγμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αρνητική αυτή εικόνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται την ώρα που επιχειρείται η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

dimoskopisi-kuriarxos-o-mitsotakis-strimwgmenos-o-suriza
SHARE THIS
0
SHARES

Ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινωνία παίρνει η κυβέρνηση για τις δύο νομοθετικές τομές που έθεσε άμεσα σε εφαρμογή. Την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και τον αντικαπνιστικό νόμο. Όταν μάλιστα τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τις στηρίζουν ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα της «Pulse» για τον ΣΚΑΙ, τότε η ικανοποίηση στο Μαξίμου για τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ακόμη μεγαλύτερη. 

Στο αντίποδα η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς βλέπει πως ένας μεγάλος αριθμός των πολιτών που ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Ιουλίου δείχνει να διαφωνεί με την αντιπολιτευτική στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η αρνητική αυτή εικόνα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται την ώρα που επιχειρείται η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.      

Το άσυλο διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ 

Ένα θέμα που η Κουμουνδούρου το έχει αναγάγει σε «σημαία» στην αντιπολιτευτική του τακτική απέναντι στην κυβέρνηση, βλέπει τώρα να του γυρνάει επικοινωνιακά σε μπούμερανγκ καθώς το 40% δηλώνει πως συμφωνεί ενώ το 50% βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να μπαίνουν οι φοιτητές με κάρτα εισόδου, στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Η κοινωνία δεν δίνει «άσυλο» στην ανομία 

Η κοινωνία σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, δεν φαίνεται να δέχεται κανένα «άσυλο» στην ανομία και την παραβατικότητα, με το 66% των ερωτηθέντων να τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, το 23% συνολικά δηλώνει ότι διαφωνεί με το νέο νόμο, με το 7% να απαντά ότι μάλλον διαφωνεί και το 16% ότι σίγουρα διαφωνεί. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ απαντά το 11%. 

Όσον αφορά την κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια συμφωνεί το 71% των πολιτών με το 52% σίγουρα να συμφωνεί και το 19% μάλλον να συμφωνεί. Το 20% συνολικά διαφωνεί, 9% δεν εξέφρασε άποψη. 

Ψήφος εμπιστοσύνης για τον αντικαπνιστικό 

Το 75% συνολικά των ερωτηθέντων για την δημοσκόπηση συμφωνεί με τον αντικαπνιστικό νόμο ζητώντας να ελέγχεται η τήρησή του και το 17% δηλώνει ότι αντιτίθεται στα μέτρα του αντικαπνιστικού νόμου. Το 8% απέφυγε να πάρει θέση. 

Ωστόσο ιδιαιτέρως εντυπωσιακό είναι και το εύρημα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου καθώς το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το κυβερνητικό μέτρο, το οποίο ουδέποτε δεν υλοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός. 

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης, επιστρέφει η αισιοδοξία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει σαφές προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για την ακαταλληλότητα για την πρωθυπουργία με την διαφορά να βρίσκεται στις 19 μονάδες. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά φτάνοντας στο 45% και τον Αλέξη Τσίπρα να φτάνει το 26% κανένας από τους δύο δηλώνει το 22%.  

Παράλληλα η δημοσκόπηση αποτυπώνει και την αισιοδοξία των ερωτηθέντων για την πορεία της χώρας. Το 63% συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες πηγαίνουν σε σωστή κατεύθυνση, με το 28% να εκτιμά ότι πηγαίνουν σίγουρα σε σωστή, ενώ το 35% ότι πηγαίνουν μάλλον σε σωστή. Το 31% συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, με το 16% να εκτιμούν μάλλον σε λάθος και το 15% σίγουρα σε λάθος. Δεν ξέρω δεν απαντώ δηλώνει το 6%. 

Στο 14% η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ 

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 14 μονάδες, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 6%, το ΚΚΕ 5,5% η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ 25 3,5%. 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook