Follow us

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η ψαλίδα - Στις 21 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ [Βίντεο]

"Double score" για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
δημοσκοπηση metron analysis

"Double score" για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στη διαφορά στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, όπως δείχνει η δημοσκόπηση που διενήργησε το Forum της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ιδήσεων του Mega.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 42,5% έναντι 21,4 της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τρίτο κόμμα με χαμηλό, ωστόσο ποσοστό, έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7% και το Μέρα 25 με 3,2%. Κάτω από το όριο του 3% η Ελληνική Λύση και η Χρυσή Αυγή με μόλις 1,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση κερδίζουν πόντους από τη διαχείριση της κρίσης. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει το μεγάλο ποσοστό του 73% ως προς τη δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Είναι το υψηλότερο ποσοστό για τον πρωθυπουργό καθώς τον Φεβρουάριο 2018 ήταν στο 41%, ανέβηκε στο 69% τον περασμένη Σεπτέμβρη και εκτινάχθηκε λόγω της πανδημίας.

Δεύτερη σε δημοτικότητα η Φώφη Γεννηματά με 44% δημοτικότητα αντί 55% που έχουν αρνητική γνώμη. Ο δε Αλέξης Τσίπρας έχει 42% θετικές ή μάλλον θετικές απόψεις και 57% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βασίλης Κικίλιας κατακτά τον τίτλο του πιο δημοφιλούς υπουργού, καθώς οι πολίτες σε ποσοστό 22% τον θεωρούν καλύτερο υπουργό της κυβέρνησης.

Ακολουθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 11%, ο Αδωνις Γεωργιάδης με 8%, η Νίκη Κεραμέως με 7%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας με 5% και οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Χαρδαλιάς με 4%.

Στην ερώτηση για τις εντυπώσεις που έχουν οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης ανά τομέα φαίνονται τα εξής:

-Σχεδόν 9 στους 10 (87%) κρίνει μάλλον θετικά την κυβέρνηση στον τομέα της δημόσιας υγείας/κορωνοϊός και μόλις το 10% κρίνει αρνητικά.

-Το 74% συμφωνεί με την κυβέρνηση στις ενέργειές της αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους κράτους.

-Το 60% κρίνει θετικά και τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Το 77% συμφωνεί με την άποψη ότι οφείλει η Κίνα να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την προέλευση του ιού ενώ το 18% διαφωνεί.

Το 95% λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έπρεπε να έχει ενιαία στάση στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Φόβος για το αύριο

Παράλληλα, οι ψηφοφόροι δείχνουν να αγωνιούν πλέον για την επόμενη ημέρα στην οικονομία και τι αφήνει πίσω της η λαίλαπα του κορονοϊού.

Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία αγωνιά τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας όσο και για την επόμενη ημέρα στην οικονομία που σχετίζεται με τις επιπτώσεις από το lockdown.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τον Ιανουάριο ο φόβος για την πανδημία ήταν στο 1%, εκτοξεύτηκε στο 49% στις 20 Μαρτίου και βρίσκεται στο 40% στις 20 Απριλίου.

Αναφορικά με την οικονομία, φτάνει στα επίπεδα του Σεπτέμβρη του 2019 καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που έρχονται και τρομάζει για το αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως στην Ιπποκράτους υπάρχει ένα από τα πιο ιδιαίτερα μανάβικα της Αθήνας

Και το αντίθετο: Εκεί λοιπόν θα πας για βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και για τον -πολύ καλό- καφέ σου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 03 Οκτ 2025 | 10:38

Νέες κινητοποιήσεις "Στο Κόκκινο": "Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς είμαστε 3,5 μήνες απλήρωτοι"

Για "ρεκόρ εργοδοτικής ασυνέπειας που είχαμε αντιμετωπίσει και επί των ημερών Κασσελάκη", κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΟΧΙ ΤΑΝΚΣ 02 Οκτ 2025 | 14:56

Και ο Σύριζα λέει "ναι" στην 4η φρεγάτα Belh@rra- Παρά τις διαφωνίες πολλών κορυφαίων στελεχών

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν υπέρ της απόκτησης και της 4ης φρεγάτας Belh@rra

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΝΔ 02 Οκτ 2025 | 09:54

Μ. Λαζαρίδης: "Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, θα καθόμουν σπίτι μου - Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κόμμα"

"Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το 1993 είχε ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ, θα καθόμουν στο σπίτι μου", δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

ΝΕΑ ΡΩΓΜΗ 02 Οκτ 2025 | 09:46

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κατσανιώτης της ΝΔ υπέρ της κλήσης του "Φραπέ" και του "Χασάπη" στην Εξεταστική

Ερωτώμενος για το εάν θα πρέπει να εξεταστούν και ο "Φραπές" και ο "Χασάπης", ο γαλάζιος βουλευτής είπε "και ο μπακάλης εάν χρειάζεται".

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 01 Οκτ 2025 | 19:03

Συνεχίζεται η κόντρα Αυγενάκη - Κασσελάκη: Ανάρτησε τα έγγραφα μεταβίβασης ακινήτου - "Η συνέχεια στα δικαστήρια"

Με την ανάρτηση του, ο πρώην υπουργός καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε την δήλωση Πόθεν Έσχες του κ. Αυγενάκη για να ισχυριστεί ότι η αγοραπωλησία δεν έγινε

ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 21:48

Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο πετυχημένοι υπουργοί - Το 70% ήθελε μείωση ΦΠΑ

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης προηγούνται και στο σύνολο, όπως και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04

Δημοσκόπηση στη Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη αλλά αποδυναμωμένη η ΝΔ, με μόλις 1% διαφορά από πιθανό "κόμμα Καρυστιανού"

Η εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΣΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2025 | 20:28

Δημοσκόπηση Alco: Στο 24% η ΝΔ, στο 19% οι αναποφάσιστοι - Συγκάλυψη και διαφθορά στην κυβέρνηση βλέπουν 7 στους 10

Η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η οποία διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να "ξεφούσκωσε" δημοσκοπικά - Πώς αυτοπροσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια θέματα θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δημοφιλία 55,1% για τον Χάρη Δούκα - Οι Αθηναίοι συμφωνούν με τις παρεμβάσεις του Δήμου

Tο 48,9% πιστεύει ότι ο Χάρης Δούκας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στη θητεία του απ' ό,τι είχε ο προηγούμενος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

"ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 26 Σεπ 2025 | 22:26

Η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Σταμάτη: Συνέβαλε στη στήριξη των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη

Η ΝΔ αναφέρεται στα όσα καταλογίζουν στον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη, και σημείωσε ότι "ο κ. Σταμάτης, τότε ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, συνέβαλε καίρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή κάθε στήριξης στις οικογένειες των πληγέντων"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 26 Σεπ 2025 | 22:18

Νέες καταγγελίες Ασλανίδη: "Ο Σταμάτης της ΝΔ έπαιρνε συγγενείς θυμάτων και έταζε ρουσφέτια και διαγραφές δανείων"

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Focus FM, σχετικά με το περιστατικό που ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη έξω από την Βουλή.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 23 Σεπ 2025 | 12:24

"Η παράταξη δεν αντέχει άλλους πασόκους": Η ατάκα Θεοδωρικάκου για την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν διευκρίνισε εάν η ΝΔ δεν αντέχει και τη μεταγραφή του Λοβέρδου ή εάν εννοούσε ότι από εδώ και πέρα δεν αντέχει.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΣΤΟ 23,5 Η ΝΔ 22 Σεπ 2025 | 09:48

Δημοσκόπηση Prorata: Ως 20% η δυνητική ψήφος σε ένα "κόμμα Τσίπρα", έως 13% σε "κόμμα Σαμαρά" - Ανεβαίνει η Ελλ. Λύση

Η απογοήτευση, ο θυμός και η απελπισία είναι τα συναισθήματα που ξεχωρίζουν μεταξύ των νεότερων ηλικιών και των χαμηλότερων εισοδημάτων.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ 20 Σεπ 2025 | 12:14

MRB: Οι πολίτες στηρίζουν τη νέα αρχή προστασίας καταναλωτή και την ανάκτηση πόρων από επενδύσεις που δεν έγιναν

Ευρεία στήριξη και για την ανάκτηση επιδοτήσεων για επενδύσεις που… δεν έγιναν

ΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ 19 Σεπ 2025 | 21:17
«ΠΑΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΣΤΑΥΡΟ» 19 Σεπ 2025 | 12:45

Λοβέρδος: Η εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών ήταν ο κύριος λόγος που με έκανε να ενταχθώ στη ΝΔ

"Στη Νέα Δημοκρατία πάω να διεκδικήσω σταυρό, πάω για μάχη, στα νότια" είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

19 Σεπ 2025 | 06:44

Κρας τεστ για την κυβέρνηση η σύγκλιση της ΚΟ: Ψηφίζουν νέο γραμματέα - Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ για τα μέτρα της ΔΕΘ

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο του Μάξιμου Χαρακόπουλου- που κάποιοι εξέλαβαν ως "άνοιγμα" στο Καραμανλικό στρατόπεδο-αναμένεται να υπερψηφιστεί.

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ 18 Σεπ 2025 | 23:07

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μικρή υποχώρηση για τη ΝΔ, σημαντική η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ - Μικρός ο αντίκτυπος της ΔΕΘ

Ως προς την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, η δημοσκόπηση καταγράφει μικρή υποχώρηση στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται στο 21,8% ενώ τον Ιούνιο ήταν στο 22,2%

ΣΤΟ OPEN 18 Σεπ 2025 | 20:27

Δημοσκόπηση MRB: Μακριά από την αυτοδυναμία η ΝΔ - Δεν έπεισαν τα μέτρα της ΔΕΘ, "αγκάθια" ακρίβεια και ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 14,4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στη Βουλή θα έμπαιναν δέκα κόμματα αν γίνονταν αύριο εκλογές

18 Σεπ 2025 | 16:41

Κακλαμάνης και Σκρέκας συναντήθηκαν με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας - "Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα"

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε τη σημασία των καλών σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουρισμό και στο εμπόριο, καθώς και την ενίσχυση αυτών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 18 Σεπ 2025 | 13:14

Απάντηση Λοβέρδου στη Διαμαντοπούλου: Το σκέφτομαι να δημοσιοποιήσω την επιστολή αποχώρησής μου από το ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε πως δεν δημοσιοποίησε αρχικά την επιστολή παραίτησής του επειδή ήθελε "βελούδινο διαζύγιο" με το ΠΑΣΟΚ.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 10:52

Χατζηδάκης για δημοσκοπήσεις: Bρισκόμαστε στο μέσο της τετραετίας, λογικό οι κυβερνήσεις να υποχωρούν

"Παρόλα αυτά, η ΝΔ προηγείται με σημαντική διαφορά των άλλων κομμάτων που δεν μπορούν να βρουν πολιτικά και δημοσκοπικά την περπατησιά τους", ανέφερε.

ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 10:24

Διαμαντοπούλου: Να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Σεπ 2025 | 09:42

Δημοσκόπηση Pulse: Ανδρουλάκης vs Τσίπρας - Ποιος προηγείται σε κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα σχετικά με τα πρόσωπα που κυριαρχούν στον χώρο της Αριστεράς και του Κέντρου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 18 Σεπ 2025 | 08:37

Γαλάζιο αντάρτικο Σιμόπουλου για τις αλλαγές στο ΔΣ της ΔΕΘ: "Κύριε υπουργέ, ζητώ να το αποσύρετε"

Ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε πως του είναι πάρα πολύ δύσκολο να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτή της την επιλογή, ζητώντας από τον υπουργό να την αποσύρει.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΛΩΣΗ 17 Σεπ 2025 | 07:54

Δούκας για προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ: Οι λογικές της εξουσιολαγνείας θέλουν το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ "οφείλει να είναι απέναντι στη συντηρητική πολιτική", καθώς αποτελεί εκφραστή του προοδευτικού χώρου, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 16 Σεπ 2025 | 17:43

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τη διαγραφή Σεμερτζίδου: "Πολιτεύεται με λαθροχειρίες" - "Ξέχασε να ενημερώσει τον Μαρινάκη"

"Προσπάθεια να παραπλανήσει την κοινή γνώμη", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ 16 Σεπ 2025 | 16:10

"Προφανώς, κ. Μητσοτάκη, ήρθε η ώρα της εξαργύρωσης": Πώς σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ

"Ίδρυσε κόμμα πριν τις ευρωεκλογές με μοναδικό στόχο να στερήσει από το ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη θέση και περιφέρεται στα κανάλια αποθεώνοντας την κυβέρνηση" σχολιάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη για τον Ανδρέα Λοβέρδο

16 Σεπ 2025 | 06:17

Από τις παροχές της ΔΕΘ ξανά στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ με έντονη προεκλογική εσάνς η πολιτική σκηνή, με την κυβέρνηση να έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα και την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε τροχιά αναζήτησης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 13 Σεπ 2025 | 09:45

Δημοσκόπηση GPO: Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει αρνητικά τα μέτρα της ΔΕΘ - Περιορισμένα κέρδη για τη ΝΔ

Σχετικά με την πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κερδίζει από τον αντίκτυπο των θετικών μέτρων, αλλά περιορισμένα.

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 13 Σεπ 2025 | 08:05

Επιχείρηση "βομβαρδισμός καλών νέων" στο Μαξίμου: Μία θετική είδηση κάθε μέρα - Πώς θα γίνει το... δημοσκοπικό άλμα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά ικανοποίησης των ερωτηθέντων πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερα όταν η ερώτηση γίνεται για κάθε νέο μέτρο που εξαγγέλθηκε ξεχωριστά

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ OPINION POLL 12 Σεπ 2025 | 16:45

Ζούπης: Χρειάζεται χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα της ΔΕΘ - Μπορεί να εμφανιστούν νέα κόμματα

"Μπορεί να εμφανιστούν καινούργια κόμματα που και πάλι δεν φαίνεται να έχουν τη δυναμική να καλύψουν και να δημιουργήσουν σοβαρό αντίπαλο δέος", λέει ο Ζαχαρίας Ζούπης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Σεπ 2025 | 10:10

Ο "καραμανλικός" Μάξιμος Χαρακόπουλος για γραμματέας της ΚΟ ΝΔ - Με πρόταση Μητσοτάκη

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 19 Σεπτεμβρίου με θέμα την εκλογή Γραμματέα της ΚΟ.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ 12 Σεπ 2025 | 09:45

Ερευνα MRB: Οι 6 στους 10 κατοίκους της Αττικής κρίνουν αρνητικά τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Η έρευνα της MRB για λογαριασμό του ΕΕΑ αποτυπώνει έντονη δυσπιστία, με το 59,8% των πολιτών της Αττικής να κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της ΔΕΘ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:37

Χαμόγελα στην κυβέρνηση μετά το 30,5% στη δημοσκόπηση της Opinion Poll - Παραμένει αγκάθι η ακρίβεια

"Οι δημοσκοπήσεις έχουν αξία, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι πολιτικές και, στο τέλος της ημέρας, οι αποφάσεις των πολιτών στις εκλογές", λένε στο Μαξίμου.

ACTION 24 11 Σεπ 2025 | 20:06

Δημοσκόπηση Opinion Poll: 7 στους 10 δεν "βλέπουν" νίκη Τσίπρα επί Μητσοτάκη στις εκλογές - Πώς εκτιμούν τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Η ΝΔ επιστρέφει στα ποσοστά που είχε δημοσκοπικά τους πρώτους μήνες του 2025, καθώς ξεπερνά έστω και λίγο το 30% - Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο "αγκάθι" για την κυβέρνηση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 11:14

Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% δεν ικανοποιήθηκε από τα μέτρα της ΔΕΘ

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 09 Σεπ 2025 | 17:58

ΝΔ: Fake news της αντιπολίτευσης τα περί επιβολής μείωσης ΦΠΑ από την ΕΕ

"Όσα λέγονται για "πρόστιμα επειδή δεν μειώσαμε ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά" είναι εκτός κάθε πραγματικότητας" τονίζει η ΝΔ.

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 23:03

"Έλεος με τα fake news": Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη Σοφία απαντά για τα εισιτήρια, το ποπ κορν και την coca cola στη Βοστώνη

Τι προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Μητσοτάκη και την απάντηση στα social media.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 04 Οκτ 2025 | 19:54

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πάνο Ρούτσι: "Δώστε εντολή τώρα - Σταματήστε την ύβρη"

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Σύνταγμα

ΙΣΡΑΗΛ 04 Οκτ 2025 | 19:20

Το χρονοδιάγραμμα απέλασης των 27 Ελλήνων του στολίσκου για τη Γάζα - Οι 11 κάνουν απεργία πείνας

Η Ελληνίδα πρέσβης στο Ισραήλ θα επισκεφθεί πάλι την Κυριακή το κέντρο κράτησης Κετσιότ στην έρημο Νεγκέβ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 18:53

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Άδωνι Γεωργιάδη: "Επιτελεί τον ρόλο του αποπροσανατολισμού"

Στα όσα είπε για εκείνη και για τον Πάνο Ρούτσι ο κ. Γεωργιάδης απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ 04 Οκτ 2025 | 18:37

Μετωπική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και "πράσινο" στέλεχος που δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στη Θεσσαλία - Ο Χάρης Δούκας ζητά διαγραφές

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ΚΥΔ και να δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στην Κάρλα στη Θεσσαλία.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Οκτ 2025 | 16:34
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 04 Οκτ 2025 | 16:16

Αβραμόπουλος: "Στηρίζω το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, δεν είναι πολιτικό ή νομικό ζήτημα αλλά ανθρώπινο και ηθικό"

"Το δικαίωμα ενός γονιού να γνωρίζει την αλήθεια και να βρει γαλήνη μέσα από αυτήν είναι ιερό", ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" 04 Οκτ 2025 | 15:56

Βελόπουλος: Οσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, από όπου και αν προέρχονται, πρέπει να πάνε φυλακή

"Όλοι όσοι έκλεψαν και όσοι ενεπλάκησαν, από όποιο κόμμα και αν προέρχονται, πρέπει να πάνε φυλακή και να δημευθεί η περιουσία τους", είπε.

04 Οκτ 2025 | 15:46

Μητσοτάκης από Αμοργό: Τα Θαλάσσια Πάρκα σε νότιο Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες, άσκηση κυριαρχίας της πατρίδας μας

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία της δράσης "Αμοργόραμα" για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε δηλώσεις που έκανε.

04 Οκτ 2025 | 15:03

Ο Τσίπρας απάντησε σε φοιτητές της Σορβόννης για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε πρώτη φορά για το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση που διεξάγεται στο εσωτερικό της χώρας γίνεται ερήμην του.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Οκτ 2025 | 13:58

Τσουκαλάς: Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωσης

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνεχή εργαλειοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ανέφερε ότι "υπάρχουν δομικά προβληματικές πρόνοιες του άρθρου 86 που επιτρέπουν στην πλειοψηφία να κουκουλώσει".

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ 04 Οκτ 2025 | 13:32
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 04 Οκτ 2025 | 13:23

Πυρά Αδωνι κατά γιατρών Ρούτσι και Κωνσταντοπούλου - "Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν πολιτικά παιχνίδια"

Τις ανακοινώσεις του νοσοκομείου Νίκαιας και των γιατρών που παρακολουθούν τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι σχολίασε o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 04 Οκτ 2025 | 13:10

Φάμελλος: Κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει η Δεξιά

"Για να φύγει η δεξιά μια ώρα αρχύτερα και να ανασάνει η πατρίδα μας και ο Ελληνικός λαός", τόνισε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 04 Οκτ 2025 | 12:49

Στα βόρεια της Λέσβου το τουρκικό ερευνητικό "Πίρι Ρέις" - Η Αθήνα παρακολουθεί την πορεία του

Η Αθήνα είχε αντιδράσει με έκδοση αντι-navtex από τον σταθμό της Λήμνου - Πηγές από την Αθήνα υπενθυμίζουν ότι το Πίρι Ρέις δεν διαθέτει δυνατότητες έρευνας στον βυθό.

ΔΗΛΩΣΗ 04 Οκτ 2025 | 12:14

Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα προόδου η δήλωση της Χαμάς - Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως

Ο Πρωθυπουργός σε δήλωση που ανήρτησε τόνισε ότι πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι του Ισραήλ αμέσως και να σταματήσουν οι εχθροπαξίες.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 12:11

Σδούκου για Ρούτσι: Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να σταματήσει να υποβάλλει τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία

Η Αλεξάνδρα Σδούκου είπε πως θα ήθελε και εκείνη να μάθει τη συνέβη το βράδυ του Φεβρουαρίου όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 04 Οκτ 2025 | 11:00

Επετειακό βίντεο της Νέας Δημοκρατίας για τα 51 χρόνια από την ίδρυσή της

Η Νέα Δημοκρατια ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επετειακό βίντεο

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Οκτ 2025 | 10:45

Γεωργιάδης κατά των γιατρών του Ρούτσι: "Αν θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του και πάθει κάτι, θα έχουν την ποινική ευθύνη"

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί τη γιατρό του Πάνου Ρούτσι, κ. Κοσμοπούλου, ότι "χρησιμοποιεί την ιατρική της ιδιότητα για πολιτικά παιχνίδια".

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

03 Οκτ 2025 | 22:30

Αλέξης Τσίπρας από Σορβόννη: Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος με λάθος ηγεσία

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη μίας "προοδευτικής στροφής" τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

GLOBAL SUMUD FLOTILLA 03 Οκτ 2025 | 19:29

Στολίσκος για Γάζα: Εντονο διάβημα του ΥΠΕΞ για "απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά Ισραηλινού υπουργού"

Καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες πολίτες, που συμμετείχαν στον στολίσκο "Global Sumud Flotilla" και βρίσκονται σε κέντρο κράτησης