Γκάλοπ Metron Analysis: Στο 12,1% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Πεντακομματική Βουλή αλλά και με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται ένα βήμα πριν την αυτοδυναμία, δίνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

dimoskopisi-metron-analysis-flertarei-me-tin-autodunamia-i-nd
SHARE THIS
0
SHARES

Πεντακομματική Βουλή αλλά και με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται ένα βήμα πριν την αυτοδυναμία "δείχνει" νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό του "Βήματος της Κυριακής". 

Ειδικότερα, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα παραμένει σε διψήφια νούμερα, καθώς στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,2%, έναντι ποσοστού 25,1% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Άνοδο εμφανίζει και το κόμμα της Χρυσής Αυγής που συγκεντρώνει ποσοστό 9,1%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%.  Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1%.

Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων βρίσκονται κάτω από το 3%, με ποσοστά 1,9%, 1,3% και 2,7% αντίστοιχα, ενώ η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει στη δημοσκόπηση ποσοστό 2,8%. Η ΛΑΕ βρίσκεται στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%. «Άλλο κόμμα» ψηφίζει το 4% των ερωτηθέντων.

Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης της Metron Analysis είναι και το ότι 1 στους 3 ψηφοφόρους του λεγόμενου Κέντρου βρίσκεται στην «γκρίζα ζώνη» των αναποφάσιστων.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία: 37,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 25,1%
Χρυσή Αυγή: 9,1%
Κίνημα Αλλαγής: 7,0%
ΚΚΕ: 6,1 %
Το Ποτάμι: 1,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,3%
Ένωση Κεντρώων: 2,7 %
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,3 %
Ελληνική Λύση: 2,8%
Άλλο: 4.0 %

Η μάχη των δημοσκοπήσεων

Την ίδια στιγμή κλείσιμο της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Vox Pop Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Documento. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων βρίσκεται στις δύο ποσοστιαίες μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 29,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει το ποσοστό του στο 27,5%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:

ΝΔ 29,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%

Χρυσή Αυγή: 9,2% 

ΚΙΝΑΛ: 4,8%

ΚΚΕ: 3,5%

Το Ποτάμι: 0,7%

ΑΝΕΛ: 0,9%

Ένωση Κεντρώων: 1,9%

Λοιπά κόμματα: 1,8%

Ανεξάρτητη ψήφος: 13,9%

 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook