Follow us

Δημοσκόπηση Opinion Poll για το TheTOC: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές - Προβάδισμα 8,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση για το 2023 από την Opinion Poll για το TheTΟC. Η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, η πίεση στο ΠΑΣΟΚ και ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες. Μητσοτάκη ή Τσίπρα;

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

H Ν.Δ εισέρχεται στο 2023 και την τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές, με ισχυρό προβάδισμα 7.8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και με ποσοστά στην πρόθεση ψήφου 32.6% έναντι 24.8%. Αυτή είναι η γενική εικόνα της δημοσκόπησης της Opinion Poll που παρουσιάζει σήμερα το TheTOC- η διαφορά φθάνει το 8,2% όταν λαμβάνουμε υπόψιν μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια- και είναι η πρώτη δημοσκόπηση του νέου έτους 2023.

Η δημοσκόπηση δίνει στις δεύτερες κάλπες, ποσοστό της τάξης του 35-36% για τη Νέα Δημοκρατία, επίδοση που είναι κοντά στην αυτοδυναμία, χωρίς όμως να αποτελεί εγγύηση, αφού αυτό θα κριθεί από το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής. Αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Ας ξεκινήσουμε με τις επιλογές των πολιτών στις πρώτες εκλογές που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, πιθανώς τον Απρίλιο ή και τον Μάιο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Δημοσκόπηση Opinion Poll για το TheTOC: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές - Προβάδισμα 8,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο πρώτα κόμματα αυξάνουν την δημοσκοπική τους επίδοση σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου κατά 0.5% και 0.6% αντίστοιχα, συνεχίζοντας την πορεία αύξησης των δυνάμεών τους και αύξησης της συσπείρωσής τους. Ωστόσο η αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει τις απαραίτητες διαστάσεις, ώστε να έχουμε κάποια σημαντική μείωση της διαφοράς ή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Η διαφορά σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας, τον Δεκέμβριο, μειώθηκε μόλις 0.1% τον τελευταίο μήνα, έμεινε δηλαδή ουσιαστικά σταθερή.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στο 10% ( 10.5% επί των εγκύρων), σημειώνοντας μείωση 1.2% σε σχέση με τον Δεκέμβριο και 4.2% σε σχέση με τις αρχές του 2022. Αυτό σίγουρα είναι ενα καμπανάκι για την ηγεσία του Κινήματος, αφού φαίνεται η υπόθεση των υποκλοπών να μην απέδωσε τα αναμενόμενα- τουναντίον- ενώ και η υπόθεση της Εύας Καϊλή, έστω και αν οι ερωτώμενοι δεν αποδίδουν ευθύνη στο κόμμα της για το σκάνδαλο, σίγουρα δεν βοήθησε.

Τα υπόλοιπα κόμματα σημειώνουν τις εξής επιδόσεις:

Κ.Κ.Ε 4.5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4%, ΜΕΡΑ25 ποσοστό 2.7% και ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 2.3% , οι οποίες επί των εγκύρων είναι αντίστοιχα 4.7%, 4.2%, 2.8% και 2.4%.

Σημειώνουμε ότι σε σχέση με την πρώτη μέτρηση του 2022 υπάρχει αύξηση της Ν.Δ κατά 1.4% και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 5.2%, κάτι που κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου έφερε μείωση της διαφοράς από 11.6% στο 7.8%. Δείτε παρακάτω τις μετρήσεις του 2022 και του 2021 και την εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου για τα κόμματα από το γκάλοπ της Opinion Poll τον Μάιο του 21, έως και τον Ιανουάριο του 23.

Opinion Poll

Επίσης, επισημαίνουμε, ότι όταν βλέπουμε την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Ν.Δ συγκεντρώνει 34.2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, η διαφορά δηλαδή γίνεται 8.2%.

Opinion Poll

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει όμως τι δηλώνουν οι ψηφοφόροι ότι θα ψηφίσουν στις δεύτερες εκλογές, αν δεν σχηματιστεί Κυβέρνηση από τις πρώτες κάλπες, το οποίο είναι και το πιθανότερο. Ασφαλώς το ερώτημα τίθεται σε απόσταση από το κλίμα που θα διαμορφωθεί στις κάλπες και από τα ισχυρά διλήμματα που θα τεθούν μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Είναι σαφής η τάση ενίσχυσης των δύο πρώτων κομμάτων, με ταυτόχρονη συμπίεση των ποσοστών των υπολοίπων κομμάτων και ειδικά του ΠΑΣΟΚ. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ αυξάνει την δημοσκοπική επίδοσή της κατά 2.5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 1.4% ( άθροισμα 4% ) και διαμορφώνεται Ν.Δ 35.1% ( 36.7% επί των εγκύρων, κοντά στην αυτοδυναμία δηλαδή) και ΣΥΡΙΖΑ 26.2% ( 27.4%).

Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα πέφτει από το 10% στην πρόθεση ψήφου, στο 8.8% ( 9.2) , το Κ.Κ.Ε χάνει ελάχιστα και από το 4,5% πέφτει στο 4.2% ( 4.4%) , η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ χάνει 0,4% και πέφτει στο 3.6% ( 3.8%), το ΜΕΡΑ25 χάνει επίσης μικρό αριθμό ψηφοφόρων και πηγαίνει στο 2.2% ( 2.3%), ενώ απώλειες σημειώνει και το κόμμα Κασιδιάρη, δηλαδή το ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ- ΕΛΛΗΝΕΣ που φέτει στο 1.9% (2%).

Με τους Αναποφάσιστους να είναι στο 10.8% ( 11.3%)

Opinion Poll

Οι Έλληνες υποδέχονται το 2023 με το 37.7% να δηλώνει ότι είναι πολύ και αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας και της ζωής τους, το 27.5% λίγο και το 33,4% καθόλου.

Opinion POll

Διαβάστε Επίσης

Τα προβλήματα που τους απασχολούν και θεωρούν ότι ότι είναι τα πιο σημαντικά είναι η ακρίβεια με 64.5%, τα εθνικά θέματα- που φαίνεται να απασχολούν όλο και περισσότερο με 30.4%- και η ενεργειακή κρίση/τα τιμολόγια της ενέργειας με 16.5%. Ενώ ακολουθούν τα προβλήματα του ΕΣΥ με 12.7% και η ανεργία 12.2% . Οι υποκλοπές απασχολούν το 4.7%. Σημειώνεται, ότι ο κάθε ερωτώμενος είχε την δυνατότητα να απαντήσει αυθόρμητα μέχρι τρία προβλήματα.

Opinion POll

Για την ακρίβεια: Είναι σημαντικό για την ερμηνεία άρα και για την όποια κοινωνική, πολιτική συμπεριφορά απέναντι στο πρόβλημα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, ότι το 42.6% της κοινής γνώμης θεωρεί ως βασική αιτία για την δημιουργία του προβλήματος, τη διεθνή συγκυρία. Ασφαλώς, το 45% δείχνει την κυβέρνηση και την πολιτική της ως βασική αιτία, αλλά πρακτικά μιλάμε για μια κοινωνία που ερμηνεύει σε σημαντικό βαθμό όσα γίνονται υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων.

Opinion POll

Όσον αφορά στα μέτρα της κυβέρνησης το 38.2% θεωρεί θετική και μάλλον θετική την πρωτοβουλία για το καλάθι του νοικοκυριού, με την πλειοψηφία όμως, το 56.5% να έχει αντίθετη άποψη.

Opinion POll

Την ίδια στιγμή, το επίδομα για την αγορά τροφίμων αξιολογείται ως θετικό από περισσότερους πολίτες, με το 46.7% των ερωτηθέντων να εκφράζεται θετικά, ενώ το 49.1% έχει αντίθετη άποψη.

Opinion Poll

Μάλιστα, το τελευταίο θεωρείται από το 9.2% ως μια σημαντική βοήθεια, από το 32.9% ως μια μικρή αλλά αναγκαία βοήθεια και από το 53.6% ως μια σχεδόν μηδαμινή βοήθεια.

Opinion Poll

Μελετώντας τους πίνακες των αναλύσεων ανά κόμμα , γίνεται φανερό ότι πέραν της οξύτητας του προβλήματος της ακρίβειας, υπάρχει και το θέμα της κομματικής πόλωσης που επηρεάζει τις απαντήσεις. Για παράδειγμα, το 68.4 των ψηφοφόρων της Ν.Δ έχει θετική άποψη για το καλάθι του νοικοκυριού και το 74.3% για το νέο μέτρο για την αγορά τροφίμων, ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά αυτά γίνονται 18% και 28.8% αντίστοιχα. Πλειοψηφικά θετική στάση, πάνω από τον μέσο όρο, έχουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 50.4% θετικές απόψεις για το καλάθι και 54.7% για το νέο επίδομα για τα τρόφιμα.

opinion poll

Opinion Poll

Ιδιαίτερη αξία πάντως για την συνολική αποτύπωση της ικανοποίησης των πολιτών από το πώς έχει χειριστεί συνολικά η Κυβέρνηση το θέμα της ακρίβειας και πώς έχει στηρίξει τα νοικοκυριά με όσα μέτρα έχει πάρει στο διάστημα των τελευταίων μηνών, έχει και η απάντηση στην συνολική ερώτηση. Σ΄αυτή το 48.1% απαντά θετικά για την συνολική στάση και τα μέτρα της Κυβέρνησης , με το 49.8%να έχει αρνητική άποψη. Μοιάζει σαν μια κοινωνία χωρισμένη στα δύο.

Opinion Poll

Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι αναμενόμενο, η ακρίβεια δυσκολεύει τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τις πιο ευπαθείς ομάδες. Το 16.9% δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, το 41.7% ότι αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες, το 30.3% ότι δυσκολεύεται μεν αλλά ανταπεξέρχεται και μόλις το 10.2% απαντά μόνο, ότι δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κατάσταση.

Από πολιτικής άποψης, έχει σημασία ότι ενώ το 48.1% δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από την στάση και τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 21.5% δηλώνει ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν είχαμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , με το 71.5% να έχει αντίθετη άποψη. Μόνο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πλειοψηφική απάντηση ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με κυβέρνηση Τσίπρα ( 51.8%). Ανάμεσα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, τα ποσοστά που θεωρούν ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με κυβέρνηση Τσίπρα, είναι:

Ν.Δ 11.3%, ΠΑΣΟΚ 14%, Κ.Κ.Ε 21.4%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 26.7% και ΜΕΡΑ 25, 30.8%.

Opinion Polla

Διαβάστε Επίσης

Δεν απασχολούν ιδιαίτερα Qatargate και υποκλοπές

Το θέμα της εμπλοκής της Εύας Καϊλή στο Qatargate δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα απ΄ότι φαίνεται από τον πίνακα συγκριτικής αξιολόγησης των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες. Στην ερώτηση ποιος πλήττεται περισσότερο από το σκάνδαλο η σειρά είναι : Η Ελλάδα 26,0 %, το Πολιτικό Σύστημα 21.0 %, το Ευρωκοινοβούλιο 18.0 %, το ΠΑΣΟΚ 9%, ενώ το 15,0 % θεωρεί ότι δεν πλήττεται κανένας ιδιαίτερα.

Opinion Poll

Όσον αφορά στον χειρισμό της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο πρόβλημα, το 43.2% θεωρεί ότι ήταν σωστός ο τρόπος αντιμετώπισης, με το 42% να έχει αντίθετη άποψη. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , το 61% θεωρεί ορθό τον τρόπο που η ηγεσία του κόμματος αντιμετώπισε το πρόβλημα και το 32.8% έχει αντίθετη άποψη.

Opinion Poll

Σχετικά με το πως έχουν χειριστεί την υπόθεση των υποκλοπών η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση και η Δικαιοσύνη, είναι σημαντικό το εύρημα-μήνυμα και προς τις τρεις πλευρές, ότι το ισοζύγιο θετικών- αρνητικών αξιολογήσεων είναι καθαρά αρνητικό και για τους τρεις. Για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση θετική άποψη έχει το 29.8% έναντι 58.6% που έχει αρνητική, για την Δικαιοσύνη είναι 25.8% έναντι 57.9% και για την Αντιπολίτευση 22.1% έναντι 65%.

Opinion Poll

Διαβάστε Επίσης

Τι πιστεύουν για το κυβερνητικό έργο και τον Πρωθυπουργό - Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο δηλώνει το 38.8%,με το 60.8% να έχει αντίθετη άποψη. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ικανοποίησης βρίσκονται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με 69.1%, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με 66.7% και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 45.3%. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η ικανοποίηση είναι στο επίπεδο του 15.5%.

Opinion Poll

Στον χώρο του Κέντρου η ικανοποίηση είναι 42.8%.

opinion poll

Την ίδια στιγμή η ικανοποίηση από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 12.6% με το 86% να έχει αντίθετη άποψη. Το μεγαλύτερο ποσοστό βρίσκεται- όπως αναμένεται- ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, με 28.5% των αριστερών ψηφοφόρων να δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση Τσίπρα, ενώ λίγο ικανοποιημένο δηλώνει το 38,5% και καθόλου το 31,7%. Σε όλα τα άλλα κομματικά ακροατήρια η ικανοποίηση κυμαίνεται από 3% έως 12.3%.

Opinion Poll

Στον χώρο του Κέντρου η ικανοποίηση είναι της τάξης του 6,0 %.

Opinion Poll

Η ικανοποίηση από την συνολική παρουσία και το έργο του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στο 40.8% ( 2% περισσότερο από την ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο), με το 58.5% να έχει αντίθετη άποψη. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ικανοποίησης βρίσκονται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με 72.2% και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 50.7%. Στον χώρο του Κέντρου η ικανοποίηση φτάνει το 47%.

Opinion Poll

Ο Πρωθυπουργός είναι ο δημοφιλέστερος Πολιτικός Αρχηγός με 48,2 % θετικές και μάλλον θετικές απόψεις. Ακολουθούν οι Ν. Ανδρουλάκης, Α. Τσίπρας και Δ. Κουτσούμπας με 30.7%, 30.3% και 29.3% αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν ο Γ. Βαρουφάκηςμε 19% και ο Κ. Βελόπουλος με 15.6%.

Opinion Poll

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προηγείται στην δυνατότητα διαχείρισης κρίσιμων κυβερνητικών τομέων έναντι του Α. Τσίπρα. Πιο μεγάλη είναι η υπεροχή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής με 58.3% έναντι 18.1%, στο Μεταναστευτικό με 48.4% έναντι 19.3%, στα θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης με 47.5% έναντι 22.7%, στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας με 46.2% έναντι 18.6%.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το εύρημα ότι τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εμπιστεύονται γενικά οι πολίτες σε ποσοστό 42,7%, ενώ αντίθετα η εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα είναι μόλις στο 22,3%. Εύρημα που αποτυπώνεται και σε άλλη απάντηση, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη πιο ειλικρινή, σε σχέση με τον κ. Τσίπρα.

Και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 36.9% έναντι 26.4% του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι η αριστερά θεωρείται πιο γενναιόδωρη στις παροχές και στην στήριξη της κοινωνίας με επιδόματα.

Η υπεροχή διατηρείται αλλά η διαφορά μειώνεται αισθητά στα θέματα θεσμών και διαφάνειας, με 35.4% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 27% για τον Αλέξη Τσίπρα. Οι υποκλοπές γαρ. Στα θέματα διαφθοράς επίσης η διαφορά είναι μικρή, με 32.3% έναντι 26.2% για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού η Νέα Δημοκρατία επλήγη από τις υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα.

Η διαφορά μειώνεται περισσότερο στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και την στήριξη των ασθενέστερων, με 36.4% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 33.4% για τον Αλέξη Τσίπρα, που διορθώνει την εικόνα του αρχηγού της αντιπολίτευσης στα κοινωνικά θέματα.

Opinion Poll

Ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό επιλέγει το 45.4% τον Κ. Μητσοτάκη έναντι του 22.9% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και του 29.6% που επιλέγει τον Κανένα. Τις καλύτερες επιδόσεις ο Κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με 80.6% έναντι 6% του Α. Τσίπρα και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που επιλέγεται από το 62.5% έναντι του 15.6% που επιλέγει τον Α. Τσίπρα, εύρημα που έχει ενδιαφέρον για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς τον πρωθυπουργό.

Opinion Poll

Στον χώρο του Κέντρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγεται από το 53.7% έναντι του 15.3% που επιλέγει τον Α. Τσίπρα.

Opinion Poll

Το 29% προτιμά αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ , το 18.8% Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 17.5% Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την Ν.Δ, το 7.8% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 14.7% κάποιο άλλο σχήμα( οικουμενική, Κυβέρνηση τεχνοκρατών κ.ά) . Στον χώρο του Κέντρου το 31.9% προτιμά αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ, το 25.9% Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την Ν.Δ , το 15.3% Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ , το 5.6% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Opinion Poll

Η παράσταση νίκης δίνει συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ της Ν.Δ στις ερχόμενες εκλογές . Αυτό πιστεύει το 64.7% έναντι 18.9% που θεωρεί ότι θα νικήσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Opinion Poll

Η τελευταία κάρτα αφορά το ποιο κόμμα οι ψηφοφόροι θα ψήφιζαν σίγουρα, προηγείται η Νέα Δημοκρατία, ποιο κόμμα πιθανώς να ψήφιζαν, όπου τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου τα ίδια, με το ΠΑΣΟΚ όμως να εμφανίζεται ως μια πιθανή προοπτική, και τα μικρά κόμματα, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση να είναι τα κόμματα που οι ψηφοφόροι δεν θα ψήφιζαν επ΄ουδενί.

Opinion Poll

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης

ταυτοτητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΡΕΥΝΕΣ 11 Σεπ 2025 | 16:24

Τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου δεν δείχνουν άνοδο της κυβέρνησης μετά τη ΔΕΘ, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των Νέων, τα μέτρα δεν έχουν προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ CHEVRON 11 Σεπ 2025 | 13:56

Μητσοτάκης στον Αμερικανό "τσάρο" της ενέργειας για τη δολοφονία Κερκ: "Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας"

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Νταγκ Μπέργκαμ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 11 Σεπ 2025 | 13:03

Καρφιά Κασσελάκη για Τσίπρα: Οταν μιλούσα εγώ για πατριωτισμό, με έλεγαν δεξιό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυστηρή κριτική προς τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε για ακόμη μια φορά ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 11:14

Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% δεν ικανοποιήθηκε από τα μέτρα της ΔΕΘ

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 09:26

Στον αγιασμό του 8ου Δημοτικού Ν. Φιλαδέλφειας ο Μητσοτάκης με έμπλαστρο στον αυχένα - Επαθε ψύξη στη ΔΕΘ [εικόνες]

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον αγιασμό ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Είχε έμπλαστρο στον αυχένα λόγω ψύξης.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 11 Σεπ 2025 | 07:37

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να "γοητεύσει" ξανά το 40% που τον ψήφισε το '23 - Η μοναδική δεξαμενή ψήφων που διαθέτει

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί "ρελάνς" με τα μέτρα της ΔΕΘ, με τον πρωθυπουργό να κοιτάζει στο κέντρο, που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία δύο εκλογικές νίκες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 Σεπ 2025 | 20:30

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βίντεο στο TikTok για το Final 4 στην Αθήνα - "Δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης"

"Αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης μας να φέρει στην πατρίδα μας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις", αναφέρει ο πρωθυπουργός κρατώντας μια μπάλα μπάσκετ.

ΤΙ ΕΙΠΕ 10 Σεπ 2025 | 20:17

Στο Χαϊδάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα μετατρέπεται σε σημαντικό ενεργειακό παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο" [εικόνες]

Ο Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Χαϊδάρι όπου μίλησε σε πολίτες και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στα ενεργειακά μετά την επίσημη αίτηση ενδιαφέροντος που κατέθεσε η Chevron μαζί με τη HELLENiQ Energy για την αξιοποίηση τεσσάρων οικοπέδων για έρευνες υδρογονανθράκων.

«ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ» 10 Σεπ 2025 | 07:16

Ο Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό παράθυρο για νέες παροχές - Οι 10 παρεμβάσεις για την αύξηση του εισοδήματος

Στη χθεσινή του συνάντηση με τον Κώστα Τασούλα, ο πρωθυπουργός "έδειξε" σε νέα θετικά μέτρα, με έμφαση τις μειώσεις φόρων.

ΔΗΛΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 15:59

Δυσφορία στην κοινότητα των Ρομά για τη φορολογική μεταρρύθμιση του Κ. Μητσοτάκη- Γιατί εξαιρούνται

Αν και πολύτεκνοι, πολλοί εκ των εκπροσώπων της κοινότητας, δεν θα δουν όφελος στα οικονομικά τους

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 15:01

Ο Τσίπρας με την Μπαζιάνα αγόρασαν το σπίτι τους στην Κυψέλη με τραπεζικό δάνειο 580.000 ευρώ

Η αγοραπωλησία αφορά δύο διαμερίσματα και δύο κλειστές θέσεις πάρκινγκ, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα 580.000 ευρώ.

ΠΩΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 09 Σεπ 2025 | 12:47

Το μυστικό "γκρουπ των 5" στο WhatsApp για τα μέτρα της ΔΕΘ και η ατάκα Μητσοτάκη για το... 2026

Το συγκεκριμένο γκρουπ λειτουργούσε ως συνεχής και αδιάκοπη σύσκεψη και εκεί ουσιαστικά προς τα τέλη Αυγούστου "κλείδωσαν" όλα τα μέτρα

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 09 Σεπ 2025 | 11:18

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Μειώνουμε φόρους, αυξάνουμε καθαρούς μισθούς με έμφαση στις οικογένειες"

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας και τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 07:15

Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε χαμηλούς τόνους στη ΔΕΘ - Το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και ο φόβος για μια νέα δικογραφία

Ο πρωθυπουργός επέλεξε στις δημόσιες τοποθετήσεις του να κρατήσει ένα ήπιο προφίλ, "καθαρίζοντας" τον πολιτικό διάδρομο μέχρι το εκλογικό 2027, για τον εκλογικό νόμο και για τις πρόωρες εκλογές.

09 Σεπ 2025 | 07:01

Στέγαση και ενοίκια: Υπάρχουν καλές ιδέες, αλλά δεν πείθουν τα μέτρα της κυβέρνησης - Τι λένε ιδιοκτήτες και αγορά

Πώς εκτιμούν η αγορά και οι ιδιοκτήτες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ για τη στέγαση και τα ενοίκια

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 08 Σεπ 2025 | 16:28

Κώστας Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χωρίς πυξίδα και σχέδιο για το πώς πρέπει να σταθεί η χώρα στις νέες συνθήκες

Ο Κώστας Τσουκαλάς σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός "ξέχασε" τους μικρομεσαίους, τονίζοντας ότι προχωράει στον "αφανισμό" της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9ΟΥ 08 Σεπ 2025 | 15:18

Ανάρτηση Τσίπρα: Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα που πρέπει να αναδείξουμε

Σήμερα Δευτέρα οκτώ Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση με απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του.

ΤΙ ΑΥΖΗΤΗΣΑΝ 08 Σεπ 2025 | 14:17

Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 08 Σεπ 2025 | 13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη - Γεραπετρίτη με τον γιο του στρατάρχη Χαφτάρ στο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικές σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης, ενώ συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσής τους στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2025 | 11:07

Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ αφορούν τους πάντες - Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο

"Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο", σημείωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Μαρινάκης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 10:23

Προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού: Τα μέτρα καλύπτουν πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενους

"Δημιουργήθηκε ένας χώρος δημοσιονομικός από τις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αυτά τα χρόνια", σημείωσε ο κ. Αργυρού.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 08 Σεπ 2025 | 10:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Μαξίμου στις 12.30

Στο Μαξίμου θα συναντηθεί ο Κ. Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 08 Σεπ 2025 | 10:05

Απάντηση Χριστοδουλίδη σε Μητσοτάκη: H Κύπρος θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για το καλώδιο

"Η Λευκωσία θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει", σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πράξουν το ίδιο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 09:50

Κεραμέως για ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Αυξημένα καθαρά ποσά στη μισθοδοσία από τον Ιανουάριο

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως για "την ακρίβεια δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στηρίξεις τους πολίτες από το να διευρύνεις το διαθέσιμο εισόδημα".

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 08:24

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τη Λευκωσία για το καλώδιο και τα επόμενα βήματα

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το καλώδιο ως ένα "πολύ σημαντικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης" που θα ωφελήσει πρωτίστως την Κύπρο, η οποία παραμένει ενεργειακά απομονωμένη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Σεπ 2025 | 07:18

Τα τρία "όχι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα καρφιά σε Τσίπρα και τους "χρυσούς χορηγούς" του

Ο Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι η επάνοδος Τσίπρα στην πολιτική σκηνή είναι ένα θέμα που αγγίζει την κεντροαριστερά και όχι τη γαλάζια παράταξη, μειώνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ της είδησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 21:02

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Είναι πρωθυπουργός που φοβάται την κοινωνία και τις αντιδράσεις της"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη "πρωθυπουργό εσωτερικού χώρου"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 07 Σεπ 2025 | 20:25

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι άξονες και οι στόχοι της κυβέρνησης έως το 2027

"Δεν είναι στις προθέσεις μου η αλλαγή του εκλογικού νόμου", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια περί διαδοχής του στη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

07 Σεπ 2025 | 18:38

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό ούτε από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

"Ο λαός το 'ταμείο' το κάνει καθημερινά κι αυτό είναι πάντα μείον για τις ανάγκες του", λέει το ΚΚΕ για τη ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ 07 Σεπ 2025 | 17:58

Η ερώτηση που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Διαμαρτυρίες από Ριζοσπάστη και Documento για αποκλεισμό

"Δεν γνωρίζω το θέμα καν. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω", είπε ο Πρωθυπουργός.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Σεπ 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα - Η χώρα δεν αντέχει άλλο"

"Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη σωστή κυβέρνηση", ανέφερε συγκεκριμένα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 14:45

Τσουκαλάς (ΠΑΣΟΚ): Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους

"Αν θυμάστε εμάς μας είχαν χαρακτηρίσει πολιτικούς απατεώνες", είπε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 12:16

Ο λογαριασμός της ΔΕΘ: Μείωση φόρου από... 0 έως και 5.300 ευρώ τον χρόνο - Ποιοι κερδίζουν και πόσα

Ακόμη και σε… χιλιάδες ευρώ μετριέται το όφελος που προκύπτει για τους φορολογούμενους από την νέα κλίμακα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 07 Σεπ 2025 | 10:03

Στεγαστικό: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα στην Ελλάδα θα χτιστούν 2.000 διαμερίσματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 07 Σεπ 2025 | 08:24

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Καλύτερα μια κυβέρνηση που κάνει λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση"

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν όμως τα πολιτικά μηνύματα, μέσα από τα οποία είπε "όχι" στα ευχολόγια και τον λαϊκισμό - Ούτε μία αναφορά στο όνομα του Τσίπρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 08:10

ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους - Τι κερδίζουν νέοι, οικογένειες, νησιώτες, ακρίτες και συνταξιούχοι

Μείωση συντελεστών με βάση τον αριθμό των παιδιών - Μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ για τα ακριτικά νησιά - Οφέλη ακόμη και πάνω από 4.000€ τον χρόνο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 06 Σεπ 2025 | 21:00

Πόσα κερδίζουν νέοι και οικογένειες από τη μείωση της φορολογίας - Αναλυτικά παραδείγματα

"Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές κατά 2 μονάδες για όλους - επιπλέον σημαντική μείωση για κάθε παιδί", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 06 Σεπ 2025 | 14:32

Οσο περισσότερα παιδιά, τόσο λιγότερος φόρος: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η έκπληξη με το αφορολόγητο

Μπορεί μεσοσταθμικά η μείωση του φόρου εισοδήματος να εκτιμάται σε περίπου 7-8 %, όμως το όφελος για τους φορολογούμενους δεν θα είναι οριζόντιο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 05 Σεπ 2025 | 21:44

Το "καλάθι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση και η μείωση ΕΝΦΙΑ σε χωριά και μικρές πόλεις

Φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, στήριξη της οικογένειας και πρωτοβουλίες για τη στεγαστική κρίση είναι ο βασικός άξονας των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 11:47

89η ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί – Το πρόγραμμά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 02 Σεπ 2025 | 10:56

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας - Δεν πιστεύω ότι θα ιδρύσει κόμμα

"Μακάρι να το κάνει, για να φανεί στην ελληνική κοινωνία τι είναι αυτός ο τύπος", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Σεπ 2025 | 06:56

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι "εθιμοτυπική"

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 02 Σεπ 2025 | 06:37

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την επιστροφή του - Οι πρώτες αψιμαχίες με Μητσοτάκη

Ο χρόνος που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι τυχαίος, με την κυβέρνηση να βρίσκεται δημοσκοπικά σε χαμηλό βαρομετρικό και τη συνεχιζόμενη ακρίβεια να της προκαλεί πλήγματα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"

Μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου" για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΞΙΝΟ 01 Σεπ 2025 | 15:04

Ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα και θυμάται τα "χθεσινά γεμιστά" της μαμάς μας

Για το νέο κόμμα Τσίπρα και την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού γράφει στο Capital ο Χρήστος Χωμενίδης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 01 Σεπ 2025 | 13:53

Το κόμμα Τσίπρα, πότε οι ανακοινώσεις, ποια τα στελέχη του- Τι γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα

Ο δημοσιογράφος των Νέων έχει "τσεκάρει" τις πληροφορίες από (πραγματικό) άνθρωπο του πρώην πρωθυπουργού

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Σεπ 2025 | 11:13
ΣΤΑ 53 ΤΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:44

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαράκη – Κόρη πρώην βουλευτή της ΝΔ

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο της Κατερίνας Ζαχαράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:14

Φλωρίδης: "Κίνηση απελπισίας η επιστροφή Τσίπρα, ασυζητητί τον υποστηρίζει η διαπλοκή"

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως "μεγάλο δώρο" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Αυγ 2025 | 15:16

Κωστής Χατζηδάκης: Μέτρα για ευάλωτους και τη μεσαία τάξη

Η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει 72 διαφορετικούς φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Αυγ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Θα παρέμβουμε αν δεν πέσουν οι τιμές ενέργειας - Ούτε καταργείται το 8ωρο ούτε καθιερώνεται το 13ωρο

Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση τιμών για τους πολίτες, τις εργασιακές ρυθμίσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της παιδείας

ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 31 Αυγ 2025 | 10:09

"Κλειδώνει" το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις σε ένστολους και συνταξιούχους και στεγαστικό

Το πακέτο μέτρων θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ και είναι το αποτέλεσμα των επιπλέον εσόδων που φέρνουν στον προϋπολογισμό οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και η πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής.