
Μειώνεται δραστικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ProRata, η ικανοποίηση των πολιτών για την διαχείριση της πανδημίας και την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή τα ευρήματα δείχνουν πως μειώνεται η ικανοποίηση των πολιτών και για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι οικονομικές συνέπειες που προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Η δημοσκόπηση της Prorata έχει ως θέμα "Στάσεις και Αντιλήψεις απέναντι στη διαχείριση του Covid – 19 και των συνεπειών του".
Πιο συγκεκριμένα, ενώ προς τα τέλη Μαΐου η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (71%) αξιολογούσε θετικά την κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, σήμερα το 52% την αξιολογεί αρνητικά και το 47% θετικά.
Παράλληλα, υπάρχει μεταβολή και σε σχέση με την απόδοση ευθυνών για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, με το 51% των πολιτών να πιστεύει ότι το αποκλειστικό ή μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει το κράτος. Την αντίστοιχη άποψη την ενστερνίζονταν στη μέτρηση του Μαΐου μόλις το 29%.
Επιπλέον, το 60% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση να ανοίξει ο τουρισμός και το 66% αξιολογεί επίσης αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα ΜΜΜ.
Τέλος, το 55% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο ανοίγματος και λειτουργίας των σχολείων, ενώ το 53% αξιολογεί με θετικό πρόσημο τις επιλογές της κυβέρνησης σε σχέση με τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Τι δείχνουν οι απαντήσεις για την οικονομία
Ως προς τον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας, το 38% των πολιτών πιστεύει ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη "σε περίπτωση που υπάρξει μια περίοδος λιτότητας το επόμενο διάστημα" θα φέρει "η κυβέρνηση της ΝΔ".
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ποσοστό αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με την μέτρηση στις αρχές του Απριλίου και κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Μαΐου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr