X

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα της ΝΔ με 7,2 μονάδες - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Υπερέχει στους επιμέρους δείκτες της δημοσκόπησης, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη από αυτή του Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει: TheToc team

Μόλις δύο ημέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες, η δημοσκόπηση της Rass, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action24, εμφανίζει προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε Επίσης

Η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 35,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 28,6%, το ΠΑΣΟΚ 9,5%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,7% και την Ελληνική Λύση 3,4%.

Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 1,6%, ενώ το κόμμα "Νίκη" καταγράφεται στο 1,5%.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με 43%. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με 34,7% και τρίτος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 28%.

Σε απόσταση αναπνοής ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27%, ενώ αρκετά χαμηλότερα βρίσκονται ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 14,6% και 14,5% αντίστοιχα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 25,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ερώτημα ένα μεγάλο ποσοστό, της τάξης του 24,9%, απαντά "κανένας".


Την ίδια ώρα, στην ερώτηση "ποιον εμπιστεύεστε ότι μπορεί να κάνει πιο σωστή διαχείρηση της οικονομίας προς όφελος των πολιτών", ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται και πάλι πρώτος με 39,9% έναντι 22,5% του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, στην παράσταση νίκης, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 73,9% βλέπουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα στις κάλπες της Κυριακής, ενώ μόλις 18,3% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.