Διπλωματικός πυρετός: Κλείδωσε το ραντεβού Μητσοτάκη - Μακρόν στην Κορσική - Στην Αθήνα 15 Σεπτεμβρίου ο Σαρλ Μισέλ

Στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά από τηλεφώνημα Μητσοτάκη. Συνάντηση με τον Μακρόν την Πέμπτη στη Σύνοδο του Νότου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Κλείδωσε" για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου το τετ α τετ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, MED 7, που θα διεξαχθεί στην Κορσική, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας. Πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμμανουέλ Μακρόν θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικά η τουρκική προκλητικότητα αλλά και τα θέματα διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.

Τηλεφώνημα με Σαρλ Μισέλ - Ερχεται στην Αθήνα

Παράλληλα, μετά από επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Σαρλ Μισέλ, συμφωνήθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να επισκεφθεί την Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Eιδικότερα, η τεταμένη κατάσταση στην περιοχή λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και η ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτές βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης του κ. Μισέλ στις 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μισέλ επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Διπλωματικός πυρετός: Κλείδωσε το ραντεβού Μητσοτάκη - Μακρόν στην Κορσική - Στην Αθήνα 15 Σεπτεμβρίου ο Σαρλ Μισέλ

Το τρίπτυχο της Ελλάδας

"Η Ελλάδα κινείται με ψυχραιμία, εγρήγορση και εθνική αυτοπεποίθηση, δίνοντας προτεραιότητα στη διπλωματία. Δεν σύρεται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται. Ταυτόχρονα είμαστε σε επαφή με φίλες χώρες προκειμένου να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Στις 12 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει το τρίπτυχο στο οποίο κινούμαστε: Εξοπλιστικά προγράμματα, ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και ανάταξη της αμυντικής βιομηχανίας, που μπορεί, άλλωστε να συμβάλει στην τεχνολογική ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης".

Προμήθεια μαχητικών, έλευση του αεροπλανοφόρου και συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν

Η Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες στοχεύει στην προμήθεια 20 γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών "Refale" από τα οποία 8 θα είναι καινούρια και 12 μεταχειρισμένα. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική προσθήκη στην αεράμυνα της χώρας μας, που όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, βάζει δύσκολα στην Τουρκία η οποία δεν διαθέτει γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη.

Παράλληλα όμως γίνονται συζητήσεις για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και με άλλες χώρες.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων, της αμυντικής βιομηχανίας η οποία θα ενεργοποιηθεί, αλλά και την σημαντική αύξηση των κονδυλίων για την άμυνα της χώρας μας.

Τριπλό τελεσίγραφο σε Ερντογάν

Την ίδια στιγμή Βρυξέλλες, Γαλλία και Αυστρία έστειλαν νέο τελεσίγραφο προς τον Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας του να σταματήσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Το Παρίσι που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας καλεί την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. "Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά μέτρων. Έχουμε πολλές επιλογές και το γνωρίζει εκείνος" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Ερντογάν: "Να μην μπλέκεται η Γαλλία στα πόδια μας"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να εξέφρασε παράπονα στην Άνγκελα Μέρκελ για τη Γαλλία, κατά την πρόσφατη συνομιλία τους, διαμαρτυρόμενος για τις κινήσεις του Παρισιού στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται ότι ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το OPEN TV, τη ρώτησε τι δουλειά έχει να κατέβει στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Charles De Gaulle" και με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται "μέσα στα πόδια της Τουρκίας".

Η καγκελάριος απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο ότι θα επιδιώξει επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες. Αμέσως μετά θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί του.

Κουνά το δάχτυλο στην Ευρώπη ο Ερντογάν

Με φόντο τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου που θα έχει ως κύριο θέμα "το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας" -όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν- ο Ερντογάν επιδίδεται σε ένα κρεσέντο προκλητικών κινήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και προκλητικής ρητορικής με αποδέκτες τους Ευρωπαΐους ηγέτες που αντιδρούν στις ακραίες δραστηριότητες της Τουρκίας στη Αιγαίο, αλλά και στο εσωτερικό κοινό της χώρας του.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ διαμήνυσε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάλεσε σε πολυμερή διάσκεψη και σημείωσε ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες. Αλλά, ο Ερντογάν "άκουσε" αλλιώς τις παραινέσεις Μισέλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέτρεψε την Ε.Ε να κρατήσει μια στάση που θα ισοδυναμεί με ένδειξη "δοκιμασίας ειλικρίνειας" της ΕΕ στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Δηλαδή, ένα "τεστ ειλικρίνειας" της Ευρώπης, με την έννοια που -φυσικά- δίνει η τουρκική πλευρά στη λέξη "ειλικρίνεια". Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά από τις Βρυξέλλες να κρατήσουν αμερόληπτη στάση στη διαμάχη με την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία σχετικά με τη συνομιλία Ερντογάν - Σαρλ Μισέλ.

"Προκλητικά σχόλια και βήματα από Ευρωπαίους πολιτικούς για περιφερειακά ζητήματα δεν θα βοηθήσουν να υπάρξει λύση", αναφέρει η τουρκική προεδρία ότι είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Ερντογάν. "Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η στάση που θα κρατήσει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει ένα τεστ ειλικρίνειας όσον αφορά το διεθνές δικαίο και την περιφερειακή ειρήνη. Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη να δείξουν υπευθυνότητα και να παραμείνουν δίκαιοι, αμεροληπτοι και αντικειμενικοί για όλα τα περιφερειακά ζητήματα, κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ερντογάν - Μισέλ

Γενί Σαφάκ: Το Oruc Reis θα πάει στα όρια των χωρικών υδάτων Ρόδου και Καστελόριζου

Η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού "Charles de Gaulle" θα βρίσκεται τα επόμενα 24ωρα στην περιοχή προκαλώντας εκνευρισμό στην Άγκυρα. Την ίδια ώρα, η Γενί Σαφάκ -της οποίας τα δημοσιεύματά της αποτελούν συχνά προπομπό των κινήσεων Ερντογάν- αναφέρει ότι το Oruc Reis ετοιμάζεται να κατευθυνθεί στα όρια των χωρικών υδάτων Ρόδου και Καστελόριζου.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis θα κινηθεί βορειότερα και θα φτάσει στο όριο των χωρικών υδάτων της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis κινείται βάσει μιας Navtex ως τις 12 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να πάρει νέα παράταση ως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για νέα κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ερευνητικό μαζί με τουρκικά πολεμικά πλοία βρεθούν απέναντι σε ελληνικά έξι ναυτικά μίλια ανοιχτά του Καστελόριζου.

Σημειώνεται ότι εάν το Oruc Reis βρεθεί στο χώρο μεταξύ 6 και 12 ναυτικών μιλίων, η Ελλάδα θα είναι δύσκολο να μην αντιδράσει δυναμικά, παρόλο που δεν έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα ως τα 12 μίλια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη, Καστελόριζο, Χίο, Λέσβο) 540 στρατιώτες επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Το Όρουτς Ρέις ανατολικά της Ρόδου συνοδεία πέντε πολεμικών πλοίων

Πέτσας: "Οι παράνομες και προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας παρατράβηξαν"

"Οι παράνομες και προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας παρατράβηξαν" σημείωσε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συμπλήρωσε: "Ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο με την υπογραφή του παράνομου και ανυπόστατου τουρκολυβικού μνημονίου. Συνεχίστηκαν με την υποκίνηση μαζικής εισβολής κατατρεγμένων ανθρώπων στον Έβρο. Προσέλαβαν χαρακτήρα πρόκλησης σε ολόκληρο τον Πολιτισμένο Κόσμο με τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς και –αργότερα - της Μονής της Χώρας, σε τζαμιά. Κορυφώθηκαν με την έξοδο του Ορούτς Ρέις και μονάδων του τουρκικού Στόλου σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και παρατάθηκαν με την ανανέωση των παράνομων ναυτικών αγγελιών. Σε όλο αυτό το διάστημα, η τουρκική ηγεσία εξαπολύει, σχεδόν καθημερινά απειλές πολέμου και επιδίδεται σε προκλητικές αναφορές σε βάρος της Ελλάδας. Απαντάμε με πολιτική, διπλωματική και επιχειρησιακή ετοιμότητα, αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε - και το αποδείξαμε υπογράφοντας τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο - την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας με όλες τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Διάλογος, όμως, κάτω από απειλές και προκλήσεις δεν γίνεται. Το μήνυμά μας - και το επανέλαβε πολλές φορές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - είναι ξεκάθαρο: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις. Σταματούν οι απειλές, αρχίζουν διερευνητικές επαφές. Πάντοτε, βέβαια, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα τη Σύμβαση των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας. Έτσι ώστε, είτε να βρούμε λύση στη μόνη εκκρεμότητα που είναι η οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, είτε να συντάξουμε συνυποσχετικό για την από κοινού παραπομπή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Επισημαίνουμε ταυτόχρονα στη διεθνή κοινότητα, ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν στρέφεται μόνο εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Αφορά ολόκληρη την Ε.Ε., αφορά το ΝΑΤΟ, αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο. Ήδη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απευθύνει επιστολή - την παρέδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών - στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην οποία παρουσιάζει και τεκμηριώνει την έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας" σημείωσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 18 Ιαν 2022 | 12:47

Αγρια κόντρα Πρετεντέρη- Ραγκούση: Ποιον θα πάρουν με τις πέτρες και ποιος "κοιμήθηκε ΠΑΣΟΚ και ξύπνησε σε άλλο κόμμα"

Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Γιάννη Πρετεντέρη και Γιάννη Ραγκούση για την φράση του βουλευτή "θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες".

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2022 | 21:47

Μητσοτάκης στην τελετή εις μνήμην του Σασόλι: "Θα πάρουμε μέτρα αν η Τουρκία έχει επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα"

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

ΕΦΥΓΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ 17 Ιαν 2022 | 06:46

Μητσοτάκης: Ο Αλέκος Φασιανός σφράγισε για δεκαετίες μία αισθητική που γεννούσε γνήσιο και πλούσιο συναίσθημα

"Η Ελλάδα δεν έχει πια μαζί της έναν μεγάλο καλλιτέχνη που χάρισε απλόχερα χρώμα στην καθημερινότητά της. Έναν ζωγράφο, αληθινό ποιητή", αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 16 Ιαν 2022 | 13:18

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία για την Ίμβρο: Να σεβαστεί όσα έχει υπογράψει

Κάθε διάκριση σε βάρος των Ελλήνων της Ίμβρου αντιβαίνει τη Συνθήκη της Λωζάννης και τις διεθνείς συμβάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το μήνυμα Μητσοτάκη.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 15 Ιαν 2022 | 13:47

Μήνυμα Μητσοτάκη σε ανεμβολίαστους: Το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο - Προστατεύστε τη ζωή σας

Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές", τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ 15 Ιαν 2022 | 12:57

Μητσοτάκης: Στήριξη από το κράτος όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση - Επίσκεψη σε πτηνοτροφική μονάδα στα Μέγαρα

"Για όσο κρατήσει αυτή η αναταραχή θα υπάρχει μία όχι ευκαταφρόνητη στήριξη από το κράτος" τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη μονάδα.

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ «ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ» 14 Ιαν 2022 | 20:28

ΝΔ: Τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

H Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "γκεμπελική τακτική" και σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για "τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού".

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 14 Ιαν 2022 | 19:40

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γεύμα με την υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας, Valérie Pécresse [Εικόνες]

Ιδιωτικό γεύμα με την αντίπαλο του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, Valérie Pécresse, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 14 Ιαν 2022 | 19:15

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξέφρασε τηλεφωνικα τα συλληπητήριά του στην Κατερίνα Μονογυιού

Τα συλλυπητήριά του στη βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, για τον θάνατο του αδερφού της εξέφρασε ο πρωθυπουργός

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ TWITTER 14 Ιαν 2022 | 15:31

Αγριος καβγάς Χατζηνικολάου - Ζαραλίκου για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: "Ανέντιμος, ντροπή σου" - "Δες στον καθρέφτη"

Η αρχή έγινε με ένα σχόλιο του κωμικού που έγραψε ότι η συνέντευξη του Πρωθυπουργού ήταν "κονσέρβα".

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ; 14 Ιαν 2022 | 15:12

PCR τεστ: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης είναι δωρεάν- Η δήλωση Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου που προκάλεσε αντιδράσεις

Στην συνέντευξη με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα PCR tests δεν είναι πουθενά στην Ευρώπη δωρεάν- Τι πραγματικά συμβαίνει

JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE 14 Ιαν 2022 | 09:52

JA Greece: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Inspirational Mentors σε μαθητικές "start up"

Ο οργανισμός απηύθυνε πρόσκληση σε κορυφαίες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο να γίνουν Inspirational Mentors σε μαθητικές "start up".

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Ιαν 2022 | 07:33

Μητσοτάκης: Προς αποκλιμάκωση η Όμικρον - Δεν θα επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Μέχρι πότε θα ισχύουν τα μέτρα

Τριπλό "όχι" του πρωθυπουργού σε εκλογές, ανασχηματισμό και συνεργασίες. Η ιδιαίτερη αναφορά στην στοχοποίηση του γιου του από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή νόσησε από τον κορονοϊό.