«Κάθε τρεις ημέρες μπαίνει στο στόχαστρο και ένας υπουργός και ζητείται παραίτησή του. Δεν με αγγίζει αυτό. Είμαστε στη θέση αυτή όσο έχουμε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και δεν θα μείνουμε στιγμή παραπάνω αν διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούμε να φέρουμε σε πέρας το έργο μας. Ως κυβέρνηση δεν θα το βάλουμε στα πόδια, γι' αυτό παραμένουμε». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε για την πώληση του ΟΛΠ.
Την ίδια στιγμή ο κ. Δρίτσας έστρεψε τα πυρά του στην αντιπολίτευση, τονίζοντας πως «επιδίδεται σε ανήθικη και εγκληματική πρακτική απαξίωσης των πάντων για να μην έχει αυτοπεποίθηση ο ελληνικός λαός και να προκαλέσει φθορά της κυβέρνησης».
Όσον αφορά το θέμα με την πώληση του ΟΛΠ, ο κ. Δρίτσας σημείωσε πως η συμφωνία είναι τροποποιημένη «όπως είπε ο πρωθυπουργός τρεις φορές στην τοποθέτησή του». «Αναλάβαμε τις ευθύνες, δεν θα τις διαχειριστούμε όμως άνευ όρων, όπως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που υπέγραφαν λευκές επιταγές στους δανειστές» είπε ο υπουργός.