Follow us

Δρυμιώτης στο TheTOC: "Ο Τσίπρας είναι πίσω από τον Κασσελάκη - Δεν τον συμφέρει να βγει η Αχτσιόγλου"

Ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης μιλά στο TheTOC για το φαινόμενο Κασσελάκη και την ανάγκη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να πιαστούν από κάτι καινούργιο, όπως μια "μεταγραφή αεροδρομίου"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς
ΔΡΥΜΙΩΤΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης, γνωστός πολιτικός αναλυτής που έχει ασχοληθεί για χρόνια με τις εκλογές στην Ελλάδα αλλά και με την εκλογική συμπεριφορά κομμάτων και ψηφοφόρων, μιλάει σήμερα στο TheTOC, λίγες ώρες πριν ανοίξουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι κάλπες της Κυριακής, για το φαινόμενο Kασσελάκη αλλά και για την ανάγκη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να πιαστούν από κάτι καινούργιο.

Τον χαρακτηρίζει ως τον "Ντέταρι της πολιτικής" που ήρθε ως μεταγραφή αεροδρομίου για να προσφέρει αισιοδοξία στους απογοητευμένους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζει, όμως, και το πρόσφατο λεκτικό ατόπημα του κ. Κασσελάκη για το ψευδοκράτος λέγοντας ότι σε μεγάλο βαθμό έχει ραγίσει την εικόνα που είχε φιλοτεχνήσει ο ίδιος μέχρι τώρα.

Τελικά, κ. Δρυμιώτη, πόσο έχει ραγίσει η εικόνα του Κασσελάκη από όσα έγιναν προχθές και πόσο θα επηρεάσουν αυτά τις εκλογές της Κυριακής;

Τη ραγίζουν την εικόνα του σε μεγάλο βαθμό. Κατά την άποψή μου δεν είναι γλωσσικό ατόπημα, γιατί ποια είναι η αγγλική λέξη προσπαθούσε να μεταφράσει; Είναι άγνοια, κρατίδιο είπε.

Κανείς πραγματικά δεν ξέρει τι θα γίνει στις εκλογές την Κυριακή. Γιατί οι άνθρωποι που τον ψήφισαν αμφιβάλλω αν ξέρουν και την ιστορία της Κύπρου. Μπορεί να μην τους ενόχλησε κιόλας. Όμως γίνεται να προχωρήσεις ως αρχηγός κόμματος μόνο με την εξωτερική σου εμφάνιση;

Εγώ είμαι ευαίσθητος στο θέμα αυτό γιατί είμαι και Κύπριος και άνθρωπος που έχω υποφέρει από αυτή την ιστορία. Έχω κάνει 20 μήνες κρατούμενος στα κρατητήρια στην Κύπρο.

Δρυμιώτης στο TheTOC: "Ο Τσίπρας είναι πίσω από τον Κασσελάκη - Δεν τον συμφέρει να βγει η Αχτσιόγλου"

Πάντως η αντιπαράθεση των δύο πλευρών έχει πάρει φωτιά τις τελευταίες μέρες και ο ΣΥΡΙΖΑ όψιμα έχει ανακαλύψει και τα τρολ του διαδικτύου. Μήπως είναι λίγο αργά;

Όχι, υπάρχει μια αγγλική έκφραση, "γεύση από το δικό τους δηλητήριο". Αυτοί καθιέρωσαν τη δολοφονία χαρακτήρα με τα τρολ και τώρα το αντιμετωπίζουν οι ίδιοι. Είναι η ιστορία με το φίδι, ο γεωργός βρήκε το φίδι σε χειμερία νάρκη, το έβαλε στον κόρφο του, αυτό ζεστάθηκε, ξύπνησε και τον δάγκωσε. Κάπως έτσι έχει γίνει, το φίδι ήταν σε χειμερία νάρκη γιατί το ήλεγχαν και τώρα τους τσιμπάει.

Διαβάστε Επίσης

Μπορεί να ξυπνήσει, όμως, αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ και να μη συνεχίσει την εκτροφή του;

Είναι περιστασιακή η αντίδραση που βλέπουμε σήμερα και έχει καλλιεργηθεί, αυτός ο βόθρος ήταν συστηματικός. Από τον καιρό που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αυτή η ιστορία. Μόνος του τη δημιούργησε και μόνος του την πληρώνει.

Ένα από τα επίδικα αυτών των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί δεν μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας κι αν βρίσκεται πίσω από την υποψηφιότητά Κασσελάκη. Τι πιστεύετε; Ο κύριος Καρτερός λέει ότι όσοι θέλουν την παρέμβαση του Τσίπρα χρειάζονται γιατρό.

Έχω ακούσει και εγώ αυτή την άποψη, ότι δηλαδή πίσω από τον Κασσελάκη είναι ο Τσίπρας, και να σου πω την αλήθεια την πιστεύω. Και θα σου πω γιατί. Ο Καρανίκας που στηρίζει τον Κασσελάκη είναι άνθρωπος του Τσίπρα, ο Παππάς άνθρωπος του Τσίπρα, ο Αποστολάκης άνθρωπος του Τσίπρα. Αν δούμε τις στηρίξεις που έχει, θα δούμε ότι όλες ρέπουν προς τον Τσίπρα. Τότε γιατί να μη φανταστούμε ότι ο Τσίπρας μπορεί να κρατάει δημόσια ουδετερότητα, αλλά ιδιωτικά να λέει "στηρίξτε τον Κασσελάκη και όχι την Αχτσιόγλου";.

Τσίπρας Κασσελάκης

Και γιατί να μην είναι η Αχτσιόγλου η επιλογή του Τσίπρα;

Να σου εξηγήσω γιατί. Εάν βγει ο Κασσελάκης, που μάλλον δεν θα είναι στη Βουλή για τα επόμενα 3,5 χρόνια, ποιος θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη; Ο Τσίπρας. Είτε ως βουλευτής είτε ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, γιατί όχι; Ενώ εάν βγει η Αχτσιόγλου ο ρόλος του Τσίπρα θα υποβαθμιστεί. Και προσωπικά να το δεις δεν τον συμφέρει τον Τσίπρα να βγει η Αχτσιόγλου. Γιατί τότε θα έχει το ρόλο του Καραμανλή, θα πάει στα ορεινά της Βουλής.

Δηλαδή βλέπετε σενάριο με Κασσελάκη αρχηγό και Τσίπρα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας;

Βεβαιώς, γιατί όχι;

Δεν θα είναι υποτιμητικό για έναν πρώην πρωθυπουργό;

Όχι, γιατί ο άλλος δεν θα είναι μέσα στη Βουλή, θα ήταν υποτιμητικό εάν ήταν στη Βουλή.

Και τι λέτε για εκείνους που λένε ότι ο ρόλος του Τσίπρα δεν τελείωσε και σκέφτεται να επιστρέψει στην πολιτική είτε με νέο κόμμα είτε κάποια στιγμή πάλι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα σας πω. Μπορεί η εκλογή Κασσελάκη να είναι το εισιτήριο του Τσίπρα για επιστροφή εκ νέου στην ενεργό πολιτική με άλλο σχήμα, με άλλα πρόσωπα εντελώς διαφορετικά. Ναι είναι η
δεύτερη κάθαρση του Τσίπρα, να γίνει πιο συστημικός.

Διαβάστε Επίσης

Γιατί μιλάμε για φαινόμενο Κασσελάκη; Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη μεταπολιτευτική Ελλάδα;

Υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα κόντεψε να υποβιβαστεί, να πέσει σε άλλη κατηγορία, οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι και ξαφνικά γίνεται μια μεταγραφή αεροδρομίου. Έρχεται δηλαδή ένας παίκτης που μπορεί να είναι καλός, τον υποδέχονται όλοι στο αεροδρόμιο σαν σωτήρα. Τον ραίνουν με ροδοπέταλα. Αυτός είναι ο Κασελλάκης, έτσι τον είδαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που έφαγαν τις σφαλιάρες τη μία πίσω από την άλλη. Μου θυμίζει την περίπτωση Ντέταρι.

Δηλαδή λέτε ότι ο Κασσελάκης είναι ο Ντέταρι του ΣΥΡΙΖΑ;

Ναι.

Ασχέτως αποτελέσματος, θα παίξει ρόλο ο Κασσελάκης την επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό;

Βεβαίως, δεν ήρθε για να μας φύγει ξαφνικά. Ο Κασσελάκης βρήκε ένα κενό, έχει όλο το πακέτο το επικοινωνιακό και αν τυχόν έχει και ουσία θα παίξει ρόλο. Ο Κασσελάκης με όλο αυτό το πακέτο που έχει θα μπορούσε να είναι υποψήφιος στη Νέα Δημοκρατία, αυτό που προβληματίζει τον κόσμο είναι ότι δεν ταιριάζει τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος τον Κασσελάκη να κάνει πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία και να φωνάζει "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι".

Θα μπορούσαν τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά που έχει εμφανίσει ο Κασσελάκης να χρησιμοποιηθούν και από άλλα κόμματα στο μέλλον; Δίνει έναν μπούσουλα για το πώς πρέπει να γίνεται η επικοινωνία;

Η επικοινωνία είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν είναι ούτε παρεξηγήσιμο ούτε κακό. Και το καλύτερο προϊόν να έχεις, αν δεν κάνεις σωστό marketing δεν θα πουλήσει ποτέ. Χρειαζόμαστε την επικοινωνία. Και ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την επικοινωνία. Είναι ο πρωθυπουργός που έχει ζητήσει τα περισσότερα συγγνώμη. Και αυτό θέλει μεγάλη πολιτική βαρύτητα για να μπορέσεις να το κάνεις και να μη γίνεις ρεζίλι.

Άκου μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Στο Χάρβαρντ έκαναν το εξής πείραμα. Έβγαλαν τους σπουδαστές τους στο δρόμο μια μέρα που έβρεχε και τους είπαν να σταματάνε άγνωστους και να τους ζητούν το τηλέφωνο τους για να μιλήσουν. Στη φράση "σε παρακαλώ, μου δίνεις το κινητό σου να κάνω ένα τηλεφώνημα;" ή αποδοχή ήταν 12%

Όταν η ερώτηση όμως ήταν "με συγχωρείς που βρέχει, μου δίνεις το κινητό σου να κάνω ένα τηλεφώνημα;" ή αποδοχή ήταν 47%. Και μόνο η πρόταση "με συγχωρείς που βρέχει", που δεν έχει καμία σχέση με το τηλέφωνο. δημιουργεί στον άλλο θετική ανταπόκριση. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία.

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Με βάση λοιπόν αυτήν τη σημασία της επικοινωνίας, πείτε μου τι έκαναν σωστά και τι λάθος Κασσελάκης και Αχτσιόγλου στις εκλογές;

Επικοινωνιακά ο Κασσελάκης είναι άψογος, στα 100 του βάζεις 100. Ο Κασσελάκης είναι η επιτομή της επικοινωνίας. Όλοι έχουμε χρειαστεί κατά καιρούς να συμπληρώσουμε ένα χαρτί. Δεν θυμάμαι κανέναν να γονατίζει για να το συμπληρώσει όπως έκανε ο Κασσελάκης την ημέρα των εκλογών στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια καθαρή επικοινωνιακή κίνηση που δείχνει ότι "εγώ ταπεινώνομαι".

Η Αχτσιόγλου μάλλον δεν πήρε στα σοβαρά στην αρχή την υποψηφιότητα Κασσελάκη και τώρα τρέχει πίσω από τα γεγονότα και είναι δύσκολο να τα καλύψει. Ο Κασσελάκης από την άλλη φοβήθηκε να βγει σε συνεντεύξεις πριν εκλεγεί. Έχει επίγνωση ότι μπορεί να κάνει λάθη και θέλει να τα αποφύγει. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε έναν πολιτικό που θα φοβάται να αποκαλυφθεί ότι κάνει λάθη.

Διαβάστε Επίσης

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπετε να βγαίνει ενωμένος από αυτή την ιστορία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε τελείωσε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη διασπαστεί. Είτε θα φύγουν οι παλιοί αν βγει ο Κασσελάκης είτε θα φύγει ο Κασσελάκης αν βγει η Αχτσιόγλου
και θα δημιουργήσει ένα καινούργιο κόμμα με πιο κεντρώους αριστερούς και με πιο αριστερούς από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο κενό σε αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Μια και είπατε πριν για τον Καρανίκα, δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο με τίτλο "Το παρελθόν επιτίθεται στο μέλλον". Έτσι το βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ναι είναι μια επίθεση παρελθόντος και μέλλοντος. Ο Κασσελάκης εκπροσωπεί το μέλλον.

Όμως και η Αχτσιόγλου είναι ένα νέο, λαμπερό πρόσωπο.

Είναι, όμως, βαθύτατα αριστερή και έχει πει την απίστευτη κουβέντα ότι η κανονικότητα δεν είναι ποτέ όφελος για την Αριστερά. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η Αχτσιόγλου
είναι πολύ πιο αριστερή από τον Τσίπρα.

Έχει χαρακτηριστικά ο Κασσελάκης που μπορεί να προσομοιάζουν με του Μητσοτάκη και έτσι να τον απειλήσει;

Ναι. Είναι γοητευτικός, μορφωμένος, είναι κοσμογυρισμένος, μιλάει πολύ καλά αγγλικά, που είναι πολύ απαραίτητο. Σε πολλά focus group που γίνονταν ένα από τα πράγματα που ανησυχούσε τον κόσμο ήταν τα αγγλικά του Τσίπρα. Γιατί διότι αν συμβεί κάτι στραβό, ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο για να μιλήσει στην Αμερική ή οπουδήποτε αλλούς; Υποσυνείδητα ο κόσμος βλέπει ότι η έλλειψη των αγγλικών είναι μεγάλο μειονέκτημα σε έναν ηγέτη
μιας χώρας που κινδυνεύει από γείτονες.

Είναι ακόμα πλούσιος, έχει μια δυνατότητα να κινείται, έχει ζήσει στην Αμερική, έχει περγαμηνές εργασίας. Έχει δουλέψει, έχει βγάλει λεφτά, έχει γράψει ένσημα, ενώ λέμε για τους περισσότερους πολιτικούς ότι δεν έχουν διευθύνει ούτε περίπτερο. Το μόνο που δεν ταιριάζει είναι ότι έχει δίπλα του τον τοξικό Πολλάκη να τον στηρίζει.

Άρα κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία από τον Κασσελάκη;

Νομίζω πως όχι, για αρκετά χρόνια, εκτός αν κάνει θανάσιμα λάθη και φαγωθούν μεταξύ τους. Ξέρετε, παρόλα τα στραβά που έχουν συμβεί, η Νέα Δημοκρατία προσφέρει μια σιγουριά και αυτό είναι που ζητάει ο μέσος Ελληνας, να ξέρει ότι θα ξυπνήσει το πρωί, θα πάει στη δουλειά του, θα έχει μια κανονική ζωή.

Παρά τα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες;

Ναι. Θα σας πω, ήμουνα με έναν τραπεζίτη χθες ο οποίος μου έλεγε πως ένα πολύ μεγάλο εργοστάσιο στη Θεσσαλία που είχε παρουσιάσει τεράστιο πρόβλημα σήμερα σιγά-σιγά ξαναμπαίνει σε λειτουργία. Στις θεομηνίες αυτό που έχει καταλάβει ο Μητσοτάκης, και δεν έχουν καταλάβει οι άλλοι και τον κοροϊδεύουν, είναι πως αυτό που μένει και δεν επανέρχεται είναι ο θάνατος. Τα άλλα με κάποιο τρόπο ξαναφτιάχνονται.

Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει από τον Κασσελάκη;

Βεβαίως κινδυνεύει. Διάβασα ένα άρθρο πρόσφατα για τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Έγραφε, και σωστά, πως είναι σαν ένα μαγνητόφωνο και παίζει την ίδια
κασέτα. Άλλα τον ρωτούν οι δημοσιογράφοι, άλλα απαντάει. Αυτό το παιδί δεν νομίζω ότι έχει καταλάβει πώς γίνεται η πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει από τον Κασσελάκη γιατί μπορεί να του πάρει ένα πολύ μεγάλο μέρος.

Αν σας ζητούσε ένας επικοινωνιολόγος να δώσετε έναν τίτλο για τον Στέφανο Κασσελάκη ποιος θα ήταν;

"Ο γαμπρός από την Αμερική".

Και αν θέλατε να τον πουλήσετε ως προϊόν;

"Οδοντόκρεμα Kolynos".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΖΗΤΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 28 Νοε 2023 | 17:00

ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίζει το ν/σ για τα κόκκινα δάνεια - Καταθέτει εκ νέου πρόταση νόμου για την πρώτη κατοικία

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΣ 28 Νοε 2023 | 16:27

Ο Κασσελάκης συγκαλεί την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν την ίδια... ώρα με τις επίσημες ανακοινώσεις των "11"

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης κομματικές πηγές ενημέρωσαν: "Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αύριο στις 15:30μμ. Αγίου Κωνσταντίνου".

ΚΑΡΦΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ 28 Νοε 2023 | 16:12

Νέες αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: 25 μέλη των Οργανώσεων Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας φεύγουν από το κόμμα

"Το κόμμα που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη του προέδρου του", αναφέρουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2023 | 13:51

Επανέρχεται ο Snik: Είδα έναν εκεί που περπάταγε, τον Καψελάκη, δεν ήξερα ποιος είναι [βίντεο]

Viral έχει γίνει η τυχαία συνάντηση του Snik με τον Στέφανο Κασσελάκη στην Κηφισιά το πρωί της Δευτέρας, όπου κανείς από τους δύο δεν γνώριζε τον άλλον.

ΕΥΘΥΜΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ 28 Νοε 2023 | 11:18

Αποχωρήσαντες Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης μας ακύρωσε τη συνάντηση και μας είπε να πάμε για ποτό

Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μέρος της Nεολαίας του κόμματος, εξήγησε ο Ευθύμης Λαμπάδας πρώην μέλος της γραμματείας του Κεντρικού συμβουλίου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 28 Νοε 2023 | 10:29

Τζανακόπουλος: Το "κόμμα Κασσελάκη" δεν έχει σχέση με την Αριστερά - Δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη

"Ο Κασσελάκης, με την στρατηγική που έχει, δεν θα μπορέσει ποτέ να κερδίσει τον Μητσοτάκη", τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 28 Νοε 2023 | 10:26

Αποκαλυπτήρια για τους "11" που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ: Το όνομα, η νέα ΚΟ και επικεφαλής ο Χαρίτσης

Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 28 Νοε 2023 | 10:14

"Καρφώνουν" την Ακρίτα: "Με €5.000 τον μήνα κάνω και εγώ τον επαναστάτη" - Αντιδράσεις μετά την ανάρτησή της με τη βουλευτική αποζημίωση

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο Instagram στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία της βουλευτικής της αποζημίωσης για τον Δεκέμβριο.

ΝΕΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ 28 Νοε 2023 | 10:02

Παπαδημούλης: Ο Κασσελάκης είναι αυτός που είχε σχέδιο διάσπασης - Έρχεται "αποτσιπροποίηση" στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για "αποτσιπροποίηση" του κόμματος αλλά και σχέδιο διάσπασης.

ΣΥΡΙΖΑ 27 Νοε 2023 | 23:16

Η αντίδραση Κασσελάκη για Σούνακ: "Απαράδεκτη απόφαση - Είναι εθνικό ζήτημα που υπερβαίνει κομματικές αντιπαραθέσεις"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις.

ΣΤΟ MEGA 27 Νοε 2023 | 20:58

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Κασσελάκη: Είναι άσχετος, πήρε με επιθετική εξαγορά τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ήταν πτωχευμένος

Απλοί άνθρωποι που επένδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες τους ελπίδες και μπορεί να ματαιώθηκαν, τώρα πια έρχονται στην "Πλεύση Ελευθερίας" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Νοε 2023 | 20:57

Συνάντηση Κασσελάκη με τον Τζορτζ Τσούνη - Τι συζήτησαν

Στην πρεσβευτική κατοικία του Τζορτζ Τσούνη η συνάντηση με Κασσελάκη.

ΣΤΙΣ 20:00 27 Νοε 2023 | 20:27

Σε διαβούλευση αύριο οι 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - Στο τραπέζι η δημιουργία της νέας ΚΟ

Για κοινοβουλευτική ομάδα που θα εκφράζει "μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση" μιλούν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.