Δύο κόσμοι: Η κυβέρνηση κάνει πάρτι, οργή στους δρόμους

Φυγή στο...παρελθόν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο του ταε κβο ντο όπου διοργανώθηκε πανηγυρική εκδήλωση για τον 1 χρόνο διακυβέρνησης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δύο κόσμοι: Η κυβέρνηση κάνει πάρτι, οργή στους δρόμους

Φυγή στο...παρελθόν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο του ταε κβο ντο όπου διοργανώθηκε πανηγυρική εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την ημέρα που με θριαμβευτικό τρόπο ανέλαβε την εξουσία.

Δύο κόσμοι: Η κυβέρνηση κάνει πάρτι, οργή στους δρόμους

Ο πρωθυπουργός επιστράτευσε «παλιά και νέα φόβητρα» για να συσπειρώσει τα στελέχη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε αμήχανος απέναντι στα κοινωνικά μέτωπα που έχουν ανοίξει, εστίασε την δική του πολιτική μάχη στο πρόσωπο του νέου αρχηγού της ΝΔ και περιέγραψε ένα αμφιλεγόμενο οικονομικό succes story ως εφόδιο για να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους.

Αυτοκριτική με...κριτική στον Βαρουφάκη για τη ζημιά ...εκτός Ελλάδας

Αναφερόμενος στα προ της υπογραφής του μνημονίου από την κυβέρνησή του δήλωσε περήφανος που η κυβέρνηση της Αριστεράς «αναμετρήθηκε με την ιστορία» που συγκρούστηκε με το «συντηρητικό κατεστημένο της λιτότητας» και που κατάφερε να ξεφύγει απo την παγίδα του Grexit

« Μας είχαν στημένη την παγίδα της ρευστότητας . Οταν είδαν ότι δεν υποχωρούμε μας έστησαν την παγίδα του Grexit. Τις αποφύγαμε.Ο λαός μας στήριξε σε τρεις κάλπες σε λιγότερο απο ένα χρόνο» είπε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας ως δραματικότερη την αναμέτρηση του δημοψηφίσματος.

Τα ψήγματα αυτοκριτικής μετατέθηκαν στον Γ.Βαρουφάκη και άλλους συντρόφους που βρίσκονται πλέον εκτός ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη ζημιά που θα είχε γίνει στις άλλες αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη.

« Αν είχαμε υποκύψει στις ανόητες φωνές ορισμένων και να αγνοήσουμε την παγίδα του Grexit άθελά μας θα είχαμε μετατρέψει και τους συντρόφους μας σε Ισπανία να τους κάνουμε να απολογούνται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Μηχανεύονται ξανά την πτώση της κυβέρνησης . Θα διαψευστούν

Ο πρωθυπουργός επέσεισε από την αρχή της ομιλίας του πάλι τα σενάρια «πτώσης της κυβέρνησης» δηλώνοντας πως « όσοι μηχανεύονται και πάλι την πτώση της κυβέρνησης, θα διαψευστούν ξανά».

Διαβεβαίωσε πως θα κλείσει η αξιολόγηση και θα έρθει η ελάφρυνση του χρέους.

Διαρκής επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με ποδοσφαιρικούς όρους και τη φράση « θα καούν στο ζέσταμα» αναφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προεξόφλησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην εξουσία για δυο ακόμη τετραετίες

« Θα κουραστούν να κάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Θα κουραστούν να μείνουν στην αντιπολίτευση και αυτή την τετραετία και την επόμενη τετραετία...θα καούν στο ζέσταμα» είπε.

Υπερασπίστηκε χλιαρά τη «δική μας διαπραγμάτευση» και την συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση του λέγοντας πως εμπεριέχει δύσκολα σημεία αλλά δίνει προοπτική.

«Δεν προβλέπει τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που είναι το όνειρο του κ.Μητσοτάκη» ήταν η πρώτη ονομαστική βολή που εξαπέλυσε στον νέο αρχηγό της ΝΔ.

Επιχείρησε περισσότερες από δυο φορές να ταυτίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά.

« Τι θα συνέβαινε αν παρέμενε στην κυβέρνηση η παρέα Σαμαρά, Μητσοτάκη, Αδωνι Γεωργιάδη;» είπε ενώ στη συνέχεια έκανε αντίστιξη στις μάχες που δίνει ο ίδιος και στις μάχες που (δεν) θα έδινε ο αρχηγός της ΝΔ.

« Θα έδινε μάχη ο κ. Μητσοτάκης να προστατεύσει τις συντάξεις; Θα έδινε μάχη η νεοφιλεύθερη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς, την δημόσια περιουσία και τον περιορισμό σε 9 των αποκρατικοποιήσεων;» διερωτήθηκε.

Συνέχισε την επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι οι ιδέες και το πρόγραμμά τους « είναι αυτά που πιστεύουν οι δανειστές και το ΔΝΤ» .

Καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι « Προσπαθούν να μετατρέψουν την πρώτη αξιολόγηση εργαλείο εκβιασμού της κυβέρνησης. Κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ για το ασφαλιστικό. Δεν γίνεται να είναι και με τις κινητοποιήσεις και με το ΔΝΤ» και μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο στον πρόεδρο της ΝΔ είπε «Κύριε Μητσοτάκη δεν μπορείτε να είστε και με το ΔΝΤ και με τις κινητοποιήσεις»

Εμείς είμαστε εδώ από τον λαϊκό κόσμο ο Μητσοτάκης απο τα Βόρεια Προάστια

Προκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη να εμφανίσει πρόταση για το ασφαλιστικό ο κ.Τσίπρας υποστήριξε «Εμείς γνωρίζουμε τις αγωνίες του λαϊκού κόσμου. Είμαστε εδώ γιατί ο λαϊκός κόσμος μας έδωσε την εξουσία... Τον Μητσοτάκη τον έκαναν αρχηγό τα Βόρεια Προάστια»

Οι καλοί και κακοί αγρότες, το κίνημα της γραβάτας

Εξέφρασε την ετοιμότητα του για « διορθώσεις» στο ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και νέων επιστημόνων για «έντιμο διάλογο» με τους αγρότες αλλά άνευ συγκεκριμένου περιεχόμενου και με την παραδοχή ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει.

«Δεν θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τους μηχανικούς δικηγόρους και γιατρούς με τα χαμηλά εισοδήματα με τους ιδιοκτήτες μεγάλων δικηγορικών γραφείων και κατασκευαστικών και των ιατρικών και διαγνωστικών κέντρων που διαδηλώνουν με τις γραβάτες» είπε ενώ για τους αγρότες σημείωσε« Θα κάνουμε τα πάντα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά τους. Εχουμε δώσει μάχες για τους αγρότες».

Νωρίτερα είχε αναφέρει πως οι συντάξεις των αγροτών με το νέο σχέδιο αυξάνονται.

'Εμμεση στήριξη στον γραμματέα ράπερ: κανιβαλίζουν ανθρώπους

Την κριτική της αντιπολίτευσης και τα ρεπορτάζ του τύπου για την κομματοκρατία και το βόλεμα ημετέρων ο πρωθυπουργός την αντιμετώπισε στη λογική: «Κανιβαλίζουν ανθρώπους με προσφορά κι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Εχουν το θράσος να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία τα κόμματα που έχουν κάνει την οικογένεια κράτος» .

Με μια ακόμη αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποσχέθηκε: « Εμείς δεν θα πολεμάμε τον Μητσοτάκη για την οικογένεια του αλλά και τις ιδέες και τις πράξεις του».

Εβαλε επίσης κατά του Ποταμιού όταν κάλεσε τον Μητσοτάκη και τα «ποταμίσια εξαπτέρυγα» του να πουν αν θα στηρίξουν το ν.σ που εισάγει όπως είπε την αξιοκρατία στο δημόσιο».

Θετικά σημάδια στην οικονομία

«Εχουμε υπερβεί τον στόχο των εσόδων για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες» είπε αμφισβήτησε ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, μίλησε για ΄την ανακεφαλαιοποίηση τα μεγάλα έργα που ξεκινούν με καλύτερους όρους, την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ χαρακτηρίζοντάς τα ως εφόδια για την πρώτη αξιολόγηση

Το δίλημμα: δεξιά ή αριστερά

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα με βάση το νέο πολιτικό σκηνικό : δεξιά ή αριστερά

« Οριοθετούνται με σαφήνεια οι δυο πόλοι της αντιπαράθεσης. Από τη μια η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που στηρίζεται από την ακροδεξιά παρέα του κ. Σαμαρά.Κι από την άλλη η αριστερά. Οι πολλοί απέναντι στους λίγους» είπε μιλώντας για την μεγάλη ταξική πλειοψηφία μια μεγάλη συμμαχία των μικρών και μεσαίων στρωμάτων που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

« Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει μια φωτοβολίδα της ιστορίας γιατί είμαστε η μεγάλη και προοδευτική παράταξη.Είναι ο λαϊκός κόσμος που αγωνίζεται να κερδίσει τη ζωή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει πράξη τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού Η φετινή χρονιά «το έτος μηδέν» για την έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

H εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο άρχισε με την προβολή βίντεο με συρραφή ρεπορτάζ των ΜΜΕ με συγκεκριμένους δημοσιογράφους ,κάρτες με τις προεκλογικές υποσχέσεις,αποσπάσματα από ομιλίες του Τσίπρα με τις εμβληματικές φράσεις « τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά», « δεν διεκδικούμε ούτε ένα ευρώ να κάνουμε το καθήκον μας στους ανθρώπους που πεθαίνουν στην αυλή μας», « η εντολή μας είναι εντολή τετραετίας».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 30 Νοε 2020 | 15:41

Κορονοϊός-Ασθενής καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο με 250 νοσηλευόμενους: Δεν τους νοιάζει αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας

Τι αναφέρει ο καθηγητής Καρδιολογίας που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο μέσα από την κλινική Covid του νοσοκομείου

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 27 Νοε 2020 | 15:23

Τσίπρας: Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας είναι εκτός ελέγχου

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Δράμας, είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται "εκτός ελέγχου".

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 26 Νοε 2020 | 09:55

Τσακώθηκαν και για το... ρούτερ του Μαξίμου - Μητσοτάκης: Δεν το βρήκα - ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς το αφήσαμε

Καυγάς Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για το... ρούτερ του Μαξίμου. Τι απάντησε ο πρωθυπουργός στο ανέκδοτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

"ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" 25 Νοε 2020 | 20:57

Το μήνυμα Τσίπρα για τον θάνατο του Μαραντόνα - "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον "Ντιέγκο των παιδικών μας αναμνήσεων".

«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ» 25 Νοε 2020 | 19:00

"Καρφιά" ΝΔ: Ανεπαρκής η εμφάνιση Τσίπρα, απογοητεύθηκαν ακόμη και οι σύντροφοί του

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή δείχνει ανεπάρκεια και απογοήτευση από την εμφάνιση Τσίπρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Νοε 2020 | 15:53

Βουλή: Το ανέκδοτο Τσίπρα με τις 3 επιστολές "ρίξε τα όλα στους προηγούμενους"- Η πληρωμένη απάντηση Μητσοτάκη

Ποιο ήταν το ανέκδοτο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 25 Νοε 2020 | 15:47

Οι εξηγήσεις Μητσοτάκη για τη δήλωση Γεραπετρίτη για τις κλίνες ΜΕΘ και τους "περισσότερους νεκρούς"

Κάλυψη στον Γιώργο Γεραπετρίτη για τη δήλωσή του για τις κλίνες ΜΕΘ έδωσε ο πρωθυπουργός

25 Νοε 2020 | 14:19

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: "Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας ούτε Μωυσής- Μην σκοτώνετε την λογική"

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 25 Νοε 2020 | 13:44

Κ. Μητσοτάκης: Διπλασιάζουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα τον Δεκέμβριο- Για 500 χιλιάδες δικαιούχους

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 25 Νοε 2020 | 11:51

Ομιλία Μητσοτάκη στις 13:00 στη Βουλή: Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές - Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 13:00, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» 24 Νοε 2020 | 20:58

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Πλειοδοσία για όλα η αντιπολιτευτική συνταγή του

Στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας και ο υπόλοιπος κόσμος, οι πολίτες ζητούν λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη σοβαρότητα, αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 24 Νοε 2020 | 18:35

Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: "Η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας"

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας