Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Με τα τερτίπια των ΑΝΕΛ, δεν πάει πολύ

Αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος μετά τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή.

dusforia-ston-suriza-gia-ti-stasi-twn-anel-sti-bouli
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αναταράξεις και στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος προκαλεί η στάση της αντιπολίτευσης να μην προσφέρει χείρα βοήθειας στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ δεν στηρίζουν νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα αυτή πρακτική εξανάγκασε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να αποσύρει τροπολογία με την οποία άνοιγε παράθυρο επανεξέτασης αναγνώρισης συλλόγων, στους οποίους είχαν βγάλει κόκκινη κάρτα αποφάσεις εθνικών δικαστηρίων.

Το κυβερνητικό φιάσκο έφερε αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος προειδοποίησε μάλιστα τους συναδέλφους τους από τους ΑΝΕΛ να μην συνεχίσουν την ίδια τακτική καταψήφισης διότι έτσι κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης.

Ακολουθεί το χαρακτηριστικο απόσπασμα:

 «....Και αυτά τα ζητήματα αφορούν και την αγνή σχέση μας με του Ανεξάρτητους Έλληνες.Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που τον εκτιμώ, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, αγαπητέ Υπουργέ, ότι θα πρέπει να αποσύρουμε την τροπολογία, επειδή είναι αντίθετη με τις πατριωτικές ευαισθησίες των ΑΝΕΛ. Να είμαστε καθαροί. Σε ζητήματα που είναι θέματα αρχών, κάνουμε κι εμείς έκκληση και στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα.

Γιατί ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος, είπε ότι «θα πάμε μαζί για να δώσουμε τη μάχη του έργου που κάνουμε στις επόμενες εκλογές». Αυτό, όμως, με τέτοια τερτίπια, δεν πάει πολύ. Και νομίζω ότι αυτή η προειδοποίηση πρέπει να απευθυνθεί. Οι καθαρές κουβέντες κάνουν και τους καθαρούς φίλους.

Κι επειδή επιμένω ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα Κοινοβούλιο, μετά τις επόμενες εκλογές, της απλής αναλογικής, που θα δημιουργεί πραγματικά προγραμματικές συμφωνίες, ας κάνουμε από τώρα αυτές τις συζητήσεις. Ας τις κάνουμε από τώρα για να είμαστε καθαροί». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook