
Παρά το "εμφυλιοπολεμικό" κλίμα στη επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και να ασχοληθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αντί να σχολιάσει τις αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών, τις φωνές, τα γιουχαΐσματα και όλα όσα δραματικά διαδραματίστηκαν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.
Στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου θα δοθεί η συνέχεια στην εσωκομματική "μάχη", αλλά μέχρι τότε αναμένεται να συνεδριάσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η "Ομπρέλα", οι 6+6της Έφης Αχτσιόγλου και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα. Χωρίς να αποκλείεται να μην επανέλθουν στη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Κεντρική Επιτροπής της διχασμένης αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ επιτέθηκε, με ανάρτησή του στα social media, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό "αντιγραφέα".
"Χθες πήγα απροειδοποίητα σε Μεγαλοπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω μέσα σε λίγες ώρες. Γιατί -όπως σας έχω πει από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε- έχω αδιαμεσολάβητη επικοινωνία μαζί σας. Σήμερα ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε απροειδοποίητα σουπερμάρκετ (ελπίζω να είδε το έργο του στις τιμές με τα μάτια του", ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.
"Και μίλησε με… απλούς πολίτες (οι οποίοι αυθορμήτως τον υποδέχτηκαν με κόρνες) γιατί θέλει, λέει, να έχει "αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον κόσμο", συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
"Μιλάει σε αυτήν τη φάση καλύτερα ελληνικά από μένα. Αντιγραφέας, αλλά ας τα λέει τουλάχιστον με δικά του λόγια", κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η πλήρης ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:
"Χθες πήγα απροειδοποίητα σε Μεγαλοπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω μέσα σε λίγες ώρες. Γιατί -όπως σας έχω πει από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε- έχω αδιαμεσολάβητη επικοινωνία μαζί σας.
Σήμερα ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε απροειδοποίητα σουπερμάρκετ (ελπίζω να είδε το έργο του στις τιμές με τα μάτια του).
Και μίλησε με… απλούς πολίτες (οι οποίοι αυθορμήτως τον υποδέχτηκαν με κόρνες) γιατί θέλει, λέει, να έχει "αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον κόσμο"!
Μιλάει σε αυτήν τη φάση καλύτερα ελληνικά από μένα. Αντιγραφέας, αλλά ας τα λέει τουλάχιστον με δικά του λόγια"
Δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακή η πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής - Αποχώρησαν Αχτσιόγλου - Τσακαλώτος - Τεμπονέρας
Την ίδια ώρα δραματικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έπειτα από την επεισοδιακή συνεδρίαση του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου που διεξήχθη σε πολεμικό κλίμα. Η "Ομπρέλα" του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι "6+6" της Έφης Αχτσιόγλου και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα αποχώρησαν συντεταγμένα από την ΚΕ. "Εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία", τόνισε ο Παύλος Πολάκης, αφήνοντας αιχμές σε όσους αποζώρησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε θα συνεδριάσουν η "Ομπρέλα" αλλά και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα, για να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον τους στον ΣΥΡΙΖΑ.
Παύλος Πολάκης: "Εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία"
Υπέρ των διαγραφών τάχθηκε ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανίων δήλωσε υπέρ των διαγραφών και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως "εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία".
Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε πως διαφωνεί με το δημοψήφισμα αλλά και με τις αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή. "Μπορούμε να συζητάμε χωρίς κόλπα. Για όσους αποχώρησαν, είπε ότι είναι για διαδικαστικούς λόγους, όχι πολιτικούς", είπε, σε δηλώσεις της μπροστά στις κάμερες.
"Αν ο πρώην πρόεδρός του δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί", δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, για τον Αλέξη Τσίπρα, σε αποκλειστική δήλωση στην "Εφημερίδα των Συντακτών", με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αποχώρησαν Έφη Αχτσιόγλου - Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ομπρέλα - Διονύσης Τεμπονέρας
Η Έφη Αχτσιόγλου με τους "6+6", τα μέλη της τάσης της "Ομπρέλας" και ο Διονύσης Τεμπονέρας αποχώρησαν από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου αιτήθηκαν να γίνει παύση της διαδικασίας και να πραγματοποιηθεί αμέσως ψηφοφορία για το δημοψήφισμα Κασσελάκη. Καθώς το αίτημά τους απορρίφθηκε, εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία διαγραφής των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Στέφανου Τζουμάκα και Θόδωρου Βίτσα.
Κατά την αποχώρησή της, η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους: "Η πρόταση του δημοψηφίσματος για τη διαγραφή μελών του κόμματος είναι μία βαθιά αντιδημοκρατική, αντικαταστατική σε κάθε περίπτωση και οπωσδήποτε προσβλητική και για τη λειτουργία του κόμματος, ενώ είναι και άκρως νομίζω, διχαστική τελικά και για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία"
"Έθεσα στο Σώμα την ανάγκη αυτό το θέμα να ξεκαθαρίσει άμεσα, πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, γιατί δεν έχει και κανένα νόημα να συζητάμε για άλλα θέματα αν αυτό το ζήτημα δεν αποσαφηνιστεί. Είτε δηλαδή να το αποσύρει ο Πρόεδρος, είτε να καταψηφιστεί αυτό το ενδεχόμενο περί δημοψηφίσματος. Είπα μάλιστα ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι άνευ αντικειμένου, διότι ο Πρόεδρος χθες στο διάγγελμά του είπε ότι θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα ανεξαρτήτως του τι θα πει η Κεντρική Επιτροπή. Υπό αυτή την έννοια είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα και για εμάς και για την ίδια τη συλλογική μας λειτουργία", συμπλήρωσε η κυρία Αχτσιόγλου και κατέληξε:
"Από την πλευρά του, το Προεδρείο αρνήθηκε να γίνει αυτό το ξεκαθάρισμα του ζητήματος. Στην αρχή αρνήθηκε να θέσει οποιοδήποτε θέμα υπό ψηφοφορία. Ζήτησε ακόμη και να ψηφιστεί το ενδεχόμενο να συζητήσουμε πρώτα για αυτό, δηλαδή να γίνει μια αμιγώς διαδικαστική ψηφοφορία προκειμένου να μπορέσουμε να το συζητήσουμε. Υπήρξε απόρριψη και αυτής της θέσης, ενώ κατά τη γνώμη μου κατά πλειοψηφία εντός της αιθούσης, πλειοψηφικά, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ήθελαν να λυθεί αυτό το θέμα, είτε να αποσυρθεί, ξαναλέω, είτε να καταψηφιστεί. Δεν τέθηκε στην πραγματικότητα σε ψηφοφορία στο Σώμα κανένα ζήτημα".
"Άρα ουσιαστικά η ίδια η δημοκρατική λειτουργία αυτού του οργάνου, που είναι και το όργανο που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, καταπατήθηκε βάναυσα. Καταλήγω λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή δεν είχε νόημα η παραμονή μας στη συνεδρίαση, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση. Πρόκειται για ένα ζήτημα υπαρξιακό και θα έπρεπε οπωσδήποτε να είχε ξεκαθαριστεί από την αρχή αυτό".
Τσακαλώτος: Θα συνεχίσει να υπάρχει "σκιά" πάνω από τους συντρόφους
Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης τόνισε: "Μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί".
Και πρόσθεσε: "Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την Κεντρική Επιτροπή. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση. Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω".
Τεμπονέρας: Αντι-καταστατική η διαδικασία
Ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε από την πλευρά του ότι η διαδικασία ήταν αντικαταστατική και ζήτησε να τεθεί στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής. και πρόσθεσε ότι θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια λέγοντας πως "όλα είναι ανοιχτά".
Σε πολεμικό κλίμα η ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή: Φωνές, γιουχαΐσματα, αποχωρήσεις
Να σημειωθεί ότι όταν ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης πήρε τον λόγο για να πραγματοποιήσει την ομιλία του, το κλίμα στην αίθουσα ήταν τεταμένο. Αρκετοί παρευρισκόμενοι διέκοπταν τον κ. Κασσελάκη γιατί δεν τον άκουγαν, ενώ άλλοι αποδοκίμαζαν αυτά που έλεγε.

Ακούστηκαν μέχρι και "γιουχαΐσματα" στην αίθουσα από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Ρήγας να αναγκαστεί να διακόψει για λίγα δευτερόλεπτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγο αργότερα οι νέες αντιδράσεις προκάλεσαν εκ νέου την παρέμβαση του κ. Ρήγα, με τον ίδιο να ζητά να σταματήσουν οι διακοπές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσους φωνάζουν. Τους κάλεσε να σεβαστούν τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και τους ομιλητές που θα ακολουθήσουν. "Σεβαστείτε αυτό που υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του κατηγόρησε τους πολέμιούς του για προσπάθεια διάλυσης του κόμματος, λέγοντας πως δεν γίνεται να είναι στο κόμμα με τα όσα λένε και κάνουν. Παράλληλα ανέφερε πως ορισμένα στελέχη που είναι εναντίον του υπέσκαπταν με τη στάση τους τον ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα.
Ένας από αυτούς που αντιδρούσε έντονα στα λεγόμενα Κασσελάκη ήταν και ο Νίκος Φίλης, ένα από τα υπό διαγραφή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, φώναξε αρκετές φορές "αίσχος" κατά την ομιλία Κασσελάκη.

Βίτσας: "Φεύγω, δεν μπορώ να τον ακούω"

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Δημήτρης Βίτσας αποχώρησε από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα ακούγονταν. Βγαίνοντας είπε "φεύγω, δεν μπορώ να ακούω τον Κασσελάκη". Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Κασσελάκη επέστρεψε στην αίθουσα.
Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε και άλλα μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν την ώρα της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που έπιανε το κεφάλι του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο Νίκος Παππάς που χαμογελούσε.










Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr