Follow us

Έφη Αχτσιόγλου για τη σεξιστική επίθεση στα social media: Ο σεξισμός είναι βαθιά εμπεδωμένος στην ελληνική κοινωνία

"Ο σεξισμός δεν εκφράζεται μόνο διά μέσω social media, είναι στην καθημερινότητα. Παντού" τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τη δική της απάντηση για τα σεξιστικά σχόλια και την αήθη επίθεσή εναντίον της έδωσε η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ "Αταίριαστοι", η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για μια γενικευμένη τοξικότητα στα social media , όπου δεν υπάρχει κανένα όριο και κανένας φραγμός ή ηθικός κανόνας.

Διαβάστε Επίσης

"Τα σεξιστικά σχόλια μία χαρά επικρατούν. Θέλει δουλίτσα για να αλλάξει αυτό. Τα social media είναι ένα πεδίο ελευθερίας κι έχουν ανοίξει δρόμους για την επικοινωνία και την ενημέρωση, και έχει βοηθήσει πολύ. Υπάρχει όμως και ένα "αλλά". Πράγματι από ένα σημείο και μετά υπάρχει μία γενικευμένη τοξικότητα και κανένα όριο και κανένας φραγμός, κανένας ηθικός κανόνας" ανέφερε, αρχικά, η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

"Το έτερο ζήτημα, πολύ πιο σοβαρό, είναι ο σεξισμός, ο οποίος είναι βαθιά εμπεδωμένος στην ελληνική κοινωνία. Δεν εκφράζεται μόνο διά μέσω social media, είναι στην καθημερινότητα. Παντού" σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Έφη Αχτσιόγλου: Έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε: "Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθεί να πάμε σε εκλογές σε συνθήκες σιγής ασυρμάτου. Αυτό θέλει να κάνει, να μην μιλάει κανείς και η αντιπολίτευση να μην κάνει αντιπολίτευση".

"Είναι προφανές ότι έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, την έχει ανοίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του, τα στελέχη της ΝΔ βγαίνουν στις τηλεοράσεις και δίνουν ημερομηνίες εκλογών, υπουργοί και βουλευτές της κάνουν προεκλογική εκστρατεία, ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για περίοδο 3 μηνών. Αν ο κ. Μητσοτάκης όπως φαίνεται έχει αποφασίσει να πάει σε εκλογές δεν μπορεί να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια με αυτό το θέμα, οι εκλογές δεν είναι επικοινωνιακό τρικ" πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι "ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογών και να προχωρήσουμε με τους όρους μιας κανονικής προεκλογικής περιόδου, με ισοτιμία στην έκφραση των κομμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και να πάρουν τα πράγματα τον θεσμικό τους δρόμο. Δεν γίνεται η εκπροσώπηση των κομμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να είναι 75% η κυβέρνηση, 15% η αξιωματική αντιπολίτευση και 9% τα άλλα κόμματα".

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι "η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ότι οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν προκηρυχθεί χθες. Από τον Δεκέμβριο έχουμε ζητήσει εκλογές για συγκεκριμένους κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, για διέξοδο από την ασφυξία που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση" και επισήμανε πως "είναι οξύμωρο να μιλάει η ΝΔ για τοξική αντιπολίτευση, όταν η ίδια έκανε αντιπολίτευση με περικεφαλαίες και λέγοντας ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με την Μακεδονία".

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, τόνισε, "έχει απευθύνει ένα δημοκρατικό προσκλητήριο εδώ και καιρό σε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αξόνων, αυτό είναι ανοιχτό. Οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις θα πάρουν θέση σε αυτή την πρόσκληση".

Δείτε τα βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Μαρ 2023 | 07:33

Από την κυβέρνηση "ηττημένων" στην κυβέρνηση... "τεράτων" - Τα καρφιά Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Την πολιτική "τερατογένεση" επανέφερε στον πολιτικό διάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Περιοδεία του πρωθυπουργού στον Έβρο την Παρασκευή.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ... ΤΑΒΕΡΝΑ 30 Μαρ 2023 | 07:26

Εκλογές 2023: Ο Βασίλης Καρράς υποψήφιος σε δήμο της Θεσσαλονίκης [εικόνες]

Την υποψηφιότητα του Βασίλη Καρρά στις δημοτικές εκλογές 2023 με τον συνδυασμό "ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ-Σύγχρονος Ανθρώπινος Δήμος", γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 29 Μαρ 2023 | 23:05

Ο Βαρουφάκης απάντησε στο "τερατογέννεση": Ούτε με το "τέρας" του Μητσοτάκη, ούτε με το "τέρας" του Τσίπρα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές και υπογράμμισε τους λόγους για να ψηφίσει κανείς το ΜέΡΑ25.

ΧΗΡΑ Μ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ 29 Μαρ 2023 | 22:07

Εκλογές 2023 - Σέβη Βολουδάκη: "Η πρόταση από τον πρωθυπουργό να κατέβω υποψήφια στα Χανιά"

Η σύζυγος του αείμνηστου Μανούσου Βολουδάκη, που έχασε την μάχη με τον καρκίνο στα 57 του χρόνια εξηγεί γιατί κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής

ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 29 Μαρ 2023 | 21:30

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Σύνθημά μας είναι το έργο μας" - Νέο προεκλογικό σποτ

"Τώρα όμως είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά ακόμη πιο τολμηρά", αναφέρεται σε σποτ που ανάρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 29 Μαρ 2023 | 20:17

Μητσοτάκης: Υπάρχει το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη - Το φαντάζεστε;

Ο πρωθυπουργός προκάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, να δηλώσουν ξεκάθαρα με ποιους πρόκειται να συνεργαστούν.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ 29 Μαρ 2023 | 19:54

Αβραμόπουλος: "Ενωμένοι, να σηκώσουμε τον τόπο μας και την Ηλεία μας ψηλά" - Προτεραιότητα τουρισμός, αγροτιά

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει ότι είναι ηθικό του χρέος, την αγάπη για την ιδιαιτέρα πατρίδα του, να την μετατρέψει "σε πρωτοβουλίες και πράξεις πολιτικής ευθύνης".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 29 Μαρ 2023 | 19:09

Γιάννης Δραγασάκης: "Ουδεμία φορολογία προανήγγειλα" - Ti απαντά στον Γιάννη Οικονόμου

Σε σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δραγασάκης διαψεύδει πως αναφέρθηκε στην πρόταση φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΣΗΜΟ 29 Μαρ 2023 | 18:23

Εκλογές 2023: Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα "κατέβει" στην εκλογική περιφέρεια της Ηλείας.

STANDARD & POOR'S 29 Μαρ 2023 | 18:02

Goldman Sachs: Πιθανή η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας από τη S&P στις 21 Απριλίου, έναν μήνα πριν τις εκλογές...

Η ελληνική οικονομία εμφανίζεται σε καλή θέση για αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας από την S&P στις 21 Απριλίου αναφέρει η Goldman Sachs - Αν συμβεί θα θεωρηθεί επιβράβευση της οικονομικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη

«ΦΘΗΝΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΙ - ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ» 29 Μαρ 2023 | 17:17

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιάννης Ραγκούσης - Αυτή είναι η πολυσυζητημένη βίλα στην Πάρο [Εικόνες]

"Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Political", καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους" αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

ΟΔΗΓΟΣ 29 Μαρ 2023 | 16:42

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές - Πού ψηφίζουμε, οι νέοι ψηφοφόροι, η εμπλοκή με τους ετεροδημότες και οι διερευνητικές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1975 29 Μαρ 2023 | 16:24

Εκλογές 2023 - Φίνος Φιλμ: Η ενωμένη δεξιό-κέντρο-αριστερά του "Τρομοκράτη" είχε αν μη τι άλλο… όραμα!

Οι εκλογές μέσα από τη διαχρονική ματιά της Φίνος Φιλμ σε βίντεο από την ταινία "Τρομοκράτης" του 1975