Εγκαίνια Data Center της Lamda Helix - Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και "στην εθνική προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό", χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την νέα επένδυση της Lamda Hellix.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και "στην εθνική προσπάθεια για ψηφιακό μετασχηματισμό” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την νέα επένδυση της Lamda Hellix μέλους τους αμερικανικού ομίλου Digital Realty, για τη δημιουργία ενός νέου Data Center στο Κορωπί.

Εγκαίνια Data Center της Lamda Helix - Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Data Center "Athens 3”

Πρόκειται για το Data Center "Athens 3” το οποίο θα λειτουργεί το 2022, ενώ στη φάση της αδειοδότησης βρίσκεται ένα ακόμη κέντρο δεδομένων το "Athens 4”.

Το "Athens 3” που κατασκευάζεται εντός του campus της Lamda Hellix στο Κορωπί, θα είναι το μεγαλύτερο data center στην χώρα, διαθέτοντας χωρητικότητας 6.8MW, δηλαδή μεγαλύτερο από τη χωρητικότητα όλων μαζί, των εν λειτουργία data centers στην Ελλάδα, ενώ θα μπορεί να στεγάσει πάνω από 50.000 εξυπηρετητές.

Μητσοτάκης lamda helix

Το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022, ενώ η Lamda Hellix καταθέτει αυτές τις ημέρες τα σχέδια για την έγκριση όρων δόμησης για το Athens 4, το οποίο αποτελεί ένα επιπλέον data center ίσης χωρητικότητας (6.8MW) με το Athens 3 και παρόμοιου ύψους επένδυσης.

Μητσοτάκης lamda helix

Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές"

"Είμαστε μόνο στην αρχή της όλης προσπάθειας”, τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα να εξελιχθεί σε φυσική πύλη εισόδου υποβρύχιων καλωδίων από Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία στα πρότυπα της Μασσαλίας, η οποία σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους μεταφοράς δεδομένων παγκοσμίως.

"Η Ελλάδα είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές με ένα φιλικό φορολογικό σύστημα και έχει επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Έχουμε γίνει μια χώρα που μπορεί να υποδέχεται μεγάλες τεχνολογικές επενδύσεις, όπως αυτή της Digital Realty”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης lamda helix

"Η ψηφιακή μετάβαση παραμένει θεμελιώδης πυλώνας της πολιτικής μας και γι’ αυτό και διοχετεύουμε σημαντικότατους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης σε πολλές δράσεις ψηφιακής μετάβασης, πολλές εκ των οποίων έχουν να κάνουν και με τις ψηφιακές υποδομές”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Οικονομικό αποτύπωμα 1,1 δισ. ευρώ

Πρόκειται για μια επένδυση η οποία σε βάθος 10ετίας θα έχει οικονομικό αποτύπωμα άνω των 1,1 δισ. ευρώ, όπως σημείωσε κατά την ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε για την εταιρεία η ΙDG Research Services κάθε 1 ευρώ άμεση επένδυση σε κέντρα δεδομένων αποφέρει 8,23 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα "τo Athens 3 θα είναι το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα και θα ενισχύσει τη θέση της χώρας ως κόμβος δεδομένων στη ΝΑ Ευρώπη”, σημείωσε ο κ. Κάκκος εκτιμώντας ότι τα κέντρα δεδομένων όπως αυτά της Lamda Hellix δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επιπλέον επενδύσεις στην Ελλάδα ".

Μητσοτάκης lamda helix

"Ήδη στη χώρα εφαρμόζονται μερικά από τα πιο καινοτόμα project data center της Ευρώπης. Σήμερα θέτουμε τα θεμέλια για την προώθηση της Ελλάδας ως ένα βασικό επενδυτικό hub της περιοχής. Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα και το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό", σημείωσε, μεταξύ άλλων, κατά τον χαιρετισμό του ο CEO της Digital Realty, William Stein.

Μητσοτάκης lamda helix

"Η Αθήνα είναι μια πόλη που πλέον αναδύεται ως ένα hub συνδεσιμότητας. Ένα σταυροδρόμι προς την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ατενίζοντας το μέλλον, από το 2022 και μετά, ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας με τη Lamda Hellix και την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να ενισχύσουμε περαιτέρω και τη δέσμευση προς τους πελάτες μας αλλά και τον ελληνικό λαό. Ως μέρος της δέσμευσης μας, σήμερα ανακοινώνω πως η Digital Realty θα προσφέρει 100 εκατομμύρια σε οργανώσεις και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τις προσπάθειες ανακούφισης από τις συνέπειες των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα το καλοκαίρι", ανέφερε ο Chief Investment Officer της Digital Realty, Gregory Wright.

Μητσοτάκης lamda helix

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 14 Οκτ 2021 | 18:05

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: " Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας"

Για επιτυχία της χώρας και θωράκιση των εθνικών συμφερόντων έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

14 Οκτ 2021 | 12:29

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σχοινά για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων

Ολόκληρος ο διάλογος που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 13 Οκτ 2021 | 20:32

47 χρόνια ΝΔ: Η χειραψία Μητσοτάκη με Σαμαρά και το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή [Εικόνες]

Το παρών στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ έδωσαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 13 Οκτ 2021 | 19:59

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Βασίλη Σπανούλη στο Μέγαρο Μαξίμου [Εικόνα]

"Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα προσέφερες!", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Βασίλη Σπανούλη

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 13 Οκτ 2021 | 18:08

47 χρόνια ΝΔ - Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα αγρυπνά και προστατεύει τα σύνορά της"

Σύσσωμη η ΝΔ έδωσε το παρών στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος - Ομιλίες Μητσοτάκη και Καραμανλή - Παρών ο Αντώνης Σαμαράς

ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ 13 Οκτ 2021 | 13:48

Εκδήλωση ενότητας για τα 47 χρόνια της ΝΔ: Ομιλίες Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή μετά από καιρό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα αναφερθούν μεταξύ άλλων και στην πορεία της κεντροδεξιάς παράταξης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 13 Οκτ 2021 | 09:11

Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε τη Φώφη Γεννηματά χωρίς κάμερες και δηλώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την κ. Γεννηματά πριν πάει στο γραφείο του και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της.

ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΟΛΕΙ 12 Οκτ 2021 | 19:14

Σαμοθράκη: Παραδόθηκαν στους μαθητές τα γήπεδα που τους υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έναν χρόνο μετά την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη την υπόσχεση που έδωσε στους μικρούς μαθητές.

«ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ» 12 Οκτ 2021 | 15:13

Κορονοϊός: Έκανε την 3η δόση ο Μητσοτάκης - "Ας ακούσουμε επιτέλους τους επιστήμονες, να εμβολιαστούμε" [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Mega εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 12 Οκτ 2021 | 12:08

Μητσοτάκης - Μπουρλά εγκαινίασαν το νέο κέντρο καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

"Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοιού φέρει τη σφραγίδα του Αλμπερτ Μπουρλά" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ DATA HUB 12 Οκτ 2021 | 09:32

Γιατί οι πολυεθνικοί όμιλοι φτιάχνουν Data Centers στην Ελλάδα

Eπιχειρηματικοί όμιλοι προχωρούν σε νέες επενδύσεις βάζοντας την Ελλάδα στο επίκεντρο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Οκτ 2021 | 08:35

Στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer o Μητσοτάκης - Μετά θα κάνει τρίτη δόση εμβολίου

Σήμερα Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 11 Οκτ 2021 | 21:51

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαντάμε μεθοδικά στις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επίλυση του Κυπριακού.