Εγκαλούν Μαξίμου για Βαρουφάκη τα κόμματα μετά τις αποκαλύψεις Στουρνάρα

Οι ευθύνες του Γ. Βαρουφάκη για την περίοδο της διαπραγμάτευσης ξαναβγήκαν στο προσκήνιο μετά τα όσα αποκαλυπτικά είπε στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εγκαλούν Μαξίμου για Βαρουφάκη τα κόμματα μετά τις αποκαλύψεις Στουρνάρα

Με «ευθύνη» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν με τις ερωτήσεις τους να στριμώξουν τον διοικητή της ΤτΕ για την επιβολή των capital controls άνοιξε πάλι η συζήτηση για τις ευθύνες του Γ. Βαρουφάκη και όχι μόνο, την κρίσιμη περίοδο της διαπραγμάτευσης ,του δημοψηφίσματος και των τραπεζικών περιορισμών.

Μια μέρα αφότου ο διοικητής της ΤτΕ αποκάλυψε τους εκπληκτικούς διαλόγους που είχε με στελέχη της ΕΚΤ όταν ο Γ. Βαρουφάκης πήγαινε και τους έλεγε πως είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας αλλά και τις επιστολές «καμπανάκια» σε κυβερνητικά στελέχη, ΝΔ και Ποτάμι επανέρχονται στο θέμα των ευθυνών και του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη.

ΝΔ: Δεν θα διαγράψουμε τις ευθύνες όσων κάνοντας πλάκα έφεραν την κατάσταση εδώ

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη είπε ευθαρσώς αυτό που υπονόησε και ο Κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση για τη διαπλοκή. Οτι η ΝΔ θα επαναφέρει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015, περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι θα αμελήσουμε, θα διαγράψουμε, θα ξεχάσουμε πραγματικές ευθύνες ανθρώπων που μέσα από την πλάκα που έκαναν και μέσα από την εξουσία που κάποιοι, ακόμη πιο επικίνδυνοι, τους έδωσαν, βλέπε πρωθυπουργός της χώρας, δηλαδή ο κ. Τσίπρας, έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση» ανέφερε στο real FM ο κ. Αυγενάκης. Ερωτηθείς αν θα αναζητηθούν πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες, ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Επειδή συζητούμε για μία συγκεκριμένη περίοδο που έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, δηλαδή έχουμε τρίτο μνημόνιο με 9 δισ., έχουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ουσία μία απώλεια από πακτωλό χρημάτων, δεν φεύγει από πουθενά αλλού, φεύγει από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Έχουμε τη μεταβίβαση της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια σε ένα υπερταμείο, όλα αυτά δεν είναι μικρά, αμελητέα λαθάκια. Είναι μεγάλα λάθη με μεγάλο κόστος που μεταφέρεται όλο αυτό στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Ε, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε».

Στο ερώτημα αν με όσα είπε εννοεί ότι εκτός από πολιτικές θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες, ο κ. Αυγενάκης απάντησε: «Νομίζω ότι εγώ είμαι σαφής στην απάντησή μου. Είμαι απολύτως σαφής».

Δημήτρης Σταμάτης: «Συνυπεύθυνος του Βαρουφάκη ο Τσίπρας»

Και ο Δ,. Σταμάτης εκ των βουλευτών της ΝΔ που μετείχαν στην επιτροπή της Βουλής ανέφερε πως τα όσα «λίαν αποκαλυπτικά» είπε ο κ. Στουρνάρας προσδίδουν περαιτέρω αξιοπιστία στους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στα capital controls.

«...η μαρτυρία προσώπου που κατέχει τέτοια θέση κάνει πιο αξιόπιστα όσα λέγαμε τόσο καιρό όσον αφορά στο γιατί υποχρεώθηκε η κυβέρνηση σε capital controls. Aλλά και η αποκάλυψη για τον Βαρουφάκη, ότι έκανε μια δήλωση πως η χώρα είναι πτωχευμένη, τη στιγμή που καιγόταν η χώρα » είπε στον ALPHA ο κ. Σταμάτης.

Ο ελληνικός λαός πλήρωσε τη Βαρουφακειάδα και αυτό είναι ευθύνη και του Τσίπρα προσέθεσε θυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είζε χαρακτηρίσει asset τον πρώην ΥΠΟΙΚ

« Δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός ένας τέτοιος άνθρωπος, πώς περνάει δηλαδή έτσι ελαφρά αυτή η ιστορία; Είναι υπόλογοι και οι δύο και ο πρωθυπουργός ακατάλληλος» κατέληξε.

Ποτάμι: Ο Τσίπρας να απαντήσει για τον Βαρουφάκη, προφανώς είχε την έγκρισή του

Απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τον Γιάνη Βαρουφάκη απαιτεί το Ποτάμι μετά τα όσα είπε ο Γ.Στουρνάρας για την περίοδο προ του δημοψηφίσματος και της επιβολής των capital controls.

«Τις απαντήσεις δεν τις περιμένουμε από τον κ. Βαρουφάκη. Τις περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας.

Δική του επιλογή ήταν και προφανώς όσα έκανε είχαν την έγκρισή του

Όπως είπε, «εκείνος οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τα όσα έκανε το “asset” της χώρας, όπως τον αποκαλούσε».

«Δική του επιλογή ήταν και προφανώς όσα έκανε είχαν την έγκρισή του. Οφείλετε τουλάχιστον κάποια απάντηση σε εκείνους που πλήρωσαν ακριβά»,καταταλήγει η ανακοίνωση του Δ. Τσιόδρα.

Τι είχε πει ο Στουρνάρας στη Βουλή για Βαρουφάκη ΕΚΤ και capital controls

« Πήγε ο Βαρουφάκης πήγε στην ΕΚΤ και τους είπε ότι είμαι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας! Τους είπα μην τον πιστεύετε. Και μου απάντησαν είναι ο υπουργός Οικονομικών σας δεν μπορούμε να μην τον πιστέψουμε!» αποκάλυψε ο κ. Στουρνάρας για την κρίσιμη εκείνη περίοδο.

Στη συνέχεια και στο πιεστικό ερώτημα γιατί δεν το απέτρεψε έγινε περισσότερο αποκαλυπτικός.

«Το πάλεψα όσο μπορούσα. Εκείνη την περίοδο μιλούσα με κυβερνητικά στελέχη και τους έλεγα να μαζέψουν τον κ. Βαρουφάκη. Τι θέλετε τώρα; Να σας δείξω τις επιστολές που έστελνα; Μην μου λέτε ότι φταίνε τα στελέχη τραπεζών» εξανέστη.

Οσον αφορά στα capital controls επανέλαβε πως δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. «Μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος το ίδιο βράδυ και για τις επόμενες δύο ημέρες παρ ότι ήταν Σαββατοκύριακο έφυγαν από τις τράπεζες 900 εκατομμύρια ευρώ» είπε.

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων για το διάστημα προ της επιβολής των capital controls ο διοικητής της ΤτΕ επιβεβαίωσε ότι είχε ανοικτή γραμμή με τον αντιπρόεδρο Γ.Δραγασάκη και τον τότε αναπληρωτή ΥΠΕΞ Ε.Τσακαλώτο.

Στο ερώτημα του Μ.Βορίδη τι του έλεγε ο υπουργός οικονομικών δηλαδή ο κ. Βαρουφάκης ο κ. Στουρνάρας απάντησε « Μιλούσα με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο και ουδέποτε οι επαφές μας διακόπηκαν»

Βορίδης: Με Βαρουφάκη μιλήσατε;
Στουρνάρας: Τι να μιλήσεις. Ήταν σε άλλη σχολή σκέψης.Οι Δραγασάκης και Τσακαλώτος είχαν με εμένα καταννόηση και τελικά έγινε το σωστό.
Βορίδης: Έγινε το «όχι» «ναι».

Επική απάντηση Στουρνάρα σε Μηταράκη για τα δάνεια των κομμάτων

Μέχρι και για την πιθανότητα να αγοράσουν ξένοι επενδυτικοί οίκοι τα δάνεια των κομμάτων ρωτήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας. Εμπνευστής της φαεινής αυτής ιδέας ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων της ΝΔ Νότης Μηταράκης «θα μπορούσαν τα κόκκινα δάνεια να πάνε σε funds;» ρώτησε, ενώ η «ιερά εξέταση» του τραπεζίτη έφτανε τις εννέα ώρες.

Στουρνάρας: Θα θέλατε; Δεν νομίζω ότι τα funds θα ενδιαφερθούν για δάνεια κομμάτων. Αυτό σημαίνει ότι τα funds έχουν προσδοκία ότι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Ενδιαφέρον θεωρητικά λέμε τώρα. Ειδάλλως θα έλεγα να κλείσουν τα μικρόφωνα».

Μηταράκης: αν επιχειρήσει να επηρεάσει ένα κόμμα είναι εκτροπή.
Στουρνάρας: τα κόμματα είναι θεσμοί δεν είναι εταιρείες. Δεν υπάρχει τρόπος τα τα funds να το κάνουν αυτό. Τι να κάνει να αλλάξει τον αρχηγό του κόμματος; Σενάριο επιστημονικής φαντασίας
Μηταράκης: πάντως μπορεί να πάει σε funds.
Στουρναρας: Μπορεί. Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι
Μηταράκης: θα έπρεπε να υπάρχει νομοθεσία για ακατάσχετο λογαριασμό στις τράπεζες.
Στουρνάρας: δεν το έχω σκεφτεί. Πρακτικά δεν ξέρω αν γίνεται.

«Οι ευθύνες για την κρίση αρχίζουν το 2008»

Στη διάρκεια των 9 ωρών παρουσίας του στην επιτροπή ανέβηκαν πολλές φορές, ειδικά όταν η συζήτηση ήρθε στην δανειοδότηση του κ.Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, ενώ δεν έλειψαν οι αιχμές του κ.Στουρνάρα είτε για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, είτε για την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το κύριο αίτιο της κρίσης δεν είναι η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά η δημοσιονομική κρίση ετών 2008-2010 που οδήγησε τη χώρα σε κρίση χρέους» είπε ο κ.Στουρνάρας ενώ λίγο αργότερα ανέφερε ότι η Ελλάδα βρέθηκε στα όρια της καταστροφής και διασώθηκε έπειτα από τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων από το 2010 και μετά.

Ο κ. Στουρνάρας είπε επίσης ότι το PSI ήταν μεταξύ εκείνων των αιτιών που προκάλεσε προβλήματα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζικών ιδρυμάτων, που έχουν όμως καλυφθεί πλήρως.

Το...bullying και ο αστεϊσμός με τα ψυχολογικά του Προβόπουλου

Τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Στουρνάρας για την δανειοδότηση των ΜΜΕ και των κομμάτων ήταν σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικά από εκείνα που οι ίδιοι είχαν.

Η επιμονή τους να «διορθώσουν» τον κεντρικό τραπεζίτη προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου και την σύγκρουση του με τον πρόεδρο της επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο.

Λοβέρδος: Δεν σας βγαίνει τίποτα και κάνετε bullying στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Φάμελλος: Προσβάλλετε την επιτροπή. Δεν γνωρίζω τι θέλετε να δημιουργήσετε;

Λοβέρδος: Δεν σας βγαίνουν τα νούμερα. Ντροπή σας.

Φάμελλος: Είστε σε άλλη αίθουσα.

Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής) προς τον κ. Στουρνάρα: Να τον πάρετε στον κόμμα σας όταν το φτιάξετε τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Λοβέρδος προς Νικολόπουλο: Εσένα θα πάρει που είσαι καλός βουλευτής.

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Στουρνάρας δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του αναφορικά με τα όσα είπε ο προκάτοχος του Γιώργος Προβόπουλος για την Τράπεζα Αττικής.

«Ο κ. Προβόπουλος μπορεί να έχει...ψυχολογικά προβλήματα . Ο κ Προβόπουλος μπορούσε αν ήθελε να πάρει κατά τη δική του θητεία ως διοικητής της ΤτΕ πρωτοβουλίες για την εξυγίανση της τράπεζας Αττικής. Δεν το έκανε και τελικά το έκανα εγώ. Εγώ έκρινα ότι η τράπεζα Αττικής θα έπρεπε να εξυγιανθεί και το έκανα. Ο κ. Προβόπουλος παρά τα όσα λέει δεν με ενημέρωσε ποτέ όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών για την τράπεζα Αττικής. Δεν υπήρξε ποτέ καμία επιστολή του. Κοίταξα στα αρχεία μου».

Ωστόσο αρκετή ώρα αργότερα ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως η αναφορά του σε...ψυχολογικά προβλήματα του προκατόχου του ήταν αστεϊσμός και επειδή ήταν καταιγιστικές οι ερωτήσεις που του έγιναν από τους βουλευτές δεν το είχε αποσαφηνίσει εγκαίρως ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Για την Τράπεζα Αττικής

Δημόσιοι φορείς και όχι ιδιώτες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την τράπεζα Αττικής όταν διέρρευσαν οι πληροφορίες για την κακή της πορεία διευκρίνισε ο κ. Στουρνάρας όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας του καταλόγισε ότι η ανακοίνωση της διακοπής χρηματοδότησης ζημίωσε την τράπεζα Αττικής. «Εφυγαν αμέσως 50 εκατ. ευρώ», είπε ο βουλευτής.

Γιάννης Στουρνάρας : «Η τράπεζα είχε πάρει ένα πολύ κακό δρόμο. Έπρεπε να διορθωθεί»

Λάππας: «Κάντε το. Διορθώστε αλλά μην το ανακοινώνετε!

Στουρνάρας: Ποιος σας είπε ότι το κάναμε εμείς. Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση.

Λάππας: «Η κυρία Παπαγιαννίδη ( διευθύντρια Εποπτικών ελέγχων της ΤτΕ) είπε ότι μάλλον από την ΤτΕ έγινε η διαρροή»

Φάμελλος: Η κυρία Παπαγιαννίδη μας είπε ότι πριν ενημερώσει την τράπεζα Αττικής για την διακοπή χρηματοδότησης είχε ήδη διαρρεύσει η πληροφορία στα ΜΜΕ και ο κ. Πάσχας ( επιθεωρητής ΤτΕ) μας είπε ότι αν ήξερε ποιος το έκανε θα πήγαινε στον εισαγγελέα».

Στουρνάρας: «Επικροτώ και επαυξάνω»

Φάμελλος: «Αρα κάντε τις δικές σας ενέργειες».

Στουρνάρας: «Χάριν της έγκαιρης παρέμβασης της ΤτΕ διορθώθηκε η κακή πορεία της Αττικής»

Λάππας: «Ναι αλλα η ενέργειές σας οδήγησαν σε εκροή καταθέσεων κατά 70 εκατ. ευρώ»

Στουρνάρας: Δεν ισχύουν αυτά τα νούμερα. Να σας πω και κάτι άλλο; Ξέρετε ποιοι απέσυραν τα χρήματα; Δημόσιοι φορείς απέσυραν χρήματα και όχι ιδιώτες.

Λάππας: Δεν μας αφορά αυτό

Στουρνάρας: Σας αφορά! Δημόσιοι φορείς ήταν.. Η πορεία της Αττικής ήταν λάθος. Η ΤτΕ πήρε μέτρα και η Αττικής είναι σε πορεία ανάκαμψης

Δανειοδοτούσαν τον Καλογρίτσα σαν να ήταν η Microsoft

«Εμείς δεν βλέπουμε Καλογρίτσα αλλά ομίλους πχ Τοξότης, από εκεί και πέρα το πόρισμα ανέδειξε ορισμένες αδυναμίες της τράπεζας και η νομική υπηρεσία είπε να πάει εισαγγελέας λόγω της ζημιάς από υποτιμολόγηση δανείου, και του κ. Καλογρίτσα αλλά όχι μόνο αυτού. Το 61% του χαρτοφυλακίου της τράπεζας υποτιμολογείται κυρίως για δάνεια επιχειρηματικά και σε κατασκευαστικές. Δεν ακολούθησε το σύστημα τιμολόγησης. Εδιναν επιτόκιο χαμηλό σε εταιρίες σαν να ήταν η Microsoft».

Με το να επικαλείστε συνέχεια τον εισαγγελέα νομίζετε πως με φοβίζετε;

«Με το να επικαλείστε συνεχώς τον Εισαγγελέα, νομίζετε ότι με φοβίζετε;» ρώτησε κάποια στιγμή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα

«Από το πρωί που ήρθα εδώ έχω ακούσει τη λέξη «Εισαγγελέας» 50 φορές. Νομίζετε ότι ο εισαγγελέας θα μας λύσει τα προβλήματα;» συνέχισε ο κ. Στουρνάρας.

«Τεράστια η περίοδος αβεβαιότητας»

«Βεβαίως ήταν απαραίτητη η ανακεφαλαιοποίηση. Ενώ οι τράπεζες έδειξαν στα στρες τεστ στο τέλος του 2014 ότι δεν χρειάζονταν κεφάλαια, μεσολάβησε περίοδος αβεβαιότητας, μπήκαν capital controls. Τεράστια η περίοδος αβεβαιότητας. Χειροτέρευση μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Υπολογιζόταν ανάπτυξη 2,5% και πέσαμε στο μείον. Η ξαφνική μεταβολή έκανε αναγκαία την ανακεφαλαιοποίηση. Διαχωρίζω την περίοδο αυτή σε δύο υποπεριόδους ( πρώτη και δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ). Την πρώτη περίοδο είχαμε κόστος. Από τότε έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια αυτό το κόστος να μειωθεί».

Για την έφοδο στα γραφεία της συζύγου του

Ο Γ. Στουρνάρας χαρακτηρίζει παράνομη την έφοδο των αρχών στα γραφεία της συζύγου του, λέγοντας ότι έγινε επιτόπιος φορολογικός έλεγχος από αναρμόδια όργανα και ότι «δεν πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτό που έγινε»

Στουρνάρας σε Νικολόπουλο: Αν ξαναπροκληθώ θα σταματήσω να είμαι του σαλονιού

Στην πολύωρη διαδικασία ο βουλευτής της συγκυβέρνησης Νίκος Νικολόπουλος προσπάθησε επίμονα να προκαλέσει τον διοικητή της ΤτΕ και σε μια απ αυτές άκουσε τον Γιάννη Στουρνάρα να του απαντά «την επόμενη φορά που θα προκληθώ θα σταματήσω να είμαι του σαλονιού και θα απαντήσω».

Πότε θα αρθούν τα capital controls

Στουρνάρας: Δεν έχουμε εικόνα για το πότε θα αρθούν τα capital control. Μπορούμε να κάνουμε, όπως κάνουμε σταδιακή χαλάρωση. Σήμερα το κόστος για την ελληνική οικονομία είναι πολύ μικρότερο. Η άρση τους σχετίζεται με την επιστροφή των καταθέσεων, το κλείσιμο της αξιολόγησης, την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Λοβέρδος: Τα capital control συνδέονται με την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών;

Στουρνάρας: Οι αιτίες της ανακεφαλοποίησης δεν είναι τα capital control. Το αίτιο ήταν η λανθασμένη οικονομική πολιτική του πρώτο εξάμηνο (σ.σ Ιανουάριος 2015 – Ιούνιος 2015) που επιβάρυνε την οικονομία και δημιούργησε αναστάτωση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές αν δεν κλείσει η αξιολόγηση. Επειδή όμως το 2018 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση.

Καυγάς Λοβέρδου και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Τα απόνερα της χθεσινής σφροδρής αντιπαράθεσης στη Βουλή επηρέασαν και τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «σόφισμα» την μεθόδευση της κυβέρνησης αναφορικά με τη πρόθεση της να βγάλει λαγούς από το υποτιθέμενο τρίγωνο διαπλοκής ΜΜΕ- Τραπεζών και κομμάτων.
«Οι απαντήσεις που παίρνουμε εδώ δείχνουν ότι αυτό το συμπέρασμα είναι το απόλυτο ψέμα» δήλωσε προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της συμπολίτευσης.
«Βγάλατε πόρισμα;» είπε δηκτικά η Παναγιώτα Κοζομπόλη ενώ η Αννέτα Καβαδία πήρε τη πάσα για να συνεχίσει «έχετε εκπαιδευτεί πολύ καλά στην ατάκα, τόσα χρόνια στα τηλεπαράθυρα».
Αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος σήκωσε το γάντι «η ηγεσία σας, σας κοροιδεύει Σας έχει βάλει εδώ...» είπε οδηγώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα αναταραχή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ 14 Οκτ 2020 | 15:29

Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής: Κίνδυνος να έχουμε μεγαλύτερη ύφεση από την πρόβλεψη για 8.2% το 2020

Το καμπανάκι του κινδύνου για μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι υπολογίζει η κυβέρνηση, έκρουσε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2020 | 18:59

Τέλος ο "διορισμός" Ζαρούλια: Είχε καταθέσει ψευδή δήλωση στη Βουλή ότι δεν διώκεται!

Στην αρμόδια εισαγγελία όλα τα στοιχεία - Θα ελεγχθεί και η αρμόδια διεύθυνση που δεν έκανε σωστό έλεγχο των εγγράφων της Ζαρούλια

ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ 09 Οκτ 2020 | 15:54

Επιστρέφει στη Βουλή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής - Τι αποφάσισε το Εκλογοδικείο, ποιος χάνει την έδρα

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ που κράτησε 15 μήνες επιστρέφει στα έδρανα της Βουλής.

ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ 09 Οκτ 2020 | 07:36

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια - Στη συζήτηση ο νόμος για Χρυσή Αυγή

Στη Βουλή η αντιπαράθεση επιχειρημάτων σε αρκετές περιπτώσεις έλαβε και προσωπικό χαρακτήρα,

08 Οκτ 2020 | 22:00

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Εκ των πραγμάτων αβέβαιες οι προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού

Τι αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΔΥΣΛ3ΞΙΑ - ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ" 08 Οκτ 2020 | 21:46

Με το μπλε χρώμα ευαισθητοποίησης για τη δυσλεξία φωταγωγήθηκε η Βουλή

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, ένα στα δέκα παιδιά έχουν δυσλεξία

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ 08 Οκτ 2020 | 19:07

Βουλή: Σκληρή κόντρα Πολάκη και Πλεύρη - "Είσαι πρώην Χρυσαυγίτης" - "Είσαι ψεύτης"

Φωτιά πήρε το απόγευμα η Βουλή από την αντιπαράθεση μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Θάνου Πλεύρη

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΣΙΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ 08 Οκτ 2020 | 16:18

Ο Καλλιάνος ζητά ο βασανισμός ζώων από πλημμέλημα να γίνει κακούργημα - Πιο αυστηρές ποινές υπόσχεται ο Βορίδης

Ο Κωσταντίνος Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι εντός των ημερών θα περάσει ρύθμιση μετά την ερώτηση Καλλιάνου για τον βασανισμό των ζώων

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ 08 Οκτ 2020 | 14:08

Αγρια κόντρα στη Βουλή Θεοδωρικάκου- Ραγκούση για τη Χρυσή Αυγή και τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ξέσπασε στη Βουλή μετάξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 07 Οκτ 2020 | 14:42

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδιο Βαρουφάκη με αστυνομικό - Τι καταγγέλλει ο ίδιος, ο διάλογος με Χρυσοχοΐδη

Επεισόδιο με αστυνομικό καταγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την αναγγελία της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΚΑΤ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2020 | 16:55

Πέτσας: Η ΝΔ στάθηκε μετωπικά απέναντι στη Χρυσή Αυγή - Ακραία επικοινωνιακή εκμετάλλευση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε μια ακραία επικοινωνιακή εκμετάλλευση της υπόθεσης και σηκώνει πλακάτ στη Βουλή, έγραψε ο Στέλιος Πέτσας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ 06 Οκτ 2020 | 16:29

Μετά την γκάφα με τον διορισμό της Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής στη Βουλή...αλλάζει ο Κανονισμός

Αλλάζει ο Κανονισμός της Βουλής ώστε να αποτραπεί ο διορισμός της Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 03 Οκτ 2020 | 18:13

Γεννηματά από Κεφαλονιά: Ο ελληνικός λαός άφησε τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής και η ΝΔ την ξαναφέρνει

Αναφερόμενη στον διορισμό της κ. Ζαρούλια στη Βουλή, τον χαρακτήρισε ως απαράδεκτο γεγονός.