X

Εκβιασμός Παππά:Αν η Ν.Δ πει όχι για το ΕΣΡ οι άδειες θα δοθούν με νόμο

Το γάντι στη ΝΔ την οποία εμμέσως κατηγορεί πως αν δεν συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ θα υπηρετεί την διαπλοκή ρίχνει εκ νέου ο Ν.Παππάς.

Νέος εκβιασμός Παππά στη ΝΔ για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως αν η ΝΔ συναινέσει στο ΕΣΡ θα αποφασίσει η Βουλή για τις άδειες και όχι ο ίδιος. Αν όχι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Μπορεί η τροπολογία του για την διεύρυνση των μελών του ΕΣΡ (από επτά σε εννέα) να υπερψηφίστηκε αλλά είναι άγνωστο αν θα υπάρξει «λευκός καπνός» κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που θα ακολουθήσει.

ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΝ.ΕΛ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την τροπολογία - Οχι είπε τελικά ο Λεβέντης

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που υπερψήφισαν τη ρύθμιση, «ναι» είπε και το ΠΑΣΟΚ το οποίο χθες είχε διατυπώσει σοβαρότατες ενστάσεις για τη εν λόγω τροπολογία (από την ψηφοφορία απουσίασε η Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος)

Αντίθετα στα «όχι» προσχώρησε και η Ένωση Κεντρώων αν και χθες είχε εκφραστεί θετικότατα.

«Όχι» ψήφισε η ΝΔ και το Ποτάμι. «Παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Παππάς: Η ΝΔ να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συμφερόντων

Ο αρμόδιος υπουργός με δήλωσή του κατηγορεί την ΝΔ ότι ενώ υπήρξε συναίνεση για την ανάγκη να γίνει διαγωνισμός για την απόδοση τηλεοπτικών αδειών εκείνη δεν συμφώνησε και υποστήριξε πως δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι η αγορά χωράει άπειρα κανάλια.

Αν η ΝΔ συμφωνήσει στο ΕΣΡ τότε η βουλή θα αποφασίσει για τις άδειες διαφορετικά η ΝΔ θα έχει επιλέξει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους οφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους αναφέρει ο Ν.Παππάς . Και προανήγγειλε εκ νέου πως η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική ρύθμιση.

Ο υπουργός απαντώντας τι θα κάνει η κυβέρνηση αν δεν υπάρξει συναίνεση είπε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση

Ολόκληρη η δήλωση

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες διαμορφώθηκε ευρύτατη συναίνεση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες διαμορφώθηκε ευρύτατη συναίνεση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόδοσή τους. Δυστυχώς, η ΝΔ δεν συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι «η αγορά χωράει άπειρα κανάλια».
Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους.
Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ.
Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών.
Καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων.
Εκ μέρους της κυβέρνησης δηλώνω το εξής:
Εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.
Εάν παρόλη την κίνηση καλής θέλησης της κυβέρνησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς.
Ο υπουργός απαντώντας τι θα κάνει η κυβέρνηση αν δεν υπάρξει συναίνεση είπε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση