Follow us

Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης: "Η ΝΔ αγωνιά για χίλιες οικογένειες, το ΠΑΣΟΚ αγωνιά για εκατομμύρια Έλληνες"

"Εμείς δεν τα τάζουμε όλα όπως ο κύριος Τσίπρας. Λέμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας" ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Λέγοντας ότι "είμαι "σίγουρος πως θα φέρουμε τον ήλιο ψηλά και θα κάνουμε πράσινη και πάλι την Κρήτη" ξεκίνησε την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σητείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην αύξηση των ποσοστών που κατέγραψε το κόμμα, σχολίασε ότι "αν η προσπάθεια συνεχιστεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες και το πρόγραμμα μας πάει από σπίτι σε σπίτι, σε πόλεις, χωριά και γειτονιές , η νίκη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη".

Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης: "Η ΝΔ αγωνιά για χίλιες οικογένειες, το ΠΑΣΟΚ αγωνιά για εκατομμύρια Έλληνες"

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι αυτό κάποιοι το ανακάλυψαν τις τελευταίες ημέρες, σχολιάζοντας ότι "μέχρι τις προηγούμενες εκλογές μας ρώταγαν μόνο με ποιον θα πάμε" και πως ακόμη και τώρα που το ανακάλυψαν "εμφανίζουν ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν γιατί ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ πιστοί στο δόγμα "όλα για την εξουσία", χωρίς αρχές και χωρίς αξίες, έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα επικοινωνιακού απόλυτου καταιγισμού, μια επικοινωνία ολοκληρωτισμού" υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εξηγήσει, όπως είπε, "πως είναι δυνατόν να θεωρείς υπερφορολόγηση τα 1000 ευρώ παραπάνω, στα προσωπικά μερίσματα στις 70 χιλιάδες ευρώ" και δεν είναι υπερφορολόγηση και χτύπημα της μεσαίας τάξης και των αδύναμων Ελλήνων ότι έχεις πάρει σε δυο χρόνια πέντε δισ. παραπάνω ΦΠΑ".

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην επιβάρυνση των μεσαίων νοικοκυριών και τα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α που όπως είπε "λέει ότι έπεσαν οι πραγματικοί μισθοί κατά 7,4%" απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη που όπως υποστήριξε δεν είναι σωστά τα στοιχεία, ενώ τα ίδια στοιχεία ανακοίνωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Δεν είναι μόνο η οικονομία, είναι και η δημοκρατία, είναι και η αξιοπρέπεια, είναι και ο σεβασμός στις ιδέες" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ περί προοδευτικής παράταξης.

"Ποια προοδευτική παράταξη; Με το Βορίδη, με τον Γεωργιάδη, με τον Πλεύρη, με τον Καρατζαφέρη, ή προχθές που ανακοίνωσε τη στήριξη του στον κ. Μητσοτάκη και ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Αυτό δεν είναι κεντροδεξιά, αυτό είναι άκρα δεξιά" είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος σε ότι αφορά κάποιους που ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μοιάζει με του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρες θέσεις, σχολιάζοντας ότι "ο κ. Μητσοτάκης είχε φτιάξει ένα δράκο πριν τις εκλογές και έλεγε ψηφίστε με γιατί έρχεται ο Τσίπρας και πήρε με 20 μονάδες τις εκλογές , ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι είναι από τις κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης που έχουν επιφέρει μόνο προβλήματα στον ελληνικό λαό. Τώρα ποιος είναι ο νέος δράκος, ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ λέει είναι το ίδιο με του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω πραγματικά να πω σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα από δω από τη Σητεία ότι ο μόνος που μοιάζει με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Πολάκη είναι η ίδια η ΝΔ".

ΠΑΣΟΚ Σητεία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο, όπως είπε, δεν κέρδισαν οι μικρομεσαίοι: "Όλα τα κράτη πήραν το ταμείο αυτό και στήριξαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να δανειστούν από τις τράπεζες. Τι έκανε η Νέα Δημοκρατία έδωσε δισεκατομμύρια στις τράπεζες για να τα δανείζονται με χαμηλότερο επιτόκιο αυτοί που είχαν ήδη δικαίωμα δανεισμού".

"Αν η αγωνία της Νέας Δημοκρατίας είναι 1.000 οικογένειες στην Ελλάδα, αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι εκατομμύρια Έλληνες που θέλουν κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική" και πως "δεν είναι αγωνία του ΠΑΣΟΚ ούτε οι καρέκλες, ούτε η περιφρόνηση της κοινής λογικής από βομβαρδισμό fake news".

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο μείζον, όπως τόνισε, ζήτημα του δημογραφικού: "Θα στηρίξουμε τις οικογένειες με δύο παιδιά κάνοντας την διαφορά στο φόρο να φτάσει σε πρώτο βαθμό 8 με 10 μονάδες ώστε να υπάρξει στήριξη της τεράστιας ανάγκης του δημογραφικού".

"Εμείς δεν τα τάζουμε όλα όπως ο κύριος Τσίπρας. Λέμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Ξεκινάμε από το νέο ΕΚΑΣ αυτό που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους που είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Δεύτερο μέτρο η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1 Ιανουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα τέσσερα χρόνια. Μετά από τέσσερα χρόνια ουσιαστικά μηδενίζεται Μηδενίζεται και ως δημοσιονομικό μετρό δεν έχει καμία διαφορά στον προϋπολογισμό. Και τρίτον η διόρθωση των αδικιών στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Και τα τρία αυτά μέτρα είναι ένα δισ. και 130 εκατομμύρια ευρώ. Στηρίζουμε τους μισθούς του δημόσιου τομέα με ένα δισ. 200 εκατομμύρια, να φτάσουν στο επίπεδο του πληθωρισμού, και βέβαια δε λέμε λαϊκισμούς ότι μπορούμε αυτόματα μέσα σε μια τετραετία να αυξηθούν κατά 25% οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Καμία κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για κάτι τέτοιο διότι δεν μπορείς να δεσμευτείς στο τι θα κάνει ο ιδιωτικός τομέας" είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης που πρόσθεσε ότι " με ψέγουν για το ένα χιλιάρικο στα μερίσματα, ως αντιαναπτυξιακό κίνητρο, αλλά δε λένε αν σηκώνει ο ιδιωτικός τομέας που είναι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, αν σηκώνει μια αύξηση μισθών 25%. Το λέω αυτό γιατί ο πραγματικός λαϊκιστής δεν είναι μόνο ο κύριος Τσίπρας, το τι είναι αποδείχτηκε και ο ελληνικός λαός τον έκρινε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, ο νέος λαϊκιστής είναι ο κ. Μητσοτάκης".

Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ

Στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τον αγροτικό τομέα, την αύξηση της παραγωγής αλλά και την ανάγκη διασύνδεσης με τον τουρισμό , ενώ αναφέρθηκε και στην δημόσια υγεία για την οποία εξήγησε ότι απαιτείται ένας διαφορετικός σχεδιασμός, όπως και στη δημόσια παιδεία.

"Έχουμε επιλογή αξιοπρέπειας ελπίδας και προοπτικής στις 25 Ιουνίου. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην φαυλότητα της Ν.Δ . Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα ξαναβρεί τον πραγματικά του αντίπαλο. Τον αντίπαλο της προόδου, τον αντίπαλο της αξιοπιστίας" πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 25 Σεπ 2023 | 13:57

Δεύτερη παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη Κασσελάκη: Παραιτήθηκε η Λιάνα Κωνσταντίνου από την οργάνωση Μαραθώνα

Με ανακοίνωσή της η Λιάνα Κωνσταντίνου του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε την παραίτησή της μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΠΝΙΣΑΚΗΣ 25 Σεπ 2023 | 13:16

Αυτός είναι ο Κρητικός δικηγόρος "δεξί χέρι" του Κασσελάκη: Οδηγούσε τη μηχανή στην Κουμουνδούρου

Ποιος είναι ο Κρητικός δικηγόρος που οδηγούσε τη μηχανή και είναι το "δεξί χέρι" του Κασσελάκη.

ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ 25 Σεπ 2023 | 12:45

Πώς ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε 26 ημέρες - Ανάλυση Αράπογλου (Pulse)

Πώς αναλύει η Pulse την επικράτηση του κ. Κασσελάκη μέσα σε 26 ημέρες.

ΑΝΑΛΥΣΗ 25 Σεπ 2023 | 12:33

Δρυμιώτης για Κασσελάκη: Εχει όλο το πακέτο, μην δούμε να φεύγουν ψηφοφόροι του Ανδρουλάκη προς ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανάλυσή του για την εκλογή Κασσελάκη ο Αν. Δρυμιώτης εξηγεί: Ο Κασελάκης ή θα αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα τον απορροφήσει

ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 25 Σεπ 2023 | 11:18

Τα ξένα ΜΜΕ για την εκλογή Κασσελάκη: Ένας άπειρος, πρώην trader της Goldman Sachs στην ηγεσία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ

Πώς υποδέχθηκαν τα ξένα ΜΜΕ την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 25 Σεπ 2023 | 09:47

Λάρισα: Η πρώτη αποχώρηση μετά τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – "Ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο"

"Ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο" στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής στη Λάρισα.

ΤΙ ΕΙΠΕ 25 Σεπ 2023 | 00:04

Μητέρα Κασσελάκη: "Είναι αληθινός, είναι αγνός - Του έδωσα ένα μεγάλο μητρικό φιλί"

"Είναι επικοινωνιακός, είναι ταλαντούχος. Έχει καλούς συμβούλους δίπλα του" τόνισε ο θείος του Στέφανου Κασσελάκη

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 24 Σεπ 2023 | 23:23

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στο επιτελείο - "Προ, προ, πρόεδρε!" [Βίντεο]

Στο βίντεο της Ελένης Αυλωνίτου φαίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης να πνίγεται στις αγκαλιές των συνεργατών του

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 24 Σεπ 2023 | 22:59

Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 56,6% - Στις 12 μονάδες η διαφορά με την Έφη Αχτσιόγλου

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχρισαν τον Στέφανο Κασσελάκη διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα - Η Έφη Αχτσιόγλου τον συνεχάρη τηλεφωνικά - Νέα εποχή στην αξιωματική αντιπολίτευση

ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2023 | 22:39

Ολο χαμόγελα στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη: Προεξοφλούν νίκη με 10 μονάδες διαφορά

Ο Στέφανος Κασσελάκης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζουν εμφανίζονται σίγουροι για μια ευρεία νίκη απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου, στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2023 | 21:01

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελίες Κασσελάκη: "Υπερβολική αντίδραση - Ήρθαν 500 άτομα να ψηφίσουν χωρίς να είναι μέλη"

Κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσαν το πρόβλημα σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο όμως λύθηκε - Η καταγγελία Κασσελάκη για μέλη που δεν ψήφισαν επειδή δεν ταυτοποιήθηκαν

ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ 24 Σεπ 2023 | 19:29

ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ - Ψήφισαν 133.261 μέλη, λιγότερα από τον α' γύρο - Στις 22:30 σίγουρο αποτέλεσμα

Μαζική και μεγάλη η συμμετοχή - Δόθηκε παράταση μίας ώρας στην ψηφοφορία - Ψήφισαν 133.261 μέλη, αριθμός μικρότερος από αυτόν της προηγούμενης Κυριακής

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ 24 Σεπ 2023 | 18:37

Καταγγελία Κασσελάκη: Εφορευτικές επιτροπές δεν βρίσκουν νέα μέλη που ψήφισαν στον α' γύρο - 132 χιλ. ψήφισαν ήδη

Ζητά αυστηρή τήρηση της διαδικασίας - Καλεί τα νέα μέλη να μην αποχωρούν από τα εκλογικά κέντρα όταν τους λένε ότι δεν τους βρίσκουν.