Follow us

Τσίπρας: Αυταπάτη η απλή αναλογική- Οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις ήθελαν να μεγαλώσουν το χωράφι τους

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε από τη Λάρισα ότι "θα είμαστε μαζί σας μέχρι να σβήσει ο ήλιος" και πως "αυτή τη φορά ψηφίζουμε για τη ζωή μας".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Αυτή τη φορά ψηφίζουμε για τη ζωή μας γιατί αυτή κρίνεται", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από ομιλία του στη Λάρισα, υπογραμμίζοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει, θα είναι εδώ δίπλα στους αγώνες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού".

"Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας μέχρι να σβήσει ο ήλιος, θα είμαστε για πάντα μαζί στις επάλξεις, γιατί ‘επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς' και είμαστε όρθιοι", τόνισε, λέγοντας σε "όσους τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φωτοβολίδα" ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ώριμο τέκνο της ανάγκης της κοινωνίας και ήρθε για να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα, τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, τους παραγωγούς, τους ανθρώπους του πολιτισμού".

Διαβάστε Επίσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι την προηγούμενη περίοδο "κατάφεραν, ίσως και με δική μας ευθύνη, να πάνε τη συζήτηση οπουδήποτε αλλού εκτός απ' αυτά που ζήσαμε τέσσερα χρόνια τώρα", για να τονίσει ότι τώρα η συζήτηση θα γίνει για τα δύο προγράμματα διακυβέρνησης που αντιπαρατίθενται, όπως είπε, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. "Σήμερα φανερώσαμε και το φανερό και το κρυφό σχέδιο της ΝΔ", είπε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ λέει πολλά που δεν έχει σκοπό να κάνουν γιατί δεν τα έχει δηλώσει στο μεσοπρόθεσμο στην Ευρώπη, και δεν λέει άλλα που έχουν σκοπό να κάνουν". Χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ρεαλιστικό, κοστολογημένο, ένα πρόγραμμα για να στηρίξει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη που συνοψίζεται βασικά σε αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών.

Τσίπρας Λάρισα

Σχολίασε ότι στην πρόταση του να κοστολογηθούν τα προγράμματα και μετά να υπάρξει ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Μητσοτάκη, "το έβαλε στα πόδια γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πρόγραμμα-απάτη". Ανέφερε ότι στο πρόγραμμα που η ΝΔ κατέθεσε πριν από δύο μήνες στην Κομισιόν έχει εγγραφεί μόνο ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης και πως "το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν προβλέπει ούτε παροχές, ούτε μειώσεις φόρων, ούτε αυξήσεις μισθών, αλλά προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη διάλυση στο ΕΣΥ, στο κοινωνικό κράτος και ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και λεηλασία του εισοδήματος". Ανέφερε ότι προβλέπει 700 εκατ. ευρώ λιγότερα την επόμενη τριετία στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων σε πραγματικές τιμές, 1,3 δισ. ευρώ λιγότερα στις πρωτογενείς δαπάνες του δημοσίου, δηλαδή λιγότερα χρήματα για σχολεία και νοσοκομεία και για μισθό στον ιδιωτικό τομέα ψεύτικες υποσχέσεις για 1.500 ευρώ στην 4ετία, ενώ η αύξηση του πραγματικού μισθού θα είναι μόλις 1,4%".

Αναφερθείς στα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών με τους θανάτους της 63χρονης στην Κω, της 19χρονης εγκύου στην Νέα Μάκρη και της 60χρονης στη Χαλκιδική, είπε ότι έπεσαν οι μάσκες και στο θέμα της Υγείας. "Βιώνουμε μέρες απόλυτης κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΣΥ", είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι επιλογή της ΝΔ και ότι "δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία, γιατί έχουν σχέδιο την ιδιωτικοποίηση". Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πάνω από 300 προσλήψεις διασωστών και 84 ασθενοφόρα λειτουργούσαν καθημερινά στο Λεκανοπέδιο, ενώ τα 4 αυτά χρόνια χωρίς να υπάρχει δέσμευση δημοσιονομικών περιορισμών, "δεν έκαναν καμία πρόσληψη, αντίθετα 560 διασώστες αποχώρησαν από το ΕΚΑΒ και λειτουργούν 52 ασθενοφόρα". Επιπλέον είπε ότι τον Δεκέμβριο 2019 στο ΕΣΥ οι μόνιμοι, επικουρικοί, συμβασιούχοι, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό ήταν 108.000, ενώ τον Δεκέμβριο ‘22 ήταν 84.000 άτομα παρότι περάσαμε μια πανδημία.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο κ. Πνευματικός ήρθε να φανερώσει το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη και πως δεν ήταν μια ατυχής δήλωση, καθώς τον Δεκέμβριο του ‘19 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα ανατριχιάσουμε με το πρόγραμμα για την δημόσια υγεία καθώς θα προχωρούσε σε συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού πιλοτικά στην αρχή με τρία μεγάλα νοσοκομεία. "Τι διαφορετικό είπε ο κ. Πνευματικός από το πρόγραμμα και το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη; Απλά το είπε λίγο πιο άτσαλα". Σχολίασε ότι αυτή η δήλωση δεν μπορούσε να μαζευτεί και έκαναν 24 ώρες για να αποφασίσουν ότι πρέπει να βγει από τα ψηφοδέλτια. "Πολύ λίγο, πολύ αργά, φανέρωσε ο κ. Πνευματικός την κρυφή ατζέντα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για την υγεία" είπε. "Θέλουμε αύριο τα νοσοκομεία μας να είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, οι πολίτες χωρίς οικονομική δυνατότητα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;", τόνισε.

Τσίπρας Λάρισα

Είπε παράλληλα ότι η μεγαλύτερη φορολογική λεηλασία που έχει συμβεί είναι αυτή των τελευταίων 16 μηνών με τη διατήρηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ σε υψηλές τιμές, για να δίνονται από τα αυξημένα δημόσια έσοδα επιδοτήσεις στις εταιρείες ενέργειας, διύλισης και των σούπερ μάρκετ για να κρατάνε υψηλές τις τιμές. "Εμείς έχουμε σχέδιο, τελειώνουμε αυτόν τον μηχανισμό υπερκερδών, φορολογούμε τα υπερκέρδη και βάζουμε πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και του ρεύματος, και το σωστό κέρδος έως 5%". Πρόσθεσε δε ότι η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας θα γίνει "από το τσουνάμι πλειστηριασμών που επίκειται το επόμενο διάστημα".

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτά είναι τα κρίσιμα διακυβεύματα στις 25 Ιουνίου, για να σημειώσει πως "εμείς δεν λέμε μόνο ότι η κάλπη θα είναι άδεια, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ότι κι αυτή η κάλπη θα γίνει με άλλους όρους. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε το όραμα του με την απλή αναλογική να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, να υπάρχει ισοτιμία της ψήφου, τη δυνατότητα να γίνει πράξη η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων πάνω σε προγραμματική βάση. "Δυστυχώς αστοχήσαμε, ήταν αυταπάτη, γιατί οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις την ώρα που τους δίναμε τι χέρι της συνεργασίας για να δούμε πώς θα νικήσουμε τη δεξιά, αντί να έχουν μέτωπο τη Δεξιά είχαν ως μέτωπο εμάς, ήθελαν να κόψουν το δικό μας χέρι, εμείς κοιτάζαμε το μέλλον της χώρας κι αυτοί πώς θα μεγαλώσουν το δικό τους το χωράφι".

Σημείωσε ότι αυτή η κάλπη είναι ξανά ενισχυμένης αναλογικής, ότι 50 έδρες μπόνους θα πάνε στον πρώτο και ότι αυτό σημαίνει πως "τα δύο αντιπαραθετικά σχέδια βρίσκονται στην κρίση του λαού, "αυτό της ΝΔ που θέλει να συνεχίσει αυτή την πολιτική της λεηλασίας της κοινωνίας προς όφελος της κερδοσκοπίας και από την άλλη το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο κόμμα που έχει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης και πρόγραμμα απέναντι σε αυτό της ΝΔ". Σχολίασε σε αυτό το σημείο ότι "το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, λέει το ίδιο είναι όλοι" και πως από την άλλη στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι δεν ενδιαφέρεται για προοδευτική διακυβέρνηση και ότι σε αυτή λέει ότι το ενδιαφέρει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. "Εμ δεν γίνεστε έτσι εύκολα ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συμπλήρωμα της δεξιάς, ούτε θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας, είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας και θα διεκδικήσουμε μέχρι το το τελευταίο δευτερόλεπτο την ανατροπή των συσχετισμών".

Απευθυνόμενος σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, "τους λέω ότι με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής κάθε ψήφος που δεν θα πάει στη ΝΔ αλλά δεν θα κατευθύνει στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά ενισχύει τον σχεδιασμό της ΝΔ να είναι αυτοδύναμη και παντοδύναμη για να προχωρήσει το σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας". Ζήτησε να στηρίξουν τη "μόνη αξιόπιστη δύναμη" και πρόσθεσε ότι η υπόσχεση του είναι μία: "δεν θα σταματήσουμε και θα είμαστε μαζί και την επόμενη μέρα για να δίνουμε τη μάχη μας για την κοινωνία το λαό, την αγροτιά, τη λαϊκή τάξη".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο Α΄ΓΥΡΟΣ 01 Οκτ 2023 | 09:49

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με "ηχηρό" τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ 01 Οκτ 2023 | 08:23

Η καλύτερη ανάλυση για το τέλος του "αριστερού" ΣΥΡΙΖΑ - Τι έγραψε ο Παύλος Τσίμας

Η ανάλυση του Παύλου Τσίμα χθες στην εφημερίδα τα Νέα, για το τέλος του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο διεισδυτική που έχει γραφτεί το τελευταίο διάστημα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Σεπ 2023 | 23:40

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνει… το αίμα του πίσω για το τένις: "Τελικά στη ζωή ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι σύντροφοι"

Θυμήθηκε τα ποσταρίσματα και τα σχόλια που είχαν κάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχε ανεβάσει στα social media ο ίδιος ότι έπαιζε τένις. Αύριο ο Κασσελάκης θα τρέξει στο Spetses mini Marathon.

ΝΔ 30 Σεπ 2023 | 18:19

Απάντηση Σκέρτσου σε Κασσελάκη για ΟΑΚΑ: "Μέρα με τη μέρα ο τοξικός ΣΥΡΙΖΑ του κ. Πολάκη τον καταπίνει και τον αφομοιώνει"

"Το ΟΑΚΑ θα το φτιάξουμε ξανά, πιο ασφαλές, πιο σύγχρονο και καλύτερο από πριν" αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας.

«ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ» 30 Σεπ 2023 | 18:11

ΣΥΡΙΖΑ για Μπέο: Ο κ. Μητσοτάκης ας δηλώσει έστω και τώρα ότι αποσύρει τη στήριξη από τον τραμπούκο εκλεκτό του

Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου.

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ 30 Σεπ 2023 | 17:19

Ο Μαραντζίδης (μετανιωμένος) τα βάζει τώρα με τον Τσίπρα: Θα γράψει βιβλίο "πώς μου έκλεψαν το κόμμα μέσα από τα χέρια"

Ο Νίκος Μαραντζίδης είναι θυμωμένος με τη στάση του Τσίπρα στην υπόθεση Κασσελάκη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 30 Σεπ 2023 | 15:24

Ο Νίκος Παππάς αποκάλυψε τι σημαίνει το νέο του τατουάζ: Διάβασα αποκρουστικές ιστορίες, αλλά ιδού η έμπνευση [εικόνα]

Το τατουάζ του χεριού του, το οποίο απεικονίζει τις δυο του κόρες, εμφάνισε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα ο Νίκος Παππάς.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 Σεπ 2023 | 13:25

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιες μέρες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Από τη διεξαγωγή δεύτερου εκλογικού γύρου θα εξαρτηθεί το διάστημα που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 30 Σεπ 2023 | 10:39

Μάχη με τις λάσπες σε Θεσσαλία και Βόρεια Εύβοια - Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών [εικόνες]

Καθημερινή μάχη με τη λάσπη για να επιστρέψουν στην καθημερινότητα δίνουν οι κάτοικοι σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα και Βόρεια Εύβοια.

30 Σεπ 2023 | 09:33

Ο Αλέξης τους ανέβασε, αυτός τους καταστρέφει

Αυτός τους πήρε από το 3% που θα έμεναν για μια ζωή και τους έφερε στην εξουσία, αυτός και τους καταστρέφει, τους βγάζει στη σύνταξη και τους οδηγεί και στη διάσπαση.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΝ 29 Σεπ 2023 | 22:35

Στέφανος Κασσελάκης: Η "γλώσσα" του σώματος στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη - "Δήλωνε, είμαι ανοιχτός"

Δεν είχε κάποιον στο πλευρό του, ούτε σημειώσεις, ούτε κινητό, ωστόσο η συνέντευξη δεν ήταν live.

ΕΛΑΣ 29 Σεπ 2023 | 20:46

Λάρισα: Σύλληψη Σέρβου κακοποιού που αναζητούσε η Ιντερπόλ– Κυκλοφορούσε με ηλεκτρικό πριόνι και φλόγιστρο

Ο 40χρονος Σέρβος είχε κλέψει τα εργαλεία από φορτηγό αυτοκίνητο 46χρονου επαγγελματία.

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 29 Σεπ 2023 | 20:31

MRB: 20,7% πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μεγάλη δυσαρέσκεια για κυβέρνηση - Το 69,3% δεν θα ψήφιζε τον Κασσελάκη για πρωθυπουργό

Αρνητική εξέλιξη η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι πολίτες στη δημοσκόπηση της MRB - Κακή αξιολόγηση για την κυβέρνηση σε ακρίβεια, φωτιές, πλημμύρες