Follow us

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: "Μάχη" για τα ντιμπέιτ - Επιμένει στην πρότασή του ο Παπανδρέου - Αντιδρά ο Ανδρουλάκης

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος Αλλαγής έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στην αρμόδια για την εκλογική διαδικασία επιτροπή του ΚΙΝΑΛ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ να έχουν οριστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου και τον προεκλογικό αγώνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι υποψήφιοι φαίνεται να μη συμφωνούν σε μία σειρά θεμάτων που αφορά στη διεξαγωγή των ντιμπέιτ.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος Αλλαγής έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στην αρμόδια για την εκλογική διαδικασία επιτροπή του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο η πρόταση του Παύλου Χρηστίδη χρησιμοποιήθηκε ως γέφυρα συμβιβασμού μεταξύ του modus operandi που προτάθηκε για την διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα:

- Υιοθετείται το μοντέλο debate του 2017.

- Προτείνονται 2+1 debates: Στις 22/11: EΡΤ πανεθνικής εμβέλειας με εκπροσώπους δημοσιογράφων από όλα τα μεγάλα κανάλια (4 αδειοδοτημένα) και στις 29/11: EΡΤ3 Κανάλια Περιφέρειας.

Επιμένει στην πρότασή του ο Παπανδρέου

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τη πραγματοποίηση ντιμπέιτ με τη φόρμουλα που έγινε το 2017 και επιμένει στη πρότασή του να γίνουν τρείς θεματικές τηλεοπτικές συζητήσεις με όλους τους υποψήφιους, από όποιο σημείο της χώρας και αν βρίσκονται.

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής τονίζει χαρακτηριστικά: "Λόγω των πολύ διαφορετικών συνθηκών από το 2017, δεν ενδείκνυται να επιλεγεί ένα ντιμπέιτ όπως αυτό που έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της χρονιάς εκείνης, ούτε οποιαδήποτε μορφή που να παραπέμπει σε ριάλιτι σόου".

Διαβάστε Επίσης

Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει τη πρόταση "να γίνουν τρεις θεματικές, διαδικτυακές-τηλεοπτικές συζητήσεις, όπου οι υποψήφιοι να μπορούν να συμμετάσχουν από οποίο σημείο της χώρας βρίσκονται και να έχουν επαρκή χρόνο ανάλυσης των θέσεων τους. Υπάρχουν σήμερα οι τεχνικές δυνατότητες ώστε οι νέες τεχνολογίες να αξιοποιηθούν χωρίς πρόβλημα", όπως συγκεκριμένα σημειώνει.

Ανδρουλάκης σε Παπανδρέου: "Αυτό το μοντέλο δεν είναι debate, είναι παράλληλοι μονόλογοι"

"Αυτό το μοντέλο δεν είναι debate , είναι παράλληλοι μονόλογοι. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Δια ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της δημοκρατική παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα".

Το σχόλιο αυτό έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ για την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να γίνουν τρεις τηλεοπτικές θεματικές συζητήσεις, ακόμη και με απομακρυσμένη σύνδεση, αντί για debate, όπως το 2017.

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή στα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ, ο Νίκος Ανδρουλακης είχε ζητήσει μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή τριών debate, δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες πριν από τον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και επιπλέον μία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων πριν από τις 12 Δεκεμβρίου.

Νίκος Ανδρουλάκης

Λοβέρδος: Δεν θέτει όριο στον αριθμό κατά τον πρώτο γύρο

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει θέσει όριο στον αριθμό των debates κατά τον πρώτο γύρο και τάσσεται υπέρ της συνεννόησης όλων των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με στόχο τις κοινές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις.

Παράλληλα, είχε προτείνει δύο debates ανάμεσα στους δύο υποψηφίους που θα έχουν προκριθεί στο δεύτερο γύρο.

"Προσωπικά αντιμετωπίζω θετικά την προοπτική να ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις όλων των τηλεοπτικών μέσων σε ό,τι αφορά τον πρώτο γύρο. Επίσης προτείνω τη διεξαγωγή δύο δημοσίων συζητήσεων (debates) κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου μεταξύ 6 και 12 Δεκεμβρίου. Τέλος, αντιμετωπίζω θετικά τη διαδικασία ελεύθερης συζήτησης μεταξύ των δημοσιογράφων και των υποψηφίων", ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Χρηστίδης: 2+1 ντιμπέιτ

H πρόταση του Παύλου Χρηστίδη και η επιστολή που είχε αποστείλει από τις 2 Νοεμβρίου στην ΕΔΕΚΑΠ, χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ως γέφυρα συμβιβασμού μεταξύ του modus operandi που προτάθηκε για την διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα:

- Υιοθετείται το μοντέλο debate του 2017.

- Προτείνονται 2+1 debates: Στις 22/11: EΡΤ πανεθνικής εμβέλειας με εκπροσώπους δημοσιογράφων από όλα τα μεγάλα κανάλια (4 αδειοδοτημένα) και στις 29/11: EΡΤ3 Κανάλια Περιφέρειας.

- Οι θεματικές μένουν να συμφωνηθούν αύριο, Τετάρτη, πάντως το πρόπλασμα υπάρχει στην πρόταση του Παύλου Χρηστίδη και οι υπόλοιποι 5 συμφώνησαν.

- Την ΕΔΕΚΑΠ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Καπετανάκης, παρόντες ήταν ο Χ. Πρωτοπαπάς Μ. Όθωνας και Ν. Βοσδογάννης. Ο εκπρόσωπος του Χ. Καστανίδη δεν προσήλθε.

Η πλευρά του Π. Χρηστίδη ζήτησε να υπάρχει γυναίκα συντονίστρια και παρουσία κοινού για ερωτοαπαντησεις.

Η από 2 Νοεμβρίου 2021 επιστολή του Παύλου Χρηστίδη στην ΕΔΕΚΑΠ είχε τα εξής σημεία:

-Την πραγματοποίηση 3 θεματικών τηλεοπτικών διαλόγων με τα εξής θέματα:

1. Δημοκρατία, Οικονομικές ανισότητες και Διαγενεακη αλληλεγγύη την εποχή της κλιματικής κρίσης.
2. Η Ελλάδα στον κόσμο. Εξωτερική πολιτική και διεθνείς σχέσεις.
3. Το Κίνημά μας ως φορέας πολιτικής. Θεσμική λειτουργία, συμμετοχή, αποφάσεις, λογοδοσία.

-Την διεξαγωγή και μετάδοση μέσω καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, δύο τηλεοπτικών διαλόγων ανάμεσα στους υποψηφίους των εσωκομματικών εκλογών μέχρι τις 05.12, καθώς επίσης, την πραγματοποίηση ενός ακόμη τηλεοπτικού διαλόγου ανάμεσα στους 2 υποψηφίους που θα αναμετρηθούν στις 12.12

- Στις τηλεοπτικές συζητήσεις, να δοθούν ερωτήσεις και σε πολίτες που θα παραβρίσκονται
- Είναι σημαντικό να είναι γυναίκα συντονίστρια.

"Τέλος, πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής όσων επιθυμούν" είχε προτείνει ο Π. Χρηστίδης.

Διαβάστε Επίσης

Γερουλάνος: 4 ντιμπέιτ

Την πρότασή του για κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ σε 4 θεματικά ντιμπέιτ που θα διεξαχθούν σε τέσσερις Περιφερειακές πρωτεύουσες νομών, έχει καταθέσει ο Παύλος Γερουλάνος.

Στην επιστολή, ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε: "Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να δείξουμε πως η παράταξή μας έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα καθώς και λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνίδα και τον Έλληνα και παράλληλα να τιμήσουμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα. Το που, το πότε, καθώς και οι θεματικές, θα μπορούσαν να συμφωνηθούν γρήγορα μεταξύ των μελών της ΕΔΕΚΑΠ και των αντιπροσώπων των υποψηφίων. Ας σκεφτούμε για παράδειγμα τα πολλαπλά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα που θα μπορούσε να στείλει η κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων στην Αλεξανδρούπολη και η διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ εκεί".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 08 Αυγ 2022 | 11:41

Κατρίνης: Φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης - Διεθνής ο διασυρμός της χώρας

Πολιτικές ευθύνες καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας για το θέμα των υποκλοπών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΡΡΟΕΣ 05 Αυγ 2022 | 19:27

Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απαντά στα τηλεφωνήματα του Γιώργου Γεραπετρίτη

Η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη δια του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν ανταποκρίθηκε.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 05 Αυγ 2022 | 19:01

Υπόθεση υποκλοπών: Πολιτικές ευθύνες ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης - "Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η κυβέρνηση"

Σε δήλωση που έκανε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ζητά άμεσα τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση των υποκλοπών

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 05 Αυγ 2022 | 14:59

Μιχάλης Κατρίνης για παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέων: Δεδομένες οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού

"Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες" ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04 Αυγ 2022 | 22:18

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασε κάθε όριο η προσπάθεια της ΝΔ να υποβαθμίσει την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη

"Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ και δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν ως κανονικότητα τακτικές, που υπονομεύουν τους θεσμούς και εκθέτουν τη χώρα" τονίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 03 Αυγ 2022 | 16:28

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανοίγει τον διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανοίγει τον διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 29 Ιουλ 2022 | 06:55

Ανδρουλάκης: Aν η παρακολούθηση είχε συμβεί στο κινητό του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα τι θα είχε γίνει σήμερα στην Ελλάδα;

"Αν αυτή την καταγγελία την είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης ή ένας πρώην πρωθυπουργός, τι θα είχε γίνει σήμερα;" ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ «ΚΑΒΑΛΙΕΡΕ» 29 Ιουλ 2022 | 06:26

Ιταλία: "Θα πάρω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία, είμαστε η πραγματική κεντρώα δύναμη", δηλώνει ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως θεωρεί ότι το κόμμα του θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόδειξη του νέου πρωθυπουργού.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 27 Ιουλ 2022 | 11:33

ΗΠΑ: Με το βλέμμα στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ - Φλερτάρει με την ιδέα να θέσει υποψηφιότητα για το 2024

Προσκεκλημένος του America First Policy Institute, ο Τραμπ παρουσίασε σχέδιο δράσης για τον "Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο που θα ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2024"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Ιουλ 2022 | 22:14

Βρετανία: Διεκόπη το ντιμπέιτ Τρας - Σουνάκ - Λιποθύμησε στον αέρα η δημοσιογράφος [Βίντεο]

Η παρουσιάστρια Κέιτ Μακάν λιποθύμησε την ώρα του ντιμπέιτ μεταξύ Τρας και Σουνάκ για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 26 Ιουλ 2022 | 09:16

Ανδρουλάκης: Απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του μέσω Predator - Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά. Προσπάθησαν να παγιδεύσουν το τηλέφωνό του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 25 Ιουλ 2022 | 07:37

"Φρένο" Μητσοτάκη στα σενάρια: Φύγετε για διακοπές, δεν θα γίνουν ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, έβαλε τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή ανασχηματισμού.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ 23 Ιουλ 2022 | 22:14

Μητσοτάκης: Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού - "Θα πάμε στις εκλογές με το ίδιο σχήμα"

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους υπουργούς του να είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους.