Mετά τη θύελλα άλλαξαν την απόφαση για τον Αδωνι

Δεκτή έκανε η ΚΕΦΕ της ΝΔ την ένσταση που υπέβαλε ο Α. Γεωργιάδης στην απόφαση της επιτροπής που έκρινε εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Mετά τη θύελλα άλλαξαν την απόφαση για τον Αδωνι

Δεκτή έκανε η ΚΕΦΕ της ΝΔ την ένσταση που υπέβαλε ο Α. Γεωργιάδης στην απόφαση της επιτροπής που έκρινε εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ συνεδρίασε εκ νέου από τις 9.30 το πρωί προκειμένου να εξετάσει την ένσταση που υπέβαλε ο Άδωνης Γεωργιάδης στην προηγούμενη απόφασή της, με την οποία απέρριψε την ως εκπρόθεσμη την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Η ένταση έγινε δεκτή μετά τη θύελλα που προκλήθηκε καθώς μέλη της ΚΕΦΕ αναίρεσαν την πρώτη τους απόφαση και να κάνουν δεκτή τελικά την υποψηφιότητα με δεδομένο ότι οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συμφωνούσαν στο να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έγινε δεκτή η ένστασή του παρότι ήταν εκπρόθεσμος, ευχαρίστησε τους τρεις συνυποψηφίους του που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει δεκτή η αίτησή του καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για τη σχετική παρέμβασή του. Για τη χθεσινή απόφαση της ΚΕΦΕ είπε ότι τυπικά ήταν ορθή και τεχνικά σωστή.

Τι προηγήθηκε

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας έκρινε εκπρόθεσμη την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία της ΝΔ. Η απόφαση αυτή προκαλεί πλήθος ερωτημάτων με δεδομένο ότι δύο εκ των συνυποψηφίων οι κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης είχε ταχθεί υπέρ του να «διευκολυνθεί» η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη και να μην προσκρούσει σε μια άγονη τυπολατρεία με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως η εκλογή γίνεται από τη βάση και όχι από ένα κλειστό εκλγογικό σώμα στο οποίο θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο οι μηχανισμοί.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι δεν υπήρξε ευθέως αντίστοιχη θέση από τον κ. Α. Τζιτζικώστα, ενώ είναι γνωστό ότι ο γραμματέας της ΝΔ και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Α. Παπαμιμίκος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του κ. Τζιτζικωστα. Εξάλλου υπενθυμίζεται ότι για τη στάση του κ. Παπαμιμίκου, πρόσφατα υπήρξαν ευθείες βολές τόσο από τον κ. Μεϊμαράκη όσο και από τον Κ. Μητσοτάκη. Τελικά ο κ. Τζιτζικώστας και αφού είχαν προηγηθεί οι αποδοκιμασίες της απόφασης της ΚΕΦΕ από τους κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε μέσω twitter λέγοντας πως διαφωνεί με τον αποκλεισμό του Α. Γεωργιάδη.

Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανέφεραν μάλιστα: «Ο κ. Μεϊμαράκης έχει να μιλήσει με τον κ. Παπαμιμίκο από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Έχει αυτονομηθεί πλήρως. Εάν κάνει δεύτερη τόσο προκλητική ανοησία που θαμπώνει την εικόνα της ΝΔ θα ζητήσει την παραίτησή του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε την υποψηφιότητά του συνοδευόμενη από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές, λίγα λεπτά -περίπου 10- μετά τη λήξη της τυπικής προθεσμίας για την υποβολή που ήταν στις 18.00.

Ωστόσο και ο ίδιος στις δηλώσεις του είχε αναγνωρίσει ότι υπήρξε εκπρόθεσμη η υποβολή της αίτησης και των υπογραφών και είχε σημειώσει ότι θα αποδεχθεί την οποιαδήποτε απόφαση λάβει η ΚΕΦΕ.

Τι δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης

Την πρώτη του αντίδραση για την απόφαση δημοσίευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter o κ. Γεωργιάδης:

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της Συγγρού, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης της ΚΕΦΕ. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως μίλησε με τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τζιτζικώστα οι οποίοι του είπαν πως διαφωνούν με την απόφαση, ενώ όπως δήλωσε είναι βέβαιος πως και ο τρίτος συνυποψήφιος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ίδια άποψη.

Αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ για την απόφαση

Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς την απόφαση της ΚΕΦΕ, σε δήλωσή του. «Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως», πρόσθεσε.

Την αντιθεσή του στην απόφαση της ΚΕΦΕ εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά της απόφασης της ΚΕΦΕ τοποθετήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση της ΚΕΦΕ ο Νίκος Δένδιας.

Σεβαστό το γράμμα του νόμου, αλλά τώρα προέχει η ουσία, δήλωσε ο Νότης Μηταράκης μέσω twitter.

«Λυπάμαι για την απόφαση της ΚΕΦΕ» ανέφερε μέσω twitter ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Η υποψηφιότητα του Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή», σημείωσε μέσω Twitter η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Οκτώ λεπτά είναι πολύ λίγα για το μεγάλο πολιτικό κόστος που υφίσταται η παράταξη», ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Aπαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ της ΝΔ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Τι είχε γράψει νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε εξαρχής πει ότι ακόμη και χωρίς τις 50 υπογραφές θα έπρεπε ο κ. Γεωργιάδης να κατέβει στην κούρσα εφόσον η εκλογή γίνεται από τη βάση έγραψε στο twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 04 Δεκ 2020 | 12:36

Μετά τα εποχικά θα ανοίξουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια - Δηλώσεις Γεωργιάδη

Τι είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης για το άνοιγμα των καταστημάτων με βιβλία, τα κομμωτήρια, αλλά και για την εστίαση.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 04 Δεκ 2020 | 11:40

Γεωργιάδης: Αν στα εποχικά καταστήματα δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα τα κλείσω την επόμενη μέρα

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν μόνο τα καταστήματα που αμιγώς πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη και είναι 110 καταστήματα σε όλη τη χώρα.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ 110 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 03 Δεκ 2020 | 20:25

Εποχικά καταστήματα: Με αυτόν τον κωδικό στο 13033 θα πηγαίνουμε για ψώνια [βίντεο]

Διευκρινίσεις Γεωργιάδη για τα εποχικά καταστήματα - Δεν θα ανοίξουν όλα όσα πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 03 Δεκ 2020 | 11:46

Γεωργιάδης: Με 2.000 κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πρώτα το άνοιγμα της αγοράς

"Με 2000 κρούσματα κορονοϊού και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα μας δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2020 | 18:52

Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα ενόψει Χριστουγέννων - Τι αλλάζει για τα σούπερ μάρκετ

Το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ ΟΤΑΝ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ 02 Δεκ 2020 | 10:33

Γεωργιάδης για φωτογραφία Μητσοτάκη: Προφανώς επιτρέπεται να πάμε για άθληση στην Πάρνηθα και στο Τατόι

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι επιτρέπεται στους πολίτες η ατομική άσκηση στην Πάρνηθα - "Αν οι ειδικοί εισηγηθούν να μην ανοίξει η αγορά, δεν θα ανοίξει" είπε για το lockdown.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 01 Δεκ 2020 | 17:39

Κορονοϊός: Κατατέθηκε η τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές των τεστ - 40 ευρώ το μοριακό, 10 ευρώ το rapid test

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσε την τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό

29 Νοε 2020 | 20:05
«TO 58% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ» 25 Νοε 2020 | 21:10

Δημοσκόπηση MRB: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Μόλις το 52% θα έκανε το εμβόλιο

Στις 15,9 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB

«ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ» 25 Νοε 2020 | 19:00

"Καρφιά" ΝΔ: Ανεπαρκής η εμφάνιση Τσίπρα, απογοητεύθηκαν ακόμη και οι σύντροφοί του

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή δείχνει ανεπάρκεια και απογοήτευση από την εμφάνιση Τσίπρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 25 Νοε 2020 | 13:12

Click away: Πώς θα γίνονται οι παραγγελίες για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop

Η μέθοδος του "click away" θα εφαρμοστεί από τα καταστήματα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 25 Νοε 2020 | 10:52

Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα μετά το lockdown: Mε τη μέθοδο "click away" και πρώτα τα μικρότερα

Κατά την άρση του lockdown, πριν από τα Χριστούγεννα, η μέθοδος του "click away" θα εφαρμοστεί από τα καταστήματα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 25 Νοε 2020 | 09:35

Γεωργιάδης: Τα καταστήματα θα ανοίξουν κλιμακωτά - Πρώτα τα μικρότερα, μετά τα μεγαλύτερα με αυστηρούς κανόνες

"Κλιμακωτά θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων -από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα- όταν ανακοινωθεί η σταδιακή άρση του lockdown", είπε ο κ. Γεωργιάδης.