Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του ALPHA ακριβώς ένα χρόνο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου τα ευρήματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι άκρως ανησυχητικά για τις επιδόσεις και την πορεία της.Ωστόσο ούτε η ΝΔ δείχνει να βρίσκει «ευήκοα ώτα» στην κοινωνία ως εναλλακτική καθώς δεν κεφαλαιοποιεί τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 83,1% ανησυχεί για τα χειρότερα, μόνο το 12,0% ελπίζει σε κάτι καλύτερο
Απογοήτευση, οργή, δυσπιστία τα κυρίαρχα συναισθήματα στην κοινωνία
Το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζονται τα παραπάνω συναισθήματα.
Στο ερώτημα ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% απαντά ο Αλ. Τσίπρας και το 33,7% ο Κυρ. Μητσοτάκης.
To 45,9% απαντά «κανένας ιδιαίτερα».
Η ΝΔ δεν πείθει ότι αν ήταν κυβέρνηση τα πράγματα τα ήταν καλύτερα
Η ΝΔ δεν πείθει ότι αν ήταν στην διακυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Μόνο το 34,6 θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερα. Το 34,3% λέει ότι θα ήταν χειρότερα.
Τσίπρας VS Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Κακή η επίδοση του Αλέξη Τσίπρα ως προς την παρουσία στη ΔΕΘ . Στο 72.0 η αρνητικές κρίσεις για την εμφάνιση του πρωθυπουργού.
Στο 51,4% οι αρνητικές κρίσεις για την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αλλά σχεδόν τριπλάσιες από τον κ. Τσίπρα οι θετικές κρίσεις.
Τηλεοπτικές άδειες: Η διαδικασία εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες
Το 74,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πίσω από τη διαδικασία αδειοδότησης υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες
Δυσαρέσκεια για την διαδικασία εκφράζει το 76,7% ενώ ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 64,8% των ψηφοφόρων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη διαδικασία για τις άδειες.
Το 90,3 λέει όχι στο κλείσιμο του Alpha
Η έρευνα της Marc είναι πανελλαδική και διεξήχθη από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.