Εξαγορά EDS στα Σκόπια από τη ΔΕΗ: Κόντρα Σταθάκη - Μανιάτη στη Βουλή

«Πρόκειται για μια μικρής εμβέλειας συναλλαγής της ΔΕΗ δεν είναι τίποτα το σπουδαίο. Περάστε από τη ΔΕΗ να δείτε τη σύμβαση», είπε ο υπουργός.

eksagora-eds-sta-skopia-apo-ti-dei-kontra-stathaki---maniati-sti-bouli
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Κρυστάλλινη και πεντακάθαρη» χαρακτήρισε την εξαγορά της εταιρίας ενέργειας στα Σκόπια από τη ΔΕΗ ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένος να καταθέσει τη σύμβαση στη Βουλή.

Και αυτό παρά την πίεση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιάννη Μανιάτη ο οποίος κατέθεσε τη σχετική επίκαιρη ερώτηση, αλλά και την προτροπή του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος υπενθύμισε στον υπουργό Περιβάλλοντος ότι ο νόμος δεν απαγορεύει να κατατίθενται στη Βουλή συμβάσεις για εξαγορές μικρότερες των 20 εκατομμύριων ευρώ.

«Πρόκειται για μια μικρής εμβέλειας συναλλαγής της ΔΕΗ δεν είναι τίποτα το σπουδαίο. Περάστε από τη ΔΕΗ να δείτε τη σύμβαση» επανέλαβε ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Μανιάτη.

Ο τελευταίος μίλησε για σκάνδαλο το οποίο συσχέτισε και με τη συμφωνία για τα Σκόπια.  Επανέλαβε ότι το τίμημα των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την εταιρία του αντιπρόεδρου του Ζάεφ είναι πολύ μεγάλο τη στιγμή μάλιστα που μόνο για το 2017 η εταιρία έχει παθητικό 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιάννης Μανιάτης κατηγόρησε τον Γιώργο Σταθάκη ότι η εξαγορά έγινε κατόπιν εντολής της κυβέρνησης. «Η εισήγηση έγινε από τη θυγατρική της ΔΕΗ στην Αλβανία που εκεί έχετε τοποθετήσει ως διευθύνοντα σύμβουλο έναν δικό σας άνθρωπο, τον Γιώργο Λάντζα που εσείς ως υπουργός Ανάπτυξης είχατε ορίσει πρόεδρο στην ΕΒΖ» ανέφερε ο βουλευτής.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης αντέτεινε ότι ακολουθήθηκαν διαφανείς διαδικασίες.  Παραδέχθηκε ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν παθητική για την εταιρία αλλά πρόσθεσε ότι είχαν προηγηθεί άλλες πέντε κερδοφόρες χρονιές. «Το τίμημα είναι λογικό» συνόψισε.

Αρνήθηκε πάντως να απαντήσει ουσιαστικά στις καταγγελίες περί εξαγοράς κατόπιν εντολής της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τα ερωτήματα του βουλευτή υποθετικά.

Το ίδιο ανεδαφική χαρακτήρισε και τη άποψη του κ. Μανιάτη ο οποίος συνέδεσε και την εξαγορά με τη συμφωνία των Πρεσπών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook