Εξεταστική για τα capital controls προαναγγέλλει η ΝΔ

«Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν οι Τσίπρας, Βαρουφάκης, Καμμένος, σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας», αναφέρει.

eksetastiki-gia-ta-capital-controls-proanaggellei-i-nd
SHARE THIS
0
SHARES

Με αφορμή την επέτειο δύο χρόνων από την επιβολη των capital controls η ΝΔ ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της πως θα προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή. 

«Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν οι Τσίπρας, Βαρουφάκης, Καμμένος, σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας» αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση : 

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Βαρουφάκης έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls. Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς -όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος- ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls. 

Πρόκειται για έγκλημα που είχε σαν συνέπεια:

Να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση.
Να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι.
Nα εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δις ευρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι.
Να καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία.
Να συρρικνωθούν οι εξαγωγές.
Να φρενάρουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.
Να απαξιωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για όλα αυτά, οι υπαίτιοι οφείλουν να δώσουν -και θα δώσουν- λόγο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει -και θα προχωρήσει- στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια.»

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook