Έξοδος από την κρίση και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα μηνύματα Σαμαρά στην ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η κυβερνητική πλειοψηφία και η πρωτοβουλία για εθνική συνεννόηση.

Έξοδος από την κρίση και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Με στόχο να περάσει το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα φάση και θα αρχίσουν σταδιακά να αποκαθίστανται αδικίες του παρελθόντος στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής αναμένεται να κινηθεί σήμερα το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο Πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι η χώρα δεν έχει πλέον ανάγκη από επιπλέον δανεισμό μέσω προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός που είδε την κοινοβουλευτική του ομάδα να αυξάνεται κατά έναν ακόμα βουλευτή, μετά την επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη, θα εξαπολύσει και σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής σύγκρουσης και δείχνοντας πως θα κινηθεί στην πορεία προς τις εκλογές.

Ο Αντ. Σαμαράς αναμένεται να επισημάνει ότι η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο για την ελληνική οικονομία, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και αυτό το παραδέχονται και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και οι δανειστές μας και πως η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα στο τέλος του χρόνου.

Επίσης ο Πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι η χώρα δεν έχει πλέον ανάγκη από επιπλέον δανεισμό μέσω προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας ενώ δεν χρειάζεται και τα υπόλοιπα χρήματα του τωρινού προγράμματος και θα επαναλάβει, παρά τα όσα λέγονται, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Σταδιακή αποκατάσταση μισθών και συντάξεων

Ακόμη ο Αντ. Σαμαράς θα τονίσει ότι η αποκατάσταση μισθών και συντάξεων ξεκινά σταδιακά από τις πιο ευπαθείς και αδικημένες κοινωνικά ομάδες και θα αναλάβει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν απαρέγκλιτα. Θα υποστηρίξει ότι ο προϋπολογισμός θα εγγράψει πρωτογενές πλεόνασμα που θα ξεπερνά τα τέσσερα δισ. ευρώ, θα αναφέρει ότι τελειώνει η υπερφορολόγηση των πολιτών και μειώνονται οριζόντια όλοι οι φορολογικοί συντελεστές σε ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα επισημάνει με έμφαση ότι ξεκινά πριν το τέλος του χρόνου η συζήτηση για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν μετά τα μεσάνυχτα να εξέλθει πιο ενισχυμένη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Πρωθυπουργός, στον δεύτερο άξονα της ομιλίας του θα επιτεθεί ολομέτωπα στο ΣΥΡΙΖΑ και θα προβάλλει το επιχείρημα ότι τρομάζουν την κοινωνία οι υποσχέσεις και τα «λεφτά υπάρχουν» που χρησιμοποιεί εσχάτως η αξιωματική αντιπολίτευση.

Θα υπογραμμίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο γιατί δεν έχει πολιτική πρόταση εκτός μνημονίου και άρα εάν εκλείψει η τρόικα δεν έχει λόγο ύπαρξης και θα τονίσει πως η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στην πολιτική αποσταθεροποίηση για να ανέλθει στην εξουσία χωρίς να παρουσιάζει κανένα ορθολογικό και κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του θα υποστηρίξει ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά τους θεσμούς όπως κάνει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την εκλογή του και θα αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση γιατί δεν έχει γίνει πότε και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν μετά τα μεσάνυχτα να εξέλθει πιο ενισχυμένη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την επανένταξη του Νικ. Κακλαμάνη στη ΝΔ και υπάρχουν κινήσεις στο παρασκήνιο και για άλλες επιστροφές, με πιο πιθανή περίπτωση αυτή του Γιάννη Κουράκου, βουλευτή Β΄ Πειραιά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός σκέπτεται τις επόμενες ημέρες να αναλάβει πρωτοβουλία για μια υπάρξει μίνιμουμ συνεννόησης σε ένα εθνικό ουσιαστικά θέμα, αυτό του ελληνικού χρέους, από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.

Με την κίνηση του αυτή θεωρούν οι εισηγητές της πρότασης, η οποία ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον Αντ. Σαμαρά, να θέσει όλα τα κόμματα και τους αρχηγούς τους, άρα και τον Αλ. Τσίπρα, προ των ευθυνών τους. Και αυτό, διότι οφείλουν να απαντήσουν είτε θετικά είτε αρνητικά άμεσα και επιπλέον θα πρέπει να ενημερώσουν και για το σχέδιο διαπραγμάτευσης που θα ήθελαν να ακολουθηθεί για την διευθέτησή του.

290 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 04 Ιουν 2020 | 11:18

Ισραήλ: Έκλεισε η Βουλή - προσβλήθηκε βουλευτής από κορονοϊό

Το Ισραήλ χαλάρωσε τα μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες

ΒΟΥΛΗ 02 Ιουν 2020 | 11:06

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Θα υιοθετήσετε τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν μετά την πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι διατεθειμένος να υιοθετήσει μέτρα για τη στήριξη της εργασίας.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 02 Ιουν 2020 | 09:56

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Για "φρίκη" μιλάει και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Μια πολιτικός "αντι-Τραμπ", καθώς προβάλλει θέσεις υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 01 Ιουν 2020 | 18:50

Κεραμέως στη Βουλή: Στο 80% η προσέλευση μαθητών στα δημοτικά σχολεία

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο "Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις"

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" 01 Ιουν 2020 | 13:16

Νέα ένταση με τον Φίλη στη Βουλή για τα ολοήμερα - Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία

Ο Νίκος Φίλης ζήτησε πιεστικά και κατ' επανάληψη από το υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση για το τι πρόκειται να γίνει με το ολοήμερο σχολείο​​​​​​​.

31 Μαϊ 2020 | 08:13

Κεραμέως vs Φίλης ξανά στη Βουλή - "Κόκκινο" πανί οι μεταρρυθμίσεις στα σχολεία

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να συζητηθεί αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 30 Μαϊ 2020 | 13:31
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 30 Μαϊ 2020 | 13:30

Γιαννακοπούλου για Κεραμέως: Mea Culpa για το ύφος, αλλά θα προχωρήσω πιο δυναμικά

Ομολογώ ότι βρέθηκα εκτός εαυτού από τις ρυθμίσεις.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 29 Μαϊ 2020 | 18:23

Σταϊκούρας: Μείωση της προκαταβολής φόρου για πληττόμενες επιχειρήσεις

Για το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" του ΣΥΡΙΖΑ: "Φανταστικά ποσά δίχως να υπάρχει τρόπος να χρηματοδοτηθούν"

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 28 Μαϊ 2020 | 20:02

Βουλή: Σκληρή κόντρα για τον ανελκυστήρα στην Ακρόπολη - Μας απαγόρεψαν αυτοψία, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαράθεση για την πορεία του έργου ανάμεσα στον Πάνο Σκουρολιάκο και την Λίνα Μενδώνη.

ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ 27 Μαϊ 2020 | 23:03

Εστίαση: Στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση - Τι προβλέπει αναλυτικά

Η ίδια ρύθμιση περιλαμβάνει και μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των κινηματογράφων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Μαϊ 2020 | 22:30

Ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού με πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ - Η πρόβλεψη για τα καταστήματα τις Κυριακές

"Τουρισμός για Ολους" - Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία από το υπουργείο Τουρισμού

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 27 Μαϊ 2020 | 14:56

Τα τρυφερά "εσταντανέ" Αχτσιόγλου - Τζανακόπουλου στα έδρανα της Βουλής

Το ζευγάρι 'Εφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος, "πιάστηκαν" από τον φωτογραφικό φακό σε μερικές άκρως χαμογελαστές και χαλαρές στιγμές στη Βουλή.