Εξώδικο του κ. Τζήμερου στο TheTOC: Για το επεισόδιο με Πρωτούλη

Εξώδικο δέχτηκε το TheTOC από τον πρόεδρο του κόμματος "Δημιουργία Ξανά". Αφορά το επεισόδιο με τον κ. Πρωτούλη το οποίο ο κ. Τζήμερος δεν αναγνωρίζει ως "καβγά".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εξώδικο του κ. Τζήμερου στο TheTOC: Για το επεισόδιο με Πρωτούλη

Εξώδικο δέχτηκε το TheTOC από τον πρόεδρο του κόμματος "Δημιουργία Ξανά". Αφορά στο περιστατικό με τον κ. Πρωτούλη το οποίο ο κ. Τζήμερος δεν αναγνωρίζει ως "καβγά".

Πρόκειται αν μη τι άλλο για περίεργο εξώδικο, καθώς ο κ. Τζήμερος υποσρίζει ότι δεν ήταν "καβγάς" αλλά εκείνος προκλήθηκε από τον κ. Πρωτούλη.

Σημειώνουμε πως και έτσι να είναι, από τη στιγμή που υπάρχει αντιπαράθεση, πρόκειται για καβγά.

Πέραν τούτου, ο κ. Τζήμερος παραδέχεται πως έκανε λόγο για "σταλινοφασίστα", αναφερόμενος στον κ. Πρωτούλη, υποστηρίζοντας πως αυτό αποδεικνύεται από τις θέσεις του ΚΚΕ.

Το TheTOC, ως οφείλει δημοσιεύει όλο το κείμενο - εξωδικαστικό αίτημα επανόρθωσης που απέστειλε ο πρόεδρος του "Δημιουργία Ξανά" προς τους διευθυντές και νομικούς υπευθύνους του ειδησεογραφικού ιστότοπου μας.

Το εξώδικο του Θανου Τζήμερου:

Κύριοι,

Στον ενημερωτικό ιστότοπο thetoc.gr (την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 δημοσιεύσατε το παρακάτω άρθρο, σε συνέχεια προηγούμενου σχετικού δημοσιεύματός σας με τίτλο:

Χαμός στην Περιφέρεια: Το βίντεο του καγά Τζήμερου-Πρωτούλη και κείμενο:

Το επεισόδιο που είχε ο Θάνος Τζήμερος με τον Γιώργο Πρωτούλη, έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Ένα 24ωρο αργότερα, στον λογαριασμό της παράταξης "Δημιουργία Ξανά" του κ. τζήμερου ανέβηκε το βίντεο με τον άγριο καυγά ανάμεσα στους δύο άνδρες. Όλα έγιναν όταν ο κ. Τζήμερος επιτέθηκε λεκτικά, όπως συνηθίζει, στον εκπρόσωπο στην Περιφέρεια Αττικής της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή το ωράριο των καταστημάτων. Ο κ. Τζήμερος, επικεφαλής της "Δημιουργία Ξανά" άρχισε να κατηγορεί από το μικρόφωνο τον κ. Πρωτούλη ως "σταλινοφασίστα" "άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων" και "εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο".

Ο κ. Πρωτούλης αντέδρασε άμεσα και αποκάλεσε τον κ. Τζήμερο εκτός μικροφώνου, "ξεφτίλα", "επαγγελματία ρουφιάνο", "Ναζί με κοστούμι" και "αποτυχημένο που πήρε στις εκλογές μόνο 0,5% αν και τον στήριζαν όλες οι γερμανικές βιομηχανίες".

Η κατάσταση έφτασε στο "μη παρέκει" και ο κ. Πρωτούλης έξαλλος πια και φωνάζοντας κινήθηκε εναντίον του κ. Τζήμερου και σπρώχνοντας το φλιτζάνι με καφέ που ε΄χιε μπροστά του ο κ. Τζήμερος του λέρωσε το κοστούμι.

Το δημοσίευμα σας είναι ανακριβέστατο και μεροληπτικό. Εξηγώ γιατί:

Δεν υπήρξε κανένας "καυγάς". Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το βίντεο που έχετε αναρτήσει αλλά και από την επίσημη καταγραφή της συνεδρίασης από την Περιφέρεια Αττικής εδώ: http://hellasnews.tv/pat/index.php?option=com_seyret&Itemid=1&task=videodirectlink+id=593

εγώ ομιλούσα από μικροφώνου ως επικεφαλής παράταξης και αφού μου είχε δοθεί ο λόγος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο κύριος Γ. Πρωτούλης, με διέκοπτε συνεχώς, εξυβρίζοντας με σκαιότατα (με χυδαίες εκφράσεις όπως: επαγγελματία ρουφιάνε, χαφιέ, φασίστα, ναζί με κοστούμι, ξεφτίλα κ.λπ) με συκοφαντούσε αναφέροντας ότι χρηματοδοτήθηκα από γερμανικές εταιρίες και ότι η προσωπική και επαγγελματική πορεία μου έχει σκοτεινά σημεία τα οποία εκείνος δήθεν θα αποκαλύψει και επιπλέον κινήθηκε εναντίον μου απειλητικά, με έφτυσε κατά πρόσωπον και, προσπαθώντας να με χτυπήσει, καθώς εγώ τραβήχτηκα προς τα πίσω για να τον αποφύγω, εκσφενδόνισε εναντίον μου ό,τι υπήρχε πάνω στο έδρανό μου, μεταξύ των οποίων και μια κεραμική φλιτζάνα καφέ με αποτέλεσμα να λερώσει τα ρούχα μου, γεγονός το οποίο κατεγράφη σε φωτογραφίες παρισταμένων, οι οποίες επίσης κυκλοφόρησαν ευρύτατα κατασκευάζοντας ένα "σενάριο" το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως θα μπορούσατε να διαπιστώσετε από την επίσημη βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης η οποία ήταν στη διάθεσή σας από την πρώτη στιγμή και υπάρχει στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής εδώ:

http://hellasnews.tv/pat/index.php?option=com_seyret&Itemid=1&task=videodirectlink+id=593

Γνωρίζετε, διότι είναι καταγεγραμμένο. ότι εγώ ουδόλως αντέδρασα, παραμένων ψύχραιμος καθόλη τη διάρκεια της επίθεσης και το μόνο που έκανα μετά ήταν αυτό που κάθε πολίτης έχει δικαίωμα και ηθική υποχρέωση να κάνει: την παρέμβαση της αστυνομίας για τη σύλληψη του βιαιοπραγούντος. Στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση κατά του Γ. Πρωτούλη για εξύβριση λόγω και έργω, ζητώντας τη σύλληψή του στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου, η οποία τελικά, για άγνωστους λόγους, δεν έγινε.

2. Δεν εκστόμισα, μολονότι προκλήθηκα, καμμία ύβρη κατά του κυρίου Πρωτούλη. Αναφέρθηκα στην ασυνέπεια ανάμεσα στον ρόλο του μόνιμου προστάτη των εργαζομένων που έχει αναλάβει αυτοδικαίως ο κύριος Πρωτούλης και σ΄ αυτόν του μισθοδοτούμενου κομματικού στελέχους που δεν ασκεί καμμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Τον αποκάλεσα άεργο κομματικό υπάλληλο, ιδιότητα που ανταποκρίνεται απολύτως στην πραγματικότητα. Αν γνωρίζετε ότι ο κύριος Πρωτούλης βιοπορίζεται εργαζόμενος, θα μπορούσατε να παραθέσετε αυτή την πληροφορία για να με διαψεύσετε.

4. Οι χαρακτηρισμοί «σταλινοφασίστας» και “εκπρόσωπος κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο», είναι επίσης 100% ακριβείς. Κυριολεκτούσα. Εάν δεν έχετε μελετήσεις τις θέσεις του ΚΚΕ σας συνιστώ να το κάνετε από το επίσημο site του, εδώ: http://www.kke.gr/taytothta/, όπου ευθαρσώς αναφέρεται ότι:

- Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Το ΚΚΕ καθοδηγείται από την επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού.

- Το ΚΚΕ, στην 95χρονη πορεία του, επέδειξε σταθερή προσήλωση (…) στη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία ως επαναστατική θεωρία για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου.

- Η σοσιαλιστική εξουσία είναι η επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου. Η εργατική εξουσία αντικαθιστά όλους τους αστικούς θεσμούς, που έχει τσακίσει η επαναστατική δράση, με τους νέους λαογέννητους θεσμούς. (…) Το Ανώτατο Όργανο της Εργατικής Εξουσίας έχει (…) πλήρεις εξουσίες, νομοθετικές, εκτελεστικές, δικαστικές, τις οποίες οργανώνει αντίστοιχα με επιτελικές δομές.

Αυτός που υποστηρίζει ολοκληρωτικά συστήματα και απεργάζεται την επιβολή δικτατορίας στη χώρα ονομάζεται “φασίστας”, και όταν ένα κόμμα εκθειάζει τη διακυβέρνηση του Στάλιν ως πρότυπο εφαρμογής του σοσιαλισμού, ονομάζεται “σταλινοφασιστικό”.

Οι παρακάτω επίσημες θέσεις του ΚΚΕ αναφέρονται στο ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας:


- Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΕΓΧΩΡΙΑΣ και ξένης.

Το ΚΚΕ ομολογεί ευθέως ότι εάν η χώρα εμπλακεί σε πόλεμο, θα μεθοδεύσει έναν νέο εμφύλιο.

Εάν το ΚΚΕ αναθεωρήσει τους στόχους του και σταματήσει να απεργάζεται την επιβολή δικτατορίας στη χώρα, θα σταματήσω κι εγώ να αναφέρομαι σ΄ αυτούς. Μέχρι τότε είναι αυτονόητο ότι κάθε στέλεχος του ΚΚΕ, φυσικά και ο κύριος Πρωτούλης, ασπάζεται αυτούς τους στόχους.

Η μεροληπτική εξιστόρηση ενός γεγονότος ποινικού και μόνο ενδιαφέροντος και η παρουσίασή του ως πολιτικό καυγά το οποίον μάλιστα ξεκίνησα εγώ και ο κύριος Πρωτούλης απλώς αντέδρασε όταν η “κατάσταση έφτασε στο "μη παρέκει" (πώς ακριβώς έφτασε;) θίγει την τιμή και την υπόληψή μου τόσο ως άνθρωπο, όσο και ως Πρόεδρο του πολιτικού κόμματος Δημιουργία, Ξανά! και επικεφαλής της παράταξης “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καθώς με παρουσιάζει ως χυδαίο, εριστικό, προκλητικό και υβριστή, στοιχεία εντελώς ξένα προς τον χαρακτήρα μου και προς την πολιτική μου πορεία.

Για τους λόγους αυτούς

και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου

διαμαρτύρομαι και εγγράφως για το περιεχόμενο του ως άνω δημοσιεύματός σας και σας καλώ να δημοσιεύσετε στην ίδια θέση και με τα ίδια στοιχεία την εξής επανόρθωση:

“ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ: ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΖΗΜΕΡΟ”

Η αναφορά μας στο βίαιο επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 27/11/2019 υπήρξε, εξαιτίας εσφαλμένης πληροφόρησης, απολύτως ανακριβής. Αυτό που συνέβη στη πραγματικότητα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=rQcBdRsqz5c και εδώ http://hellasnews.tv/pat/index.php?option=com_seyret&Itemid=1&task=videodirectlink&id=593,ήταν μία βίαιη επίθεση του στελέχους του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη στον Θάνο Τζήμερο. Ο Γ. Πρωτούλης εξύβρισε τον Θ. Τζήμερο με χυδαίες εκφράσεις όπως “επαγγελματία ρουφιάνε”, “χαφιέ”, “φασίστα”, “ναζί με κοστούμι”, “ξεφτίλα” κ.λπ.) τον συκοφάντησε αναφέροντας ψευδώς ότι χρηματοδοτήθηκε από γερμανικές εταιρίες και ότι η προσωπική και επαγγελματική πορεία του έχει σκοτεινά σημεία τα οποία εκείνος δήθεν θα αποκαλύψει και επιπλέον κινήθηκε εναντίον του απειλητικά, τον έφτυσε κατά πρόσωπον και εκσφενδόνισε εναντίον του ό,τι υπήρχε πάνω στο έδρανο του Θ. Τζήμερου, μεταξύ των οποίων και μια φλιτζάνα καφέ με αποτέλεσμα να λερώσει τα ρούχα του. Αιτία της επίθεσης υπήρξε η επιμονή του Θ. Τζήμερου να αποκαλεί τον Γ. Πρωτούλη “άεργο κομματικό υπάλληλο που υποστηρίζει το δικαιώματα των εργαζομένων”. Σημειώνουμε ότι ο Θάνος Τζήμερος κυριολεκτούσε καθώς ο Γιάννης Πρωτούλης βιοπορίζεται ως μισθοδοτούμενο κομματικό στέλεχος, χωρίς να ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο Θ. Τζήμερος δεν ανταπέδωσε τις ύβρεις, παραμένοντας ψύχραιμος κατά τη διάρκεια της επίθεσης και απλώς ζήτησε αυτό που κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει: την παρέμβαση της αστυνομίας για τη σύλληψη του βιαιοπραγούντος. Στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση κατά του Γ. Πρωτούλη για εξύβριση λόγω και έργω, ζητώντας τη σύλληψή του στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου, η οποία τελικά, για άγνωστους λόγους, δεν έγινε.

Ζητούμε συγγνώμη από τον Θάνο Τζήμερο για την ανακριβή παρουσίαση του γεγονότος και επανορθώνουμε με αυτό το δημοσίευμα.”

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ 09 Οκτ 2020 | 08:51

Κόντρα Πολάκη - Ρουβά για τη Χρυσή Αυγή: Το εξώδικο και οι κατηγορίες

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και... του Σάκη Ρουβά, αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 08 Οκτ 2020 | 23:22

Απάντηση Πολάκη στον Ρουβά: "Το γνωστό pop idol μου έστειλε εξώδικο - Είναι ακόμα follower του Κασιδιάρη;"

Άγρια κόντρα μεταξύ Παύλου Πολάκη και Σάκη Ρουβά με φόντο τη Χρυσή Αυγή, το εξώδικο του τραγουδιστή και τον Ηλία Κασιδιάρη.

ΟΛΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ 08 Οκτ 2020 | 21:09

Οργή Ρουβά για τον Πολάκη: Απαντά με εξώδικο στην κατηγορία ότι "ξέπλενε" τη Χρυσή Αυγή

Ο Ρουβάς ζητά από τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει - "Με συνδέσατε με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, πλήττοντας την προσωπικότητα και το όνομά μου"

"ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ" 01 Οκτ 2020 | 13:34

Υπέρ των καταλήψεων και το ΚΚΕ - Κουτσούμπας: Είμαστε στο πλευρό των μαθητών

"Υπάρχουν λύσεις τώρα. Τί δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση;", σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας τασσόμενος υπ/ερ των μαθητικών κινητοποιήσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 30 Σεπ 2020 | 13:54

Καταλήψεις σχολείων: ΚΚΕ κατά Κεραμέως- "Προσπαθεί να εκβιάσει τους μαθητές"

Έντονη αντίδραση του ΚΚΕ στην απόφαση Κεραμέως για μαθήματα τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών και Σαββάτων στα υπό κατάληψη σχολεία.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 24 Σεπ 2020 | 21:24

ΙΣΑ: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό

Εντονη ανησυχία τους για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα από την πανδημία του κορονοϊού

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 23 Σεπ 2020 | 11:37

Κουτσούμπας στην Καρδίτσα: Αποζημιώσεις χωρίς αστερίσκους - Δεν είναι ώρα για ψίχουλα

Δεν μπορεί ο άλλος να αποκαταστήσει αυτό που έχει χάσει με ένα επίδομα και ψίχουλα. Ούτε με αναστολές κάποιων χρεών για ένα εξάμηνο, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ 21 Οκτ 2020 | 17:09

Πέτσας: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα δώδεκα ναυτικά μίλια

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως η Ελλάδα σε όλα τα fora αναδεικνύει ποιος είναι ο ταραχοποιός στην περιοχή

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 21 Οκτ 2020 | 16:41

"Νίπτει τα χείρας του" ο Στόλτενμπεργκ για το Oruc Reis: "Δεν θα ασχοληθώ με νομικά ζητήματα"

"Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ενός ατυχήματος και αν συμβούν να φροντίσουμε να μην ξεφύγουν εκτός ελέγχου", δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 21 Οκτ 2020 | 15:34

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μας "παίζουν" τα ΜΜΕ- Ζητεί να κληθεί σε ακρόαση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΕΣΡ

Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό του- όπως αναφέρει- από τα ΜΜΕ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 21 Οκτ 2020 | 13:48

Μητσοτάκης από Κύπρο: Η Τουρκία ονειρεύεται αυτοκρατορικές πρακτικές- Ζωγραφίζει αυθαίρετους χάρτες

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη, Αθανασιάδη, αλ Σίσι στην Τριμερή Σύνοδο μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

ΣΕΛΦΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ 21 Οκτ 2020 | 13:42

Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη και ο διάλογος με τον ιδιοκτήτη ψησταριάς [βίντεο]

Με ιδιοκτήτη ψησταριάς συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη βόλτα του στην Κοζάνη.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ 21 Οκτ 2020 | 13:35

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στην "Αυγή" για το ταξίδι Λαγού στις Βρυξέλλες- Δεν μας ξέφυγε, ανυπόστατες οι κατηγορίες

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη μέσω ανακοίνωσης της Αστυνομίας, στο ρεπορτάζ της Αυγής για τα ταξίδι Λαγού στις Βρυξέλλες