Ο Καμμένος διέγραψε τον Παπαχριστόπουλο - Τέλος η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προχώρησε στη διαγραφή του Παπαχριστόπουλου

ektakto-o-kammenos-diegrapse-ton-papaxristopoulo
SHARE THIS
0
SHARES

Όπως είχε προαναγγείλει, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προχώρησε στη διαγραφή του  Θανάση Παπαχριστόπουλου. 

Η επιστολή διαγραφής του βουλευτή, την οποία είχε προαναγγείλει από το βήμα της ολομέλειας ο Πάνος Καμμένος, απεστάλη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και σύμφωνα με αυτήν, από σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Η διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου σηματοδοτεί και τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι πλέον μένει με τέσσερις βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές με τους ΑΝΕΛ - και τον Αριστείδη Φωκά, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων, είχε στη συνέχεια ανεξαρτητοποιηθεί, και πρόσφατα είχε προσχωρήσει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτεί ένα κόμμα με πέντε βουλευτές που εξελέγησαν στις γενικές εκλογές με το ψηφοδέλτιό του. Ως εκ τούτου, οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, αφού ο ένας εκ των πέντε βουλευτών δεν έχει εκλεγεί με το κόμμα αυτό.

Κατόπιν της διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όλοι οι βουλευτές τους θεωρούνται από σήμερα ανεξάρτητοι βουλευτές.  

O κ. Καμμένος είχε στείλει τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο δίνοντας του διορία να παραιτηθεί πριν από την ψηφοφορία για το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Δείτε την επιστολή: 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook