Εκτός νόμου θέτει ο Σαμαράς τη Χρυσή Αυγή

Τελειώνει τη Χρυσή Αυγή ο Σαμαράς - «Εγώ αυτούς θα τους εξαφανίσω...» λέγεται ότι ήταν η χαρακτηριστική φράση του – Το πλαίσιο που θα κινηθεί – Συμφωνεί και ο Βενιζέλος

ektos-nomou-thetei-o-samaras-ti-xrusi-augi
SHARE THIS
0
SHARES

Ο κύβος ερρίφθη... Στο Μέγαρο Μαξίμου κρίθηκε η τύχη της Χρυσής Αυγής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αποφάσισε ότι οι προσεχείς εκλογές πρέπει να γίνουν χωρίς το ναζιστικό μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου που αντέχει στις δημοσκοπήσεις και πλαγιοκοπά τη Ν.Δ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αποφάσισε ότι οι προσεχείς εκλογές πρέπει να γίνουν χωρίς το ναζιστικό μόρφωμα

Στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν προχωρήσει αρκετά οι συζητήσεις και ωρίμασε η ιδέα να τεθεί εκτός νόμου, παρά τις αναλύσεις ορισμένων συνταγματολόγων ότι δεν μπορεί να της απαγορευθεί η κάθοδος στις εκλογές. «Εγώ αυτούς θα τους εξαφανίσω...» λέγεται ότι ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αντώνη Σαμαρά που έχει πάρει προσωπικά την εξουδετέρωση της Χρυσής Αυγής.

Ομιλία σε Ισραηλινούς για το ολοκαύτωμα

Αυτή εξάλλου είναι και η επιθυμία της ισραηλινής κυβέρνησης και κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού να πάει χθες στις Βρυξέλλες και να μιλήσει, ενώπιον επιφανών μελών της εβραϊκής κοινότητας σε εκδήλωση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το Ολοκαύτωμα.

Εκεί, παρά τα θετικά σχόλια που έλαβε για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των νεοναζιστών, άκουσε και προτροπές να φθάσει ακόμα πιο βαθιά. Ο ίδιος το θέλει, αφού η Ν.Δ. αιμορραγεί προς την Χρυσή Αυγή και αυτό πρέπει, όπως λέει, να το αντιστρέψει...

Και αυτό διότι, όπως και ο ίδιος γνωρίζει από τις αναλύσεις που έχουν κάνει οι δημοσκόποι, για λογαριασμό του Μαξίμου, η πολιτική αντοχή της Χρυσής Αυγής, οφείλεται:

Ο κ. Σαμαράς το έχει συζητήσει και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και συμφώνησαν το πλαίσιο που θα κινηθούν

α) στην ύπαρξη συμπαγούς τμήματος του εκλογικού σώματος που θέλει να παραμείνει εκτός "συστημικών" κομμάτων, διακατέχεται από οργή και επιθυμεί να εκδικηθεί τους πολιτικούς και

β) την παγίωση στην ελληνική κοινωνία ενός ακροδεξιού μπλοκ που κινείται πέραν των ορίων της αποκαλούμενης "συστημικής" δεξιάς και αναζητά τρόπο και φορέα για να εκφραστεί.

Μέχρι στιγμής, παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τη δράση της οργάνωσης, τα ποσοστά της δεν έπεσαν και αυτό ενεργοποίησε και πάλι το κυβερνητικό σύστημα.

Συμφωνεί και ο Βενιζέλος

Ο κ. Σαμαράς το έχει συζητήσει και με τον συνταγματολόγο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και συμφώνησαν το πλαίσιο που θα κινηθούν. 

Η αρχική σκέψη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν το βασικό επιχείρημα για να τεθεί εκτός νόμου, να αποτελέσει η κατηγορία για προετοιμασία κατάλυσης του πολιτεύματος.

Το σκεπτικό θα είναι ότι δεν αποδέχεται το Δημοκρατικό Πολίτευμα, αν και νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μια «τολμηρή απόφαση» με αμφίβολα οφέλη

Αυτή η κατηγορία όμως δεν θα μπορούσε εύκολα να σταθεί και γί αυτό πλέον υποστηρίζουν ότι στις ευρωεκλογές θα μπορούσε να απαγορευθεί η κάθοδός της από τον Αρειο Πάγο.

Το σκεπτικό θα είναι ότι δεν αποδέχεται το Δημοκρατικό Πολίτευμα, αν και νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μια «τολμηρή απόφαση» με αμφίβολα οφέλη που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. 

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ρισκάρει σε αυτό το θέμα και ότι... βγει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook